FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 42, 43, 44  Następny
  Korespondecja z innymi stronami:
Wersja do druku
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 15-08-2008, 17:16   

Cytat:
Witam,
Piszę maila z prośbą o wymianę buttonami ze stroną www.rodb.eu. jest to strona gry Return of Dragon Ball MMORPG 2D. Interesowałoby mnie dodanie linka w dziale z linkami dla mniejszych serwisów orz przy recenzji anime Dragon Ball. Proszę o szybką odpowiedź i pozdrawiam.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 15-08-2008, 17:21   

Zabawni są. Na tej stronie nic nie ma praktycznie, brak plików w Downloadzie, obrazów w Galerii i artykułów w Artykułach. Pomijając fakt, że nawet, jeśli coś dodadzą, to ten cały RoDB MMORPG 2D pewnie jest jakimś badziewiem przez przeglądarkę...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 17-08-2008, 22:17   

Cytat:
Witam serdecznie po tygodniowej ciszy. Chcę tylko skromnie napisać że
serwis przeszedł gruntowną przebudowę i to co było mówione już działa.
Do każdej okładki jest dodawany fragment recenezji z tanuki oraz
bezpośredni link do całej recki. Jeśli takowej nie posiadacie w bazie
to posiłkuje się azunime przy czym jak tylko pojawi się na tanuki
zostanie podmienione. Zapraszam do korzystania z naszego serwisu.

Ps. Kosztowało nas to cały tydzień wycięty z życiorysu ale było warto.
Jestem szczęśliwy że udało nam się wyrobić z terminem i z tym co sobie
ustaliliśmy.

Pozdrawiam
Qidin, Rafał Pokora – administrator animecover.org

Lay zmienili. A recenzji takie fragmenty, że jak kogoś ciekawi, to wlezie do nas :)

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 27-08-2008, 23:18   

Treść listu wymaga zredagowania. Prawdopodobnie jest mocno kulawy, bo pisałem to strasznie późno. Rano sam go jeszcze przejże.

Cytat:
Witam.

Piszę w imieniu czasopisma internetowego Tanuki, w tej chwili największej tego typu strony poświęconą tematyce anime, magi i twórczości literackiej w Polsce. Przeszukując sieć członkowie naszej redakcji natknęli się na Państwa stronę i muszę przyznać, że przypadła nam ona do gustu (tu będę wstawiał 2-3 słowa o tym dlaczego). W związku z tym chcielibyśmy zaproponować Państwu współpracę. Proponujemy, że opublikujemy linki / banner / button (zależnie od strony) do Państwa w dziale Czytelnia Tanuki, pełniącym rolę naszego kącika literackiego. W zamian prosilibyśmy o umieszczenie linka / bannera / buttona zwrotnego na Państwa serwisie. Jeśli byliby Państwo zainteresowani podjęciem innych form współpracy, to pragnę poinformować, że pozostajemy otwarci na propozycje. Szczególnie chętnie przyjmiemy wszelkie utwory literackie spełniające standardy naszego czasopisma, które chcieliby Państwo szerzej rozpowszechnić.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 06-09-2008, 19:59   

Cytat:
Witam.

Piszę w imieniu czasopisma elektronicznego Tanuki.pl, największej w Polsce stronie w swojej kategorii tematycznej. Nasz portal, obok części poświęconych japońskiemu filmowi animowanemu (Tanuki-Anime) oraz komiksowi (Tanuki-Manga), mieści także dział zawierający wszelkiego rodzaju twórczość literacką (Tanuki-Czytelnia).

Przeszukując sieć członkowie naszej redakcji natrafili na Państwa stronę i muszę przyznać, że zrobiła ona na nas jak najlepsze wrażenie /wstawić jakieś uzasadnienie, ew. zmodydikować ten fragment odpowiednio/.

W związku z tym chcielibyśmy zaproponować Państwu współpracę. Proponujemy zamieszczenie linka / bannera / buttonu /zależnie od strony/ do Państwa strony w dziale Tanuki-Czytelnia. W zamian prosilibyśmy o umieszczenie linka / bannera / buttona zwrotnego w Państwa serwisie. Jeśli byliby Państwo zainteresowani podjęciem innych form współpracy, ppozostajemy oczywiście otwarci na propozycje. Szczególnie chętnie przyjmiemy wszelkie utwory literackie spełniające standardy naszego czasopisma, które chcieliby Państwo szerzej rozpowszechnić.

