Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Obrazki w podpisie |
Wersja do druku |
Smoczek
|
Wysłany: 08-05-2006, 22:11 Obrazki w podpisie
|
|
|
Znalazłem dwa błędy:
Błąd
Oraz drugi, znacznie bardziej irytujący... mianowicie nie działa mi bbcode w podpisie (a dokladniej [ img ] [ /img ]). |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-05-2006, 22:18
|
|
|
Smoczek,
1) wyglada jak normalny screen....
2) bo jest wylaczony |
|
|
|
|
|
Smoczek
|
Wysłany: 08-05-2006, 22:40
|
|
|
1)Popatrz dokładniej na datę ^_-, jak na mój gust coś w tym jednak nie gra xP.
2)Hmmm... ale napisane jest, że można bbcode używać w podpisie O_o.
Huh chyba przypadkiem nie w tym temacie co trzeba to dałem xP... ehh, jak cżłowiek zmęczony to tak się dzieje ^^. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 08-05-2006, 23:15
|
|
|
Smoczek napisał/a: | 1)Popatrz dokładniej na datę ^_-, jak na mój gust coś w tym jednak nie gra xP. | Z tego co pamiętam serwer na którym forum stoi ma regularne problemy ze strefami czasowymi - w efekcie takie kwiatki regularnie pojawiają się przy postach pisanych ok godziny 23:00
Smoczek napisał/a: | 2)Hmmm... ale napisane jest, że można bbcode używać w podpisie O_o.
Huh chyba przypadkiem nie w tym temacie co trzeba to dałem xP... ehh, jak cżłowiek zmęczony to tak się dzieje ^^. | nie wiem jak z innymi tagami, ale akurat ten jest w podpisie wyłączony już od dość dawna.
PS: i tak, to powinno być w topicu o errorach na forum |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 09-05-2006, 07:44
|
|
|
Inne działają. Można wytłuszczać, pisać kursywą, powiększać i pomniejszać czcionkę, zmieniać jej kolor. Natomiast img wyłączyłam osobiście, więc jeśli nie działa, to bardzo dobrze.
A przy okazji: widzę, że mr o.m.c. moderator Smoczek lubi wzywać do porządku innych, a sam nie umie trafić we właściwy temat... I to temat, który nietrudno znaleźć. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Smoczek
|
Wysłany: 09-05-2006, 13:40
|
|
|
Heh, nie rozumiem skąd ta złośliwość, ja TYLKo staram się wam pomóc w odnajdywaniu błędów. Pomyliłem się, sam przyznałem do błędu i bynajmniej nie uważam abym zrobił dobrze pisząc w tym temacie... i co znaczy mr o.m.c. ^^?
A odnośnie błędu z czasem - rozumiem... cóż nie kontrolujecie serwera, macie na to nie wielki wpływ (chociaż mimo wszystko jest to dziwne).
A odnośnie obrazka... skoro nie można wstawiać w bbcode, to chyba równie dobrze można wyłączyć wstawianie przez panel (zastanwia mnie tylko czemu jest to wyłączone O_o). |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 09-05-2006, 13:46
|
|
|
Ponieważ przy wstawianiu przez panel można ustawić limit wielkości obrazka na przykład?...
Smoczek, zostew morderację forum moderatorom i kropka, nie widzisz, jaki sie robi bałagan, kiedy za dużo osób wytyka, że to powinno być tu, to tam... T nie pomaga, to przeszkadza jak diabli. I jest wkurzające. |
|
|
Smoczek
|
Wysłany: 09-05-2006, 14:22
|
|
|
Hmmm... ale można ustalić jaki rozmiar, maks może mieć obrazek w podpisie (nawet jeżeli nie z PA, to poprzez modyfikacje skryptu ^_-).
A co do sprawy moderacji, ja nie mówię jak ma być forum moderowane (nie jestem w koncu moderatorem, czy adminem), piszę jedynie propozycje i ew. (tak jak w tym temacie) zgłaszam błedy i usterki. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 09-05-2006, 14:32
|
|
|
Cytat: | Heh, nie rozumiem skąd ta złośliwość, ja TYLKo staram się wam pomóc w odnajdywaniu błędów. |
Natychmiast przestań!
PS. O.M.C. pochodzi od starego dowcipu o studentach i studiach. To pierwszy stopień naukowy o. m. c. mgr. (O Mało Co Magister) |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 09-05-2006, 14:53
|
|
|
Żyjemy w kraju pełnym malutkich cwaniaczków.
Jak na skrzyżowaniu korek, zaraz znajdzie się mądrala który pojedzie prosto - z "pustego" pasa dla skręcających.
Jak w panelu jest opcja wstawiania .siga o ograniczonych wymiarach i wielkości, z miejsca znajdzie się ktoś kto stwierdzi "a wała, mnie ograniczenia nie dotyczą" i spróbuje je obejść. I tak jest ze wszystkim... ==
Jako nacji, traktowanie wszelkiej władzy jako "okupanta" trochę za bardzo weszło nam w krew.
