Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Korespondecja z innymi stronami: |
Wersja do druku |
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 04-06-2008, 19:55
|
|
|
Powyższe już załatwione. Dodatkowo uzgodnione linki pod recenzjami (w obie strony - z naszej do głównej, od nich do recenzji). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 22-06-2008, 20:45
|
|
|
Cytat: | Dzień Dobry
Mam pytanie w sprawie zamieszczania recenzji(bądź ich fragmentów) z tanuki na mojej stronie, mianowicie chodzi mi o recenzje których brak mojej stronie szczególnie w dziele Anime Online, wasze recenzje są chyba w ten sposób umieszczone na stronie www.anime-online.info.pl , piszą o tym u dołu w ostatnio dodanych.
Chciałbym się zorjętować czy istnieje taka możliwość, oczywiście pod każdą recenzją(bądź jej częścią gdyż na chodzi bardziej o zarys fabuły niż kwestje typu kreska itp.) z tanuki(lub jakiś button) zostanie umieszczony link iż to z waszej strony oraz nick autora recenzji.
Adres strony to www.shiden-anime.info
Pozdrawaim i liczę na szybką odpowiedź |
1. Czy to coś się do kogoś jeszcze odzywało?
2. Czy ktoś miałby ochotę coś odpisać, bo ja nie bardzo mam warunki się wgłębiać? (Maila forwarduję w razie potrzeby). |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-07-2008, 14:58
|
|
|
Cytat: | Witam serdecznie .
Jestem Michał (czolgista) założyciel Strony Animebrat.pl
Jako że jesteśmy nowym Portalem chcielibyśmy poblikować na naszej stronie twoje recenzje anime , ze wzgledu na to że posiadamy dział ''Animefan'' czyt. Recenzje Anime.
Byłbym wdzieczny ze zgodzy bo by to troche nam pomogło ;)
Pozdrawiam i czekam na Pozytywną odpowiedz :) |
Nie wiem, czy inni też to dostali, ale nie wykluczam... |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 03-07-2008, 16:27
|
|
|
Nie dostałem! Nie chcą moich recenzji!
Achem...
A poza tym, to zajrzałem na ich stronę. Mieli kilka niezłych pomysłów, ale dokładnie utopili to w zalewie niesamowitej tandety. No i ten download... Spisuję ich na straty. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-07-2008, 16:58
|
|
|
Ha! A na moich się poznali! Po zobaczeniu downloadu odesłałem ich na drzewo stwierdzeniem, że życzę sobie 50 zł za każdą recenzję. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 04-07-2008, 12:44
|
|
|
Korespondencja z Animebrat:
Cytat: | Szanowni Państwo;
Dziękujemy za Państwa zainteresowanie recenzjami zamieszczonymi na Tanuki.pl; jest to dla nas cenny sygnał, że teksty naszych recenzetów są znane i docieniane w polskim świecie mangi i anime.
Odnośnie jednak zapytań, jakie wysyłacie Państwo do członków redakcji, zmuszeni jesteśmy udzielić Panstwu odmownej odpowiedzi. Recenzje pisane przez członków redakcji przeznaczone są do publikacji wyłącznie na Tanuki.pl, i co do zasady nie są udostępniane innym stronom.
pozostaję z poważaniem
Łukasz Lipiński
redaktor prowadzący Tanuki Manga
http://tanuki.pl
ISSN: 1898-8296 |
Dostałem odpowiedź:
Cytat: | Też tak myślałem i postanowiłem z innymi radzić sobie sami i własne recenzje pisać , i jeszcze jedna sprawa jest może możliwość wymiany bannerów lub buttonów .
Powiem że po tym emailu od ciebie , lepiej się można dogadać z Grupą Tanuki , niż z azumine , bo niestety od nich wyłacznie idą wyzwyska i krytyka z każdej strony ;/ .
Pozdrawiam i czekam na odp. :)
Pozdrawiam
Michał Chodownik.
