Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Anime - Screeny |
Wersja do druku |
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-10-2005, 09:41
|
|
|
rewizja screenow (na razie do g wlacznie):
All Purpose Cultural Cat Girl Nuku Nuku - ma jeden z napisami
Animation Runner Kuromi 2 - ma 3 z napisami w dziwnych krzaczkach
Ayashi no Ceres - jakies dziwne sa, moze warto poszukac lepszych jak ktos zna serie....
Arjuna - czyba 3 z 4 dodatkowych sa do wymiany....
Crayon Shin-chan - pytanie czy da sie zdobyc cos bez loga fox kids....
DearS - chyba trzeba wykoncypowac cos w lepszej jakosci..... nie wiem czy to po zmniejszeniu czy takie byly
DiGi Charat - glowne i 2 poboczne maja napisy
Dragon Ball - jakby sie dalo z glownego usunac logo rtl7
Dragon Ball Grand Tour - jakby sie dalo z glownego usunac logo rtl7
Dragon Ball Z: Movie 12 - maja tragiczna jakosc
Erufu wo Karu Monotachi - glowny ma tragiczna jakosc, reszte tez by mozna wymienic
Final Fantasy: Legend of the Crystals - ten z ptakiem jest chyba do ponownego zlapania
Full Moon wo Sagashite - nie wiem czy istnieje wersja bez tych numerkow
nawiasem mowiac, trzeba chyba dragonballom kinowkom pozmieniac nazewnictwo, nie jest konsekwentne wiec sie nie sortuja poprawnie |
Ostatnio zmieniony przez dnia 12-10-2005, 10:11, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 12-10-2005, 09:59
|
|
|
Wiesz, właśnie o to chodziło, żebyś TY się z tym nie bawiła, masz ważniejsze rzeczy do roboty... Zamierzałam to wpisać na listę zadań dla redakcji i czekać na odzew.
Z większością rzeczy się gadzam, choć akurat szukanie czegoś bez loga stacji może być trudne... Tylko w Chibits Chii jest taka, jaka być powinna - dokładnie TYLE było jej widać, nic więcej. W ogóle przy rewizji screenów raczej nie chodziło mi o to, czy są do sensu (bo tego nie znając serii nie da się ocenić), tylko czy nie mają paskudnych napisów albo nie są całkiem rozmaślone. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 12-10-2005, 13:19
|
|
|
Przerwa na lunch mi się kończy, więc tylko szybkie próby, tak tytułem eksperymentu, dokonałem filtrowania i rekonstrukcji. Materiał wyjściowy jest kijowy, lepiej byłoby pracować na pełnych, ale...
Oczywiście najgorzej wychodzi tam gdzie pełna rekonstrukcja potrzebna.
EDIT: Załączniki już w reckach ^_^ |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
Ostatnio zmieniony przez wa-totem dnia 13-10-2005, 20:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 12-10-2005, 13:34
|
|
|
No to ja od siebie:
DearS -dziwne, mam kopię w dobrej jakości - takiej jak większość tytułów do których łapię screeny - czyli lepszej się nie znajdzie :D. Zatem jeśli psują się po zmniejszeniu i wyostrzeniu to nic nie poradzę, na grafice się znam jak żaba na trampolinie. Ewentualnie mogę połapać znowu i komuś wysłać do obrobienia, ale czy to ma sens?
FF:LOTC - lepszego nie złapię - ptaka całościowo bez subów po prostu nie ma - a trzeba pokazać fanom co zrobili z biednym Chocobo :P. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-10-2005, 13:50
|
|
|
Bambosh_Rider
- po zmniejszeniu i wyostrzeniu na bank sie psuja - wiec moze przeslij duze kopie? bo chyba trzeba czym innym zmniejszac
- ale do ptaka moze byc ten screen ktory jest, ale z nim jest ten sam problem z jakoscia co z dearS
powiedz, czego ty uzywasz do zmniejszania? |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
|
Wysłany: 12-10-2005, 14:18
|
|
|
Corela photopainta. Do wszystkich moich recenzji. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-10-2005, 14:24
|
|
|
cholera, na tym akurat sie nie znam.... pewnie trzeba mu jakies filtry ustawic (i nie, nie wiem jak, bo ja te filtry mialam w teorii na grafice 2D, czyli jak je zrobic piksel po pikslu majac obrazek)..... |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 12-10-2005, 14:27
|
|
|
A czy moja metoda, czyli Irfan View => zmniejszanie => lekkie wyostrzenie jest bardzo zła?
Poza tym, Bambosh - ja chyba wolę dostawać normalne, niezmniejszane screeny, jak od wszystkich - sama mogę im resize zrobić, a do miniaturek czy innych poprawek są lepsze wersje oryginalne. |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-10-2005, 14:33
|
|
|
Avellana, twoje screeny nie wygladaja zle.... Bambosha miewaja jakies dziwne kwadraty dookola postaci - co ma duza szanse byc skutkiem ubocznym filtra zmniejszajacego/wepchniecia tego do jpg-a, badz zapisania ww. jpg-a zbyt ekonomicznie.....
infran jest duzo prostszy, wiec podejrzewam ze ustawia ci "optymalne" ustawienia, podczas gdy photoshop tego nie robi |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
|
Wysłany: 12-10-2005, 16:16
|
|
|
Ave: tym lepiej dla mnie :D. Zaoszczędzi mi to czasu. A te wskazane przez Biancę mogę połapać raz jeszcze. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 12-10-2005, 17:29
|
|
|
Ave, jeśli te moje poprawki są akceptowalne (u mnie to zupełnie inaczej wygląda, niż u ciebie) to daj znać czy mam dalej próbować, czy dać sobie spokój? |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 12-10-2005, 18:13
|
|
|
Moim zdaniem są bardzo dobre, wstawię je jakoś jutro, bo dzisiaj jestem całkiem wypluta. |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-10-2005, 18:24
|
|
|
dobra, to w miare poprawek screenow do poszczegolnych serii, prosze o kasowanie z listy - jak dojde do sprawdzenia kolejnych to dokleje |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 13-10-2005, 14:26
|
|
|
OK, powstawiałam te dostarczone przez Totema, czyli Nuku Nuku i Kuromi 2. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-10-2005, 19:31
|
|
|
Czy ktoś móglby skombinować Screeny do Perfect Blue? Próba łapania z tego zawiesza u mnie player. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|