FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 42, 43, 44  Następny
  Korespondecja z innymi stronami:
Wersja do druku
Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu

Status: offline
PostWysłany: 06-10-2008, 21:34   

Łukasz Kowalski (truntuga@gmail.com) napisał/a:
Witam. Jestem administratorem na stronie www.dbmw.info. I chciał bym się dowiedzieć czy była by możliwość wymienienia się buttonami. Oczywiście wasz button trafił by na 1 miejsce u nas. Prosił bym o rozpatrzenie naszej propozycji. W razie jakich kolwiek pytań prosił bym kierować je do mnie na tego Maila.
Widzę jakiś dział download ale nie udało mi się stwierdzić co w nim jest. mają też jakieś recenzje...

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 11-10-2008, 14:28   

Cytat:
Dzień dobry

W zeszły piątek telefonowałem do państwa w imieniu serwisu internetowego Tanuki (www.tanuki.pl), obecnie największego w Polsce czasopisma internetowego poświęconego Anime i Mandze (czyli japońskim filmom animowanym i komiksom). Jesteśmy zainteresowani umieszczeniem dostarczanych przez Państwa agencję reklam na naszej stronie internetowej.

Strona Tanuki.pl istnieje od czerwca 2004 roku i początkowo powstała jako strona klubowa. Od samego początku zajmowała się głównie recenzjami japońskich filmów animowanych. Z czasem otwarliśmy także inne działy, poświęcone japońskiemu komiksowi i literaturze fanfiction (czyli opowiadaniom pisanym przez fanów). Strona cały czas się rozwija. W tej chwili przygotowywana jest zmiana jej szaty graficznej. Nowy wygląd, który powinien wejść w życie w pierwszym kwartale 2009 roku oglądać można na stronie testowej, dostępnej pod linkiem No Na dzień dzisiejszy strona notuje między 1 500 000 (dane według mechanizmu naliczającego Google Adsense), a blisko 3 000 000 odsłon (dane naszych własnych statystyk). Szczegóły dotyczące statystyk znajdują się w załączonych do listu plikach graficznych. Warto jednak zauważyć, że obydwa systemy nie są do końca miarodajne. Nasze statystyki notują bowiem całość ruchu odbywającego się na stronie w tym także boty, omyłkowe wejścia oraz użytkowników używających programów w rodzaju Adblock.
Statystyki Google natomiast dotyczą jedynie odsłon reklam. Pomijają więc osoby blokujące je oraz ruchu odbywającego się na około 30% powierzchni serwisu, gdzie reklamy nie są obecnie wyświetlane (np. w komentarzach).
Szczegółowe, archiwalne statystyki strony znaleźć można na forum, w linkach:

Prawdopodobnie zainteresowani będą państwo informacjami dotyczącymi naszych użytkowników. Według danych zebranych wśród użytkowników forum średni wiek odwiedzających naszą stronę wynosi 20 lat i 6 miesięcy. 62% z nich stanowią mężczyźni, 32% kobiety, 6% użytkowników nie podało płci.
Patrząc na te dane należy uwzględnić problemy wynikające z metodologii badania. W statystykach uwzględnione zostały bowiem konta obecnie nieaktywnych użytkowników założone nawet cztery lata temu. Niektórzy z nich podali też nieprawdziwe dane, wpisując zawyżone dane (np. 90 lat). Faktyczna średnia wieku jest więc zapewne niższa o 2-3 lata.

Użytkownicy odwiedzają stronę korzystając najczęściej z następujących przeglądarek internetowych:

Numer Gadu-Gadu
1271088
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 11-10-2008, 23:12   

