Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Korespondecja z innymi stronami: |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 13-04-2008, 13:35
|
|
|
Na ACP jest jakiś Seba, ale to przecież skrócenie imienia Sebastian, więc może ich być mrowie. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-04-2008, 13:54
|
|
|
No właśnie. Inna bajka, że w fandomie jest po prawdzie tylko jedna osoba szerzej kojarzona z taką ksywką. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 28-04-2008, 15:29
|
|
|
Cytat: | Cześć, Dominik Trzmielewski z gram.pl z tej strony. Piszę do Was z pewną propozycją związaną z Waszym serwisem.
Otóż – mówiąc wstępnie - chciałbym zaproponować Wam nawiązanie współpracy. Jesteśmy w stanie zaoferować Wam hosting (pełen pakiet – serwer, FTP, jeżeli będzie potrzebne – oskryptowanie), wsparcie marketingowe, wsparcie grafika i programisty oraz sponsoring.
To tak bardzo wstępnie i ogólnie. Pytanie jak się na to zapatrujecie?
---
Pozdrawiam,
Dominik "Spayki" Trzmielewski
Przedstawiciel Społeczności Internetowej |
...???... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-04-2008, 16:05
|
|
|
Zakładam, że chcą "wessać" Tanuka do kolektywu gram.pl... |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-04-2008, 16:09
|
|
|
Szczególnie rozbawił mnie podpis. A jeszcze bardziej, gdy w ich dziale gram.pl poleca znalazłem takie cuda jak "mroczny elf69" czy innego tego rodzaju strony. W ładnym towarzystwie byśmy byli, nie powiem.
Wspomagane przez nich strony to rzeczy bez wyjątku o crpg, nawet nie pokrewnym z anime jrpg. Zastanawiałem się, co im odbiło, żeby zawracać łeb tanukom. Zajrzałem na forum - faktycznie stare, z 2005, zaś dział o anieme liczy ok. 360 stron. Generalnie chyba podziękujemy im, nie? |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 28-04-2008, 16:24
|
|
|
http://kolektyw.gram.pl/ Cytat: |
Prowadzisz fanowską stronę internetową? Chciałbyś usprawnić jej działanie? Zdobyć nowych Czytelników? Jeśli tak, to kolektyw.gram.pl jest ofertą właśnie dla Ciebie.
Z naszą pomocą swoje cele zrealizujesz szybciej, łatwiej i efektywniej! Wszyscy członkowie kolektywu zaczynają z identycznym pakietem opcji (strona srebrna), a dla najlepszych serwisów przygotowaliśmy garść dodatkowych usług (strona platynowa) - szczegóły poniżej.
strona srebrna
Miejsce na www + komplet opcji
250 MB miejsca na stronę na serwerze www + 5 GB miejsca na pliki na serwerze ftp + nielimitowany transfer.
Do tego obsługa skryptów PHP5, baz danych MySQL i subdomena w domenie gram.pl.
System do zarządzania stroną
Rozbudowany, przygotowany specjalnie dla członków kolektywu, system zarządzania zawartością (CMS) strony oraz statystyki. Wszystko z poziomu przeglądarki www!
Unikalne materiały i informacje
Dostęp do związanych z grą ekskluzywnych materiałów i niusów, przewidzianych tylko dla prasy i portali branżowych.
Większe grono Czytelników
Darmowe gry i gadżety na nagrody konkursowe ułatwią pozyskiwanie nowych Czytelników.
Wyjątkowy adres email i konto
Wyróżniaj się z grammunity! Adresy email w domenie kolektyw.gram.pl oraz specjalnie oznaczone konto gram.pl dla redaktorów serwisu!
strona platynowa
Program partnerski
Włączenie do specjalnego programu partnerskiego gram.pl na preferencyjnych warunkach. Rozbudowany serwer Jeszcze więcej miejsca. Pełne 2 GB miejsca na stronę na serwerze www + 25 GB miejsca na pliki na serwerze FTP. Transfery bez limitów!
Gry za darmo
Nie, to nie żart. Nowe gry premierowe wydane przez CD Projekt otrzymacie całkowicie za darmo.
Wejściówki na imprezy
Wstęp na turnieje, eventy, pokazy organizowane przez CD Projekt, bez kolejek i bez opłat.
|
Nie podoba mi się wsysanie Tanuka przez kogokolwiek. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 28-04-2008, 16:43
|
|
|
Odnoszę wrażenie, że obowiązujący standard w świecie rozrywki internetowej brzmi "nie mów nic konkrentego, a oferty składaj tak, aby nie wiadomo było kogo reprezentujesz, i o co ci chodzi". Odnośnie samej propozycji - "bardzo wstępnie i ogólnie" by zacytować tego pana, to niech spada na drzewo. Natomiast przyznam, że cała sprawa mnie interesuje - raczej jako ciekawe doświadczenie w tego typu kontaktach, niż jako coś, co można na serio rozważać.
Proponuję bardzo uprzejmie odpisać, że propozycja nas zaintrygowała i że w związku z tym oczekujemy na szczegółowe informacje, takie jak:
1. dokładne określenie, w czyim imieniu składana jest propozycja,
2. na czym konkretnie miałaby polegać współpraca, z określeniem zakresu obowiązków uczestniczących w niej podmiotów,
3. określenie, na jakich warunkach odbywałby się hosting,
4. co rozumie przez "wsparcie marketingowe, grafika i programisty",
5. opis strony prawnej przedsięwzięcia, ze szczególnym uwzględnieniem kwestii praw autorskich do recenzji na Tanuki.pl, kodu, ewentualnych przekształceń własnościowych w zakresie Tanuki.pl,
6. opis strony finansowej przedsięwzięcia (w szczególności podział opłat za korzystanie z serwera i przychodów z reklam).
