Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Czym dla was są recenzje? |
Wersja do druku |
Miyomi
Czekoladożerczyni
|
Wysłany: 24-12-2009, 12:30
|
|
|
Dla mnie recenzja ma jedną, ale znaczącą rolę. Czytam ją przed obejrzeniem jakiegoś anime, by wiedzieć, czego mogę się spodziewać. Gdybym polegała np.: tylko na screenach, podeszłabym do Higurashi no Naku Koro ni, jak do średniego poziomu komedii szkolnej o jakimś nieszczęsnym delikwencie, którego przeznaczeniem jest rozwiązywać, nierzadko, mało znaczące problemy równie nieszczęsnego wianuszku dziewcząt, który kręci się wokół niego. Gdybym polegała tylko na opinii znajomych, Code Geass'a nawet bym nie obejrzała, nie do końca wiedząc, co tracę. Tak więc, recenzja jest dla mnie czymś, co mi mówi, czy chcę to obejrzeć. I tyle ^^ |
|
|
|
|
|
gaijin
czasem daje się oswoić
|
Wysłany: 27-12-2009, 22:27
|
|
|
Dla mnie pierwsza wskazówka czego szukać i co warto obejrzeć w skomplikowanym świecie anime. Wartością dodaną jest ich wysoki poziom. Te recenzje po prostu przyjemnie się czyta, więc zawsze miło wejść na Tanuki i przy porannej kawie zagłębić się lekturze:))) |
|
|
|
|
|
s3shir0
Dobrze wychowany
|
Wysłany: 28-12-2009, 00:52
|
|
|
Bardzo często szukając jakiegoś tytułu wspomagałem się reckami i komentarzami. Raz się przejechałem gdy szukałem dobrej komedii, nie wiem czemu, ale Azumanga została tu wyżej oceniona niż School Rumble, ale to chyba kwestia gustu. Azumanga to chyba najgorsze anime jakie widziałem porzuciłem po 3 epkach. Nie mogłem dalej. |
_________________ Kłamstwo bywa wszak marzeniem złapanym na gorącym uczynku. |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 28-12-2009, 07:42
|
|
|
Jeżeli spojrzysz w ocenę redakcji, to od razu zauważysz, że poszczególne osoby Azumange oceniały skrajnie. Taka specyfika tytułu, albo się go kocha, albo nienawidzi ;) |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|