Czy ktoś by się tym zajął? Maila przesyłam na skrzynkę redakcyjną:
Cytat:
Witam!
Nazywam się Damian Podoba i jestem przedstawicielem Tomaszowskiego Klubu
Fantastyki. Od trzech lat organizujemy w naszym mieście ogólnopolski
konwent miłośników fantastyki „Kreskon”. Na dni 26-28
czerwca przyszłego roku zaplanowana jest IV edycja tej imprezy. Dzięki
doświadczeniu zdobytemu w poprzednich latach oraz opierając się na
radach bardziej doświadczonych znajomych, którzy tworzą konwenty takie
jak lubelskie Falkony, czy rzeszowskie R-kony, wiemy co zrobić by
zapewnić uczestnikom maksimum dobrej zabawy. Jako goście specjalni
zjawią się Andrzej Pilipiuk oraz Jacek Komuda, ponadto zaprosiliśmy
również Jacka Piekarę i Jakuba Ćwieka.
Program imprezy będzie posiadał sześć paneli: ogólno fantastyczny, Star
Wars, manga & anime, RPG , pokazów oraz konkursowy. Uczestnicy będą
mogli brać udział prelekcjach, dyskusjach, oglądać zmagania rycerskie
lub podziwiać tańce egipskie. Chcemy by poziom prelekcji i pozostałych
atrakcji był na wysokim poziomie, dlatego też piszę do Państwa z
pytaniem, czy chcielibyście pomóc na w tworzeniu panelu manga & anime?
Nie pogardzilibyśmy również jakimś konkursem związanym z tym tematem.
Twórcy programu mają zniżki lub nawet darmowe wejściówki na imprezę.
Oczywiście w zamian za współpracę oferujemy umieszczenie loga Państwa
instytucji na plakatach, w informatorach i ulotkach konwentowych, na
stronie internetowej imprezy oraz we wszelkich akcjach promocyjnych
jakie uda nam się zorganizować, oprócz tego zobowiązujemy się do
rozdania wszystkim uczestnikom ulotek promujących Państwa firmę, jeśli
dostalibyśmy takie od Państwa. Fantastyka, to temat cieszący się
popularnością, ale organizatorzy konwentów wciąż potrzebują wsparcia by
zapewniać innym najlepszą rozrywkę. Mam nadzieję, że nasza sprawa spotka
się z zainteresowaniem z Państwa strony.
Pozdrawiam,
Damian "the hell" Podoba
Z-ca koordynatora "Kreskonu 2009"

Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 12-10-2008, 09:31   

Który Tomaszów? Mazowiecki czy Lubelski? Niby wzmianka o Falkonie możesz sugerować lubelski, ale to wcale nie jest pewne.
Powrót do góry
Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 12-10-2008, 20:43   

Do firm reklamowych:
Cytat:
Szanowni Państwo;

W nawiązaniu do wcześniejszej rozmowy telefonicznej, wyjaśniam co następuje.

Strona Tanuki.pl została założona w czerwcu 2004 r, i zajmuje się przede wszystkim publikowaniem recenzji japońskich filmów animowanych (anime) oraz komiksów (mangi). Większość naszych czytelników to dzieci oraz młodzież.

Poniżej udostępniam linki do statystyk Tanuki.pl:

dla Tanuki Anime:
http://anime.tanuki.pl/statystyka/

dla Tanuki Manga:
http://manga.tanuki.pl/statystyka/

dla Tanuki Czytelnia:
http://czytelnia.tanuki.pl/statystyka/

pozostaję z poważaniem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Lady of Autumn

PostWysłany: 16-10-2008, 13:49   

Cytat:
Mam pytanie czy mógłbym umieszczać części Recenzji z waszej strony jako zapowiedzi nowy anime na kreskówki fani ?
Oczywisćie Jesli bedzie taka potrzeba dopisze się skąd pochodzi recenzja ^^

--
pozdrawiam Sebastian Wełna

Klasyczne pytanie: kto odpisze (chyba Bambosh byłby na rzeczy)? I drugie, jaki jest właściwie nasz stan układów z nimi? Bo chyba nie najlepszy?

Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 07-11-2008, 23:15   

Dark napisał/a:
Witam !

Chciał bym was serdecznie zaprosić na stronkę poświęconą mandze i anime.

www.division69.net

Aktualnie zajmujemy się :

- Naruto
- Bleach
- Dragon Ball
- Full Metal Alchemist
- Death Note (W budowie)
- Darker Than Black (W budowie zaraz po DH)

Na naszej stronie znajdziecie między innymi :
- Artykuły
- News'y
- Odcinki Online
- Ciekawoski
- Multimedia
- Przyjazne Forum
- Odnosniki do mang

W najbliższym czasie planujemy dodać recenzje mang, anime oraz gier ! A na stronie widnieje ankieta, na podstawie której będziemy opisywali kolejne anime.

