Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Stare Seriale. Nowe Seriale. Dobre Seriale! |
Wersja do druku |
Angvil
Gość
|
Wysłany: 13-04-2010, 20:13
|
|
|
Jejuuuuuuuu. Dzięki. Dzięki Dzięki :D
Ah! :D |
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 19-04-2010, 19:29
|
|
|
Carnivale. Jestem po pierwszym odcinku - wgniata w fotel. Czemu dobre seriale są tak koszmarnie niedoreklamowane? |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 19-04-2010, 20:15
|
|
|
O tak, Carnivale jest najgenialniejszym serialem jaki widziałem. Sure, nie widziałem zbyt wiele, ale Carnivale jest po prostu awesome. I ma z góry zaplanowane dwa sezony, bez przedłużania na siłę - jest boskie pod każdym względem. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 19-04-2010, 21:12
|
|
|
A ja nie będę oryginalna i powiem, że oglądam Lost.
Co tydzień, kiedy braciszek wraca do domu, oglądamy sobie razem.
Z resztą, Mateusz ma predyspozycje do zostania jasnowidzem... Przy ostatnim odcinku "Tak w ogóle to co się stało z Libby?", ja mu odpowiadam, że
- Spoiler: pokaż / ukryj
- chyba Michael ją zastrzelił w bunkrze.
A wtedy nagle...
- alternatywna rzeczywistość - Hugo spotyka Libby
Później brat pyta "Co się stało z Michaelem?", ja odpowiadam, że
- zginął kiedy wybuchł statek
A tu znów nagle...
- Hugo jako osoba widząca duchy, widzi... Michaela.
I miło. Z Desmondem było to samo. |
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 30-04-2010, 15:19
|
|
|
Ktoś ogląda Supernaturala? Jestem w trakcie 2 sezonu (5 epek) i powiem, dobre to jest. Ci ciekawe, najpierw lubiłem Sama, który jednak ostatnio jest tak denerwujący, że stałem się wiernym fanem Deana. Irytujące było tylko zakończenie 1 sezonu.
- Nie zabiłeś demona z tatusiem? I źle zrobiłeś, tatuś i tak nie żyje.
|
|
|
|
|
|
Grabarz
*Crossfire*
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 30-04-2010, 20:41
|
|
|
Polecam Tajemnice Smallville jestem już w połowie 9 sezonu i naprawdę miło się ogląda ten serial jakieś zagadki zwroty akcji no i oczywiście bohaterowie z super mocami albo umiejętnościami :D |
|
|
Trela
Gość
|
Wysłany: 02-06-2010, 20:17
|
|
|
A pamieta ktoś może tytuły 3 nastepujących seriali, bo za nic nie mogę sobie przypomnieć.
1. O takim facecie który codziennie dostawał jutrzejszą gazetę, a potem próbował zapobiec katastrofom w nich opisany. Zawsze przy tej gazecie był kot, rudy chyba...
2.Główny bohater jako dziecko przeżył jako jedyny katastrofę lotniczą i od tego czasu miał niesamowite szczęście. Zdaje się, że pracował jako fotograf dla gazety i ciągle był swiadkiem jakichś katastrof.
3. Kobieta została aresztowana, zdaje się że za czyn którego nie popełniła (co za niespodzianka) Po wyjściu z więzienia próbuje żyć uczciwie, zatrudnia się jako sprzątaczka, ale potem jakaś dama oskarża ją o to, że ukradła coś co potem się znalazło, ale ta się wkurzyła i została złodziejką, później chyba dla kogoś pracowała. W tle zdaje sie że leciała często piosenka "I need a hero", a w openingu albo endiungu była taka dłuższa scena przedstawiająca diamenty (które to chyba głównie gohaterka kradła) |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 02-06-2010, 20:40
|
|
|
1. Zdarzyło się to jutro. Reszta- nie wiem. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 02-06-2010, 21:51
|
|
|
ad 2. Dziwny Traf (Strange Luck)
ad 3. Tu chyba zlały się w całość dwa różne seriale. "I need a hero" było grane w czołówce Niebezpiecznych ujęć, ale tam bohaterka była fotoreporterką (i nie miała epizodu więziennego). |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Trela
Gość
|
Wysłany: 03-06-2010, 12:32
|
|
|
Dzieki wielkie za te 2 pierwsze tytuły. Gryzło mnie to niesamowicie ;P Jeśli chodzi o ten ostatni to może żeczywiście ta piosenka mi się zaplątała od "Niebezpiecznych ujęć", ale reszta wydaje mi się, że jest dobrze. Pamiętam nawet jeden z późniejszych odcinków jak grała w szachy z dwoma mistrzami w tym samym czasie z tym że u jednego wykonywała ruch jako druga, a u drugiego jako pierwsza dzieki czemu powtarzała ruchy swoich przeciwników i tak naprawdę grali oni ze sobą (bo ona grać w szachy nie umiała ;P) Był to dosyć krótki serial, chyba można powiedzieć, że raczej miał części niż odcinki i był nieco starszy niż te 2 pierwsze. Leciał chyba tak jakoś w okolicy właśnie 'Niebezpiecznych ujęć" i był z tego samego okresu. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 04-06-2010, 13:22
|
|
|
To najprawdopodobniej Jeśli nadejdzie jutro. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Trela
Gość
|
Wysłany: 04-06-2010, 22:37
|
|
|
Dzięki wielkie, dokładnie o to chodziło ;* |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 11-06-2010, 18:12
|
|
|
Pierwszy sezon Carnivale za mną. Serial na pewno nie jest tak genialny, jak się nastawiałam, nie mniej jest dobry. Opening po prostu rozwala, jedna z lepiej zrobionych czołówek jakie widziałam. Klimat jest tajemniczy, mistyczny i trochę przerażający - to lubię. To właśnie klimat i pietrzące się zagadki wokół stanowią największą siłę tego serialu. Zdarzają się dość...straszne sceny, dlatego wolę oglądać serial, gdy jest widmo, inaczej ciężko mi się potem poruszać po ciemnym domu;P
Po kilku odcinkach natomiast zorientowałam się, że nie lubię głównego bohatera. Zdecydowanie mnie irytuje i jest taki... nijaki, pomimo swojego daru. Przepadam sa Samsonem, Stump'ym i Dolanem. Ostatnich dwóch kojarzę z innych seriali, więc może dlatego, nie mniej są ciekawymi postaciami.
Obawiam się nieco zakończenia, bo słyszałam, że jest praktycznie ucięte, ale zobaczymy, a nuż akurat mi ona podpasuje. |
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 11-06-2010, 22:17
|
|
|
Stumpy jest boski. Główny bohater się rozkręca, a ogólnie według mnie to świetna postać - on na początku *był* nijakim chłopcem znikąd, z problemem gratis. Zakończenia obawiasz się całkiem słusznie, choć złe wcale nie jest. Bardziej z serii "Okej, zamknęliście parę wątków, ale..... MOOOOOOOOAAAAAAR!!!". Dolan jest faktycznie świetny, ale moim zdaniem pierwsze miejsce stanowczo należy się wielebnemu ;3 |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|