Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Korespondecja z innymi stronami: |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 04-01-2010, 10:04
|
|
|
Cytat: | Witam
Jestem administratorem pewnego forum PBF. Wprawdzie nie jesteśmy wielkim forum, ale z dnia na dzień userów przybywa i forum rośnie. Tematyka One Piece.
Bardzo by nam zależało na "wymianie banerów" tzw. czyli inaczej reklamą.
http://seaworldlife.mojeforum.net/index.php - to nasza strona, a wasz baner jest w stopce widoczny.
Proszę o rozpatrzenie mojej prośby i pozdrawiam,
Tamara
P.S. Nasz button/banery znajdują się tutaj:
http://seaworldlife.mojeforum.net/post-vp43.html#43 |
Rzuciłam pospiesznie okiem - forum duże, mocno pustawe, ale nie zawiera niczego bardzo nielegalnego. Proponowałabym link w linkowni + pod recenzją One Piece (zdechnie, to się wyrzuci) - czy ktoś z linkarzy obadałby jeszcze, czy na pewno nie ma downloadu i odpisał? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 05-01-2010, 23:03
|
|
|
Odpisane - z uwagą by poprawili ten hotlinkowany button. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 20-01-2010, 10:56
|
|
|
Korespondencja (którą wczoraj przesłałam na redakcyjną):
Typowy pacan napisał/a: | Może zechcą się państwo wymienić buttonami. Moja stronka jest nowa ale widać postępy nie tak jak na innych :P www.naruto-manga.rox.pl <-- Adres mojej stronki. Czekam na odp. |
Sama naczelna napisał/a: | Witam,
Niestety z zasady prowadzimy wymianę linków tylko ze stronami, które nie oferują użytkownikom treści nielegalnych, w tym skanlacji mang.
pozdrawiam,
Avellana |
Dzisiaj przyszedł ciąg dalszy:
Święta naiwność napisał/a: | Nie rozumiem, nie legalnych? Wszystko jest tworzone własnoręcznie, dosłownie wszystko tylko manga tłumaczona oraz anime.
Zapomniałem dodać, że mangi nie tłumaczymy. Dlaczego? Bo nie mamy na to zgody twórcy, tłumaczymy jedynie anime bo ze znanych mi źródł wiem, że można. |
Czy ktoś ma jakiegoś gotowca, żeby go trzepnąć paragrafem? |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 20-01-2010, 11:02
|
|
|
Nie mam teraz nic pod ręką, ale poczekaj kilka godzin, to zmajstruję ładną prawniczą odpowiedź. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 20-01-2010, 15:26
|
|
|
Projekt odpowiedzi:
Cytat: | Szanowny Panie;
W związku z wątpliwościami, wyrażonymi przez Pana w mailu z dnia 20 stycznia 2010 r., uprzejmie wyjaśniam co następuje.
Zagadnienie ochrony autorskich praw majątkowych utworów, których twórcą nie jest obywatel Polski lub państwa Unii Europejskiej, uregulowane jest w ustawie z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawie pokrewnym oraz w Konwencji berneńskiej o ochronie dzieł literackich i artystycznych z 9 września 1886 r.
Zgodnie z art. 4 ust. 1 ww. Konwencji, Autorowie, należący do jednego z krajów związkowych, korzystają w krajach innych, niż kraj powstania dzieła względem swoich dzieł bądź nieogłoszonych, bądź ogłoszonych po raz pierwszy w jednym z krajów Związku, z praw, które właściwe ustawy przyznają obecnie lub przyznają w przyszłości autorom krajowym, jak również z praw specjalnie przyznanych przez konwencję niniejszą. Jako że sygnatariuszem ww. Konwencji jest m.in. Japonia, uznać należy, że w stosunku do utworów autorstwa obywateli Japonii stosuje się takie same przepisy, jak wobec utworów obywateli Polski. Zgodnie z art. 1 ust. 2 ww. ustawy, ustawowej ochronie podlegają m.in. utwory audiowizualne, literackie i plastyczne. Niewątpliwie w tych kategoriach mieszczą się także komiks i film animowany. Prawo do korzystania i rozporządzania utworem przysługuje, zgodnie z art. 17 ww. ustawy, wyłącznie autorowi. Przeniesienie autorskich praw majątkowych (tzw. „licencja”, czyli także zgoda na rozpowszechnianie utworu) wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.
Jak wynika z powyższego, zamieszczając na swojej stronie skanlacje mang, łamie Pan przepisy prawa autorskiego. Ze względu na współpracę, prowadzoną z polskimi wydawcami mangi i anime, portal Tanuki.pl z zasady nie zamieszcza linków, ani też w żaden inny sposób nie wspiera stron zamieszczających treści w sposób sprzeczny z ww. aktami prawnymi. Nie bez znaczenia jest też odpowiedzialność finansowa i karna, wiążąca się ze złamaniem przepisów ustawy – do trzykrotności wartości rozpowszechnionego utworu (art. 79 ust. 1 ww. ustawy) i do 2 lat pozbawienia wolności (art. 116 ust. 2 ww. ustawy).