Otwarty jest także nabór na stronie, tak więc zapraszam do pomocy, gdyż nie jesteśmy w stanie sami wszystkiego zrobić ;].

Co do nazwy stronki - jest ona celowa ... chcieliśmy zrobić coś źartobliwego :)

Numer Gadu-Gadu
1271088

PostWysłany: 07-11-2008, 23:21   

Kolega dostał już ostrzeżenie za spamowanie (strona z bogatym downloadem), jeżeli będzie się powtarzać, zbanujemy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

PostWysłany: 25-11-2008, 23:04   

Daniel Zawadzki (never@dairokkan.pl) napisał/a:
Witam Serdecznie ^^
Pisałem do Państwa jakiś czas temu w sprawie wymiany linków i dostałem pewnego rodzaju odmowę, tzn. udzieliliście mi Państwo wielu rad za które bardzo dziękuję i mogę powiedzieć że wziąłem je sobie do serca. Postanowiłem zrezygnować z umieszczania skanlacji manga na stronce oraz innych nielegalnych rzeczy. Co więcej połączyłem siły ze znajomym programistą i razem tworzymy serwis o nazwie Dairokkan.pl (na który oczywiście serdecznie zapraszam ^^). Całość jest nieco nowatorska jak na Polską scenę a&m gdyż cms jest autorski i staramy się w sposób maksymalny zbliżyć do użytkowników. Dokładniej chodzi o różnego rodzaju sondaże, ale nie tylko... każdy z userów w przeciągu dni będzie mógł tworzyć własną galerię gdzie dodawane będą jego fanarty, zdjęcie z konwentów i innego rodzaju dzieła.
Poza recenzjami stworzyliśmy również działy dokładniejsze w których każdy z fanów może dowiedzieć się kilka słów więcej odnośnie interesującej go serii.
Aktualnie nasza redakcja liczy 11 osób w czym ośmiu redaktorów, dwie "złote rączki", jednego programistę oraz jednego mnie ^_^...
Wiem wiem że rozpisałem się i reklamuję jak tylko się da, ale myślę że sami Państwo wiedzą jak miło jest widzieć użytkowników oceniających pracę którą wkłada się w stronę oraz dobrze bawiących się...
Wydaje mi się że teraz pozostaje tylko czekać na odpowiedź...

Pozdrawiam
Daniel Zawadzki - neVer
dairokkan.pl

the renegades on wheels.

Powrót do góry Zobacz profil autora

PostWysłany: 26-11-2008, 18:02   

list
shoujo (shoujo@o2.pl) napisał/a:
Witam,

Obecnie zastępuje na pewien czas naszego Redaktora Naczelnego. Chciałabym się wymienić z wami linkami. Nasza strona dotyczy anime Sailor Moon. Strona nie posiada skanlacji mang, zawiera za to dużo artykułów.

adres: www.mizunoworld.ovh.org

Z góry dziękuję.

Cytat ze strony:
Cytat:
DOWNLOAD INFO!!!!!
Przeczytaj zanim zacznisz ściągać!!!

Wszystkie materiały o tematyce BSSM na stronie są zamieszczone tylko i wyłącznie w celach edukacyjnych i zachęcających do zakupu oryginalnego produktu!

Ściągnięty plik (np. odcinek, piosenka) może być przetrzymywany na dysku twardym przez 24 godziny od momentu ściągnięcia. Jeżeli przetrzymany będzie dłużej ŁAMIESZ POLSKIE PRAWO i może grozić ci odpowiedzialność karna.

Ani twórca strony, ani żaden z jej redaktorów nie bierze odpowiedzialności za wykorzystanie tych materiałów.

Jednocześnie zakazuje się kopiowania jakichkolwiek materiałów ze strony bez zgody ich autorów!

Wszystkie prawa zastrzeżone: (ALL RIGHTS RESERVED)
Sailor Moon © 1992 Naoko Takeuchi / Kodansha Ltd. / Toei Animation Co., Ltd.

Na stronie oczywiście torrenty i linki do odcinków na megaupload...

łapki opadają

the renegades on wheels.

