FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 12, 13, 14  Następny
  Tanuki.pl - Linki
Wersja do druku
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 21-05-2005, 16:45   

spam, spam....

1) daje sie 2 razy dodac ten sam link
2) na liscie w edycji oprocz adresu by sie przydala ta data ostatniej aktualizacji
3) dzieki za artykuly
4) poprosze "wydawce" (tak, wiem, w teorii to sie nie rozni od "sklepik", ale w praktyce juz raczej tak)
Przejdź na dół
tilk Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 21-05-2005, 17:21   

Bianca napisał/a:
hmm, mi brakuje, mozliwosci ustawienia powiazan do serii od razu przy wprowadzaniu linkow (a nie edycji serii)

Może się wprowadzi, ale nie jest to na liście moich priorytetów - obecnie panel dla piosenek jest ważniejszy niż drobne usprawnienia.

Bianca napisał/a:
ale skoro ja to moge dodac przy linkach, po co potem ktos musi jeszcze poprawiac w technikaliach

Masz dostęp do ustawień linków w technikaliach, więc czemu piszesz "ktoś"?

Bianca napisał/a:
jeszcze note: chyba trzeba zmienic tryb sortowania, poniewaz aktualnie najpierw jest po duzych literach, a potem po malych

Zmienione.

Bianca napisał/a:
one more, chyba trzeba dodac jeszcze flage "wydawca" na rozne strony wydawcow (Zarowno anime jak i mang)
natomiast jeszcze flaga "artykuly"

Dodane. Ostrzegam, żeby nie przesadzić z flagami, ponieważ a) nadmiar będzie nieczytelny, b) wprowadziłem techniczne ograniczenie na 32 flagi.

Bianca napisał/a:
daje sie 2 razy dodac ten sam link

Dodałem wymóg na unikalność tytułu i adresu... Ale i tak można to ominąć, wystarczy różnica rzędu jednego znaku (nawet spacji). Nie powtarzanie linków jest zadaniem wypełniającego.

Bianca napisał/a:
na liscie w edycji oprocz adresu by sie przydala ta data ostatniej aktualizacji

Dodane.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 21-05-2005, 17:30   

tilk napisał/a:
Może się wprowadzi, ale nie jest to na liście moich priorytetów - obecnie panel dla piosenek jest ważniejszy niż drobne usprawnienia.

spoko, jesli mam uprawnienia to mnie nie martwi (nie bylam pewna jak je zrobiles), na razie i tak masz na talerzu zabawek na pare ladnych tygodni jak nie miesiecy

tilk napisał/a:
Ostrzegam, żeby nie przesadzić z flagami

wiem, ale niektorych rzeczy sie po prostu nie daje w istniejace ujac..... o ile jeszcze anime lyric itp sie daje wsadzic do zasobow albo zignorowac, o tyle wydawnictwo (z racji bycia wydawnictwem) moze np. recenzji nie miec, a jakos je trzeba sklasyfikowac....

notabene, atm brakuje jeszcze "konwent"

tilk napisał/a:
Nie powtarzanie linków jest zadaniem wypełniającego.

wiesz, spacja to spacja, mi sie akurat powtorzyl link z racji na sytuacje: "blad przegladarki" "czy mam wyslac ponownie" "wyslalem" "oops, jest 2 razy" - w sytuacji gdy linkow bedzie wiecej taka sytuacja bedzie trudniejsza do odsledzenia.

------------
Za dodatki/modyfikacje wielkie dzieki ;))
Powrót do góry
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 21-05-2005, 17:43   

ok, nasze linki przenioslam (za wyjatkiem "technicznych", bo z nimi nie za bardzo jest co zrobic), pozostale bede dodawac.

wylecialy Chii's Dreams, bo zamkniete, i BAKA - bo nic sie pod tym adresem nie zglasza. Konwentom trzeba bedzie ustawic, ze sa konwentami.

na przyszlosc trzeba chyba bedzie zrobic "wyswietlanie wybiorcze" linkow, by mozna bylo wybrac tylko te ktore maja ustawiona konkretna flage (bo inaczej przy wiekszej ilosci to sie zrobi nie do przebrniecia)
Powrót do góry

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 21-05-2005, 19:55   

Bianca napisał/a:
ok, nasze linki przenioslam (za wyjatkiem "technicznych", bo z nimi nie za bardzo jest co zrobic)

Techniczne i tak są w ikonkach na dole layoutu.