Zeg, bardziej coś takiego. Przy czym uwaga: tak samo jak w przypadku stron o M&A, forma zależy od strony. Jeśli jest nieduża i amatorska, taki ton może zostać odebrany jako lekceważący. Nie wiem też, czy nie lepiej usunąć ostatniego zdania, a przynajmniej nie traktować go jako silnie opcjonalnego... W sensie, zamiast niego jeśli trafimy np. na prywatny blog ze świetnymi opowiadaniami pisać wprost, że chcielibyśmy opublikować, a jeśli nie - to w ogóle o tym nie wspominać.

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 15-09-2008, 08:59   

Cytat:
Witam

Jestem zainteresowany z wymianą buttonem z Waszą stroną
anime.tanuki.pl

Jestem maniakiem Anime a w dodatku mam swoją stronę co może pomóc.

www.progamela.net

PR=2 :)

Dziennie 800+ odwiedzin

Numer Gadu-Gadu
1271088
Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu

PostWysłany: 15-09-2008, 09:02   

Zegarmistrz napisał/a:
Cytat:
Witam

Jestem zainteresowany z wymianą buttonem z Waszą stroną
anime.tanuki.pl

Jestem maniakiem Anime a w dodatku mam swoją stronę co może pomóc.

www.progamela.net

PR=2 :)

Dziennie 800+ odwiedzin

Już im odpowiedziałem. Strona pirackiego serwera Ogame (po co piracić darmową grę, naprawdę nie rozumiem)

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 15-09-2008, 11:24   

Punyan, no jak to po co? Dla tego zwiększonego rate'a dla nolife'ów!

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora

PostWysłany: 16-09-2008, 15:03   

Cytat:
Szanowni Państwo.

Bez wątpienia http://tanuki.pl jest jednym z najlepszych serwisów zajmujących się profesjonalnym recenzowaniem mangi i anime w Polsce.
Nasza strona http://www.kurs-manga.pl jest młodym, lecz szybko rozwijającym się serwisem, pomimo iż ma niespełna dwa miesiące cieszy się coraz większym zainteresowaniem.
Między innymi dzięki naszemu buttonowi na Tanuki, za co jesteśmy niezmiernie wdzięczni. :)
Ciągle dokładamy wszelkich starań w jego dalszą popularyzację i rozwój, w związku z tym jesteśmy zainteresowani dalszą współpracą z Państwa serwisem.
Szczególnie interesuje nas wymiana banerami, jednocześnie jesteśmy świadomi wymagań i ograniczeń stawianych przez Państwa.
Dlatego też będziemy wdzięczni za rozważenie możliwości szerszej współpracy, między naszymi serwisami.

Ze swojej strony wstępnie możemy zaoferować, baner na stronie głównej naszego serwisu.
Oczywiście, w przypadku Państwa zgody forma współpracy może zostać zmieniona, jeśli preferują Państwo inną.

Pozdrawiam
Przemysław Skierniewski
redakcja@kurs-manga.pl

the renegades on wheels.

Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 22-09-2008, 21:00   

Prowadzę sobie negocjacje z dosyć sympatyczną stoną http://www.a-g-w.info/, i zaszły one już na tyle daleko (a ich oferta jest na tyle ciekawa), że uznałem, że trzeba to na forum wkleić, celem przedyskutowania. Nie wklejałem postów, w których ustalaliśmy sposób komunikacji.
Cytat:
Redakcja Strony
A-G-W.info

Witam

Działając jako redaktor wortalu Tanuki.pl, niniejszym składam propozycję nawiązania współpracy, polegającej na wymianie linków pomiędzy naszymi stronami. Tanuki.pl zainteresowane jest współpracą ze wszystkimi stronami, zawierającymi ciekawą twórczość własną (z zasady nie linkujemy stron oferujących nielegalne materiały). Ze względu na profil naszej działalności szczególnie zainteresowani jesteśmy współpracą ze stronami, publikującymi recenzje mangi i anime. W przypadku A-G-W.info, naszą uwagę zwrócił również dział recenzji stron internetowych, będący pomysłem interesującym, a zarazem nowatorskim. O ile bowiem ile linkowni jest sporo, o tyle brak jest nie-reklamowych informacji o stronach.

Mając powyższe na uwadze, wydaje się że korzystnym będzie nawiązanie współpracy pomiędzy naszymi stronami.

Co możemy zaoferować?
- umieszczenie buttona rotacyjnego, widocznego na Tanuki Anime i Tanuki Manga
- umieszczenie linka w repozytorium linkowym, widocznego na Tanuki Anime i Tanuki Manga

Czego oczekujemy?
- umieszczenia buttona Tanuki.pl na stronie głównej http://www.a-g-w.info/news.php
- umieszczenie bannera Tanuki.pl w dziale „Współpraca"

Oczywiście, nie jest to katalog zamknięty - jesteśmy otwarci na inne propozycje i formy współpracy.

