Hellsing... |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 25-05-2005, 07:58
|
|
|
Zgadłaś:P. Nie żebym tu chciał politykę wprowadzić, ale to naprawdę uderzające podobieństwo;>. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Leluna_Lei
Pogromca wampirów
Dołączyła: 01 Maj 2005 Skąd: spod Krwawego Księżyca Status: offline
|
Wysłany: 25-05-2005, 17:06 Majorek w sutannie :PPP
|
|
|
To ja się wybiję i powiem, że Majorek przypomina mi mojego parafialnego xsiędza :DDD. Naprawdę, wypisz wymaluj. Jeśli chodzi o polityków, to Major mógłby robić za wodza Samoobrony, któregoś z braci Kaczyńskich i R. Kalisza jednocześnie - taka to "uniwersalna" aparycja ;P
A tak a propo podobieństw: gdy zobaczyłam Alucarda w garniaku i z tymi strasznymi, ulizanymi włosami, to stanął mi przed oczami Maleńczuk...Nie wiem czemu, ale jakoś tak...mi sie skojarzyło ;///. Bynajmniej, na moje lepszy jest w starym, rozchochranym "imidżu" ;PPP
Szukając realnych odpowiedników, można by się zastanowić, kto - zakładając sfabularyzowanie "Hellsinga" (do czego, osobiście, mam nadzieję, nie dojdzie) - mógłby zagrać poszczególne postacie. Moim zdaniem najtrudniej byłoby znaleźć aktora na miarę Alucarda :). Jak na razie przychodzi mi tylko na myśl Alan Rickman, Al Pacino lub Sean Connery w roli Waltera. |
_________________ Wilki nucą już nokturn
Noc opada na świat
Tańczą już wampiry
A wraz z nimi ja |
|
|
|
|
Rukia
słodka i wredna xD
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-05-2005, 17:23
|
|
|
BRACIK OPOWIADAŁ MI O TYM CAŁYM hELLSING ALE GO NIE OGLĄDAM CHOCIARZ MOŻE SIĘ SKUSZE...WAM SIĘ PEWNIE PODOBA BARDZO |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 25-05-2005, 23:54
|
|
|
Córuś, nie krzycz, słyszymy cię...
Cytat: | Jak na razie przychodzi mi tylko na myśl Alan Rickman, Al Pacino lub Sean Connery w roli Waltera. |
Ja proponuję zabieg z filmowego Władcy Pierścieni - wybrać aktorów o których mało kto słyszał, a którzy idealnie pasują do swych ról:P. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-05-2005, 12:08
|
|
|
Na Alucarda? Tylko 2 aktorów mogłoby tu pasować moim zdnaiem - Deep do bardziej komediowego nastroju i Nicolson do bardziej przerażającej i fascynującej formy :> |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 27-05-2005, 08:42
|
|
|
Też myślałem o Nicholsonie, z tym, ze on zupełni nie jest podobny, za to charakter ma podobny:P. Ale fanki Ala by zapewne seppuku popełniły;>. |
|
|
|
|
|
Leluna_Lei
Pogromca wampirów
Dołączyła: 01 Maj 2005 Skąd: spod Krwawego Księżyca Status: offline
|
Wysłany: 09-06-2005, 17:25 Casting z Piekła rodem :P
|
|
|
Hmm...Oto jest pytanie - kto do roli Alucarda...;P
Ostatnio na myśl przyszedł mi Jan Kobuszewski do roli Waltera, kompletnie nie mam pomysłu na Integrę i Victorię |
_________________ Wilki nucą już nokturn
Noc opada na świat
Tańczą już wampiry
A wraz z nimi ja |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-06-2005, 10:10
|
|
|
Jack Nicholson albo Al Pacino do roli Waltera jak na mój gust byliby idealni. Integra to chyba największy problem, też nie znam aktorki która by tu pasowała, generalnie mangowe panie są bardziej zdeformowane niż faceci, więc sądzę, że postać filmowa wcale nie musiałaby przypominać mangowego pierwowzoru.
A co byście powiedzili na DiCaprio w roli Majora ? |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 12-06-2005, 14:06
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Jack Nicholson albo Al Pacino do roli Waltera jak na mój gust byliby idealni. |
Al Pacino byłby świetny.
Grisznak napisał/a: | A co byście powiedzili na DiCaprio w roli Majora ? |
*dochodzi do siebie po gwałtownym ataku śmiechu* ... wiesz co, nawet by pasował :)
Do roli Alucarda ostatecznie można by wziąć Gary Oldmana... (głównie dlatego, że grał, i to dobrze, Drakulę u Coppoli)
Jeśli chodzi o postacie kobiece, to faktycznie, nie bardzo jest co wybierać. Ze zgodności wyglądów to prawie na pewno trzebaby zrezygnować. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-06-2005, 17:22
|
|
|
Cytat: | *dochodzi do siebie po gwałtownym ataku śmiechu* ... wiesz co, nawet by pasował |
Dokładnie, to wcale nie był żart, dorobić mu tu i ówdzie nieco tłuszczu i gotowy, twarz i wzorst pasuja idealnie. |
|
|
|
|
|
Wanderer
|
Wysłany: 15-06-2005, 11:31
|
|
|
Ja bym się trochę obawiał robienia filmowej wersji Hellsinga, a już na pewno przez
Hollywood. Wątpie czy oddano by klimat tego anime. Wg. mnie wyszedłby z tego kicz przesycony efektami specjalnymi. Nie udaoby się ładnie stworzyć animacji Alucarda zmieniającego się w stertę robactwa, czy innych dziwnych rzeczy które się z nim dzieją podczas walki ;) Myślę, że to byłaby porażka. Dlatego raczej byłbym przeciw tworzeniu filmu z aktorami, ale zaś anime mogłoby mieć więcej odcinków ;P |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 15-06-2005, 11:40
|
|
|
Ja tylko przypomnę, że Hellsing to JEST kicz przesycony efektami:P. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-06-2005, 11:18
|
|
|
Tak się składa, że powstaje nowe anime Hellsing, podobno ma być bliższe mandze. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 17-06-2005, 12:49
|
|