FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Następny
  Tanuki Anime - Screeny
Wersja do druku
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 13-10-2005, 20:46   

Kolejna porcja poprawionych.
Nie, w FF niewiele się więcej dało zrobić.

Numer Gadu-Gadu
3869750
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 13-10-2005, 20:48   

I jeszcze kilka

Numer Gadu-Gadu
3869750
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 14-10-2005, 11:32   

no wiec idac dalej (do k wlacznie):

Hi no Tori - na 2 dolnych sa jakies dziwne literki w rogu
Grave of the Fireflies - ma napisy
Ippatsu Kikimusume - ewidentnie nalezy wyostrzyc glowny
Jin-roh - pochodza ze strony glownej, stad maja loga i napisy
Jubei-chan 2: Siberia Yagyuu no Gyakushuu - glowny screen pisze "this is a free fansub", jeden z mniejszych ma napisy
Kamikaze Kaitou Jeanne - zielone napisy na jednym z pobocznych screenow
Konjiki no Gash Bell - cyferki w rogach

jubei-chan ma nazwy do poprawki, poniewaz 2 laduje przed 1 na liscie
inuyasha: warto ponumerowac kinowki, bo na glownej liscie mozna chyba tylko zgadywac

Ostatnio zmieniony przez wa-totem dnia 14-10-2005, 12:19, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 14-10-2005, 11:48   

Bianca, ja prosiłam, żeby się tym kto inny zajął, Ty naprawdę masz dość roboty i bez tego... Poza tym potrzebny mi normalny człowiek, a nie maniak grafiki, ten znaczek na Hinotori ma milimetr albo dwa wysokości i w ogóle go nie widać, chodziło mi o znaczące usterki...

Grave - screeny są z oficjalnej strony, nie możemy z nich usuwać znaków!

Jubei i Inuyasha - używamy oficjalnych tytułów, więc tak się sortuje. Nie będziemy tworzyć własnych nazw po to, żeby się dobrze na liście sortowało, kinówki IY są oznaczone numerkami tylko dla wygody, to nie pokemony, żeby było Inuyasha the Movie 3! A na przykład Dominion Tank Police i New Dominion Tank Police w ogóle są gdzie indziej, podobnie NGE i EoE... Od tego są tytuły skojarzone.

Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 14-10-2005, 11:58   

Avellana, usuwac nie mozemy, ale samym zrobic screeny mozemy.

co do nazw - wybacz, ale tu sie nie zgodze. to jest czesto kwestia dwukropka czy kreski po spacji (akurat w przypadku jubei). i ok, moze w IY i nie mam racji, ale w momencie gdy sa czesc 1 i czesc 2 tuz pod soba, to jednak wypadaloby zeby sie pokazywaly w logicznej kolejnosci.

co do evangeliona..... to jest tylko twoj wybor:

anidb: Neon Genesis Evangelion - The End of Evangelion
ANN: Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion (movie)
animenfo: Evangelion: End of Evangelion (ale oni maja tv jako NGE, a wszystkie filmy sie zaczynaja od E:)

bo to ze komus sie nie chcialo tego rozsadnie ulozyc to nie jest argument. lista jest robione dla wygody uzytkownika - czyli powinno na niej byc widac jakie tytuly sa.... bo malo komu przyjdzie do glowyszukac kinowki 4 na nastepnej stronie po 12
Powrót do góry
Lady of Autumn

PostWysłany: 14-10-2005, 12:09   

Przy Jubei oparłam się na tytułach podanych przez Xenipha. Nie zamierzam sprawdzać absolutnie wszystkiego, chociaż ostatnio i tak po każdym, oprócz wa-totema, muszę poprawiać technikalia.

Przy Inuyashy można dodać "the Movie n-1" tylko nie wiem naprawdę, czy to ma jakiś sens, poza tym, że na liście będzie większy bałagan, bo każdy film będzie miał trzy tytuły, w dodatku zaczynające się od "Inuyasha". Ja ileś razy mówiłam, że recenzje są od tego, żeby je czytać, a czytając łatwo sobie kolejność ustawić.

Co do 4 po 10 - pretensje do systemu sortowania, który - jak każdy normalny - sortuje tekstowo, czyli 1, 10, 100, 2. Tego się nie przeskoczy i to akurat wie każdy, kto choć trochę miewał z komputerami i sortowaniem czegokolwiek choćby w głupim Windows Explorerze do czynienia. Nie będziemy przecież tworzyć potworków w rodzaju "Movie 02", a tego by wtedy trzeba, żeby się sortowało poprawnie.

Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 14-10-2005, 12:19   

to podac format do tytulow "z serii, kontynuacji itp"

przy IY nie wiem, ja tych kinowek nie widzialam i nie wiem czy ta kolejnosc jest wazna dla fabuly

co do 4 po 10, tu mi akurat o db chodzilo, bo tam byl balagan z racji na brak formatu nazwy

co do technikaliow, chyba nie ma powodu zebys ty to robila (bo ja naprawde nie jestem tu najbardziej zajeta osoba)
Powrót do góry
Lady of Autumn

PostWysłany: 14-10-2005, 13:31   

Kolejność kinówek IY jest umiarkowanie ważna... To znaczy, one w większości (3 z 4) są oderwanymi historiami, po podpakowaniu miecza Inusia i kilku innych szczegółach można je umiejscowić w serii, ale zasadniczo spoilerów nie zawierają - no chyba, że ktoś po nie sięgnie po pierwszych 5 odcinkach.

W DBZ jest zasada: jako główny tytuł idzie: "DBZ: Movie n+1: Tytuł filmu", z wyjątkiem kinówek 11-13, bo one "zwartych" tytułów nie mają, tylko takie koszmarnie długie. I trudno, nic nie poradzisz na kolejność.

Co do technikaliów - a jak mi ktoś recenzję przysyła to mam jeszcze do kontroli jakości odsyłać po drodze? Wolę sama sprawdzić, po prostu ostatnio mam wrażenie, że dostaję kompletnie random names w tych technikaliach, nie ma tytułu, żebym nie musiała poprawiać. A nawet jeśli nie muszę, to i tak muszę sprawdzić, bo mam wszelkie podstawy nie ufać.

Totem - wstawiłam te screeny, mam prośbę - zamieszczaj je w zipie, albo przesyłaj do mnie na maila, bo to strasznie pracochłonne, zapisywać sobie 12 obrazków osobnymi komendami...

ka_tka Płeć:Kobieta

PostWysłany: 14-10-2005, 16:41   

Że tak nieśmiało Ave zapytam, skoro Biancę gonisz od tych screenów - przelecieć po kolei od K czy odkądś i pozgłaszać usterki? ^^" Bo rozumiem, że w poszukiwaniu brzydkiej jakości, napisów i innych znaczków?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2203707
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 14-10-2005, 16:45   

od l wlacznie ;) i jeszcze po moich listach zgloszonych uwzgledniajac to co totem poprawil - zeby juz byla jakas 1 lista a nie 3+
Powrót do góry

PostWysłany: 14-10-2005, 16:55   

Dobra, zabiorę się, wrzucę w całości jak tylko skończę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2203707
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 14-10-2005, 20:38   

Dla ułatwienia - także sobie - to jest to, co wymaga interwencji (po usunięciu poprawionych). Zgadzam się, Do Arjuny można znów złapać...

Ayashi no Ceres - jakies dziwne sa, moze warto poszukac lepszych jak ktos zna serie....
Arjuna - czyba 3 z 4 dodatkowych sa do wymiany....
DearS - chyba trzeba wykoncypowac cos w lepszej jakosci..... nie wiem czy to po zmniejszeniu czy takie byly
Dragon Ball - jakby sie dalo z glownego usunac logo rtl7
Dragon Ball Grand Tour - jakby sie dalo z glownego usunac logo rtl7
Dragon Ball Z: Movie 12 - maja tragiczna jakosc
Erufu wo Karu Monotachi - glowny ma tragiczna jakosc, reszte tez by mozna wymienic
-------------

Full Moon wo Sagashite - nie wiem czy istnieje wersja bez tych numerkow
- już istnieje ^_^

Ippatsu Kikimusume - ewidentnie nalezy wyostrzyc glowny
- tia, ale nawet na oversize niewiele zdziałałem, bo tu oryginał musowo nieostry

Jubei-chan 2: Siberia Yagyuu no Gyakushuu - glowny screen pisze "this is a free fansub", jeden z mniejszych ma napisy
- już nie mają. Na głównym, tym z eyecatcha, usunąłem wszystkie napisy ^^; Takie ładniutkie ^_^

Kamikaze Kaitou Jeanne - zielone napisy na jednym z pobocznych screenow
- usunięte

Konjiki no Gash Bell - cyferki w rogach
- usunięte

Ostatnio zmieniony przez wa-totem dnia 14-10-2005, 21:40, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
3869750

