FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 15, 16, 17  Następny
  Tanuki Anime - layout
Wersja do druku
tilk Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 27-04-2005, 20:16   

Yumegari napisał/a:
Poza tym mała uwaga. Na moim szkolnym komputerze strona kompletnie się rozwala, a przeciez i przeglądarka i rozdzielczość się zgadza. Czy nie da się czegoś z tym zrobić?

Mam telepatycznie zgadywać, jakiego rodzaju konfiguracja oprogramowania jest na tym komputerze i jakiego rodzaju błąd tam powstaje? Jasnowidzem nie jestem, więc póki nie dostarczysz tych informacji, nie da się niczego z tym zrobić.
Avellana napisał/a:
Yumegari - nie tylko u Ciebie, u mnie w Firefoxie raz na jakiś czas się to pojawia. Odśwież, to się będzie wyświetlało prawidłowo.

Raz na jakiś czas - czyli losowo? Wygląda na błąd przeglądarki. Mogę prosić o screenshoty?
A - i od kiedy jest ten efekt widoczny?

Notabene - w Firefoxie obserwuję inny błąd, polegający na tym, że wcina dolną część treści strony. Odświeżenie pomaga. Efekt wydaje się być przypadkowy. Zgłoszę ten problem autorom przeglądarki.
Edit: zgłoszony, bug ID 292131.

Ostatnio zmieniony przez tilk dnia 28-04-2005, 10:14, w całości zmieniany 2 razy
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 27-04-2005, 20:27   

http://wanime.czad.org/strony/anime/185

widać białe piksele przy liniach poziomych w tabeli ... biały cień XD
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
darkrael Płeć:Mężczyzna
Tańczący z przecinkami

PostWysłany: 27-04-2005, 20:27   

Jestem jestem, sorry ze tak zadko zagladam. Przeczytalem obejrzalem. Paski tytulowe moge sciemnic jesli trzeba, tylko tak patrze i cos chyba z proporcjami popsulem, teraz te paski wygladaja na za grube i chyba nie do konca pasuja. byc moze zmniejszenie fontu by pomoglo. inna rzecz ze wlasciwie myslalem o czarnym tekscie w naglowkach tylko zapomnialem to zaznaczyc. Jestem n czcie juz wszystko wiem, jak skoncze te nieszczesna recenzje to sie wezme za to.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2064223

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 27-04-2005, 20:32   

IKa napisał/a:
http://wanime.czad.org/strony/anime/185

widać białe piksele przy liniach poziomych w tabeli ... biały cień XD

A właściwie, to w czym problem? Wszystko wygląda tak, jak powinno wyglądać. Jeśli uważasz, że tak nie jest, pokaż screenshota i podaj wersje i rodzaj używanego oprogramowania.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Tańczący z przecinkami

PostWysłany: 27-04-2005, 20:44   

Ika myslala ze te biale linie w tabelkach to blad :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2064223

Grupy:
WIP
PostWysłany: 27-04-2005, 20:57   

no własnie myślała... potem jej to zostało uświadomione, że tak ma być, zanim zdążyła zapakować screenshota ze swojego Firefoxa do netu XD..

co do błedów w firefoxie - elementy z górenego paska <pola "szukaj, forum"> czasem wchodzą do góry, w górny lewy róg laya - problem znika po odświeżeniu.
Powrót do góry

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 27-04-2005, 22:55   

Wprowadziłem na testowym zmianę marginesów, sugerowaną na czacie. Jeszcze nie zmieniałem rozmiaru elementów graficznych. Mogą być?

Numer Gadu-Gadu
1543661
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 28-04-2005, 07:06   

Lepiej. Bardziej zwęzić kolumnę tekstu już trudno, bo będzie źle wyglądała. Sama kolumna jest dobrej szerokości, chodziło tylko o to, żeby trochę "odstawała" od krawędzi jasnego pola.

