FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następny
  Tanuki Anime - Screeny
Wersja do druku
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 12-10-2005, 09:41   

rewizja screenow (na razie do g wlacznie):

All Purpose Cultural Cat Girl Nuku Nuku - ma jeden z napisami
Animation Runner Kuromi 2 - ma 3 z napisami w dziwnych krzaczkach
Ayashi no Ceres - jakies dziwne sa, moze warto poszukac lepszych jak ktos zna serie....
Arjuna - czyba 3 z 4 dodatkowych sa do wymiany....
Crayon Shin-chan - pytanie czy da sie zdobyc cos bez loga fox kids....
DearS - chyba trzeba wykoncypowac cos w lepszej jakosci..... nie wiem czy to po zmniejszeniu czy takie byly
DiGi Charat - glowne i 2 poboczne maja napisy
Dragon Ball - jakby sie dalo z glownego usunac logo rtl7
Dragon Ball Grand Tour - jakby sie dalo z glownego usunac logo rtl7
Dragon Ball Z: Movie 12 - maja tragiczna jakosc
Erufu wo Karu Monotachi - glowny ma tragiczna jakosc, reszte tez by mozna wymienic
Final Fantasy: Legend of the Crystals - ten z ptakiem jest chyba do ponownego zlapania
Full Moon wo Sagashite - nie wiem czy istnieje wersja bez tych numerkow

nawiasem mowiac, trzeba chyba dragonballom kinowkom pozmieniac nazewnictwo, nie jest konsekwentne wiec sie nie sortuja poprawnie

Ostatnio zmieniony przez dnia 12-10-2005, 10:11, w całości zmieniany 4 razy
Przejdź na dół
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

Status: offline
PostWysłany: 12-10-2005, 09:59   

Wiesz, właśnie o to chodziło, żebyś TY się z tym nie bawiła, masz ważniejsze rzeczy do roboty... Zamierzałam to wpisać na listę zadań dla redakcji i czekać na odzew.

Z większością rzeczy się gadzam, choć akurat szukanie czegoś bez loga stacji może być trudne... Tylko w Chibits Chii jest taka, jaka być powinna - dokładnie TYLE było jej widać, nic więcej. W ogóle przy rewizji screenów raczej nie chodziło mi o to, czy są do sensu (bo tego nie znając serii nie da się ocenić), tylko czy nie mają paskudnych napisów albo nie są całkiem rozmaślone.

wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 12-10-2005, 13:19   

Przerwa na lunch mi się kończy, więc tylko szybkie próby, tak tytułem eksperymentu, dokonałem filtrowania i rekonstrukcji. Materiał wyjściowy jest kijowy, lepiej byłoby pracować na pełnych, ale...
Oczywiście najgorzej wychodzi tam gdzie pełna rekonstrukcja potrzebna.

EDIT: Załączniki już w reckach ^_^

Ostatnio zmieniony przez wa-totem dnia 13-10-2005, 20:11, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
3869750
Szaman Fetyszy Płeć:Mężczyzna
Epic One

PostWysłany: 12-10-2005, 13:34   

No to ja od siebie:

DearS -dziwne, mam kopię w dobrej jakości - takiej jak większość tytułów do których łapię screeny - czyli lepszej się nie znajdzie :D. Zatem jeśli psują się po zmniejszeniu i wyostrzeniu to nic nie poradzę, na grafice się znam jak żaba na trampolinie. Ewentualnie mogę połapać znowu i komuś wysłać do obrobienia, ale czy to ma sens?

FF:LOTC - lepszego nie złapię - ptaka całościowo bez subów po prostu nie ma - a trzeba pokazać fanom co zrobili z biednym Chocobo :P.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2277120
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 12-10-2005, 13:50   

Bambosh_Rider

- po zmniejszeniu i wyostrzeniu na bank sie psuja - wiec moze przeslij duze kopie? bo chyba trzeba czym innym zmniejszac

- ale do ptaka moze byc ten screen ktory jest, ale z nim jest ten sam problem z jakoscia co z dearS

powiedz, czego ty uzywasz do zmniejszania?
Powrót do góry
Epic One

PostWysłany: 12-10-2005, 14:18   

Corela photopainta. Do wszystkich moich recenzji.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2277120
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 12-10-2005, 14:24   

cholera, na tym akurat sie nie znam.... pewnie trzeba mu jakies filtry ustawic (i nie, nie wiem jak, bo ja te filtry mialam w teorii na grafice 2D, czyli jak je zrobic piksel po pikslu majac obrazek).....
Powrót do góry
Lady of Autumn

PostWysłany: 12-10-2005, 14:27   

A czy moja metoda, czyli Irfan View => zmniejszanie => lekkie wyostrzenie jest bardzo zła?

Poza tym, Bambosh - ja chyba wolę dostawać normalne, niezmniejszane screeny, jak od wszystkich - sama mogę im resize zrobić, a do miniaturek czy innych poprawek są lepsze wersje oryginalne.

Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 12-10-2005, 14:33   

Avellana, twoje screeny nie wygladaja zle.... Bambosha miewaja jakies dziwne kwadraty dookola postaci - co ma duza szanse byc skutkiem ubocznym filtra zmniejszajacego/wepchniecia tego do jpg-a, badz zapisania ww. jpg-a zbyt ekonomicznie.....

infran jest duzo prostszy, wiec podejrzewam ze ustawia ci "optymalne" ustawienia, podczas gdy photoshop tego nie robi
Powrót do góry
Epic One

PostWysłany: 12-10-2005, 16:16   

Ave: tym lepiej dla mnie :D. Zaoszczędzi mi to czasu. A te wskazane przez Biancę mogę połapać raz jeszcze.

Numer Gadu-Gadu
2277120
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 12-10-2005, 17:29   

Ave, jeśli te moje poprawki są akceptowalne (u mnie to zupełnie inaczej wygląda, niż u ciebie) to daj znać czy mam dalej próbować, czy dać sobie spokój?

Numer Gadu-Gadu
3869750
Lady of Autumn

PostWysłany: 12-10-2005, 18:13   

Moim zdaniem są bardzo dobre, wstawię je jakoś jutro, bo dzisiaj jestem całkiem wypluta.

Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 12-10-2005, 18:24   

dobra, to w miare poprawek screenow do poszczegolnych serii, prosze o kasowanie z listy - jak dojde do sprawdzenia kolejnych to dokleje
Powrót do góry
Lady of Autumn

PostWysłany: 13-10-2005, 14:26   

OK, powstawiałam te dostarczone przez Totema, czyli Nuku Nuku i Kuromi 2.

Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 13-10-2005, 19:31   

Czy ktoś móglby skombinować Screeny do Perfect Blue? Próba łapania z tego zawiesza u mnie player.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Strona 9 z 12 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następny
Odpowiedz do tematu