Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Obrazki w podpisie |
Wersja do druku |
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 14-04-2010, 19:22
|
|
|
Popieram Serike w pełni. Avatary i większe grafiki spowodowałyby niezłe rozmycie tekstu. Dwa lata temu to prawie nikogo nie rozróżniałam przez te całe zmiany avatarów, a jak jeszcze doszłaby sprawa powiększonej grafiki - to i czytanie byłoby ciężkie. Też mi się wydaje, że są ważniejsze rzeczy, a avatary własny temat mają i starczy. Oczywiście nie będę twardo stawać przy swoim zdaniu, bo rozumiem, że na forum jest to dość popularny dział. :) Po prostu obecna sytuacja całkiem mi się podoba. |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 14-04-2010, 19:22
|
|
|
No dobra. Brak aprobaty ^^. Przyjąłem. To co? Te 10 pikseli więcej może być, jak Crack zaproponował? Nie będzie problemu z 60-siątką? |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 14-04-2010, 19:23
|
|
|
BOReK napisał/a: |
Nie napisałem, że ktoś tak twierdzi. Chcecie robić lepsze grafiki to róbcie, nie jest to według mnie żaden argument do zmian na forum tym bardziej, że już teraz niektórzy potrafią strzelić taki podpis, że łapki opadają. Jest schludnie i przejrzyście, niech tak będzie. |
A widzisz, i ten argument jest już znacznie lepszy, niż rzucenie niepasującym do kontekstu przysłowiem, do czego piłem. Jednak potrafisz :>
Serika napisał/a: | Na forum grafika służy głównie do odróżniania "na oko" poszczególnych użytkowników i już sama obecność graficznych sygnaturek to jest dodatkowy bajer, który tak naprawdę ma na celu li i jedynie łechtanie ego użytkowników :P |
Skoro to bajer łechczący ego, i działa i mu wychodzi, to jak najbardziej zasadne wydaje mi się zaproponowanie, aby były większe, łechtały bardziej i było fajniej. I tak, teraz już dyskutuję dla dyskusji, bo widać, że niektórzy byliby z takiego ulepszenia niezadowoleni, a nie o to w całej zabawie w końcu chodzi ;)
Ysengrinn napisał/a: | Do diaska |
Serious business. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 14-04-2010, 19:31
|
|
|
Cytat: | A widzisz, i ten argument jest już znacznie lepszy, niż rzucenie niepasującym do kontekstu przysłowiem, do czego piłem. Jednak potrafisz :>
|
Tylko że ten argument jest dokładnie taki sam, ale ma inne piórka. Poprzednia wersja to drobna aluzja, dla której trzeba się wysilić przy czytaniu. ;] |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 14-04-2010, 19:41
|
|
|
Moim zdaniem zamiast wysokości, lepiej zwiększyć limit wielkości (w kb). Bo niektórym zależy na jakości, a nie na wielkości tej którą się widzi. |
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 14-04-2010, 19:46
|
|
|
Serika napisał/a: |
Na forum grafika służy głównie do odróżniania "na oko" poszczególnych użytkowników |
Khem >P
Z tego względu postuluję dodatkową grafikę widzianą z poziomu profilu. Jakiś większy format, by można się artystycznie wyżyć bez powiększania sygnaturek. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 14-04-2010, 20:03
|
|
|
Cytat: | Moim zdaniem zamiast wysokości, lepiej zwiększyć limit wielkości (w kb). Bo niektórym zależy na jakości, a nie na wielkości tej którą się widzi. |
Ale po co? Obecne limity pozwalają na zapisanie 99% dzieł w jakości 100% używając opcji save for web and devices z szopa, a tam strat jakości zwyczajnie nie ma. Przy pozostałym 1% sigów/avków wystarczy zmniejszyć jakość do 99-96% i szczerze mówiąc ja mam naprawdę duże problemy z wychwyceniem jakichkolwiek różnic między zapisem 96% i 100% nawet przełączając jedno z drugim jak stroboskop. Use save for web i nie będzie problemów z jakością. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 14-04-2010, 21:54
|
|
|
Ja osobiście odnoszę się bardzo sceptycznie w ogóle do obecność graficznych sygnaturek, więc względem ich dodatkowego powiększania, oczywiście, jestem całkiem na nie. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|