Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki.pl - Linki |
Wersja do druku |
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-05-2005, 16:45
|
|
|
spam, spam....
1) daje sie 2 razy dodac ten sam link
2) na liscie w edycji oprocz adresu by sie przydala ta data ostatniej aktualizacji
3) dzieki za artykuly
4) poprosze "wydawce" (tak, wiem, w teorii to sie nie rozni od "sklepik", ale w praktyce juz raczej tak) |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 21-05-2005, 17:21
|
|
|
Bianca napisał/a: | hmm, mi brakuje, mozliwosci ustawienia powiazan do serii od razu przy wprowadzaniu linkow (a nie edycji serii) |
Może się wprowadzi, ale nie jest to na liście moich priorytetów - obecnie panel dla piosenek jest ważniejszy niż drobne usprawnienia.
Bianca napisał/a: | ale skoro ja to moge dodac przy linkach, po co potem ktos musi jeszcze poprawiac w technikaliach |
Masz dostęp do ustawień linków w technikaliach, więc czemu piszesz "ktoś"?
Bianca napisał/a: | jeszcze note: chyba trzeba zmienic tryb sortowania, poniewaz aktualnie najpierw jest po duzych literach, a potem po malych |
Zmienione.
Bianca napisał/a: | one more, chyba trzeba dodac jeszcze flage "wydawca" na rozne strony wydawcow (Zarowno anime jak i mang)
natomiast jeszcze flaga "artykuly" |
Dodane. Ostrzegam, żeby nie przesadzić z flagami, ponieważ a) nadmiar będzie nieczytelny, b) wprowadziłem techniczne ograniczenie na 32 flagi.
Bianca napisał/a: | daje sie 2 razy dodac ten sam link |
Dodałem wymóg na unikalność tytułu i adresu... Ale i tak można to ominąć, wystarczy różnica rzędu jednego znaku (nawet spacji). Nie powtarzanie linków jest zadaniem wypełniającego.
Bianca napisał/a: | na liscie w edycji oprocz adresu by sie przydala ta data ostatniej aktualizacji |
Dodane. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-05-2005, 17:30
|
|
|
tilk napisał/a: | Może się wprowadzi, ale nie jest to na liście moich priorytetów - obecnie panel dla piosenek jest ważniejszy niż drobne usprawnienia. |
spoko, jesli mam uprawnienia to mnie nie martwi (nie bylam pewna jak je zrobiles), na razie i tak masz na talerzu zabawek na pare ladnych tygodni jak nie miesiecy
tilk napisał/a: | Ostrzegam, żeby nie przesadzić z flagami |
wiem, ale niektorych rzeczy sie po prostu nie daje w istniejace ujac..... o ile jeszcze anime lyric itp sie daje wsadzic do zasobow albo zignorowac, o tyle wydawnictwo (z racji bycia wydawnictwem) moze np. recenzji nie miec, a jakos je trzeba sklasyfikowac....
notabene, atm brakuje jeszcze "konwent"
tilk napisał/a: | Nie powtarzanie linków jest zadaniem wypełniającego. |
wiesz, spacja to spacja, mi sie akurat powtorzyl link z racji na sytuacje: "blad przegladarki" "czy mam wyslac ponownie" "wyslalem" "oops, jest 2 razy" - w sytuacji gdy linkow bedzie wiecej taka sytuacja bedzie trudniejsza do odsledzenia.
------------
Za dodatki/modyfikacje wielkie dzieki ;)) |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-05-2005, 17:43
|
|
|
ok, nasze linki przenioslam (za wyjatkiem "technicznych", bo z nimi nie za bardzo jest co zrobic), pozostale bede dodawac.
wylecialy Chii's Dreams, bo zamkniete, i BAKA - bo nic sie pod tym adresem nie zglasza. Konwentom trzeba bedzie ustawic, ze sa konwentami.
na przyszlosc trzeba chyba bedzie zrobic "wyswietlanie wybiorcze" linkow, by mozna bylo wybrac tylko te ktore maja ustawiona konkretna flage (bo inaczej przy wiekszej ilosci to sie zrobi nie do przebrniecia) |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 21-05-2005, 19:55
|
|
|
Bianca napisał/a: | ok, nasze linki przenioslam (za wyjatkiem "technicznych", bo z nimi nie za bardzo jest co zrobic) |
Techniczne i tak są w ikonkach na dole layoutu.