PostWysłany: 14-10-2005, 21:26   

No więc lista, miejmy nadzieję (że nic nie uciekło po drodze), pełna. Podzieliłam dodatkowo na trzy części, biorąc pod uwagę to, czy przydałoby się zupełnie zmienić, uciąć brzegi albo pogodzić się z faktem godziny w rogu XD

1. Do ewentualnej wymiany, przy czym część tych, u których jakość kuleje, to rzeczy trudne do zdobycia w innej wersji ^^"

Ayashi no Ceres - jakies dziwne sa, moze warto poszukac lepszych jak ktos zna serie....
Arjuna - czyba 3 z 4 dodatkowych sa do wymiany....
DearS - chyba trzeba wykoncypowac cos w lepszej jakosci..... nie wiem czy to po zmniejszeniu czy takie byly
Dragon Ball - jakby sie dalo z glownego usunac logo rtl7
Dragon Ball Grand Tour - jakby sie dalo z glownego usunac logo rtl7
Dragon Ball Z: Movie 12 - maja tragiczna jakosc
Erufu wo Karu Monotachi - glowny ma tragiczna jakosc, reszte tez by mozna wymienic
Martian Successor Nadesico - jakość jest nienajlepsza
Master Mosquiton TV - napisy - ostatni z dolnych screenów
Mobile Suit Gundam: The 08th MS Team - Miller's Report - na wszystkich są znaczki w lewym górnym rogu, na szczęście średnio widoczne, trzeci z dolnych wygląda jakoś dziwnie, nie wiem, czy to te mechy takie są, czy całość jest rozpikselowana
Mobile Suit Gundam Wing - znaczek na wszystkich
Neon Genesis Evangelion: Death^True - to są zdaje się te ledwo i dopiero co zdobyte, co nie zmienia faktu, iż na liście zamieszczam, bo mają bardzo słabą jakość
Pokémon - słaba jakość, skoro i tak nie nasze, to można by było poszukać w sieci lepszych
Ranma 1/2 OAV - na jednym znaczek, ale chyba ujdzie?
Sailor Moon S Movie: Hearts in Ice - to jest skanowane z Kawajca, czy mi się wydaje?Jakość...
Saint Seiya - RTL7 w rogu
Shoukoujo Sara - na dwóch w górnym rogu znaczki, można uciąć razem z obwódkami
Slayers Gorgeous - jakość straszliwa, moja wersja jest równie paskudna, anyone?
Slayers Great - jakość także nienajlepsza
Slayers Perfect - jakość
Tenchi Muyo! The Night Before The Carnival - lepsza jakość mile widziana...
Toushou Daimos - polonia 1 w rogu
Windaria - jakość
Yattaman - wielki tytuł strony, z której screeny są wzięte
You're Under Arrest: The Movie - jakość

2. Spora część screenów ma czarne obwódki dookoła. To chyba jest owoc zmniejszania. Nie wypisałam wszystkich, bo w niektórych wypadkach to ujdzie. W tych, które wymieniłam są albo wielkie, albo krzywe, albo dookoła jasnego obrazka - jednym słowem - brzydkie. Wystarczy je po prostu uciąć, ale dobrze by było, jakby to zrobił ktoś, kto się zna na grafice - operowanie na małych wersjach może się, podejrzewam, zakończyć znaczną utratą jakości ^^"

Wycięte ^^

3. Godzina w lewym górnym rogu:

Wszystkie zauważone wywabione ^^

(Aha, i oczywiście polecam się na przyszłość - ja takie rzeczy naprawdę mogę robić, ale nie jestem zwykle na bieżąco żeby się zgłaszać jak tylko pomysł się zrodzi. Dajcie znać następnym razem albo co ;) )

Ostatnio zmieniony przez ka_tka dnia 24-10-2005, 16:17, w całości zmieniany 9 razy
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2203707
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 14-10-2005, 21:47   

Um... Ka_tka... widzę że równopostowaliśmy. Powyżej masz więc kilka poprawek, i owszem - wśród nich retusze cyferek. Całkiem, jak widać, wykonalne.

Czarne obwódki to rezultat braku cropowania przy ripie, albo dodawania pustych pixeli coby wyszedł standardowy rozmiar.

W pierwszej kolejności mogę porobić obwódki/cyferki, bo są najmniej pracochłonne.

Numer Gadu-Gadu
3869750

PostWysłany: 14-10-2005, 21:53   

Dobra, to wywalam poprawki z listy ;P

Ja tam się nie znam, moja umiejętność obsługi graficznych kończy się na kolorowaniu XD
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2203707
Strona 10 z 12 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Następny
Odpowiedz do tematu