Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ważne zmiany na forum i portalu Tanuki.pl |
Wersja do druku |
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 31-01-2011, 10:47
|
|
|
Urawa napisał/a: | Natomiast nie, jeśli coś ma nazwę Tanuki, to powinno być pod kontrolą portalu, który tą nazwę daje. Inaczej dochodzi do paranoicznej sytuacji, w której forum Tanuki nie jest forum portalu Tanuki. A tak być nie powinno i tu się chyba wszyscy zgodzą. | Zauważyłem tu ciekawe nieporozumienie, więc pozwolę sobie odpowiedzieć.
Tak, Forum Tanuki nie było (nigdy) forum portalu Tanuki. Wręcz przeciwnie, to portal powstał jako dodatek do forum, siłami forumowiczów. I to forum dało nazwę portalowi - nie odwrotnie. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 31-01-2011, 22:46
|
|
|
No to za zdrowie nowej domeny, byleby dobrze grzała. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 31-01-2011, 23:58
|
|
|
Mnie też szlag trafia im więcej słyszę, ale nie chcę tutaj flejmu, więc wycinam. ==" |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 01-02-2011, 01:57
|
|
|
Um... w sumie nie wiem, czy to właściwy temat, ale cóż... Po zmienia trochę skopał się lay stylu forum "Kotatsu". Logo jest dostosowane do stylu ściętego i wygląda to dość głupio. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 01-02-2011, 02:25
|
|
|
Błąd we wgrywaniu obrazka, jak Crack wróci jutro, to zmieni na właściwy. |
|
|
Kurt
|
Wysłany: 01-02-2011, 13:23
|
|
|
Rzadko się tu udzielam, ale na forum i portal zaglądam praktycznie od początku ich istnienia pod szyldem "tanuki". Dla przeciętnego fana anime/mangi [czy w wydaniu mniej ortodoksyjnym po prostu konsumenta japońskiej pop-kultury ^^ ] obydwie sekcje były użytecznym narzędziem i jak najbardziej wzajemnie się dopełniały. Szkoda że jakieś personalno-biurokratyczne zaszłości przesądziły o ewolucji w takim a nie innym kierunku :/
Mam tylko nadzieję że "nowe" forum (które chyba w najbardziej oczywisty sposób traci na tej sytuacji) nie stanie się kolejnym internetowym zaściankiem/sektą skazaną na powolne wymieranie ;) |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 01-02-2011, 13:54
|
|
|
To w takim razie musicie uaktualnić też 100% Haro. |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 08-12-2011, 22:20
|
|
|
Odświeżam temat.
Ogólnie któregoś pięknego dnia, wchodzę na Tanuki.pl i szukam buttonu forum, a tu zonk. Google, jakoś mi znalazło kotatsu, ale mimo wszystko uważam, że był to błąd. Wiem, że sprawy hierarchiczne kto gdzie rządzi nie są łatwe do załatwienia, ale forum i strona zawsze odkąd pamiętam były integralną częścią siebie.
Tanuki potrzebuje forum, pisanie komentarzy średnio pomaga, a kotatsu potrzebuje tanuki, chociażby ze wzgląd na nowych użytkowników. Wiem, że post mocno spóźniony, ale powinniście przemyśleć raz jeszcze na spokojnie to całe rozdzielenie. Nie służy to nikomu niestety moim zdaniem. No chyba, że statystyki mówią co innego, a tego Wam życzę. |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 08-12-2011, 22:26
|
|
|
cesarz vedry napisał/a: | Tanuki potrzebuje forum, pisanie komentarzy średnio pomaga, a kotatsu potrzebuje tanuki, chociażby ze wzgląd na nowych użytkowników. |
Czas pokazał, że nie. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 09-12-2011, 00:01
|
|
|
Slova napisał/a: | cesarz vedry napisał/a: | Tanuki potrzebuje forum, pisanie komentarzy średnio pomaga, a kotatsu potrzebuje tanuki, chociażby ze wzgląd na nowych użytkowników. |
Czas pokazał, że nie. |
Że co nie, oba? |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 09-12-2011, 08:46
|
|
|
Autonomia wyszła obydwu portalom na dobre, przynajmniej z mojej perspektywy. Tragedii nie było, forum żyje dalej i nie umiera, jak to niektórzy wróżyli. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 11-12-2011, 12:26
|
|
|
Ja chciałbym zauważyć, że jest mało aktywnych nowych użytkowników. Naliczyłem od lipca kilka osób Zazwyczaj piszą stare twarze. Po obserwacji innych wiekowych forów mogę stwierdzić, że ten stan jest groźny dla Kotatsu w jakimś tam obrębie czasu. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 11-12-2011, 12:59
|
|
|
Caladan napisał/a: | Ja chciałbym zauważyć, że jest mało aktywnych nowych użytkowników. Naliczyłem od lipca kilka osób Zazwyczaj piszą stare twarze. Po obserwacji innych wiekowych forów mogę stwierdzić, że ten stan jest groźny dla Kotatsu w jakimś tam obrębie czasu. |
A ja chciałbym przypomnieć, że o ile dobrze pamiętam, to przez znaczną większosć czasu na forum pisały te same osoby, nowości, jeśli o pisanie chodzi zwykle wypalały się po walnięciu 10 jednolinijkowców w różnych tematach i stan obecny różni się od poprzedniego jedynie tym, że mniej starszych stażem użytkowników pisuje regularnie. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 11-12-2011, 13:12
|
|
|
Ato musi coś oznaczać, że wypalają się po 10 linijkach. Czy czasem nie zastanawiacie, że Kotatsu ma syndrom niezdobytej twierdzy.
Wyszło mi 9 osób tak jakby aktywnych na korzyść Kotatsu, bo w moim mniemaniu w ostatnich 12 miesiącach w rzeczywistości 5-6 osób nowych piszę posty w miarę regularnie. Jak dla was jest to sukces. To nie wnikam.
Osoba, która siedzi rok jest wygą na forum. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|