Bianca napisał/a: | na przyszlosc trzeba chyba bedzie zrobic "wyswietlanie wybiorcze" linkow, by mozna bylo wybrac tylko te ktore maja ustawiona konkretna flage (bo inaczej przy wiekszej ilosci to sie zrobi nie do przebrniecia) |
Już jest. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-05-2005, 21:17
|
|
|
ok, to mozna przenosic chyba jak uznasz ze stabilne jest |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 23-05-2005, 22:49
|
|
|
Jednak zrobiłem przeszczep kodu linków do głównego. Chyba działa. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 24-05-2005, 10:34
|
|
|
Obejrzałam - teraz, jak tych linków jest więcej, widać, że jest to jednak bardzo dobry pomysł, z taką organizacją. Docelowo będzie je na pewno można podzielić na kilka kategorii, żeby np. konwenty były oddzielnie, ale w tej chwili tak jak jest, jest dobrze. Strony są ładnie opisane, linki czytelne i moim zdaniem lepiej coś takiego przeglądać, niż stado buttoników czy innych bannerków. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 24-05-2005, 11:20
|
|
|
Mnie osobiście podoba sie takie rozwiązanie, jest bardziej czytelne niż: "super stronka z dużą ilością stuffu, galeriami, obrazkam i forum". Wygląda jak typowa linkownia :) |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-05-2005, 11:31
|
|
|
hmm.... wiem, czepiam sie - Tilk, moglbys przesortowac kategorie alfabetycznie? bo troche to dziwnie wyglada. |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 25-05-2005, 12:49
|
|
|
Gotowe. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-05-2005, 13:18
|
|
|
tx |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-05-2005, 10:40
|
|
|
no wiec tak:
- w linkach na liscie warto jeszcze dac jakis filtr jezykowy (tak, wiem, wybrzydzam)
- przenioslam linki totemowe z recenzji z tekstow do linkow, czyli tam, gdzie powinny byc. W zwiazku z powyzszym byloby fajnie jakby ktos kto ma uprawnienia je z tekstow powyrzucal.
- link to otogizoushi strony oficjalnej (tej podanej przez totema) mowil, ze blad 404, wiec wylecial. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-05-2005, 11:04
|
|
|
jest chyba blad w wyswietlaniu - linkow zrobilo sie za duzo na 1 strone, i zaczely znikac z widoku.
polecam przesledzic Human Complementation Project - nie ma go w widoku ogolnym (a przynajmniej u mnie mimo odswiezania sie nie pojawia, a jak sprawdzam po dzialach dedykowanych, to juz sie pojawia. Analogicznie nie ma MALinek (czy tez MALinkow), ale poniewaz oni tabelke "co" maja u nas pusta kompletnie, to zobaczenie ich jest niemozliwe w ogole. |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 29-05-2005, 13:59
|
|
|
Bianca napisał/a: | jest chyba blad w wyswietlaniu - linkow zrobilo sie za duzo na 1 strone, i zaczely znikac z widoku. |
Nie spiesz się z wydawaniem technicznych osądów. Nie znasz wewnętrznego funkcjonowania systemu, więc twój osąd będzie prawdopodobnie błędny. I tak jest w tym przypadku. Podawaj symptomy (tu: brak widoczności linków przy niektórych opcjach filtrowania), a nie ich interpretację.
Nie ma ograniczenia na długość tabeli. Efekt, który obserwujesz, wynika z cachowania - co oznacza tyle, że nie widzisz aktualnej kopii. Dodałem automatyczne czyszczenie cache przy wprowadzaniu nowych linków, więc powinno być już dobrze. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|