PostWysłany: 26-11-2008, 18:22   

Bezimienny, proponuję udzielić następującej odpowiedzi:
Cytat:
Dziękujemy za ofertę współpracy. Niestety, na dzień dzisiejszy nie możemy z niej skorzystać. Otóż w związku z bliską współpracą z polskimi wydawcami mangi i anime, Tanuki.pl co do zasady nie linkuje stron udostępniających nielegalne materiały, podczas gdy na stronie Mizuno World znajdują się one w znacznej ilości (odcinki, muzyka, gry itp).

Realistycznie patrząc na sprawę, korzyść z pirackich materiałów wbrew pozorom jest dość wątpliwa. Owszem, początkowo zwiększa ilość wejść, ale użytkownicy nimi przyciągnięci ściągną co będą chcieli, a potem pójdą i najprawdopodobniej nie wrócą. Z drugiej strony tego rodzaju zawartość naraża Was na problemy z prawem oraz poważnie utrudnia przyszłe kontakty z portalami o podobnej do naszej polityce, oraz z wydawnictwami (przypominamy, że tak anime jak i manga "Czarodziejka z Księżyca" zostały wydane w Polsce). Nasze doświadczenie wskazuje ponadto, że ostatecznie tym, co zapewnia stały dopływ czytelników i sprawia, że strona staje się naprawdę popularna, jest wyłącznie twórczość własna.

Dodatkowo pragniemy zauważyć, że znajdująca się na stronie Mizuno World informacja prawna - „Ściągnięty plik (np. odcinek, piosenka) może być przetrzymywany na dysku twardym przez 24 godziny od momentu ściągnięcia. Jeżeli przetrzymany będzie dłużej ŁAMIESZ POLSKIE PRAWO i może grozić ci odpowiedzialność karna.." - niestety, nie znajduje potwierdzenia w obowiązujących przepisach. Zgodnie z polskim prawem autorskim, zabronione jest rozpowszechnianie jakichkolwiek utworów bez zgody uprawnionych osób, niezależnie od celu, w jakim dany utwór miałby być rozpowszechniany.

pozostaję z poważaniem
Powrót do góry

PostWysłany: 26-11-2008, 19:15   

Posłane.

the renegades on wheels.

PostWysłany: 17-12-2008, 19:27   

hyuga(inflamez@wp.pl) napisał/a:
Witam... Chciałem zapytać czy nie interesowałaby Was wymiana buttonów z naszym Forum RPG o tematyce Bleacha. Istniejemy od dwóch miesięcy i cieszymy się co raz większym zainteresowaniem fanów. Jesteśmy dobrze zorganizowaną ekipą ludzi, która ma na swoim koncie wiele doświadczenia w uczestniczeniu na tego typu forach, a także w prowadzeniu własnych serwisów. Prosiłbym o kontakt.
Forum niezbyt rozbudowane, ale wydaje się być czyste. Niemniej nie jestem pewny czy koniecznie od razu button dawać (można by w zamian ew, dać link podrecenzyjny)

oraz:

Trish(lynxs@o2.pl) napisał/a:
Czy bylibyście zainteresowani wymianą bannerów?
Nie mam strony o m&a tylko forum typu pbf/rpg: http://vampireknight.mojeforum.net/
Pozdrawiam, czekam na odpowiedz ^^

the renegades on wheels.

Lady of Autumn

PostWysłany: 23-12-2008, 17:41   

Cytat:
Witam.

Jestem Administratorem strony http://play-anime.pl
To nowa strona na której będą znajdować się linki przekierowujące na
strone z odcinkami japońskiego Anime. Strona ma na celu ułatwić dostęp do
różnych tytułów, również takich które ciężko jest znaleść w sieci. W celu
ułatwienia wyszukiwania przy każdym tytule chcemy wkleić krótki opis
fabuły danego Anime. Na waszej stronie można znaleźć takie opisy. Bardzo
szanuje sobie prawa autorskie. Dlatego też chciałbym prosić o pozwolenie
zamieszczania waszych opisów na naszej stronie (
http://play-anime.pl ). Oczywiście każdy taki opis podpiszemy że pochodzi
z Waszej strony.

Pozdrawiam play-anime.pl

Czy ktoś odesłałby ich na drzewo albo dał mi szablon odsyłania na drzewo? Please...

GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 23-12-2008, 19:45   

No przecież szanuje prawa autorskie. Bardzo.

/me spełza z radosnym kwikiem

Strona 20 z 44 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 42, 43, 44  Następny
Odpowiedz do tematu