Czy wszędzie widzimy już coś ze Slayers? |
Wersja do druku |
Ryuzoku
|
Wysłany: 12-05-2004, 13:42 Czy wszędzie widzimy już coś ze Slayers?
|
|
|
ok o co chodzi, rozumiem już nawet że w Lost Universe ejst Wino marki Slayers z Liną na okładce albo że w Scrapped Princess jedna z głównych postaci wygląda i zachowuje sie niemal identycznie jak Sylphiel...
ale jak dzisiej włączyłem sobie Star Ocean EX to zaóważyłem takie jedno ale...jest tam taka postać elficko podobna o niebieskich włosach, i czy tylko ja mam takie wrażenie czy to to samo co było w kinówce Slayersów :Return? imienia w Slayersach nie pamiętam, ale jak dla mnie to była prawie identyczna!(może trochę wyższa)...
jak sądzicie?
[do topica wklejać jeszcze inne takie rzeczy ze Slayers związane proszę...zaraz sie okaże że całe współczesne Anime stoi na Slayersach:P] |
|
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 12-05-2004, 16:01
|
|
|
Tak, a za rok w nowej maturze z polskiego będzie temat
"Motyw Slayersów w anime XX wieku" :D |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 12-05-2004, 16:04
|
|
|
XD To by było piękne^^
Ja ostatnio widziałam w mojej koleżance charakter... Amelki^^"""""""""
Bo jak tylko kotś przepisuje pracę domową czy co to zaraz wali o braku moralności wśród młodzieży polskiej i się zaraz obraża^^ |
|
|
|
|
|
Saluchna
evil baka heavy metal fan
|
Wysłany: 14-05-2004, 23:15
|
|
|
Heh... racja, też mam takie indywiduum w szkole, ale Filio-podobne... Niby spokojna itp, ale jak się ją wkurzy... uch, lepiej nie próbować. No i... heh... też uwielbia Xella ^^ |
|
|
|
|
|
Mazoku
|
Wysłany: 15-05-2004, 13:10
|
|
|
Ja codziennie widzę coś, co mi przypomina Slayers... Wręcz kilka razy dziennie... Herbatka O_O (to są chyba trwałe zmiany w mózgu... nieuleczalny przypadek ^^" - dop. Nefeh) |
_________________ You should never challenge mazoku for battle. There's nothing more reckless than trying to beat one ^-^ |
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 15-05-2004, 13:19
|
|
|
ponieważ mam zwyczaj "wyłączania sie" z reala i "przenoszenia sie" w "lepszy" świat wiec niczym nowym jest dla mnie widzenie czegoś ze slayers^^ ze szczególnym uwzględnieniem *_*Xellosa*_*(Maz, a ty się z tego nie leczyleś przypadkiem??) W mojej szokole francuskiego uczy Phibritzo w spudnicy^^ |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 15-05-2004, 13:25
|
|
|
Zdecydowanie nie. Nie widzę wszędzie w realu postaci z anime, ani podobieństwa do nich. Wogole nie widzę... |
_________________ Uciekaj skoro świt, bo potem będzie wstyd
i nie wybaczy nikt chłodu ust twych |
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 15-05-2004, 14:06
|
|
|
Niestety, nie. Jakim cudem szara rzeczywistość ma przypominać kolorowe i radosne anime... Ale czasami jak idę ulicą i widzę że znowu jakaś kobieta za kierownicą staneła na pasach, to mam ochote rzucić fireballa.. :D |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 15-05-2004, 14:10
|
|
|
tylko fireballa? ja ostatnio chciałam rzucać smoczą^^'' ale skonczylo się tylko na lekkim obiciu znajomego:P |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 15-05-2004, 17:19
|
|
|
Hmm... fireballe turlające się w "Troi"? ;P Bogu dzięki, że nic poważniejszego mi nie jest... Co do Fireballi, to są one przecież podstawą w światach fantasy, więc jeśli coś kojarzy nam się z kulą ognia, to nie musi to być wcale kula ze Slayers...
Chociaż trzebaby zobaczyć mojego kumpla, który prawie wszystko, co słyszy i widzi, kojarzy z nazwami różnych potworów, czarów, rzeczy, motywów i wogóle wszystko z fantasy, zwłaszcza z D&D... |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Mazoku
|
Wysłany: 15-05-2004, 17:46
|
|
|
Xellas napisał/a: | Maz, a ty się z tego nie leczyłeś przypadkiem? |
Ach leczenie... To ostatnie słowo, które powiązałbym z kliniką AH ;P |
_________________ You should never challenge mazoku for battle. There's nothing more reckless than trying to beat one ^-^ |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 16-05-2004, 10:06
|
|
|
Vel-nie narzekaj też znam takich fanatyków od D&D...choć raczej to oni twierdzą że sięznają a w rzeczywistości to jedyne z D&D co znają to cRPG'i a o systemach obrażeń etc, to ja wiem więcej:P |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 16-05-2004, 14:01
|
|
|
ja wszędzie zaczynam widziec mazoku:P ale raczej z zachowania niż charakterku:> |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 16-05-2004, 15:58
|
|
|
Wiesz, może nie tyle widzimy co chcielibyśmy widzieć^^
Cytat: | Jakim cudem szara rzeczywistość ma przypominać kolorowe i radosne anime... |
Właśnie g_v_s, też się zastanawiam^^ Może złudzenie, a może właśnie nie. Przecież to zazwyczaj postacie z anime są kreowane na podstawie ludzi prawdziwych. |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-05-2004, 17:07
|
|
|
Hmm czy odruch rzucania Dragu Slave podczas stania w korku pod to podpada?
Zasadniczo widze odwolania do fantasy wogole na kazdym kroku. Nieraz zdaza mi sie ryczec ze smiechu na srodku ulicy, gdyz zobaczylem cos, co mi sie skojarzylo >)
Co do odwolan czysto slayersowych - u mnie na roku chodzi facet, ktory ma fryz Xellowaty. I tez lubi sie usmiechac. |
|
|
|
|
|
|