Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Korespondecja z innymi stronami: |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 24-09-2009, 14:16
|
|
|
Przyszło coś takiego:
Cytat: | Witaj mialbym dla was mysle calkiem ciekawa propozycje... otóz mialbym
dla
was ciekawa forme reklamy gdyż za samo odswiezanie strony mozecie
zgarniac
pieniadze.. nie trzeba klikac . Jezeli bylbys wstepne i zainteresowany to
napisz na Pw lub moje gg 2352550 . Moim jedynym zyskiem z poinformowanie
cie o tym to to ze zostalbys moim poleconym. Nic na tym nie tracisz
|
Sprawdziłem co to za jeden. Pod adresem GG znajduje się Łukasz, Gimli 19 lat. Jeszcze zobaczę, czy to na pewno nie pomyłka. Nie ma co dyskryminować ludzi, też na I roku zaczynałem.
Edit: gość jest zwyczajnie śmieszny.
Cytat: |
Ja 15:23:33
witam... dostałem mail w sprawie reklamy i chciałbym poznać szczegóły...
reklama 15:23:56
witam :D
reklama 15:24:07
otóz to jest calkiem proste
Ja 15:24:31
zamieniam się w słuch
reklama 15:24:35
im czesciej odwiedzana ta strona jest tym wiecej kasy dostaniesz
reklama 15:24:47
bo to nie jest jak google ze ktos ci musi klikac
reklama 15:24:57
a dotego liczy czasami pare razy jedno ip
reklama 15:25:06
za 10 000 wyswietlen ma sie zete
reklama 15:25:39
w sensie punktów xD
reklama 15:25:43
bo to liczy na punkty ;P
reklama 15:25:49
1 wyswietlenie to 6 punktów
reklama 15:26:18
moja stronka ma z paru userów którzy wchodza stale okolo 10 i wyrabiam ze spokojnie 2000 punktów dziennie
reklama 15:26:31
a wyplate mozna dostac juz od 30 zl
reklama 15:26:36
wiec lepsze to niz google
reklama 15:26:47
jedynie wymairy reklam moga stanowic problem
reklama 15:27:07
moja jedyna korzyscia z twojej rejestracji na tej stronie jest to ze bylbys moim poleconym
reklama 15:27:23
jakies pytania X?
Ja 15:27:53
jaka agencja lub sieć reklamowa to dostarcza?
Ja 15:28:35
i jaki jest rozmiar reklam...
reklama 15:28:59
reklama 15:29:02
planetdb
reklama 15:29:04
boo
reklama 15:29:05
pl
reklama 15:29:19
tam bo boku na dole po lewej
reklama 15:29:23
masz przyklad takiej reklamy
Ja 15:29:34
nie, to jest adres twojej strony... kto dostarcza reklam...
reklama 15:30:30
reklma reklamodawcy ;P którzy wspolpracuja ze strona wystawiajaca reklamy mozna wybrac jaki typ reklam chvcesz miec na stronie
reklama 15:32:13
np gry
reklama 15:32:13
itp
reklama 15:32:23
wymiary to 300x250
reklama 15:32:30
728x90
reklama 15:32:35
150x100
reklama 15:32:43
750x100*
reklama 15:32:53
160x600
reklama 15:33:04
to tyle ;P
Ja 15:33:13
widzisz, tego typu reklamy zwykle pochodzą od jakiejś firmy nazywanej agencją reklamową, która zajmuje się zabieganiem o klientow... takie firmy to na przykład: IDMnet
Ad.net, ARBOmedia...
reklama 15:33:29
a xD
reklama 15:33:40
reklamy dostarcza na dole pisze Ad Media Provider inc
reklama 15:33:40
;P
reklama 15:33:52
a linka nie dostalem
reklama 15:33:58
niestety bo nie wiem kim jestes zanadto
reklama 15:33:58
D:
Ja 15:34:15
zegarmistrz, tanuki
reklama 15:34:17
jeszcze jakies pytania x?
reklama 15:34:20
aaa
reklama 15:34:21
!
reklama 15:34:25
okey
reklama 15:34:26
:D
reklama 15:35:02
myslalem ze napiszesz na mail :D ale na gg lepiej
reklama 15:35:03
jeszcze jakies pytania x?
