Kontakty i polityka zagraniczna |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 18-06-2009, 16:07
|
|
|
Teukros, popieram. Akurat skoro mamy do czynienia z wydawcą. I cóż - oni biorą pełną (w tym prawną) odpowiedzialność, najwyżej ktoś ze złośliwych konkurentów ich "wykosi" jednym donosem. My zawsze możemy mówić że w życiu by nam nie przyszło do głowy podejrzewać WYDAWCĘ o PRZESTĘPSTWO, i dlatego mieli link bez zwyczajowego sprawdzania itede.
Jeżeli dostaniemy odpowiednio dobrą (czyli taką jak proponujesz) ofertę, to czemu nie. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-06-2009, 16:12
|
|
|
Coś zaczyna mnie korcić, aby o tym napisać artykuł. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 18-06-2009, 21:44
|
|
|
W związku z odpowiedzią od Kyaa - oczywiście o płatnej reklamie nie ma mowy. Jako minimum proponuję przyjąć banner (a nie button!) wyraźny, na górze i w bardzo widocznym miejscu + link w linkowni. W zamian - jak poprzednio, zestaw banner, button i link. Cytat: | Witam
Aktualnie reklama w magazynie kosztuje 200 zl netto za pol strony. Oczywiscie button na stronie kyaa.pl i wpis w linkach nie stanowi problemu. Co do podstron to nie ma takiej mozliwosci technicznej, zreszto np google traktuje to jako spam. Nie polecam takiej reklamy.
Jesli reklama w kyaa! 5 na pol strony i button na stronie wystarcza to mozemy zaczynac wspolprace. Prosze podeslac button i reklame na polowe a5, zafarbowanie nie wieksze niz 300% i 300 dpi.
------------------------------------------------------
Pozdrawiam
Redaktor naczelny KYAA! Krzysztof Sokołowski
Tel. 606229457
GG: 1805028 |
|
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 18-06-2009, 21:51
|
|
|
W odpowiedzi warto by uwzględnić coś takiego:
Dziękujemy za propozycję, doszliśmy jednak do wniosku, że w przypadku naszego serwisu (przy średniej odwiedzalności rzędu 8000 indywidualnych gości dziennie i blisko 2 mln odsłon miesięcznie) płatna reklama w czasopiśmie o zasięgu "Kyaa!" nie jest opłacalna. Jeśli natomiast chodzi o wymianę linków, możemy zaproponować... i tu dalej jak w propozycji Teukrosa. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-06-2009, 10:40
|
|
|
Ewentualnie możemy mu jeszcze zaproponować płatną reklamę banerową w cenie 60 zł za 1000 wyświetleń... Albo nawet za tydzień emisji po cenach promocyjnych. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 20-06-2009, 18:18
|
|
|
przyszło: Cytat: | redakcja@kyaa.pl
do "Redakcja Tanuki.pl" <tanuki.redakcja@gmail.com>
data 20 czerwca 2009 16:09
temat Re: Odp.
ukryj szczegóły 16:09 (3 godz. temu)
Witam
Źle mnie Pani zrozumiała. Reklame o tej wartości będą Państwo mieć za darmo. W ramach dobrej współpracy. Prosze podesłać reklamę to się wymienimy. Chciałbym również aby ukazywały się recenzje mojego pisma u Państwa.
|
|
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 20-06-2009, 19:28
|
|
|
IKa napisał/a: | Chciałbym również aby ukazywały się recenzje mojego pisma u Państwa. |
Obawiam się, że wcale tego nie chcą... |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 20-06-2009, 21:58
|
|
|
Też mi się tak wydaje. :P Choć może się spodziewają, że jak zamieszczą reklamę Tanuka, to recenzja będzie laurką i hymnem pochwalnym. A tak w ogóle czy mają zamiar podesłać egzemplarze recenzenckie? Nawet miałam zamiar to kupić, ale stwierdziłam, że nie wydam 10 zł na fanzin. |
|
|
Teukros
|
Wysłany: 20-06-2009, 22:03
|
|
|
No ja myślę, że podeślą! Też nie mam zamiaru wydawać 10 zł na coś, co jeszcze reklamujemy. Aczkolwiek ten Sokołowski (człowiek - orkiestra, szef Manganime, Kyaa, drogerii, itd.) ma dosyć szczególne podejście do kwestii finansowych (co widać wyżej), i pewnie ciężko mu będzie się rozstać z gratisami. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-06-2009, 17:35
|
|
|
Ależ proszę, ja naprawdę chętnie Kyaa porecenzuję. Niech przysyłają!
Możemy nawet zrobić recenzję dyskusyjną, czyli dwie osoby wymieniające opinie na temat. |
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
|
Wysłany: 21-06-2009, 20:19
|
|
|
Cytat: | Źle mnie Pani zrozumiała. Reklame o tej wartości będą Państwo mieć za darmo. | Czyli: Cytat: | Jesli reklama w kyaa! 5 na pol strony i button na stronie wystarcza to mozemy zaczynac wspolprace. Prosze podeslac button i reklame na polowe a5, zafarbowanie nie wieksze niz 300% i 300 dpi. |
A cóż mam odpowiedzieć w związku z tą darmową reklamą? |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 21-06-2009, 20:47
|
|
|
Reklamę w piśmie oczywiście bierzemy. Natomiast należy wyraźnie podkreślić, że chcemy wyraźnego bannera w widocznym miejscu na górze strony, widocznego cały czas (a nie w żadnej rotacji), bo zdaje się że facet stara się to ominąć. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-06-2009, 09:59
|
|
|
Takie coś przyszło na moją skrzynkę (i zapewne też na inne):
Cytat: |
Szanowni Państwo,
czy jesteście zadowoleni ze skuteczności pozyskiwania nowych klientów lub z ofert cenowych swoich dostawców? Jeśli nie, to mamy dla Państwa interesującą propozycję. Prosimy o wyrażenie zgody na jednokrotne wysłanie oferty dotyczącej darmowej reklamy i promocji Państwa firmy.
Aby otrzymać propozycję prosimy odpisać na tę wiadomość wpisując w temacie „Zgoda".
Dziękuję za poświęcony czas.
Z poważaniem
Arkadiusz Szustak
Menedżer projektu EBIZZU
|
Dowiedzieć się czego chcą? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
Ostatnio zmieniony przez Zegarmistrz dnia 22-06-2009, 10:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 22-06-2009, 10:03
|
|
|
Przyszło, kliknęłam "Zgłoś spam". |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
|
Wysłany: 22-06-2009, 10:08
|
|
|
Tym razem tematu bannera nie ominął:
Cytat: | witam
Państwa baner bedzie zamieszczony na stronie glownej bez rotacji.
------------------------------------------------------
Pozdrawiam
Redaktor naczelny KYAA! Krzysztof Sokołowski
Tel. 606229457
GG: 1805028 |
|
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
|