Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Latający cyrk Monty Pythona |
Wersja do druku |
Udai
[N]atural [B]orn [E]goist
|
Wysłany: 07-10-2006, 23:32
|
|
|
Abigail napisał/a: | To stary angielski serial komediowy, ale nie jakiś slapstick, tylko raczej seria skeczy, mniej lub bardziej ze sobą powiązanych. Humor bardzo absurdalny, który można kochać lub nienawidzić, ale na pewno warto poznać choćby po to, żeby się o tym przekonać ;)
|
Jak dla mnie twórcy tego serialu to prawdziwi władcy i panowie absurdu w każdym jego odcieniu. Abigail ma pełną rację albo ich kochasz albo nienawidzisz (jeśli wypada na to drugie to pewnie nie wytrzymasz nawet do końca pierwszego odcinka który będziesz ogladąć). Ale żeby tylko nie straszyć to pozwole sobie podać parę linków do najbardziej kultowych i znanych skeczy ich autorstwa
http://www.youtube.com/watch?v=neysiKJulqQ
http://www.youtube.com/watch?v=SMRub24JRG4&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=FH52ESlhMP8&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=EnvdmfcKkao
I jak podobało się ;) ?? |
_________________ "It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this." |
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 09-10-2006, 09:46
|
|
|
o co chodzi z tym Ni ?? |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 09-10-2006, 10:33
|
|
|
..::Lila::.. napisał/a: | o co chodzi z tym Ni ?? |
obejrzyj 'świętego graala' to będziesz wiedzieć :P
w każdym razie to była straszna broń strasznych Rycerzy Którzy Mówią 'Ni!' <potem mówili coś innego, ale to było tak porąbane, że nie pamiętam..>
aaa... wiecie, że 'żywot Briana' i 'świętego graala' oglądałam w ramach lekcji języka polskiego? Moja była wychowawczyni pod tym względem była genialna, sesese... |
|
|
Udai
[N]atural [B]orn [E]goist
|
Wysłany: 09-10-2006, 21:20
|
|
|
W tą środę Cyrk ... będzie o 22:30 - to żeby nie było że pierwszym swoim poście wprowadzam w błąd pisząc że jest o 22:00 - ogólna konkluzja jest następująca godziny emisji są w pewnym stopniu płynne. |
_________________ "It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this." |
|
|
|
|
SG
|
Wysłany: 10-10-2006, 23:34
|
|
|
A te sobotnie powtórki o 17:45 to już tak na stałe...? <nadzieja w oczach> |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-10-2006, 09:09
|
|
|
GoNik napisał/a: | ..::Lila::.. napisał/a: | o co chodzi z tym Ni ?? |
obejrzyj 'świętego graala' to będziesz wiedzieć :P
w każdym razie to była straszna broń strasznych Rycerzy Którzy Mówią 'Ni!' <potem mówili coś innego, ale to było tak porąbane, że nie pamiętam |
Trelefere Kukuryku Cip-cip-cip. (w oryginale: Ecky- ecky- ecky- ecky- pikang- zoop- boing- goodem- zoo- owli- zhiv) |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 11-10-2006, 12:22
|
|
|
aaa... to slyszalam juz ;) kolega zawsze to powtarza :) |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
LookOUT
The Hitgirl
|
Wysłany: 14-10-2006, 12:46
|
|
|
GoNik napisał/a: | #$^#%@#*)!!! Czemu akurat na tv4?! |
Arrrgh!Wlasnie -dlaczego!? Ja chce to na TVP! I jeszcze o 22...Bosh..._-_ |
_________________ Choice for you, is the view to a kill ,
Between the shades, assination standing still...
-Hey, ARE YOU TALKING TO ME?! |
|
|
|
|
Chatoyant -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-03-2009, 05:43
|
|
|
Mój ulubiony skecz to ten o owczej awiacji. Poza tym podobał mi się strasznie motyw umieszczania w czekoladkach mechanizmów przedziurawiających policzki. Albo surowych żabek. Takie różne. Lubię tych zakręconych studentów medycyny. Co do postaci Gilliama w świecie kinematografii, to-go-kocham. Zwłaszcza za "Brazil"! Bla, bla, bla. Czytywałam swego czasu nawet scenariusze do skeczy. Trzy tomy tego było, ja miałam jeden - i to w dodatku ktoś mi ukradł, gdy go wzięłam do szpitala jako lekturę na osłodę. Co tam jeszcze. Ministerstwo Głupich Kroków - w dechę rzecz. Jeszcze coś? - No, i oczywiście Najśmieszniejszy Dowcip Świata.
Ale, co jest złe, złe, złeee, to że, kurdę, to jest przedpotopowy humor. Inaczej na to się patrzyło w latach 60., początki rozwiązłości seksualnej, a inaczej patrzy się na to dziś! Bo dziś, choć odwala się numery wszechświata, mało kto się śmieje przez szok czy chociaż zdziwienie. Zresztą, bla, bla, bla (Frank Zappa). |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|