reklama 15:35:46
zawsze mozecie sprobowac na pcoatek
reklama 15:35:58
jak stwierdizcie ze za maly dochod czy cos to mozna usunac
reklama 15:36:01
mysle ze to nie problem
reklama 15:36:06
nie ma tam zadnej wiekszej umowy
reklama 15:36:07
itp
Ja 15:36:22
bo owszem, jak na na tego typu reklamę stawka jest niezła, ale raczej nie wejdę w coś bez wiedzy o firmie, ktora za tym stoi i bez znajomości regulaminu...
reklama 15:36:39
luz
reklama 15:36:41
zapisz mnie jako reklamiarz
reklama 15:36:45
to przesle ci linka
Ja 15:37:12
powiem tak: zachowam sobie twoj mail
reklama 15:37:13
juz x?
reklama 15:37:25
ok
reklama 15:37:30
reklama 15:37:37
cpmprofit
reklama 15:37:39
com
Ja 15:37:43
sprawdzę tą firmę i jeśli będziemy z niej korzystać, to skontaktuje się z tobą
reklama 15:37:45
to jest ta strona
reklama 15:37:56
okey
reklama 15:37:56
:D
Ja 15:37:56
i oczywiście wskaże cię jako osoba, ktora mi ją poleciła
reklama 15:38:11
eee
reklama 15:38:12
niestety to dziala troche inaczej
reklama 15:38:14
;P
reklama 15:38:26
http://www.cpmprofit.com/?ref=Gimgulo
reklama 15:38:37
musisz sie zarejestrowac przez ten link
reklama 15:38:37
wtedy bedziesz poleconym
reklama 15:38:38
;P
Ja 15:38:41
choć uczciwie mówiąc jesteśmy raczej zadowoleni z obecnych reklam, więc mało prawdopodobne jest, żebyśmy je zmieniali
reklama 15:38:42
to tyle z mojej strony
Ja 15:38:50
w każdym razie dzięki za info
|
W skrócie:
Chłopiec ma stronę, na stronie reklamy. Reklamy są w swojej klasie niezłe. Chce nas na nie namówić, bo wtedy dostanie premię (prawdopodobnie prowizję od naszych zarobków).
Moja opinia:
Drzewo tam...
Uzasadnienie opinii
W swojej klasie te reklamy wydają się naprawdę niezłe, zarobilibyśmy na nich ze 2x tyle, co na Adsensach oczywiście kosztem wkurzających, agresywnych, natarczywych bannerów, co raczej ją wyklucza. Jeśli byśmy takich potrzebowali to przy tym tempie rozwoju za rok - dwa będziemy mogli sobie pozwolić na profesjonalną sieć reklamową, jak te, o których mówiliśmy w okresie sylwestra. Zagwarantują nam one większe dochody. Nic nie wskazuje jednak na to, żebyśmy w najbliższym czasie takich chcieli. Ewentualnie moglibyśmy wpakować ją tam, gdzie nie możemy wklejać adsensów. Przyniosłoby nam to jakieś 5 złotych miesięcznie... Jestem pewien, że informatycy bardzo chętnie ponieślyby tak ciężką ofiarę, byle tylko nie montować tam tego typu reklam.
Po drugie: obecne metody reklamowe, zwłaszcza programy partnerskie dają szansę na zarobienie podobnych (i większych) pieniędzy bez wpienienia użytkowników.
Mimo to adres warto zapamiętać: może ktoś będzie potrzebował reklamy na bloga? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 25-09-2009, 11:32
|
|
|
Cytat: | Witam!
Piszę w sprawie wymiany buttonami :)
Mam forum o tematyce mangi, anime, Japonii itp.
www.yorokobi.fora.pl
Pomyślałam, że fajnie by było gdybyśmy się właśnie wymienili :)
Pozdrawiam i z góry dziękuję
Aralka |
Na stronie przynajmniej nie ma niczego nielegalnego. Proponujemy linka? |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 25-09-2009, 11:42
|
|
|
Można dać linka w linkowni. Raczej nic więcej. |
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
|
Wysłany: 25-09-2009, 21:10
|
|
|
Cóż za szybka odpowiedź!