Pozostaję z poważaniem
- Łukasz Lipiński
redaktor prowadzący Tanuki Manga
e-mail: teukros@tanuki.pl
http://tanuki.pl
ISSN: 1898-8296

Odpowiedź z A-G-W:

Cytat:
Rozumiem, w takim razie tak jak wspominałem jesteśmy zainteresowani ^^,
ponadto gdy dodacie Państwo jakąś nową recenzję, możemy wspomnieć o
tym w newsie np :w tym tygodniu Tanuki.pl zostało wzbogacone o (tytuły)
"krótki opis do każdej z recenzji" czytaj. więcej (odnośnik do Waszych
recenzji), http://www.a-g-w.info/reklama.php tutaj znajdują się nasze
buttony ^^ - w tej chwili zamieszczam wasze ^^, jeśli znaleźlibyście
Państwo jakiś sposób by pomóc "wypromować" moją stronę byłbym
wdzięczny - jakby nie było mamy już ponad dwa lata, dużo za nami
jednakże w dalszym ciągu nie imponuje liczba aktywnych użytkowników:),
pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

PostWysłany: 23-09-2008, 17:11   

Po przemyśleniu sprawy i wczorajszej dyskusji, zamierzam w odpowiedzi:

1. Oficjalnie zaproponować zamieszczenie naszego RSSa na A-G-W. Biorąc pod uwagę, jak wiele miał wejść ACP z Anime Dream, wygląda na to, że nawet ze średniej strony daje to sporo odwiedzin.

2. W zamian dać - na dzień dzisiejszy - bannera w rotacji, na przyszłość (po zmianie layoutu) - linki pod recenzjami na zasadzie wzajemności (mają jakieś 40 recenzji, po wprowadzeniu belki bez problemu ich wsadzimy).

3. Wyraźnie podkreślić, że współpracujemy wyłącznie ze stronami nie oferującymi pirackich materiałów, wobec czego jeżeli chcą z nami współpracować mogą zapomnieć o budowie działu "download" (jeszcze go nie ma, ale mają plany).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

PostWysłany: 23-09-2008, 17:41   

Teukros napisał/a:
3. Wyraźnie podkreślić, że współpracujemy wyłącznie ze stronami nie oferującymi pirackich materiałów, wobec czego jeżeli chcą z nami współpracować mogą zapomnieć o budowie działu "download" (jeszcze go nie ma, ale mają plany).
Uff, bo się trochę wczoraj wystraszyłem. Myślę też że można by ew. rozważyć wepchnięcie dodatkowego paska z rss-ami na dole strony zbiorczej (w nowym layu oczywiście), właśnie na takie przypadki. Ponieważ byłyby na samym dole, bardzo by to nam nie szkodziło.

the renegades on wheels.

PostWysłany: 24-09-2008, 16:32   

Ciąg dalszy nastąpił:
Cytat:
Button i link zostały już na Tanuki zamieszczone, natomiast odnośnie dalszej współpracy wyjaśniam jak niżej.

Zamieszczanie na A-G-W.info fragmentów recenzji wraz z linkiem na Tanuki jest oczywiście możliwe, ale byłoby dla nas dosyć kłopotliwe. Wymagałoby dokonywania selekcji recenzji, każdorazowego wycinania fragmentu, a niekiedy pytania recenzenta o zgodę. Jest to wykonalne, ale o ile nie byłoby konieczne, wolelibyśmy coś prostszego. Proponuję zamieszczenie na A-G-W kanału RSS z Tanuki - wymaga to jedynie niewielkich modyfikacji strony, po których RSS wyświetlać się będzie
automatycznie i bez potrzeby dalszych zmian.

W zamian - na dzień dzisiejszy - oferujemy zamieszczenie na Tanuki bannera A-G-W. Ponadto w ciągu mniej więcej miesiąca na Tanuki dokonana będzie gruntowna zmiana layoutu (prace są już zakończone, trwa testowanie). Będziemy wtedy dysponować o wiele większą ilością miejsca dla stron, z którymi współpracujemy - w przypadku A-G-W proponujemy podlinkowanie recenzji zamieszczonych na A-G-W pod odpowiednimi recenzjami na Tanuki (z wzajemnością). Z naszego doświadczenia wynika, że gwarantuje to znaczną ilość wejść, szczególnie w przypadku recenzji bardziej popularnych tytułów.

