Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wiedźmin, pijak, czy grafoman? Kogo lubisz najbardziej... |
Czyim fanem jesteś i kogo uważasz za debeściaka? |
Drizzt - ... |
|
4% |
[ 2 ] |
Geralt - "maszyna" która wzięła i zwątpiła |
|
40% |
[ 20 ] |
Harry Potter - czarodziejskie dziecko |
|
0% |
[ 0 ] |
Lestat - legendarny go... wampir |
|
4% |
[ 2 ] |
Ged Sparrowhawk - na drodze do poznania siebie |
|
6% |
[ 3 ] |
Kapitan Marchewa - przerażająco uczciwy glina |
|
28% |
[ 14 ] |
Jakub Wędrowycz - Człowiek Bimber |
|
4% |
[ 2 ] |
Achaja - laleczka d***czka |
|
2% |
[ 1 ] |
Abbadon - Niszczyciel Światów |
|
6% |
[ 3 ] |
Tyrion Lannister - inteligentna pokraka |
|
4% |
[ 2 ] |
|
Głosowań: 49 |
Wszystkich Głosów: 49 |
|
|
|
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 21-04-2005, 21:22 Wiedźmin, pijak, czy grafoman? Kogo lubisz najbardziej...
|
|
|
Tak, wiem, to nie ma sensu. Przyznaję, że chodzi mi bardziej o informację, kto ma jaki gust, a nie jakiego bohatera uważa za najlepszego. Ale w sumie to nikomu się krzywda od tego nie stanie...
Kluczem było branie jednego bohatera od jednego pisarza, więc proszę o nie wyjeżdżanie mi z zarzutami, że Hermiony/Regisa/łysego pajaca tu nie ma. Aha, nie daję tu postaci z LOTR-a, gdyż zdaję sobie w pełni sprawę, iż obecnie większość jego fan(ek)ów to osobniki, które książki kijem nie tknęły, bądź po dwóch stronach uznały że za nudna, za to padły na kolana przed Bloomem czy Mortensenem.
Obiecuję się powstrzymać od głupich komentarzy i wycieczek osobistych... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 21-04-2005, 21:44
|
|
|
Marchewa. Jego umysł jest niesamowity... Ja się naprawdę dziwię, że jeszcze od Anguy po łbie nie oberwał (zwłaszcza po tym dialogu z początku Jingo - właśnie dorwałam i czytam). |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 22-04-2005, 07:07
|
|
|
O, to Jingo już wyszedł? A mówili, że dopiero się tłumaczy...
Jak dla mnie też Marchewa. Niesamowity gościu. W życiu osobistym naiwny, poza tym sprytniejszy niż się wydaje. To co robi jest naprawdę niezwykłe. Kto by nie chciał mieć na osiedlu takiego gliny? Podoba mi się to,ze robi z ludzi ludzi. Dla niego to nie kryminalista, czy uzbrojony bandzior z nożem, to ktoś, kto ma rodzinę, jest czyimś mężem, ojcem - tak ludzi widzi i takimi ich czyni. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-04-2005, 09:50
|
|
|
Ja zagłosowałem na Geda, bo taki wypadł mi z wyliczaki... Generalnie większość postaci znam i lubie (prócz Heńka, którego nie lubie i Lestata, którego nie znam, ale ma umnie przekichane za przynależność gatunkową).
Szkoda, że brakuje kogokolwiek z Czarnej Kompanii, tam była gromada naprawdę genialnych typków. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 22-04-2005, 12:03
|
|
|
Cytat: | Szkoda, że brakuje kogokolwiek z Czarnej Kompanii, tam była gromada naprawdę genialnych typków. |
Primo to o Czarnej Kompanii zapomniałem, bo czytałem tylko jeden tom i nie utrwaliła mi się dostatecznie w pamięci. Duo to i tak brakowało miejsca i musiałem decydować co zostaje, a co wywalić. Tertio - no właśnie, dużo ludzi to i trudno wybrać:P. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-04-2005, 12:20
|
|
|
dobra, a ja sie wylamie moze.... glos na Wolanda :D |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 22-04-2005, 12:29
|
|
|
Eee... Z Mistrza i Małgorzaty? Jeśli chcesz mogę powtórzyć zarzuty niektórych tłumaczące, czemu to ich zdaniem NIE jest fantasy:P. Dlatego się tu nie znalazł. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-04-2005, 12:37
|
|
|
noo..... i, coz, tolkien to tez nie jest fantasy a kroniki historyczne :D ale, if not, then Mara, Pani Akoma :D |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-04-2005, 13:27
|
|
|
Długo się zastanawiałem, ale jednak Jakub Wędrowycz. Takiej postaci w polskiej literaturze jeszcze nie było, a i wśród bohaterów literatury fantastycznej to postać wyjątkowa |
|
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 22-04-2005, 14:58
|
|
|
Pół roku wcześniej zagłosowałbym może na Drizzta, ale ostatnimi czasy coraz bardziej irytuje mnie to, co odwala w kolejnych częściach serii... Oddaję więc głos na Marchewę ;3 |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 22-04-2005, 19:44
|
|
|
Mały offtop dla Beryl: Jingo jeszcze nie wyszedł, dorwałam w oryginale. Straż miejska rządzi! |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 24-04-2005, 13:44
|
|
|
A ja głosuje na Geralta - kilku postaci głównie z dołu listy nie znam niestety, kilka innych mi nie leży... z obecnych on mi pasuje najbardziej :-D
A brakuje mi koniecznie kogoś z "Zguby Elfów" albo ogólnie Dicksona... Wilk Aargh rządzi :-D |
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 24-04-2005, 14:14
|
|
|
Ja się tylko zastanawiam, dlaczego koniecznie Geralt z sagi o Wiedźminie? Czy w tej serii nie ma lepszych postaci? Ale to byłó pytanie retoryczne. Głosuję na Lestata, bo mam do niego sentyment. Wędrowicza i Achaję znam tylko ze słyszenia, Harry'ego nie lubię jako postaci, a reszty nie znam. No i tyle. |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 24-04-2005, 14:54
|
|
|
Cytat: | Ja się tylko zastanawiam, dlaczego koniecznie Geralt z sagi o Wiedźminie? Czy w tej serii nie ma lepszych postaci? |
Bo tak? Postaci tam jest od groma, podobnie jak w innych książkach. Nie widzę przeszkody by spytać i o nie w osobnej ankiecie:P. Tu zwyczajnie nie dało rady zmieścić tylu pytań.
A czy nie było lepszych to już kwestia z rodzaju "barszcz czy pomidorowa", więc dyskusja nie ma sensu. Dodam tylko od siebie, że wybrałem go w pełni władz umysłowych, gdyż faktyycznie uważam go za chyba najciekawszą postać;P. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 24-04-2005, 15:31
|
|
|
Lol, gdyby nie offtop Irian, nie domyśliłbym się, że Marchewa z ankiety to Carrot z książek Prechetta (wszystkie części o Straży czytałem w oryginale XD). |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|