Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Lay - propozycje |
Wersja do druku |
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 24-06-2008, 22:55
|
|
|
Kolejna z "pomocniczych" grafik: kilka elementów które mogą (ale nie muszą) się przydać.
http://img295.imageshack.us/img295/1796/pomocniczy3xm8.png |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 25-06-2008, 09:51
|
|
|
Trzeba by coś zrobić z tym napisem "oceń", np. jakieś jednolite obramowanie albo rozjaśnienie gwiazdek, teraz jest zbyt niewyraźne. i średnio mi pasuje do reszty. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 25-06-2008, 10:13
|
|
|
Właśnie, do tego samego tematu: ta etykieta z opisem oceny, która pojawia się po najechaniu myszą na gwiazdki. Dopiero, kiedy zostało mi to palcem pokazane, zauważyłam wyszarzoną cyfrę oceny pod tekstem. Można by chyba spokojnie przyciemnić ją trochę, żeby była wyraźniejsza... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 25-06-2008, 10:58
|
|
|
Monitor monitorowi nierówny. U mnie jest wyraźna, a ciemniejsza utrudniałaby przeczytanie tekstu. Można spróbować delikatnie przyciemnić, ale nie za bardzo. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 25-06-2008, 11:01
|
|
|
No więc właśnie, ja tak myślałam, że to zależy od monitora - ale u mnie jest praktycznie zupełnie nieczytelne niestety :( |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 25-06-2008, 11:20
|
|
|
Ja z kolei przy najszczerszych chęciach nie potrafię się dopatrzeć śladu jakiejkolwiek cyfry... Jest jednolicie białe i basta. |
|
|
tilk
|
Wysłany: 25-06-2008, 12:28
|
|
|
Trochę przyciemniłem, być może będzie lepiej.
GoNik napisał/a: | Ja z kolei przy najszczerszych chęciach nie potrafię się dopatrzeć śladu jakiejkolwiek cyfry... Jest jednolicie białe i basta. |
Zapewne jakiś problem w przeglądarce, nie ma tak kiepskich monitorów. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 25-06-2008, 12:35
|
|
|
U mnie teraz jest dobrze - wystarczająco czytelne, żeby widzieć, co to za numerek. |
|
|
|
|
Bezimienny
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 25-06-2008, 12:46
|
|
|
Wygląda dobrze. Jest dość wyraźne, by nie dało się przegapić, ale nie na tyle mocne by kolidować z tekstem pod którym siedzi. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 28-06-2008, 18:50
|
|
|
Próbka układu do frontowej dla mang (podobnie jak w wypadku zbiorczej - kolorystyka jeszcze nie zrobiona, na razie tylko układ). Z tego co widzę, mangi będzie dość łatwo zrobić na wzorze z anime. Układ będzie prawie identyczny, z największymi (choć raczej też drobnymi) różnicami przy stronie recenzji (przewijane tomiki zamiast kadrów, lista wydanych tomików).
http://img403.imageshack.us/img403/5271/laymangav009a1oo7.png
PS: myślę, że układ dla anime nie będzie już ulegał zmianom - to znaczy, że można się wziąć za kolorystykę pozostałych części. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 29-06-2008, 14:19
|
|
|
Jest już wstępna wersja strony głównej. Trochę szczegółów jest do dopracowania, ale ogólny układ jest taki, jak trzeba. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 29-06-2008, 15:08
|
|
|
looks good. to napisawszy...
Uwagi:
1) najwyraźniej gdzieś na bardzo wczesnych stadiach projektu szlag trafił rozmiary GoogleAdboxa. Wywalić i wstawić normalnego AdSensa (kolorystykę do adsensów wygeneruje się później). Można w tym celu wykorzystać pomocniczą grafikę z względnie nieprzykrytym bannerem.
2) Losowe recki - prawdopodobnie (?) wziąć kod ze strony głównej.
3) Wstępniaka dać w newsach w formie newsowej (tytuł, krótki tekst i autor-> link do pełnego tekstu). Wymagałoby to docelowo stworzenia (ukrytej?) strony z newsami, oraz modułu edycji/wstawiania newsów (na razie można dać wersję statyczną)
3b) dla aktualnego wstępniaka z głównej jako krótki tekst nadaje się pierwsze zdanie.
3c) Należałoby pewnie napisać nowego newsa z okazji zmiany laya.
4) Zmienić button "Redakcja" na "O nas" (button jest na ostatnich wersjach, oraz na pomocniczej grafice z przyciskami i belkami) |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 29-06-2008, 15:08
|
|
|
Dobrze wygląda... Jak rozumiem, "losowa" się chwilowo gdzieś zgubiła? Bo wiem, że była w projekcie, ale szczerze mówiąc, nie mogę w tej chwili go znaleźć. Poza tym raczej nie zgłaszam zastrzeżeń :) |
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 29-06-2008, 15:14
|
|
|
a, jeszcze:
5) nie pamiętam co ostatecznie postanowiliśmy w sprawie ostatnio dodanych piosenek i "na forum". W projekcie tego nie ma, co by wskazywało że raczej zdecydowaliśmy się to wywalić. Z drugiej strony nie ma co tak strasznie nalegać na to by wszystko mieściło się na pierwszej stronie bez przewijania (tak długo jak długo to co spadnie na dół będzie stosunkowo mało istotne) - zwłaszcza, że na zbiorczej na pewno nam ten numer nie wyjdzie.
... miałem coś jeszcze, ale znów mi uciekło |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Ostatnio zmieniony przez Bezimienny dnia 29-06-2008, 15:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-06-2008, 15:14
|
|
|
Ja tylko zauważę, że mamy ostatnie dni czerwca, a ludziom, z którymi robiłem wywiady obiecałem, zgodnie z informacjami otrzymanymi z jenociego HQ, że wywiady będą na stronie w drugiej połowie czerwca. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|