Bianca napisał/a:
na przyszlosc trzeba chyba bedzie zrobic "wyswietlanie wybiorcze" linkow, by mozna bylo wybrac tylko te ktore maja ustawiona konkretna flage (bo inaczej przy wiekszej ilosci to sie zrobi nie do przebrniecia)

Już jest.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 21-05-2005, 21:17   

ok, to mozna przenosic chyba jak uznasz ze stabilne jest
Powrót do góry

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 23-05-2005, 22:49   

Jednak zrobiłem przeszczep kodu linków do głównego. Chyba działa.

Numer Gadu-Gadu
1543661
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 24-05-2005, 10:34   

Obejrzałam - teraz, jak tych linków jest więcej, widać, że jest to jednak bardzo dobry pomysł, z taką organizacją. Docelowo będzie je na pewno można podzielić na kilka kategorii, żeby np. konwenty były oddzielnie, ale w tej chwili tak jak jest, jest dobrze. Strony są ładnie opisane, linki czytelne i moim zdaniem lepiej coś takiego przeglądać, niż stado buttoników czy innych bannerków.

IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 24-05-2005, 11:20   

Mnie osobiście podoba sie takie rozwiązanie, jest bardziej czytelne niż: "super stronka z dużą ilością stuffu, galeriami, obrazkam i forum". Wygląda jak typowa linkownia :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 25-05-2005, 11:31   

hmm.... wiem, czepiam sie - Tilk, moglbys przesortowac kategorie alfabetycznie? bo troche to dziwnie wyglada.
Powrót do góry

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 25-05-2005, 12:49   

Gotowe.

Numer Gadu-Gadu
1543661
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 25-05-2005, 13:18   

tx
Powrót do góry
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 29-05-2005, 10:40   

no wiec tak:

- w linkach na liscie warto jeszcze dac jakis filtr jezykowy (tak, wiem, wybrzydzam)
- przenioslam linki totemowe z recenzji z tekstow do linkow, czyli tam, gdzie powinny byc. W zwiazku z powyzszym byloby fajnie jakby ktos kto ma uprawnienia je z tekstow powyrzucal.
- link to otogizoushi strony oficjalnej (tej podanej przez totema) mowil, ze blad 404, wiec wylecial.
Powrót do góry
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 29-05-2005, 11:04   

jest chyba blad w wyswietlaniu - linkow zrobilo sie za duzo na 1 strone, i zaczely znikac z widoku.

polecam przesledzic Human Complementation Project - nie ma go w widoku ogolnym (a przynajmniej u mnie mimo odswiezania sie nie pojawia, a jak sprawdzam po dzialach dedykowanych, to juz sie pojawia. Analogicznie nie ma MALinek (czy tez MALinkow), ale poniewaz oni tabelke "co" maja u nas pusta kompletnie, to zobaczenie ich jest niemozliwe w ogole.
Powrót do góry

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 29-05-2005, 13:59   

Bianca napisał/a:
jest chyba blad w wyswietlaniu - linkow zrobilo sie za duzo na 1 strone, i zaczely znikac z widoku.

Nie spiesz się z wydawaniem technicznych osądów. Nie znasz wewnętrznego funkcjonowania systemu, więc twój osąd będzie prawdopodobnie błędny. I tak jest w tym przypadku. Podawaj symptomy (tu: brak widoczności linków przy niektórych opcjach filtrowania), a nie ich interpretację.

Nie ma ograniczenia na długość tabeli. Efekt, który obserwujesz, wynika z cachowania - co oznacza tyle, że nie widzisz aktualnej kopii. Dodałem automatyczne czyszczenie cache przy wprowadzaniu nowych linków, więc powinno być już dobrze.

Numer Gadu-Gadu
1543661
Strona 2 z 14 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 12, 13, 14  Następny
Odpowiedz do tematu