Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Lay - propozycje |
Wersja do druku |
Teukros
|
Wysłany: 16-08-2008, 20:53
|
|
|
Wydaje się, że można by już myśleć o fazie wdrożeniowej. Do zrobienia zostało:
- dopracowanie newsów,
- linki do newsowni społecznościowych,
- wyświetlanie tomików w recenzjach na Mangach,
- strzałeczki w indeksach.
I to praktycznie wszystko. W przyszłym tygodniu wielka premiera? |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 17-08-2008, 17:18
|
|
|
Poszły drobne poprawki do newsów i zue web2.0we linki. Odnośnie strzałeczek - oznaczeń zrecenzowanych woluminów, to nie mogę ich znaleźć w projektach, czy w ogóle się gdzieś pojawiały? |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 17-08-2008, 18:22
|
|
|
Niestety, okazuje się że pamięć zawodna mnie omamiła... strzałki na Anime nie zostały wykonane. Nie wiem, może da się te z Mang zastosować?
Linki do społecznościówek wyglądają bardzo dobrze, trzeba je jeszcze w recenzjach woluminów umieścić. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 17-08-2008, 19:34
|
|
|
Zasadniczo, z wdrożeniem mieliśmy zdaje się poczekać aż wszystkie 4 strony (a przynajmniej anime, mangi i zbiorcza) będą zrobione.
Anime jest już właściwie ukończone - czeka jak rozumiem na strzałeczki, i ew. ostatnie przejrzenie w poszukiwaniu co się jeszcze przeoczyło. W trakcie czekania na strzałki (Goniś?) można zacząć się zabierać do testów layu dla mang..
(Kolorków dla zbiorczej nadal nie ma...) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 19-08-2008, 14:18
|
|
|
Zacząłem rozgrzebywać Mangi. Elementy graficzne wygrzebałem z pojawiających się wcześniej projektów. Strona recenzji już jako tako wygląda, reszta jest do przejrzenia.
Edit: Interesujące, w projekcie Mang jest trochę cieni, których nie było w projekcie Anime. Wtf? |
Ostatnio zmieniony przez tilk dnia 19-08-2008, 14:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bezimienny
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 19-08-2008, 14:43
|
|
|
jak wrócę do domu, wrzucę tu elementy graficzne w jakiejś sensowniejszej formie |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 19-08-2008, 16:47
|
|
|
Na razie uwagi tylko odnośnie stron z recenzjami, z główną jeszcze się wstrzymam.
Recenzja główna - http://tmanga.tilk.eu/strony/manga/9-wish/rec/3
1) potrzebny jest większy odstęp pomiędzy napisami "Ocena czytelników" a "Głosów:". W tej chwili niemal zachodzą na siebie.
2) odnośnie okładek tomików - wygląda na to, że jednak po prawej stronie będzie całkiem sporo miejsca. Może jednak zamiast dwóch okładek obok siebie, dać tomiki w kolumnie? Tylko niektóre mangi (np. DB albo Fushigi Yuugi) mają więcej niż 5-6 tomów, wydaje się, ze nie ma sensu nabijać ich tyle w jednym miejscu. Proponuję również dodać podpis pod każdy tomik, np. "Wish, tom 1" (jak na stronie głownej).
Recenzja tomiku - http://tmanga.tilk.eu/strony/manga/9-wish/tomy/5/rec/3
1) trzeba dodać linki do społecznościówek,
2) recenzja tomiku wyszła nieoczekiwanie szeroko, czego wcześniej nie przywidzieliśmy. Zostawiamy jak jest, czy coś pchamy w kolumnę z prawej? Przypominam, że tak samo będą wyglądały recenzje woluminów na Anime. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 19-08-2008, 17:53
|
|
|
Niepowycinana wersja tła: http://img76.imageshack.us/my.php?image=mangabacktp9.png
Z innymi rzeczami już sobie, jak widzę, poradziłeś, ale jakby coś nadal brakowało, mów.
tilk napisał/a: | Edit: Interesujące, w projekcie Mang jest trochę cieni, których nie było w projekcie Anime. Wtf? | Pytać Gonika, niech zeznaje... |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 20-08-2008, 19:31
|
|
|
literki do listy recenzji na mangi:
http://img142.imageshack.us/my.php?image=mangasmalldm5.png |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 21-08-2008, 15:44
|
|
|
Wprowadziłem kolejne zmiany na mangach, tym razem w indeksach i w newsach.
Miałem dostać poprawione grafiki do Anime od GoNika, ale w końcu ich nie zobaczyłem. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 21-08-2008, 19:56
|
|
|
Indeks: tytuły alternatywne tylko? nie będzie kanji i "pełnej listy"? |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 21-08-2008, 20:10
|
|
|
Kanji nie było wcześniej, nie ma go też póki co w bazie, ma być?
A listy pełnej nie ma z banalnego powodu - na testowym jest tylko jedna strona danych... |
|
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 21-08-2008, 21:10
|
|
|
tilk napisał/a: | Kanji nie było wcześniej, nie ma go też póki co w bazie, ma być?
A listy pełnej nie ma z banalnego powodu - na testowym jest tylko jedna strona danych... |
http://manga.tanuki.pl/strony/manga/lista/title/1/ <- ja tam widzę tytuły w kanji |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-08-2008, 23:14
|
|
|
tilk napisał/a: | Interesujące, w projekcie Mang jest trochę cieni, których nie było w projekcie Anime. Wtf? |
Jeżeli chodzi o prawą ramkę na głównej, to podejrzewam wycięcie bez cienia z dużego obrazka >.>
Jako, że brązy na zbiorczą w dalszym ciągu nie podobają mi się, wrzucam te nieszczęsne cienie i gwiazdki/przyciski na Mangi. Przyznaję się bez bicia do nie zrobienia tego wcześniej.
manga.zip
|
Pobierz Plik ściągnięto 35 raz(y) 54,6 KB |
anime.zip
|
Pobierz Plik ściągnięto 35 raz(y) 20,92 KB |
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 22-08-2008, 08:49
|
|
|
GoNik napisał/a: | Jeżeli chodzi o prawą ramkę na głównej, to podejrzewam wycięcie bez cienia z dużego obrazka >.> |
Nope, opublikowana w temacie wersja, na której był oparty layout strony głównej na testowym, nie ma żadnych cieni.
Dzięki za obrazki, w najbliższym czasie wrzucę je na testowy. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|