Latający cyrk Monty Pythona |
Wersja do druku |
Udai
[N]atural [B]orn [E]goist
|
Wysłany: 04-10-2006, 16:36 Latający cyrk Monty Pythona
|
|
|
Z tego co się orientuje na forum nie brakuje fanów absurdalnego poczucia humoru spod szyldu Monty Pythona w związku z tym spiesze z szczęśliwą nowiną - od dzisiaj na TV 4 zaczyna się emisja tego serialu - dokładnie o 22 (w każdą środę) - a na dodatek jednorazowa dawka tego arcydzieła to 2 (słownie: dwa) odcinki - zaczyna mi wracać wiara w polską TV.
Jak znajdą się jacyś chętni to zawsze można pogadać o tym co dane było nam zobaczyć |
_________________ "It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this." |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-10-2006, 17:02
|
|
|
Co prawda nie mamy tu telewizji, ale podobno w rodzinnym mieście kablówka właśnie wycofała ze swej oferty TV4 _^_ |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 04-10-2006, 19:49
|
|
|
Chętni się znajdą, nie ma obaw :>. Ja chcę skecz o wielebnym i "The Bishop" na początek. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-10-2006, 08:02
|
|
|
A mój ulubiony to "Blackmailing" Boshe ja bym taki probgram w telewizji oglądała gdyby był emitowany...
A poza tym to całe "A teraz coś z zypełnie innej Beczki" jest cool. Szkoda że nie mogłam dorwać reszty... |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 05-10-2006, 11:50
|
|
|
A ja mam wyżej uszu brytyjczyków i ich chorego poczucia chumoru. Wyleczyłbym się z tego nawet gdybym to lubił. A nie lubiłem. |
"The X-Files", #4 "Squeeze" |
Autor posta: rip LunarBird CLH
|
|
|
|
|
gadrael
Ukryty we mgle
|
Wysłany: 05-10-2006, 11:52
|
|
|
IT. napisał/a: | A mój ulubiony to "Blackmailing" Boshe ja bym taki probgram w telewizji oglądała gdyby był emitowany...
A poza tym to całe "A teraz coś z zypełnie innej Beczki" jest cool. Szkoda że nie mogłam dorwać reszty... |
Dla chcącego nie ma nic trudnego, przy odrobinie dobrej woli mozna znalezc wszystkie serie w sieci :)
Ja moge powiedzieć że w pewnym sensie się wychowałem na tym humorze, pierwszy raz miałem styczność z Latającym Cyrkiem Monty Pythona chyba w podstawówce... Mogę smiało powiedzieć, że ci goście zmienili sposób w jaki patrze na świat, do tej pory czasu do czasu oglądam sobie jakiś odcinek dla poprawy nastroju :) |
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 05-10-2006, 13:17
|
|
|
Hurra :) - bedzie co ogladac w srode o 21 ;) |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 05-10-2006, 16:30
|
|
|
Ni!
O nie, ona powiedziała "ni!" Co teraz będzie?!
South Park, Monty Python, Star treki i anime. Cztery rzeczy, które kojarzą mi się ze słowami "dzieciństwoe ze starszym bratem".
Żebym tylko pamiętała, że mam telewizor włączyć... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
SG
|
Wysłany: 05-10-2006, 21:16
|
|
|
Udai napisał/a: | dokładnie o 22 (w każdą środę) |
Dlaczego... dlaczego akurat wtedy T_T |
|
|
|
|
|
Udai
|
Wysłany: 05-10-2006, 21:43
|
|
|
SG napisał/a: | Dlaczego... dlaczego akurat wtedy T_T |
Koliduje to jakoś z twoimi zajęciami <głębokie zatroskanie> ;) |
_________________ "It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this." |
|
|
|
|
SG
|
Wysłany: 06-10-2006, 17:47
|
|
|
Udai napisał/a: | Koliduje to jakoś z twoimi zajęciami <głębokie zatroskanie> ;) |
W pewnym sensie. Do domu przybywam o 20.00, rano mam zajęcia o godzinie 8.00. I jeszcze nie zdarzyło się tak, żebym skończyła naukę przed 23... T_T |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-10-2006, 17:49
|
|
|
I krzaczki. Oraz but But Briana.
#$^#%@#*)!!! Czemu akurat na tv4?! |
|
|
Udai
|
Wysłany: 07-10-2006, 21:36
|
|
|
SG napisał/a: | W pewnym sensie. Do domu przybywam o 20.00, rano mam zajęcia o godzinie 8.00. I jeszcze nie zdarzyło się tak, żebym skończyła naukę przed 23... T_T |
Wszystko wskazuje na to że właściciele TV 4 przewidzieli powtórkę - dzisiaj (sobota) była o 17:45 - najprawdopodobniej będzie to stała godzina emisji. |
|
|
|
|
chise
tyhmä tyttö
|
Wysłany: 07-10-2006, 21:43
|
|
|
Nie znam tego. Nazwa nic mi nie mówi w jakimkolwiek sensie emocjonalnym, jest mi co najwyżej nieobca ze słyszenia.
Zawsze mam takie dziwne uczucie, kiedy nie rozpoznaję rzeczy, która dla innych ludzi jest legendą i czymś ważnym.
Zaczynam żałować, że nie mam telewizorni na studiach. Spróbuję się zahaczyć o tę 17:45 w soboty, bo po tym temacie wnioskuję, że rzecz jest co najmniej interesująca i godna uwagi.
W związku z powyższym wstępem dwa pytania. Co to jest? Czy i dlaczego warto? |
_________________ can't believe how strange is to be anything - at all |
|
|
|
|
Abigail
Naleśnikara
|
Wysłany: 07-10-2006, 23:05
|
|
|
Cytat: | W związku z powyższym wstępem dwa pytania. Co to jest? Czy i dlaczego warto? |
To stary angielski serial komediowy, ale nie jakiś slapstick, tylko raczej seria skeczy, mniej lub bardziej ze sobą powiązanych. Humor bardzo absurdalny, który można kochać lub nienawidzić, ale na pewno warto poznać choćby po to, żeby się o tym przekonać ;) |
_________________ Here's the last toast of the evening, here's to those who still believe
All the losers will be winners, all the givers shall receive
Here's to trouble-free tomorrows, may your sorrows all be small
Here's to the losers, bless them all! |
|
|
|
|
|