Cytat: | Witam,
W porządku. Zatem ja wstawię Wasz button, a Pani wstawi jak na razie link. Zobaczymy jak potem rozwinie się współpraca :)
www.yorokobi.fora.pl
Dziękuję i pozdrawiam
Aralka |
Tylko czy do tego dodanego przez Aralkę bannera ma ktoś zastrzeżenia? |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 25-09-2009, 21:24
|
|
|
No tak, Wielki Jenot... |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 28-09-2009, 10:17
|
|
|
IGD ocknęło się po rozmowach, które prowadziłem z nimi wiosną. Jak widać nie zapomnieli o nas, tylko dodali do archiwów.
Cytat: | Witam Serdecznie,
Pilna sprawa czy są Państwo zainteresowani Patronatem nad kolecją Anime Kina Domowego.
Prosiłbym o jak najszybszy kontakt.
Warunki:
1) Umieszczenie logo na:
- na okładce płyty DVD z filmem,
- na nadruku na płycie DVD,
- w zeszycie filmowym, który będzie dołączany do każdego filmu,
- w materiałach prasowych i w reklamach,
- stronie internetowej www.kino.idg.pl oraz www.sklep.idg.pl przy opisach filmów i kolekcji.
2) Dostarczenie 3 sztuk każdego z filmów, jako nagrody w konkursie organizowanym przez patrona na jego stronach. |
Zgodnie z zaleceniami Avellany odpowiadam. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 28-09-2009, 10:32
|
|
|
Ja może streszczę dla informacji ogólnej: skoro to IDG, to można od razu pisać, że tak, jesteśmy zainteresowani (nadmieniając przy okazji, że ostatnio z powodzeniem przeprowadziliśmy podobną akcję we współpracy z Anime-Gate - a co nam tam).
Pytania do zadania im od razu:
- Jak dobrze rozumiemy, oczekują od nas informowania o wydaniach plus zorganizowania konkursu (mamy doświadczenie! hurra!)?
- Jaki format/rozdzielczość logo im są potrzebne?
- Czy byłoby możliwe otrzymanie także egzemplarzy recenzenckich wydawanych pozycji? Pozwoliłoby nam to na umieszczenie w stosunkowo krótkim czasie recenzji wydań, cieszących się sporym zainteresowaniem czytelników. Tu też można by nadmienić, że mamy taki układ z A-G i że sobie to chwalą, więc mamy już doświadczenie w tym. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-09-2009, 11:00
|
|
|
I niech ktoś jeszcze powie, że było głupim pomysłem organizowanie konkursu... |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 28-09-2009, 14:59
|
|
|
Cytat: | Najlepiej w krzywych AI alb PSD, generalnie plik do druku.
Ale ja od was mam logo więc problem z głowy.
Braliście patronat nad 1 sezon Ghost In the Shell S.A.C w DivX
2. Newsy na stronie jak najbardziej tak.
3. Myślę, że bez problemu |
Na wszelki wypadek dajmy im jeszcze to logo.
Zapomniałem powiedzieć: 3 punkt jest o egzemplarzach recenzenckich. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 07-10-2009, 09:39
|
|
|
Wyjaśniając: promuje swój system. Napisałem do gościa poniżej i powiedziałem mu, że ma świetną stronę, o czym wiem, bo pracowałem na Tanuki i zdaje sobie sprawę ile wysiłku, serca i wkładu należy wsadzić w zrobienie takiej.
Cytat: | Witam
Na wstępie dziękuje za garść miłych słów.
Oczywiście już umieściliśmy banner (dział linki) i button (strona główna - po prawej)
Oto linki do naszych bannerow i buttonów, do wyboru:
http://bestiariusz.pl/images/bestiariusz1.jpg
http://bestiariusz.pl/images/bestiariusz_button.gif
http://bestiariusz.pl/images/bannery/bestiariusz-logo.jpg
http://bestiariusz.pl/images/banner4.jpg
Ale proponuje już na wstępie poszerzyć współpracę. Jeśli otrzymam przygotowany tekst o grze (kilka słów) umieszczę go w newsie. Podobnie możemy informować o wszystkich nowościach dotyczących gry. Jeśli jesteś zainteresowany możemy też promować grę w jeszcze inny sposób - jesteśmy otwarci na wszelkie propozycję. Możemy np publikować pewne, wybrane artykuły na naszej stronie w ramach aktualizacji RPGowej (oczywiście z linkiem do strony gry).