Być może dowiemy się czegoś ciekawego. Względnie, facet się odczepi, i problem z głowy. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 28-04-2008, 19:35
|
|
|
Czyli coś takiego?
Cytat: | Witam,
Dziękuję za zainteresowanie współpracą z czasopismem internetowym Tanuki.pl. Pana propozycja - jak sam Pan napisał - jest ona na razie bardzo wstępna. Oferta hostingu zawsze jest warta rozważenia, bo nie ukrywam, że przy transferach miesięcznych rzędu 60-70 Gb (mam tu na myśli transfer wyłącznie z "oglądalności" strony, nie mamy działu downoladu) jest to pewien problem. Na początek interesują mnie następujące kwestie:
1. W czym dokładnie imieniu (jakiego podmiotu) składana jest propozycja współpracy?
2. Na czym dokładnie miałaby polegać współpraca i jaki byłby zakres obowiązków uczestniczących w niej podmiotów?
3. Na jakich warunkach odbywałby się hosting i co wchodziłoby w jego zakres?
4. Co należy rozumieć przez "wsparcie marketingowe, grafika i programisty"? Nasza strona niemal w całości (wyjątek stanowi forum) zbudowana jest na kodzie autorskim, opartym o MySQL i PostgreSQL.
5. Jak całe to przedsięwzięcie wyglądałoby od strony prawnej? W szczególności chodzi o kwestie praw autorskich do wszelkich zamieszczonych na Tanuki.pl tekstów, a także o ewentualne przekształcenia własnościowe w zakresie Tanuki.pl.
6. Jak wyglądałaby strona finansowa? W szczególności chodzi o podział opłac za korzystanie z serwera oraz przychodów z reklam.
z poważaniem,
Małgorzata "Avellana" Kaczarowska
Redaktor naczelny i wydawca Tanuki.pl |
|
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 05-05-2008, 09:23
|
|
|
Cytat: | Witam,
Zajmuję się prowadzeniem serwisu http://manga.elx.pl i zainteresowany jestem wymianą buttonami. Obecnie strona ma nieco ponad 11 tys bezwzględnie unikalnych użytkowników miesięcznie wg statystyk google analytics. Jeśli propozycja przypadła do gustu proszę o odpowiedź :) |
Zajmę się tym wieczorem. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-05-2008, 09:30
|
|
|
Ładna strona. Jedyny minus to to, że mają na stronie dział "grupy skanlacyjne"
Acha, uwaga dla redakcji Czytelni - mają na swojej stronie trochę fików, może by uderzyć do ich autorów? |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 05-05-2008, 09:32
|
|
|
To dział Elixiru, dosyć dużej strony ogólnofantastycznej. Współpraca może być dla nas opłacalna, dobrze byłoby jednak aby nasz button (albo przynajmniej link) widoczny był także na ich stronie głownej.
Po fiki można by zapytać. Z drugiej strony, widzę sporo (całe 23) recenzji mang - kto wie, może udałoby się podlinkować... Grupy skanlacyjne w linkach chyba nie szkodzą, Azunime też ma. |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 05-05-2008, 21:19
|
|
|
Cytat: | From: Julia Bernard <daggerka@interia.pl>
To: tilk@tilk.eu
Subject: Wymiana
Date: Sun, 4 May 2008 11:21:56 +0200
Hej, jestem Aralka. Odwiedziłam stronę anime.tanuki.pl (nie jednokrotnie zresztą) i przeczytałam, że istnieje możliwość wymiany buttonami/bannerami. Dlatego piszę, żeby się zapytać, czy zgadasz się na wymianę? Ja mam wprawdzie forum o tematyce m&a, Japonia etc., ale wydaje mi się, że jest dość interesujące. Adres to: yorokobi.fora.pl Jeśli się zgodzisz, to odpisz, a ja od razu wkleję button/banner :) Z góry dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 12-05-2008, 10:08
|
|
|
Dodałem Eliksir do buttonów w rotacji na Mandze i Anime. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 12-05-2008, 11:36
|
|
|
Widzę, że wprowadzili już linki pod recenzjami. Ciekawe, ile będzie od nich wejść. Linki od nas z Mang postaram się wprowadzić jeszcze dzisiaj. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 04-06-2008, 15:47
|
|
|
mfantasy@o2.pl Cytat: | Witam,
chciałbym zaproponować wymianę reklamową grafik (tudzież linków) z moją
stroną. Jej adres to ghibli.boo.pl , zaś jej tematyka w całości poświęcona
jest studiu Ghibli i jego dorobkowi filmowemu, ze szczególnym wskazaniem na
produkcje wydane w Polsce. Pozwoliłem sobie kontrolnie zamieścić już na
niej buttony Tanuki-Anime (na każdej podstronie serwisu) oraz jej duży
banner (w dziele "Linki"). Mam świadomość, że serwis mojego autorstwa nie
może pochwalić się jeszcze zbyt imponującą obszernością, ale liczę, że mimo
to zostanie doceniony na tyle, aby doczekać się reklamy z Waszej strony.
Pozdrawiam,
Michał |
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|