Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 15-05-2007, 08:19
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | Jedyna seria jaka przychodzi mi do głowy to Mugen no Ryvius, dziwadło, niestety space, ale muszę przyznać że po kilku odcinkach bardzo mnie wciągnęło. Relacje między grupą bohaterów są conajmniej ciekawe. |
O, faktycznie, Infinite Ryvius. Jak mogłem o tym zapomnieć! |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 17-05-2007, 14:26
|
|
|
moshi_moshi zainrygowałaś mnie. Co rozumiesz przez conajmniej ciekawe relacje bohaterów ...? |
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 17-05-2007, 18:02
|
|
|
Jakby to napisać..., Mugen no Ryvius nie jest szczególnie ambitne, ale ma to coś, co sprawia że chce się zobaczyć kolejny odcinek. Fabuła nie ogranicza się do pojedynków wspaniałych mechów i ich boskich pilotów, bardzo ciekawie pokazane są stosunki między bohaterami, jak zmieniają się pod wpływem kolejnych wydarzeń - dzieciaki z rozbitków, nagle stają się groźnym przestępcami i to nie z własnej winy. Nagle okazuje się że posiadanie super nowoczesnego statku i wspaniałej broni to nie wszystko, życie w strachu i stresie sprawia że z ludzi wychodzi to co najgorsze, wszystko zaczyna przypominać dżunglę, ten kto ma władzę, ewentualnie broń, dyktuje warunki, ludzie słabsi są traktowani jak śmieci, zbędny balast. W Mugen no Ryvius podoba mi się to, że ostatecznie nikt nie zostaje bez winy, nikt nie jest kryształowy, każdy z czonków załogi zawalił w którymś momencie i nawet główny bohater, który jest mdły jak talerz kremówek też święty nie jest.
Mam nadzieję, że coś zrozumiałaś z tego "wywodu", przy okazji chciałam Cię zapytać o wrażenia po Get Backers, chciałam się za to zabrać, da się to obejrzeć czy lepiej omijać szerokim łukiem? |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
|
Wysłany: 17-05-2007, 18:18
|
|
|
Wiesz ja mam wypaczone nieco spojrzenie bo traf chciał, że zaczęłam równocześnie Get Backers i Bleach... Jasne że Get Backers konkurencji nie wytrzymało.
Po pierwsze jest na co popatrzeć, nie wiem kto to pisał w recenzji ale zgadzam się, że panów tam jest na kopy. Muzyka jest nawet znośna, co do fabuły. Zaskakiwała mnie kilka razy, chociaż pewnie ktoś po dłuższym stażu nie będzie miał problemów z przewidzeniem fabuły. Ale był to plus. Zaintrygowało mnie to. Troszkę przegadane zwłaszcza pod koniec połowy serii, gdzie kończy się pierwszy łuk. Nota bene kończy się ten łuk szalenie idiotycznie i po drodze robi się momentami gorzej niż w Kenshinie. Humor nie jest wyszukany, mnie do łez ze śmiechu doprowadzał sam głos pewnej postaci, Akabane. Strasznie go polubiłam. Głównie opiera się to na oblatanych motywach i komicznych SD (za przeproszeniem Ginji w SD przywodzi na myśl tylko jedną rzecz, fragment ciała poniżej kości ogonowej...). Miałabym też wątpliwości jeśli chodzi o relacje między postaciami. W dwu przypadkach, a nawet więcej są CONAJMNIEJ dziwne, a ja jestem daleka od wyszukiwania dziwnych relacji między panami. Gdyby jeden z bohaterów (który na początku przysięgłabym, że jest babą i w zyciu sie tak nie zdziwiłam jak okazało się, że to facet) był babą byłoby lepiej. Ogółem mnie się nawet podobało. Znacznie lepsze to to od Kenshina... Troszkę zalatuje cyberpunkiem. No i ciekawe są moce postaci. Ogółem zasadniczo mi się podoba i polecam. |
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 18-05-2007, 23:15
|
|
|
Hmmm pytanie połowicznie pasujące do tematu, ale cóż. Ostatnio mnie naszło, czy może mi ktoś polecić jakieś anime lub mangę o wampirach? Fabuła może być w jakimkolwiek charakterze ( i o wampirach znaczy, że przynajmniej jedno z głównych bohaterów musi być istotą w rodzaju wampira:p ).
