Hellsing... |
Wersja do druku |
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 17-04-2004, 12:31
|
|
|
"Wampirzy fenomen" ^_^
Ja uwielbiam historie o wampirach .Tylko nie znoszę mocnych horrorów.Hellsing należy do tego gatunku, ale zupełnie co innego na papierze a w telewizji >muzyczka itp.< No trafiło zdzierstwo do mnie^_^
Tak, to manga dla mnie! |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 17-04-2004, 12:40
|
|
|
Ja ogólnie lubię wampiry^^ dla mnie mogą być wszędzie gdzie się da^^ |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 17-04-2004, 12:46
|
|
|
<szeptem>Za swoją naturą ^^</szeptem>
Ale Alucard jest wyjątkowym wampirkiem*_*
Ma klasę! Dżentelmen...
W ogóle tom pierwszy szalenie mis się podobał! |
|
|
|
|
|
Alucard
|
Wysłany: 24-05-2004, 19:19
|
|
|
Cytat: |
Tylko nie znoszę mocnych horrorów. Hellsing należy do tego gatunku, ale zupełnie co innego na papierze a w telewizji |
Hmm, ale Helsing nie należy do mocnych horrorów -_-' |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 24-05-2004, 19:22
|
|
|
Może nie do horrorów, ale na pewno do mocnych. Krewka się leje, krewka na ścianach, na suficie, na podłodze, na ludziach, na wampirkach... Po prostu wszędzie krewka. No i to niby nie jest mocne? (Dlaczego ja nie zauważyłam wcześniej tego tematu?!) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Alucard
|
Wysłany: 24-05-2004, 19:28 ziew
|
|
|
Takie to jest mocne że przez te 13 odcinków nie moglem przestać się śmiać. No, ale to jeszcze zależy od charakteru osobnika który to ogląda. Są pewnie tacy, którzy by na tym z pewnościa umierali ze strachu. |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 24-05-2004, 19:32
|
|
|
anime się trochę różni od mangi, ale nie zmienia to faktu, że krew się leje strumieniami. A reakcja zależy od charakteru... O ile manga wywołuje u mnie sadystyczny uśmieszek, to w anime ciekawią mnie rozterki psychiczne Ceres (NIE akceptuję zapisu JPF-u "Seras"). |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Alucard
|
Wysłany: 24-05-2004, 19:52 ...
|
|
|
Co by nie mówić to jednak manga jest znacznie bardziej robudowana niż anime. W pierwszym tomie nie rozterki Ceres a wątek szalonej zakonnicy najbardziej przypadł mi do gustu. |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 24-05-2004, 20:00
|
|
|
W mandze NIE MA rozterek Ceres -_-. A już na pewno nie w takiej dawce jak w anime. a co do zakonnicy to racja. po prostu wymiata z kapci! |
O męcę twórczej:
|
|
|
|
|
Alucard
|
Wysłany: 24-05-2004, 20:02
|
|
|
hmm Masz racje^_^ |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 24-05-2004, 20:20
|
|
|
Ja ZAWSZE mam rację.
[edit=Avellana] Interpretacja Konstytucji Wszechbiblii, punkt 7 i 8: Jednozdaniowce racji nie mają. Takoż prawa do istnienia. |
O męcę twórczej:
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 25-05-2004, 14:14
|
|
|
Hellsing nie horror?Nie mocny horror?
Jak to nie??? To jak nazwiecie mangę/anime, którym jak zauważyła Mai krew jest na porządku dziennym? Ciała porozrywane na kilkaset części i
Mai_chan napisał/a: | Krewka się leje, krewka na ścianach, na suficie, na podłodze, na ludziach, na wampirkach... Po prostu wszędzie krewka. |
No właśnie.
A na dole wydania pierwszego tomu pisze "J.P.Fantastica Horror Special. I jak to ma nie być horror?
Mai_chan napisał/a: | No i to niby nie jest mocne? |
Wydaje mi się, że jest. Anime pewnie bym nie dała rady obejrzeć. Nie dość, ze pewnie byłby wieczorek, inny klimacik i muzyczka...brr!!!! Nie zniosłabym!!!! Dlatego bardzo podoba mi się manga.
A to, że ty się śmiałeś przez te kilka odcinków to zależy albo od wrażliwości, albo od brania tego na (nie zupełnie) serio, albo też z przyzwyczajenia. A poza tym każdy może odbierać to inaczej, ne? Ale gatunkowo, jest to horror. |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 25-05-2004, 16:51
|
|
|
horror może, ale łagodny^^ ja oglądałam anime^^ i mnie się też nie wydaje żeby to był mocny horror^^'' |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 25-05-2004, 16:56
|
|
|
Łagodny horror, z dużą ilością krewki. co nie wyklucza tego, że jest "mocny" jako anime. |
O męcę twórczej:
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 25-05-2004, 17:17
|
|
|
Jako anime pewnie tak. Ale ja sięna to nie rzucę^^" Nie będę mogła spać przez kilka nocy...chyba, bo dawno horroru nie oglądałam >) |
|
|
|
|
|
|