Byłoby nam miło gdybyśmy my mogli raz w tygodniu na stronie gry zamieścić podesłane info o aktualizacji (z kodami hiperłączy url odslajacymi do danego artykułu). Oczywiście będę to podsyłał na bierząco.
Zapraszam też do rejestracji na forum i tam promowania gry - popieramy takie inicjatywy.
Z serwisem Tanuki.pl prowadzimy już co prawda wzajemną kampanię reklamową (linki) ale też chcielibyśmy zrobić coś podobnego.
Pozdrawiam
Przemysław "Jok" Grzesiak
Redaktor Naczelny
Bestiariusz.pl
GG:4174229
E-Mail: jok183@o2.pl |
Macie pomysł co, jako Tanuki możemy mu zaproponować? Może RSS z artykułami o RPG / Planszówkach? |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 10-10-2009, 13:07
|
|
|
Dostałem taką oto ciekawostkę:
Cytat: | Witam serdecznie,
Piszę do Pana w związku z administrowaną przez Pana stroną http://manga.tanuki.pl
Zważywszy na duży potencjał serwisu, chciałbym zaproponować współpracę przy pozyskiwaniu osób zainteresowanych umieszczaniem linków na Pana stronie. Zarobki z reklam google stały się ostatnimi czasy mało opłacalne, wielu szuka alternatywnych źródeł dochodów wynikających z prowadzenia serwisu.
Oferuję Panu pośrednictwo w sprzedaży linków pozycjonujących. Branża SEO rozwija się w naszym kraju bardzo szybko, dlatego coraz więcej osób potrzebuje umieszczać linki do swoich stron na wartościowych witrynach.
Linki takie umieszczane byłyby w dolnej części Pańskiego serwisu. Ich widoczność jest znikoma, gdyż nie służą one reklamie, a podniesieniu pozycji w wyszukiwarkach linkowanej strony.
Moim zadaniem byłoby pozyskiwanie klientów i nadzór nad czasem emisji linków. Pan mógłby się skupić na prowadzeniu serwisu.
Jeśli jest Pan zainteresowany, proszę o wycenę przestrzeni na stronie, powiedzmy 2,3 linijek tekstu w stopce, gdzie byłyby umieszczane kupione przez kontrahentów linki.
Pozdrawiam i oczekuję na odpowiedź. Postaram się wyjaśnić ewentualne wątpliwości. |
To, co osobnik górnolotnie nazywa SEO, to zwyczajne oszukiwanie Googla, za które można ładnie wylecieć z indeksu. Proponuję odesłać na drzewo w trybie natychmiastowym. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 10-10-2009, 13:19
|
|
|
Zgadzam się - opłacalność dość teoretyczna, a ryzyko duże, bo gdyby Google wykopało nas z indeksów, to leżymy. Jeśli chcesz, sam ich spław, jeśli nie - prześlij to na redakcyjną, Krew na Ścianie się nimi zajmie. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 10-10-2009, 13:44
|
|
|
Zgadzam się z Ave i Tilkiem. Sprawdzałem tą możliwość zarabiania na stronie blisko pół roku temu. Zasadniczo byłbym ją nawet rekomendował, gdyż pozwala bardzo skutecznie zmonetaryzować ruch na stronie i na pierwszy rzut oka wygląda bardziej, niż kusząco (Tanuki mogłoby zarabiać nawet 30 000 dolarów!), jednakże nazwałbym ten sposób samobójczym...
Z tego, co udało mi się ustalić Google bardzo dobrze radzi sobie z wykrywaniem tego typu praktyk (po prostu namierza sprzedawców) i strony to praktykujące bardzo często są przez nie drastycznie karane.
Odradzam!
Jeśli już mielibyśmy się w to bawić, to jedyną bezpieczną metodą jest sprzedawanie linków do sklepów o podobnej tematyce, jak nasza (i to w niewielkiej ilości). |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 10-10-2009, 15:06
|
|
|
Spławiony. |
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
|
Wysłany: 22-12-2009, 11:01
|
|
|
Cytat: | witam,
Proszę o przedstawienie oferty na zamieszczenie reklamy w Państwa serwisie.
Pozdrawiam,
Aleksander Wójcik |
Mam spytać o tematykę? Cena nadal pozostaje ta sama - 60 zł za miesiąc? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|