Już widziałem:
Hellsing - tak OVA jak i TV
Trinity Blood
Karin
Tsukyomi Moon Phase
Shingetsutan Tsukihime
sola - załóżmy, że też się zalicza:p
Już czytałem:
Hellsing
Rosario + Vampire[/b] |
|
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
Wysłany: 19-05-2007, 02:18
|
|
|
Vampire Princess Miyu ( w koncu to podobno wampirzyca :] )
Blood+
Vampire Hunter D: Bloodlust
nic więcej sobie nie przypominam :p ( jako ze nie jestem wielbicielem tego gatunku :]) |
_________________ "What isn't remembered never happened. .... " |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-05-2007, 09:26
|
|
|
Blood
Vampire Hunter D (nie mylić z Bloodlust)
Black Blood Brothers
Legend of Duo |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-05-2007, 09:47
|
|
|
Midnight Detective Nightwalker
Master of Mosquiton
Vampire PrincessMiyu - (OAV, manga, TV - w tej kolejności)
Vampire Yui (manga)
Pet Shop of Horrors |
|
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 19-05-2007, 10:15
|
|
|
Thx wielkie, wygląda na to, że będę miał w czym wybierać:p ( o Miyu, Vampire Hunter i Blood+ zupełnie zapomniałem, mimo, że czytałem recenzje i inne, więc dzięki za przypomnienie^^ ) |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 19-05-2007, 10:43
|
|
|
Z mang jeszcze Vampire Game, Vampire Girl, Kurozuka, Model, Rebirth, Luna Lunatic (i pewnie trochę o których zapomniałem) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 19-05-2007, 10:45
|
|
|
Ooo wielkie dzięki, bo szczerze mówiąc bardziej w danej chwili jestem mangami zainteresowany:p |
|
|
|
|
|
Umpalumpas
Gość
|
Wysłany: 31-05-2007, 10:52 Anime
|
|
|
Czy możecie mi polecić anime w stylu One Piece:komedia,przygoda i tasiemiec. |
|
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
Wysłany: 31-05-2007, 15:33 Re: Anime
|
|
|
Umpalumpas napisał/a: | Czy możecie mi polecić anime w stylu One Piece:komedia,przygoda i tasiemiec. |
Naruto
Bleach
Inuyasha
Slayers (wszystkie serie)
TAJEMNICA PRZESZŁOŚCI (ale to "tylko" 52odc + 9 OAV)
Full Metal Alchemist (51odc + OAVy)
moze jeszcze :
wszystkie Dragon Ball :] (1 seria była najbardziej przygodowa, reszta to juz tylko fajt :])
------------------
Teraz ja .. znowu :]
jako że juz brakuje mi anime do ogladania :] bo wszystko co lepsze juz "zaliczyłem" :]
wiekszosć listy TU (nie wklejam tu bo zrobila sie sporawa :p )
nie wiem z jakiej kategorii teraz .. byle było dobre :] |
_________________ "What isn't remembered never happened. .... " |
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
|
Wysłany: 31-05-2007, 18:16
|
|
|
Chemik też kiedyś myślałam, że zaliczyłam co lepsze serie ( wówczas byłam po 10 ...?), teraz jestem po 50 i mam stale powiększającą się listę ponad 60 tytułów, które MUSZĘ zobaczyć, którą cały czas ucinam i skraam a która mimo to cały czas mi rośnie...
TAJEMNICA PRZESZŁOŚCI -> radziłabym UWAŻAĆ z tym tytułem, bardzo uważać. Można się niemile zaskoczyć. |
|
|
Juri
|
Wysłany: 31-05-2007, 18:36
|
|
|
Cytat: | nie wiem z jakiej kategorii teraz .. byle było dobre :] |
Na Twojej liście nie widziałam tych anime (które według mnie są dobre):
np. Samurai Champlo, Samurai 7, Serial Experiments Lain, Haibane Renmei, Ayakashi.
I filmy sobie pooglądaj, np Steam Boy'a, Metropolis, Hotaru no Haka, Manie-Manie Meikyuu Monogariti, Angel's Egg itd. I studio Ghibli obowiązkowo^^
To tyle, więcej na razie nie pamiętam xD |
_________________ "Nie ma w tym niczyjej winy, to nie żaden błąd
Czasem, ot tak bez przyczyny trafia cię jak grom
Czasem tak bez dania racji z siłą setek rózg
Nagle ot tak przy kolacji trafia prosto w mózg." |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|