| Czy wszędzie widzimy już coś ze Slayers? | 
	| Wersja do druku | 
	| Ryuzoku  

Status: offline

| 

|  Wysłany: 12-05-2004, 13:42   Czy wszędzie widzimy już coś ze Slayers? | 
 |  
			| 
 |  
			| ok o co chodzi, rozumiem już nawet że w Lost Universe ejst Wino marki Slayers z Liną na okładce albo że w Scrapped Princess jedna z głównych postaci wygląda i zachowuje sie niemal identycznie jak Sylphiel... ale jak dzisiej włączyłem sobie Star Ocean EX to zaóważyłem takie jedno ale...jest tam taka postać elficko podobna o niebieskich włosach, i czy tylko ja mam takie wrażenie czy to to samo co było w kinówce Slayersów :Return? imienia w Slayersach nie pamiętam, ale jak dla mnie to była prawie identyczna!(może trochę wyższa)...

jak sądzicie?

[do topica wklejać jeszcze inne takie rzeczy ze Slayers związane proszę...zaraz sie okaże że całe współczesne Anime stoi na Slayersach:P]
 |  
			|  |  | 
	|     |  | 
|  | 
	| g_v_s  

| 

|  Wysłany: 12-05-2004, 16:01 | 
 |  
			| 
 |  
			| Tak, a za rok w nowej maturze z polskiego będzie temat "Motyw Slayersów w anime XX wieku" :D
 |  
			| _________________
 Multiworld Project
 |  | 
	|   |  | 
|  | 
	| Chimeria  Wiedźma co nie wygląda

| 

|  Wysłany: 12-05-2004, 16:04 | 
 |  
			| 
 |  
			| XD To by było piękne^^ Ja ostatnio widziałam w mojej koleżance charakter... Amelki^^"""""""""
 Bo jak tylko kotś przepisuje pracę domową czy co to zaraz wali o braku moralności wśród młodzieży polskiej i się zaraz obraża^^
 |  
			|  |  | 
	|   |  | 
|  | 
	| Saluchna  evil baka heavy metal fan

| 

|  Wysłany: 14-05-2004, 23:15 | 
 |  
			| 
 |  
			| Heh... racja, też mam takie indywiduum w szkole, ale Filio-podobne... Niby spokojna itp, ale jak się ją wkurzy... uch, lepiej nie próbować. No i... heh... też uwielbia Xella ^^ |  
			|  |  | 
	|   |  | 
|  | 
	| Mazoku  

| 

|  Wysłany: 15-05-2004, 13:10 | 
 |  
			| 
 |  
			| Ja codziennie widzę coś, co mi przypomina Slayers... Wręcz kilka razy dziennie... Herbatka O_O (to są chyba trwałe zmiany w mózgu... nieuleczalny przypadek ^^" - dop. Nefeh) |  
			| _________________
 You should never challenge mazoku for battle. There's nothing more reckless than trying to beat one ^-^
 |  | 
	|   |  | 
|  | 
	| xellas  Kolekcjonerka Wampirzyca

| 

|  Wysłany: 15-05-2004, 13:19 | 
 |  
			| 
 |  
			| ponieważ mam zwyczaj "wyłączania sie" z reala i "przenoszenia sie" w "lepszy" świat wiec niczym nowym jest dla mnie widzenie czegoś ze slayers^^ ze szczególnym uwzględnieniem *_*Xellosa*_*(Maz, a ty się z tego nie leczyleś przypadkiem??) W mojej szokole francuskiego uczy Phibritzo w spudnicy^^ |  
			| _________________
 Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.