Z tego względu, podtrzymuję stanowisko zajęte w odpowiedzi na Pana ofertę nawiązania współpracy. |
|
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 20-01-2010, 21:14
|
|
|
Wielkie dzięki, posłałam mu leciutko zmodyfikowaną o dodatkowe grzeczności wersję. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-01-2010, 01:18
|
|
|
Cytat: | Szanowna redakcjo serwisu: www.tanuki.pl
Zwracam się do Państwa w imieniu ekipy Radia Aoi. Otóż, chcielibyśmy nawiązać współpracę z Waszą stroną, gdyż uważamy, że tematyka obu serwisów jest wspólna- rozpowszechnianie kultury Japonii. Tak, jesteśmy radiem, w którym można usłyszeć japońską muzykę (głównie są to openingi i endingi z anime). Cała nasza ekipa stara się, aby jakość audycji była na bardzo dobrym poziomie. Często wprowadzamy audycje tematyczne, które mają za zadanie zapoznanie słuchaczy z ciekawostkami oraz wszelakimi wiadomościami o kraju kwitnącej wiśni. Stale udoskonalamy naszą stronę i staramy się jak najlepiej wykonywać naszą pracę.
Jak już wyżej wspominałam, chcielibyśmy nawiązać współpracę z Waszym serwisem. Niewątpliwie robi on wrażenie i wiemy, że jest odpowiednio zarządzany, co daje możliwość długiego partnerstwa. Są pewne warunki, która każda ze stron musi spełnić. My wymagamy umieszczenia banneru radia na stronie w widocznym miejscu w zamian oferując reklamę u nas w serwisie (banner na stronie i/lub nagranie zachęcające do odwiedzenia partnera naszego radia puszczane co jakiś czas na antenie). Oczywiście wszelkie oferty są do uzgodnienia.
Mam nadzieję, że rozpatrzą Państwo pozytywnie tą ofertę.ęłęóWszelkie wątpliwości proszę wyjaśniać z Adminitratorem Kyrre. Kontakt jest umieszony na naszej stronie www.radio-aoi.pl.
Z wyrazami szacunku
Acid |
|
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 28-01-2010, 16:30
|
|
|
Dwie sprawy:
Cytat: | Szanowni Państwo,
w imieniu organizatorów Dni Popkultury Japońskiej "Fatuba" oraz CK Agora, zwracam się z propozycją o nawiązanie współpracy. Dni Popkultury Japońskiej "Fatuba" jest imprezą skupiającej się tematycznie wokół kultury Japonii, z położeniem głównego nacisku na popkulturę, gry, komiks i animację japońską, a także literaturę z gatunku fantasy i pokrewną jej tematykę. Wszelkie dodatkowe informacje można znaleźć pod adresem http://festiwaljaponski.pl. Proponujemy państwu wymianę banerów, które były by zamieszczone w widocznym miejscu poszczególnych witryn. Pragniemy zauważyć, iż Dni Popkultury Japońskiej "Fatuba" jest imprezą typu „fani dla fanów”, z tego względu jesteśmy otwarci także na inne formy współpracy.
Z poważaniem
Jędrzej Polaczek |
Cytat: | Witam,
Jesteśmy nowo powstałym radiem internetowym o Japońskiej tematyce. Bardzo by nam zależało na współpracy z Wami. Mamy wielkie ambicje i sądzimy, że z Waszą pomocą mogą się spełnić. Oczywiście z naszej strony mamy również dla Was wiele do zaoferowania (chętnie umieścimy nawet reklamę głosową na każdej audycji prowadzonej przez prezentera).
Dlaczego warto zainteresować się naszym radiem? Wystarczy sprawdzić spis stałych audycji (http://banzaifm.pl/articles.php?article_id=10), które ruszają wraz z wykupieniem nowego, pojemniejszego serwera, czyli na początku lutego.
Jeśli jesteście zainteresowani, czekamy na odpowiedź, a my wyjaśnimy dalsze szczegóły.
Pozdrawiamy
Zespół Radia Banzai |
Radia widzę, że są ostatnio dość modne. O szczegóły warto myślę zapytać, tak samo jak Radio Aoi. Co o tym myślicie? |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 28-01-2010, 16:33
|
|
|
W tym pierwszym przypadku chyba wymiana banerów to jest to, co zwykle proponujemy, więc jeśli nie ma jakichś nieznanych mi przeciwwskazań, należałoby się zgodzić.