Sugeruję by pierwszy mulat porwał premiera, staranował bramę ambasady USA, rzucił mołotowem w stróżówkę poczym ogłosił kapitulację przed którymś z marines przy wejściu... Będą nas musieli okupować :> może nawet zorganizować projekt odbudowy infrastruktury, i armii... Tyle że my niestety nie mamy ropy. No, ale mamy Uran w Kowarach... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Smoczek
|
Wysłany: 09-05-2006, 22:15
|
|
|
Wa-totem nie napisałeś do kogo konkretnie się zwracasz, ale wydaje mi się, że chodzi Ci o mnie (jeżeli nie... cóż nie ważne xP).
A teraz mój krótki komentarz - gdzie ja staram się obejść ograniczenia, proszę o wskazanie takiego miejsca, bo naprawdę nie lubię ludzi którzy potrafią tylko pisać rzeczy nieprzychylne na temat innych, bez konkretnych argumentów.
Że niby piszę OT? Cóż nie ja zacząłem, wa-totem mógł wysłać mi PW ew. gg, nauczyłem się, że takie rzeczy robi się właśnie przez to narzędzie (w końcu do czegoś ono służy)... skoro jednak tego nie zrobił, cóż chcę sprawę wyjaśnić, bo najwyraźniej się nie zrozumieliśmy. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 10-05-2006, 08:50
|
|
|
Smoczek, on sie do nikogo konkternie nie zwraca. on podaje powod dla ktorego nie ma obrazkow - zebysmy nie musieli bujac sie z ludzmi ktorzy chca obejsc zakaz na rozmiar. i z ludzmi ktorzy przyleca krzyczec "a ja probuje wstawic obrazek przez img a on sie nie wstawia" - bo o ile z panelu dostaje sie komunikat "chcesz wstawic za duzy obrazek" o tyle z bbcode nie ma miejsca zeby go wyswietlic. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 10-05-2006, 09:41
|
|
|
Smoczek napisał/a: | gdzie ja staram się obejść ograniczenia |
Uderz w stół, nożyce same się odezwą... nie mówiłem o nikim konkretnym, jedynie komentowałem powszechny fenomen.
Ale skoro tak bardzo chcesz... W panelu jest napisane po polsku i wyraźnie:
Cytat: | Umożliwia wstawienia obrazka do twojego podpisu. Tylko jeden obrazek jest dozwolony w podpisie, nie może być szerszy niż 400 pikseli i wyższy niż 50 pikseli. Rozmiar nie może przekraczać 29 Kb. |
Jeżeli masz obrazek spełniający te warunki, możesz go wstawić korzystając z przeznaczonej do tego funkcji forum. Każde inne działanie, w tym próba stosowania tagów BBCode, jest obchodzeniem wyżej zacytowanego ograniczenia, bo sposób parsowania BBCode uniemożliwia sprawdzenie ww warunków.
A ty masz jeszcze dość tupetu, by narzekać na to, że ci się nie udało...
I proszę, daruj sobie wyjeżdżanie z kłamstewkami w stylu "ale funkcja wstawiania obrazka jest taka trudna w obsłudze, trzeba się naklikać jak ch***a". |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 10-05-2006, 16:32
|
|
|
Wydzieliłem posty nie na temat do osobnego tematu. Ponieważ tematy techniczne służą konkretnym celom, dla czytelności powinny być one wolne od offtopicu. |
|
|
|
|
|
Smoczek
|
Wysłany: 11-05-2006, 15:28
|
|
|
Wa-totem, a skąd wiesz po co mi ten znacznik bbcode? Zapewniam, że nie po to aby obchodzić jakieś "zabezpieczenia", czy "bo jest to za trudne" (to drugie to już jest śmiesznym pomysłem xP), może chcę wstawić obrazek który się zmienia, np.
A sprawdzić jakie wymiary ma obrazek naprawde nie jest problemem, można też zmodyfikować skrypt tak, by zwyczajnie zwijał zbyt długie podpisy... to wszystko jest wykonalne (sam to robiłem, więc nie mów, że nie) i nie jest problemem. Oczywiście nie oczekuje tego od was, nie chcecie... to nie, przecież nie ja tu jestem moderatorem czy administratorem żeby decydować jak ma wyglądać forum, ja jedynie mogę pisać propozycje... a co wy z nimi zrobicie to już nie moja sprawa xP.
Bianca - nie pisał do nikogo konkretnego... tyle, że napisał pod moim postem który właśnie traktował na temat podpisów, wniosek sam się nasuwa.
wa-totem napisał/a: | [...]nie mówiłem o nikim konkretnym, jedynie komentowałem powszechny fenomen. |
Powszechny fenomen w kontekście mojej wypowiedzi xP, ta? |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|