|  | 
	|   |  | 
|  | 
	| Satsuki  Fioletowy Płomyczek

Grupy:
 WIP

| 

|  Wysłany: 15-05-2004, 13:25 | 
 |  
			| 
 |  
			| Zdecydowanie nie. Nie widzę wszędzie w realu postaci z anime, ani podobieństwa do nich. Wogole nie widzę... |  
			| _________________
 Uciekaj skoro świt, bo potem będzie wstyd
 i nie wybaczy nikt chłodu ust twych
 |  | 
	|   |  | 
|  | 
	| g_v_s  

| 

|  Wysłany: 15-05-2004, 14:06 | 
 |  
			| 
 |  
			| Niestety, nie. Jakim cudem szara rzeczywistość ma przypominać kolorowe i radosne anime... Ale czasami jak idę ulicą i widzę że znowu jakaś kobieta za kierownicą staneła na pasach, to mam ochote rzucić fireballa.. :D |  
			| _________________
 Multiworld Project
 |  | 
	|   |  | 
|  | 

| 

|  Wysłany: 15-05-2004, 14:10 | 
 |  
			| 
 |  
			| tylko fireballa? ja ostatnio chciałam rzucać smoczą^^'' ale skonczylo się tylko na lekkim obiciu znajomego:P |  
			| _________________
 Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.

|  | 
	|   |  | 
|  | 
	| Vel  Deskorolkarz

| 

|  Wysłany: 15-05-2004, 17:19 | 
 |  
			| 
 |  
			| Hmm... fireballe turlające się w "Troi"? ;P Bogu dzięki, że nic poważniejszego mi nie jest... Co do Fireballi, to są one przecież podstawą w światach fantasy, więc jeśli coś kojarzy nam się z kulą ognia, to nie musi to być wcale kula ze Slayers... 
 Chociaż trzebaby zobaczyć mojego kumpla, który prawie wszystko, co słyszy i widzi, kojarzy z nazwami różnych potworów, czarów, rzeczy, motywów i wogóle wszystko z fantasy, zwłaszcza z D&D...
 |  
			| _________________
 Ej cze
 |  | 
	|   |  | 
|  | 
	| Mazoku  

| 

|  Wysłany: 15-05-2004, 17:46 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | Xellas napisał/a: |  	  | Maz, a ty się z tego nie leczyłeś przypadkiem? | 

Ach leczenie... To ostatnie słowo, które powiązałbym z kliniką AH ;P
 |  
			| _________________
 You should never challenge mazoku for battle. There's nothing more reckless than trying to beat one ^-^
 |  | 
	|   |  | 
|  | 
	| Ryuzoku  

| 

|  Wysłany: 16-05-2004, 10:06 | 
 |  
			| 
 |  
			| Vel-nie narzekaj też znam takich fanatyków od D&D...choć raczej to oni twierdzą że sięznają a w rzeczywistości to jedyne z D&D co znają to cRPG'i a o systemach obrażeń etc, to ja wiem więcej:P |  
			|  |  | 
	|     |  | 
|  | 

| 

|  Wysłany: 16-05-2004, 14:01 | 
 |  
			| 
 |  
			| ja wszędzie zaczynam widziec mazoku:P ale raczej z zachowania niż charakterku:> |  
			| _________________

|  | 
	|   |  | 
|  | 
	| Chimeria  Wiedźma co nie wygląda

| 

|  Wysłany: 16-05-2004, 15:58 | 
 |  
			| 
 |  
			| Wiesz, może nie tyle widzimy co chcielibyśmy widzieć^^ 
 	  | Cytat: |  	  | Jakim cudem szara rzeczywistość ma przypominać kolorowe i radosne anime... | 
 Właśnie g_v_s, też się zastanawiam^^ Może złudzenie, a może właśnie nie. Przecież to zazwyczaj postacie z anime są kreowane na podstawie ludzi prawdziwych.
 |  
			|  |  | 
	|   |  | 
|  | 
	| Sm00k -Usunięty-
 Gość

| 

|  Wysłany: 16-05-2004, 17:07 | 
 |  
			| 
 |  
			| Hmm czy odruch rzucania Dragu Slave podczas stania w korku pod to podpada? Zasadniczo widze odwolania do fantasy wogole na kazdym kroku. Nieraz zdaza mi sie ryczec ze smiechu na srodku ulicy, gdyz zobaczylem cos, co mi sie skojarzylo >)
 Co do odwolan czysto slayersowych -  u mnie na roku chodzi facet, ktory ma fryz Xellowaty. I tez lubi sie usmiechac.
 |  
			|  |  | 
	|   |  | 
|  | 
	|  |