Jeśli chodzi o radio Aoi, to korespondencję z nimi prowadził Bezimienny - chyba warto tutaj puścić podobnego maila, jak do nich, czyli że chętnie baner, ale na reklamy głosowe nie mamy mocy przerobowych, więc raczej zainteresowani nie jesteśmy :) |
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
|
Wysłany: 30-01-2010, 18:39
|
|
|
Cytat: | Witam
Dziękuje za pozytywne rozpatrzenie naszej propozycji. Dzisiaj dostałem odpowiedz już od jednego z Państwa członków, a mianowicie Przemysław "Zegarmistrz" Muszyński, który także wyraził chęć współpracy. Nasz banner został przesłany do Niego, lecz załączę go i tutaj jakby się gdzieś zawieruszył(Wasz banner powinien pojawić się dzisiaj w rotacji). Liczymy na owocną współpracę teraz jak i w przyszłości.
Pozdrawiam Sebastian 'AbuYiN' |
No cóż, trochę się zdublowaliśmy - co nie zmienia faktu, że na skrzynce redakcyjnej faktycznie można pobrać grafik reklamowy. |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 02-02-2010, 13:09
|
|
|
Dostałam takie coś:
Cytat: | Szanowni Państwo,
w imieniu organizatorów Dni Popkultury Japońskiej "Futaba" oraz CK Agora, zwracam się z propozycją o nawiązanie współpracy. Dni Popkultury Japońskiej "Futaba", odbywającą się we Wrocławiu dnia 13.03.2010 w CK Agora, jest imprezą skupiającej się tematycznie wokół popkultury Japonii, z położeniem głównego nacisku na popkulturę, gry, komiks i animację japońską, a także literaturę z gatunku fantasy i pokrewną jej tematykę. Wszelkie dodatkowe informacje można znaleźć pod adresem
http://stim.net.pl/index.php/pl/project/festiwal_popkultury_japonskiej.html
W przeciągu tego tygodnia powstanie strona internetowa festiwalu. Zamieszczone na niej będą precyzyjne informacje tj. opis atrakcji czy aktualne informacje dotyczące imprezy. Strona będzie dostępna pod adresem:
http://festiwaljaponski.pl
Proponujemy państwu zamieszczenie reklamy państwa witryny internetowej w widocznym miejscu strony konwentu Dni Popkultury Japońskiej "Futaba", oraz zamieszczenie państwa loga w informatorze, dawanym każdemu uczestnikowi imprezy, dostępnym w czasie trwania w/w. Państwa baner będzie umieszczony pod napisem „Współpraca” w lewym dolnym rogu strony. Miejsce to, będzie zawsze widoczne przy uruchomieniu witryny. Baner będzie pokazywany naprzemiennie z banerami innych współpracowników. Ponadto, zamieścimy państwa logo w spisie naszych współpracowników na stronie festiwalu. Prosilibyśmy podesłanie lub wskazanie miejsca, w którym możemy znaleźć państwa grafiki. Jednocześnie prosilibyśmy by były one w wymiarach 150x150 oraz 400x70 pikseli. Pragniemy zauważyć, iż Dni Popkultury Japońskiej "Futaba" jest imprezą darmową typu „fani dla fanów”, posiada zatem ograniczony kapitał. Z tego względu w zamian za promocję Państwa, oczekiwalibyśmy wszelkiego materialnego wsparcia imprezy.
Z poważaniem
Jędrzej Polaczek |
Przesyłam na skrzynkę redakcyjną. Wydaje mi się, że możemy im zaproponować standardowy zestaw - banner w rotacji (+ button?), ewentualnie także informację w naszych Newsach. A także jasno odpisać, że jesteśmy stroną działającą całkowicie niekomercyjnie, nieposiadającą żadnych wpływów, więc w związku z tym niestety wsparcia materialnego nie możemy zaoferować. |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 02-02-2010, 19:04
|
|
|
To jest to samo co kilka postów wyżej, tylko dłuższe - i wtedy nic o wsparciu materialnym nie mówili. Widać wymagania im rosną. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 08-02-2010, 22:07
|
|
|
Radio Internetowe Raz Jeszcze
"Sebastian Pastuszka" <xerdef@gmail.com>
Cytat: | > Witam, żeby nie zabierać zbędnego czasu od razu sedna sprawy, a mianowicie zależałoby nam na umieszczeniu na waszej stronie bezpośredniego stata do radia na waszej stronie. Oczywiście stworzenie specjalnego panelu pod waszą szatę graficzną nie stanowiłoby problemu lub zalecenia. |
Ja naprawdę prosiłbym o ponowne zdjęcie mi z bark tego ciężaru. Więcej szczegółów w temacie wyjazdowym. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
|
Wysłany: 09-02-2010, 22:08
|
|
|
Przepraszam za zapłon, ale nie zmienia to faktu, że mam lekko problem ze zrozumieniem wiadomości pana Pastuszki - czy oni proponują wymusić zrobienie jednak tego panelu pod radio? Czyżby baner nie wystarczał? |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 09-02-2010, 23:14
|
|
|
Baner (statyczny, nie animowany!) w rotacji i kropka. Nie przewidujemy wprowadzania dodatkowych boksów reklamowych na stronę. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|