Natomiast pragnę jeszcze raz podkreślić, że współpracujemy tylko i wyłącznie ze stronami, na których nie ma nielegalnych treści (obejmuje to również fansuby oraz skanlacje anime i mang nie wydanych w Polsce). Z tego też powodu, współpraca nie byłaby możliwa, gdyby doszło do założenia działu "download", o którym mowa na forum A-G-W w temacie "Download" w dziale "Informacje".

I odpowiedź:
Cytat:
Temat jest do skasowania jak najbardziej, wyjaśniliśmy sobie wszystko dzięki pomocy AvVisionen (tyczyło się to głównie skanlacji a-g-w), doszliśmy do wniosku że zrezygnujemy z wszelakiego "nielegalnego downloadu" na rzecz strony (myśleliśmy że skanlacje tytułów na których nie ma licencji w Polsce są dozwolone - JPF oświecił nas że
nie jest tak do końca), a raczej współpracy z wydawnictwami itp. Co do kanału RSS nie robiliśmy nigdy czegoś takiego, więc nie ukrywam, że nie wiem na jakiej zasadzie to działa (z tego co się orientuje dostępne są nagłówki, przez które można wejść na odpowiedni link). Jednakże nie wiem jak się to wgrywa itp.

No i masz. Czy ktoś może im powiedzieć, jak wstawić nasz RSS?
Powrót do góry

PostWysłany: 30-09-2008, 21:27   

Projekt listu do Okaeri:
Cytat:
Witam;

Bardzo cieszymy się, mogąc powitać na polskiej internetowej scenie
mangi i anime nową stronę – tym bardziej, że jak wynika z informacji
na forum, jest to projekt gruntownie przemyślany, ambitny a jednocześnie
rozsądny w założeniach.

Tanuki.pl dotychczas linkowało Wasze forum jako „Yasashii Yoake" (a
jeszcze wcześniej, jako forum poświęcone anime i mandze „Slayers").
Oczywiście, nadal pragnęlibyśmy kontynuować współpracę (a nawet – o
ile byłoby to możliwe – rozwinąć ją), z jednym wszakże zastrzeżeniem.
Otóż w związku z bliską współpracą z polskimi wydawcami mangi i anime,
Tanuki.pl co do zasady nie linkuje stron udostępniających nielegalne
materiały. Tymczasem na Okaeri.pl pojawił się dział „Grupa
Skanlacyjna" oraz skanlacje do pobrania. W przypadku kontynuowania
przez Okaeri.pl rozwoju w tym kierunku, jakakolwiek współpraca nie
będzie możliwa, a istniejący już link do forum z przykrością usuniemy.

Realistycznie patrząc na sprawę, korzyść z pirackich materiałów wbrew
pozorom jest dość wątpliwa. Owszem, początkowo zwiększa ilość wejść,
ale użytkownicy nimi przyciągnięci ściągną co będą chcieli, a potem
pójdą i najprawdopodobniej nie wrócą. Z drugiej strony tego rodzaju
zawartość naraża Was na problemy z prawem oraz poważnie utrudnia
przyszłe kontakty z portalami o podobnej do naszej polityce, oraz z
wydawnictwami. Nasze doświadczenie wskazuje ponadto, że ostatecznie
tym, co zapewnia stały dopływ czytelników i sprawia, że strona staje
się naprawdę popularna, jest wyłącznie twórczość własna.

Dodatkowo pragniemy zauważyć, że znajdująca się na Waszej stronie
informacja prawna - „Znajdujące się poniżej pozycje nie zostały do tej
pory zlicencjonowane w Polsce, a co za tym idzie wszystkie te
skanlacje są całkowicie legalne i nie ma się o co martwić." -
niestety, nie znajduje potwierdzenia w obowiązujących przepisach.
Zgodnie z polskim prawem autorskim, zabronione jest rozpowszechnianie
jakichkolwiek utworów bez zgody uprawnionych osób. Kwestia
„zlicenjonowania" danego tytułu w Polsce (czy w jakimkolwiek innym
kraju) nie ma z tym nic wspólnego.

pozostaję z poważaniem

Łukasz Lipiński
redaktor prowadzący Tanuki Manga
http://tanuki.pl
ISSN: 1898-8296
Powrót do góry

PostWysłany: 06-10-2008, 13:09   

Po drobnych zmianach list poszedł do Nevvera.
Powrót do góry
Strona 19 z 44 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 42, 43, 44  Następny
Odpowiedz do tematu