I grupa Animebrat :) |
Proponuję odpisać coś w stylu, że bardzo chętnie, popieramy nowe inicjatywy itp., ale warunkiem wymiany jest usunięcie całego pirackiego downloadu. Do tego tekst "o szkodliwości downloadu", taki sam jak kiedyś poszedł do strony o Kenshinie. Jak sądzicie? |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 04-07-2008, 13:06
|
|
|
Tak, szczególnie, że to szczera prawda: jak usuną download, to możemy pogadać o wymianie bo to jest warunek stawiany wszystkim stronom. |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 04-07-2008, 16:59
|
|
|
Propozycja odpowiedzi, wzorowana na liście Bezimiennego:
Cytat: | Bardzo chętnie wyrazilibyśmy zgodę, w zamian za umieszczenie linku zwrotnego do Tanuki.pl na Państwa stronie. Niestety, w obecnej sytuacji jest to niemożliwe. Tanuki.pl współpracuje z polskimi wydawcami mang i anime, i z tego względu nie zamieszczamy linków do stron oferujących nielegalne materiały. Dotyczy to również muzyki oraz mang i anime nie wydanych w Polsce. Oczywiście, gdyby nielegalne materiały zostały z Państwa strony usunięte, nie byłoby żadnych przeszkód w nawiązaniu współpracy; mając na względzie promocję początkujących stron, oferujemy link w linkowni oraz button w rotacji.
Można także zauważyć, że korzyść z pirackich materiałów wbrew pozorom jest dość wątpliwa. Owszem, początkowo zwiększa ilość wejść, ale użytkownicy przyciągnięci nielegalnymi materiałami ściągną co będą chcieli, a potem pójdą i najprawdopodobniej nie wrócą. Z drugiej strony tego rodzaju zawartość naraża Państwa na problemy z prawem oraz poważnie utrudnia przyszłe kontakty z portalami o podobnej do naszej polityce, oraz z wydawnictwami. Nasze doświadczenie wskazuje ponadto, że ostatecznie tym, co zapewnia stały dopływ czytelników i sprawia, że strona staje się naprawdę popularna, jest wyłącznie twórczość własna. |
|
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-07-2008, 17:26
|
|
|
Czyli jednak ja nie byłem jedynym, do którego wysłali taki list? Buu...a już czułem się wyjątkowy i jedyny....
Nasze ulubione feministki - lesbijki nie odpisały? |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 04-07-2008, 17:37
|
|
|
Yuri.pl odpisało z podziękowaniami. Zamieściły już newsa z linkiem na stronie głównej - http://yuri.pl/
Louise jeszcze nie odpowiedziała. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-07-2008, 17:40
|
|
|
Oczywiście, o tym, kto ów wywiad przeprowadził mowy już nie ma. Ale spoko, dobre i to, ludzkie panny. Ciekawe, czy autorka tego ambitnego komentarza pod wywiadem tez przypełzła z yuri.pl?
Dobra, a teraz druga sprawa - news na acepie. Zajmiesz się tym? |
Ostatnio zmieniony przez Teukros dnia 04-07-2008, 17:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 04-07-2008, 17:45
|
|
|
Nie mam konta na ACP. Z tego co pamiętam, newsa na ACP miała zamieścić Abigail. Względnie, przejdziemy się z tym do IKi. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-07-2008, 17:50
|
|
|
Ok, można by go wzorować na tym z yuri.pl, zaskakująco dobrze, jak na nie, napisanym. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 18-07-2008, 10:58
|
|
|
Cytat: | Witam!
Trafiłam na stronę tanuki.pl. Zastanawiam się, czy istnieje możliwość umieszczenia płatnej reklamy w serwisie.
Jeżeli to możliwe, proszę o kontakt przez gg (8960735) lub e-mail: m.peczek@csh.pl. Dziękuję i
czekam na odpowiedź. |
A o takie dostałam (i przesłałam na redakcyjną). Mam nadzieję, że Abi się tym zajmie (o ile jest). |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 20-07-2008, 12:10
|
|
|
No dobrze, Abigail chyba nie ma... Czy ktoś może mógłby mi przypomnieć, jakie są ustalenia i co należałoby odpisać? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|