Tańczący z przecinkami

PostWysłany: 30-04-2005, 11:05   

http://mip.and.pl/test1.jpg

Propozycja wygladu strony glownej. Mowcie jak sie podoba i jesli tak to ktory wariant bardziej odpowiada. Dzielenie strony glownej przy takim foncie jaki jest obecnie w uzyciu nie ma raczej sensu. Ten sposob osczedzi miejsca na stronie i pozwoli zwiekszyc ilosc danych, ktore bedzie mozna otrzymac. Sprawa tekstu w recenzji, mozna dac tam arial zamiast verdany, bedzie mniejszy ale nie za maly (taki arial jak na obrazku). Zauwazylem tez, ze ten jasny kolor tla w tabelkach recenzji troche gryzie sie ze wszystkim, trzeba go troche przyciemnic chyba, jak uwazacie?

Rzeczywiscie w tabelce z danymi glownymi w recenzjach jest chyba troche za malo miejsca, ale proponowalbym jednak nie sciskac danych, wiekszy padding by sie przydal, nie bojcie sie tak ze strona bedzie dluzsza, to nie gazeta, tutaj nie trzeba tak oszczedzac, transferu to nie zwiekszy. Bede oczywiscie myslal zeby jakos rozwiazac problem braku miejsca w tej tabelce.

Mozna tak: http://mip.and.pl/test2.jpg
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2064223
Lady of Autumn

PostWysłany: 01-05-2005, 10:00   

Co do strony głównej - pomysł z zakładkami mi się podoba. Trzeba by tylko policzyć, ile nam tych zakładek potrzeba. Co prawda "schowa" to może niektóre informacje, którymi chcielibyśmy zachęcać użytkowników... Ale może jakoś to będzie. Jak dla mnie ładniejszy jest wariant pierwszy zakładkowej tabelki.

Co do widoku recenzji: tabelka jest fajna i zdecydowanie lepiej wygląda taki węższy pasek na dole. Natomiast mam wątpliwości co do belki tytułowej - ten napis się ładnie mieści, ale jest jakiś "za ciężki" w porównaniu do delikatnej reszty.

Grupy:
WIP
PostWysłany: 01-05-2005, 11:02   

zakładki są interesujące... mi osobiście podoba się pierwsza- z widocznymi dobrze zakładkami, ale z zaokraglonym dołem z drugiej i ciemniejszym tłem "ostatnie komentarze".
Powrót do góry
Tańczący z przecinkami

PostWysłany: 01-05-2005, 13:03   

Tak zaokraglony dol mial byc tylko sie zapomnial dorysowac... Zrobilem kolejny projekt tabelki z informacjami w recenzjach. Problem z miejscem napewno rozwiazuje, ale czy jest wystarczajaco estetyczny? Moim zdaniem tak jest lepiej, zwieksza sie mozliwosci manipulacji tabelka, nie trzeba skracac tytulow pol, mozna zastosowac wiekszy font no i ryzyko rozciagniecia lewej strony tabeli sie zmniejszy. Mozna jeszcze wymienic Zegarmistrza na rok 1987 i wtedy lewa czesc pol (w tych podwojnych) moze byc ciensza od prawej co da wiecej miejsca na czas trwania.

http://mip.and.pl/test3.jpg

Co do gornej belki, jest za gruba?, za ciemna? czy tekst zbyt tlusty?
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2064223

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 01-05-2005, 13:28   

Nowy projekt tabeli jest ciekawy, a na pewno rozwiązuje problem braku miejsca. Jeśli chodzi o belkę... to mnie się wydaje, że tekst jest zbyt gruby i zbyt ciemny. Żaden inny element strony nie jest sformatowany w ten sposób.

Numer Gadu-Gadu
1543661
Ryuzoku Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 01-05-2005, 19:04   

wg mnie projekt bardzo udany i ładny, tylko tytułu powiązane od myślników bym proponował bo to w końcu wyliczamy, ale to w sumie tyl;ko taki szczegół...
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Lady of Autumn

PostWysłany: 01-05-2005, 19:14   

Widzę, że w kwestii tekstu na belce Tilk zgadza się ze mną. Albo ja z nim. W każdym razie na optykę "za ciężki".

Poza tym to uwaga do Tilka - jako "rodzaj" zamiast TV, OAV i MOV powinno się wyświetlać: "seria TV", "seria OAV", "film".

Strona 2 z 17 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 15, 16, 17  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi