Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
ByTheWay
???
|
Wysłany: 31-05-2007, 18:38
|
|
|
Nie do końca wiem co znaczy "większość listy":p
Tak czy inaczej możesz zobaczyć:
Trinity Blood - trochę akcji, odrobina romansu i komedii ( romansu to tu prawie nie ma:p ), trochę wampirków, ogólnie niezłe + ładna kreska
Full Metal Panic - są 3 serie:
I - komediowo poważna, zależy od odcinka, niektórych to drażni ( mnie nie przeszkadzało:p )+ odrobina romansu + trochę akcji + mechy ( ale nie takie jak w NGE czy coś, dużo normalniejsze -> mniejsze i bardziej techniczne niż ufoludkowe:p )
II - luźne historie niezwiązane z głównym wątkiem, dobra komedia
III - 13 odcinków w raczej poważniejszych klimatach niż w serii I i całkiem sporo akcji i mechów
Nazwy serii : I - brak, po prostu Full Metal Panic, II - Fumoffu, III - The Second Raid
Last Exile - seria dość specyficzna, mi się podobała, ale niektórzy jej koszmarnie nie lubią, taka przygoda + sporo akcji w powietrzu bym powiedział, ogólnie wielkie okręty powietrzne:p Ładna grafika.
Jak chcesz więcej to mogę jeszcze poszukać w moich zbiorach co ja tam mam ciekawego:p |
|
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
Wysłany: 31-05-2007, 19:40
|
|
|
ByTheWay napisał/a: | Nie do końca wiem co znaczy "większość listy":p (...)
|
to ze nie zawiera wszystkiego co oglądałem :] nie prowadzilem "dziennika" po każdym obejrzanym anime :]
Dziekuje wam za Odpowiedzi :]
teraz ja :]
Full Metal Panic - widzialem pare odcinków .. moze nadszedł czas i na reszte ...
Trinity Blood - j.w. - ale mam juz dosć religii w anime :] moze kiedys ..
Last Exile - ech - jakos nie moge sie do tego zmusić - ciągle mam wrażenie że bedzie takie jak :
Metropolis - które kompletnie mi nie przypadło do gustu ;] wychodzi na to ze nie jestem wielbicielem "czysto przygodówek" - wole jak są też inne akcenty ;)
Samurai Champlo - Muzyka mnie odtrąciła ;/
Serial Experiments Lain - widzialem - całkiem niezłe
Haibane Renmei - Chyba sie za to wezme :]
Samurai 7 - Nie przepadam za anime o samurajach i kulturze japońskiej ;]
Ayakashi - Może ... spr. pare odcinków
Steam Boy - obejrze .
Hotaru no Haka - widziałem . Bardzo dobry FILM ;]
Manie-Manie - nie znam - nie słyszałem o tym ;]
Angel's Egg - obejrze .
dobra - cos jeszcze :] ? |
_________________ "What isn't remembered never happened. .... " |
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 31-05-2007, 20:32
|
|
|
Może spróbuj:
Rurouni Kenshin:Reminiscence - niezły dramat i romans
Monster - wciągająca dość mroczna seria
Now and Then, Here and There – kolejny dramat
Fantastic Children bardzo dobra seria przygodowa.
Gundam Seed nie wiem na ile lubiłeś Gundam Wing ale Seed jest znacznie lepszy. |
|
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
Wysłany: 31-05-2007, 22:52
|
|
|
Gundam Seed - nie przepadam za mechami/gundamami :] praktycznie to tylko Evy mi sie podobały :]
Now and Then, Here and There - k, zobacze.
Fantastic Children - kreska fuj :] ale moze obejrze w ostateczności
Monster - nie lubie kryminałów ;]
Rurouni Kenshin:Reminiscence - nigdzie nie widzialem recki tej serii ... |
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 31-05-2007, 23:24
|
|
|
Chemik napisał/a: |
Rurouni Kenshin:Reminiscence - nigdzie nie widzialem recki tej serii ... |
Tanukowa recenzja |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 01-06-2007, 07:41
|
|
|
Chemik napisał/a: | Fantastic Children - kreska fuj :] ale może obejrzę w ostateczności |
Kreska może faktycznie odstraszać za to Fantastic Children nadrabia fabułą i muzyką.
Chemik napisał/a: | Gundam Seed - nie przepadam za mechami/gundamami :] praktycznie to tylko Evy mi sie podobały :] |
Powiem ci że ja też nie specjalnie lubię mechy, ale tę serie nawet nieźle się oglądało.
Chemik napisał/a: | Rurouni Kenshin:Reminiscence - musiałbym obejrzeć wszystkie serie tego ;] bo tak to bez sensu |
Nie musisz, akcja Rurouni Kenshin: Reminiscence dzieje się około 10 lat przed serią TV i opowiada historię Kenshina jako mordercy i praktycznie na tym można skończyć oglądanie. Zresztą nawet bym nie polecała oglądać potem serii TV. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-06-2007, 08:11
|
|
|
Przepraszam, nie chcę być złośliwa, ale proponuję obecny wątek zakończyć, bo to nie temat "co ma ochotę obejrzeć Chemik".
Uwaga do Chemika: rzucasz listę tytułów typu groch z kapustą, mówisz, że "wszystko jedno co, tylko dobre", a potem kaprysisz, że tu fabuła, tam realia, ówdzie kreska, to za długie, tamto za krótkie, a jeszcze inne już widziałeś, tylko nie podałeś na liście. W ten sposób inni mogą najwyżej wymieniać swoje ulubione serie także w postaci grochu z kapustą, a Ty możesz sobie na nie narzekać. Temat nie do tego służy, tylko do wskazywania serii z danego zakresu, a także "podobnych do..."
Tobie mogę poradzić:
1. Przefiltrować listę recenzji na Tanuku wg ocen redakcji lub ocen czytelników (zależy, czemu bardziej ufasz).
2. Poczytać tematy o najwybitniejszych/najbardziej polecanych etc. seriach w tym dziale
3. Obserwować temat o aktualnie oglądanych seriach |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
Wysłany: 01-06-2007, 12:21
|
|
|
Avellana :
No dobra ...
(co do tego przeszukiwania to juz prawie cala liste rec. znam na pamiec :] )
2. z polecanych wszystko widzialem /ew nie chce sie za nie brac
3. ciagle te same anime sa przytaczane :]
a "kaprysze" bo chyba o to chodzi podczas wyboru anime :]
Dziekuje wszystkim za podane anime, i przepraszam za rozpoczecie bezsensownego wątku :]
THE END |
|
|
|
|
Ryan
Protector of Justice
Dołączył: 02 Cze 2007 Skąd: California/ Orange County/Poolhouse Status: offline
|
Wysłany: 05-06-2007, 19:51
|
|
|
ze wszystkoch anime jakie do tej pory obejzalem najbardziej podobalo mi sie Fate Stay Night to anime to poprostu mistrzostwo, uwielbiam je jak i muzyke z niego :D Nie ma to jak Saber i Shirou :D skonczylo sie dosc smutno mozna powiedziec ale jak dla mnie zaden odcinek nie byl nudny i kazdy trzymal mnie w napieciu |
|
|
Stop Nazi
Are You ready to fly?
|
Wysłany: 10-06-2007, 01:26
|
|
|
Prosiłbym, abyście polecili mi coś a'la NGE lub Elfen Lied (nie chodzi mi o mechy bądź rzeźnie, lecz o aspekty poglądowe). A jeśli ktoś będzie ciekaw, to polece mu kilka anime, które oglądałem. Mianowicie :
- Love Hina, zabawna historyjka szkolna, chociaż czasami przesadzali z tym okrucieństwem Naru... ;
- Negima, również zabawna historia szkolna, nie jakaś tam super klasa, ale mi się podobała;
- Elfen Lied, mistrzostwo w swoim gatunku, daje do myślenia;
- NGE, j.w. tylko czasami można się pogubić co?/gdzie?/jak?/z kim?;
- Air : The Movie, świetna historia, nietuzinkowa faubuła, cóż więcej chcieć;
- Air (TV), również warte zobaczenia, niby to samo co w filmie, a jednak nie do końca ;), zalecałbym obejrzenie filmu przed serią TV;
- Full Metal Panic : TSR, dobra historia, mniej przemocy stosowanej w stosunku do głównego bohatera, w ogóle bardziej poważny niż FMP;
- Final Fantasy : AC, świetne, nie wiem czemu niektórzy się czepiają fabuły, ale to chyba wynika z pewnych braków... ;
- Final Fantasy (?) : Spirits Within, tylko gdzie tu FF? mniejsza o to, ale przepiękne animacje, b. dobrze wykonane postacie, a fabuła też nie jest zła, miejscami tylko niedopracowana;
To chyba tyle, najwyżej jeszcze coś dopisze :) Pozdrawiam! |
_________________ "Those who hate themselves cannot love or trust the others" - NGE
"Połóż pistolet na stół i uprzedzenie wyrzuć w kąt. Na całym świecie są faszyści, którzy nienawidzą innych rąk..." |
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 10-06-2007, 07:40
|
|
|
Aspekty poglądowe? Ideologia? Bohaterowie o skomplikowanej psychice i nie do końca wiadomych pobudkach działania?
Code Geass.
Polecam, świetne, wspaniałe i och, ach. Portret postaci rozbudowany, tło wydarzeń szczegółowe, mechy gratis.
Na razie wyszły 23 odcinki, nastepne na wakacje.
Nie wiem dlaczego, ale jak się zaczynam zastanawiać nad anime z jakimis przesłankami i pogladami i czym tam jeszcze kto chce z tego rodzaju, to zawsze na myśl przychodzą mi właśnie anime o mechach, nawet jeśli mechy to tylko dodatek. Niech więc będzie: Gundam SEED (ale tylko SEED, dalej nie, żadnych Destiny i pokrewnych).
Elfen Lied jeszcze nie oglądałam, więc nic podobnego Ci nie mogę polecić. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
Wysłany: 10-06-2007, 07:54
|
|
|
Stop Nazi - więc tak :] :
Ergo Proxy
Paranoia Agent
Serial Experiments Lain
Texhnolyze
Gunslinger Girl
albo np. bardziej z Dramatu :
Iriya no Sora, UFO no Natsu
Saikano
Noein
Wolf's Rain - jak lubisz wilki :p
może i RahXephon ale to takie sobie ...
Niewiem dokładnie co rozumiesz przez "aspekty poglądowe" ... ale te w.w. powinny pasować :p w sumie większość amine by pasowało :p
w Elfen Lied np takich nie zauważyłem ;] a w swoim gatunku napewno mistrzostwo bo nie ma zbytnio alternatywy :]
ps- po tej dawce psychozy obejrzyj sobie School Rumble :] |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-06-2007, 09:02
|
|
|
Gilgamesh
Ghost in the Shell
Akira
Więcej grzechów nie pamiętam, ale poprzysięgam je wszystkie wyplenić! Tak mi dopomóż miotacz ognia! |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Stop Nazi
Are You ready to fly?
|
Wysłany: 10-06-2007, 15:46
|
|
|
Chemik napisał/a: |
Gunslinger Girl
Iriya no Sora, UFO no Natsu
Wolf's Rain
RahXephon
Niewiem dokładnie co rozumiesz przez "aspekty poglądowe" |
Melmothia powiedziała o co mniej więcej chodzi z tymi aspektami ;)
Cop do wyżej wymienionych Gunslinger mi nie podszedł, Iriya no Sora widziałem, fajne, ale raczej nie ma nic wspólnego z NGE i EL, pozostałe dwa obejrze w najbliższym czasie :)
Melmothia napisał/a: | Code Geass. |
Zaraz po Gungrave ;)
Zegarmistrz napisał/a: | Gilgamesh
Ghost in the Shell
Akira |
Akria wyjątkowo niestrawna, co do reszty, zobacze :)
DZIĘKI WSZYSTKIM ZA PODANE PROPOZYCJE. Dwa tygodnie z głowy :D Jak nie więcej :)
Pozdrawiam! |
_________________ "Those who hate themselves cannot love or trust the others" - NGE
"Połóż pistolet na stół i uprzedzenie wyrzuć w kąt. Na całym świecie są faszyści, którzy nienawidzą innych rąk..." |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|