Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Lay - propozycje |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 22-06-2008, 12:41
|
|
|
Jesteście Wielcy, Genialni i W Ogóle!
Poza tym - lay wgrywa mi się tylko górny pasek, dwa, mówiłam, że jesteście Genialni? |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 22-06-2008, 12:48
|
|
|
IKa napisał/a: | Jesteście Wielcy, Genialni i W Ogóle!
Poza tym - lay wgrywa mi się tylko górny pasek, dwa, mówiłam, że jesteście Genialni? |
Tilk właśnie pracuje, z tego co widzę. Zanim to co robi zacznie wyglądać w miarę kompletnie, musi upłynąć trochę czasu (a nawet nieco więcej, niż trochę) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 22-06-2008, 14:17
|
|
|
Bezimienny, już miałem pytać o tą grafikę, bo obecnie w wersji testowej jest ona ładnie podziurkowana...
Na razie na testowym jest wersja minimum - czyli wyświetla się sam tylko szkielet strony. Zdecydowałem się składać CSS od pustych plików, zamiast zmieniać istniejące - przy okazji wyczyści się różne śmieci, które nazbierały się tam przez lata.
Oczywiście, jak zwykle IE6 zrobił ze strony kaszankę. Nie mogliby już ludzie przestać używać tego paskudztwa?!? Awstats wciąż pokazuje 12% użytkowników z IE6 :( |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 22-06-2008, 14:25
|
|
|
Jeśli będzie ci coś jeszcze potrzebne, to mów (najszybciej chyba będzie tyrpnąć mnie na Gtalku) |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 22-06-2008, 16:13
|
|
|
drobne poprawki do listy recenzji (checkbox), zmiana buttona "Redakcja" na "O nas"
http://img261.imageshack.us/img261/2201/laylista009b5pd6.png
oraz jeszcze jeden plik dla Tilka (za chwilę, copykotek się popsuł, trzeba użyć młotka)
Już jest (nie przejmować się że jest popsuty na liście recenzji, to się wytnie)
copykotek.png Wersja Jedyna Słuszna (i niepopsuta) |
|
Plik ściągnięto 232 raz(y) 3,22 KB |
|
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 22-06-2008, 17:54
|
|
|
tilk napisał/a: | Awstats wciąż pokazuje 12% użytkowników z IE6 |
Ich problem? Niech idą z duchem czasu, można ewentualnie dołożyć odpowiednie ostrzeżenie wyskakujące użytkownikom IE6. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 22-06-2008, 18:01
|
|
|
Odpada, musi działać też z IE6. Myślisz że po czymś takim ktoś zmieni przeglądarkę? Nawracanie na siłę nie jest dobrym rozwiązaniem. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 22-06-2008, 18:03
|
|
|
Cytat: | Niech idą z duchem czasu |
Nie pójdą. Obawiam się, że znakomita większość naszych użytkowników korzystających z IE 6 łączy się z firm, którym wszystko jedno jakiego mają IE, byle by aplikacje działały. Mimo wszystko wolałbym nie zostawiać na lodzie tych 7000+ osób. Proponuję zrobić inaczej - poczekać aż wyjdzie IE 8 (beta już jest), i ewentualnie wtedy zaprzestać obsługi IE 6. Miejmy nadzieję, że do tego czasu firmy wymienią komputery i oprogramowanie. |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 22-06-2008, 18:17
|
|
|
Dobra, jako tako posklejałem stronę z recenzją - pomijając tabelki i sensowne wartości marginesów. Na razie mam dosyć. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 22-06-2008, 18:27
|
|
|
tilk napisał/a: | Dobra, jako tako posklejałem stronę z recenzją - pomijając tabelki i sensowne wartości marginesów. Na razie mam dosyć. | ... ty jeszcze przy tym pracowałeś? byłem gotów się założyć że miałeś dość już dobrych kilka godzin temu...
Mówienie że jesteś Wielki to mało, tobie trzeba pomnik wystawić.
PS: wygląda dobrze. Może trzeba będzie dla Twórców zrobić tabelkę w stylu obecnym (albo innym), oraz dać jakieś delikatne ramki do kadrów, oraz przesunąć gwiazdki w ocenie czytelników pod wykres ocen (bo teraz jest trochę za bardzo w prawo), ale to detale.
PS2: Ave zgłosiła potrzebę zamiany linków tekstowych "Skomentuj to anime", "Oceń to anime" i "Więcej zrzutek" na buttony. Przy okazji wykryłem fakt niedziałania drugiego z tych linków (odp. post w temacie o błędach na stronie) |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 23-06-2008, 21:43
|
|
|
Uwzględnienie propozycji Ave z powyższego postu:
http://img383.imageshack.us/img383/8624/laytanukv009rc4dzm2.png |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 23-06-2008, 21:54
|
|
|
Klawiszki "Skomentuj" i "Oceń" mi się podobają kolorystycznie (głos liczony razy dwa, mój i Ave).
Postulat: cały wyraz "Komentarze" zamienić na link, zamiast tylko cyfrę. |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 24-06-2008, 16:06
|
|
|
Jako tako doprowadziłem do porządku stronę recenzji. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 24-06-2008, 16:43
|
|
|
Wygląda dobrze... z tym, że zauważyłem że przeoczyłem jedną rzecz - kreski nad i pod kadrami to rezultat niedokładnego wycinania z oryginału, a nie jakiegoś planu - ew. ramki (uproszczone, ze względu na brak miejsca) miały zostać dorobione później. To powiedziawszy, muszę stwierdzić że prezentuje się to nienajgorzej. Można by spróbować dać zamiast border-top i -bottom pełną ramkę okalającą. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
tilk
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|