Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Anime - layout |
Wersja do druku |
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 18-07-2005, 17:13
|
|
|
Ten z Copykotkiem? Odświerz stronę, to się przesunie (też tak miałem za pierwszym wejściem w oceny po zmianie na najnowszą wersję laya).
PS: sorry, faktycznie, jeśli zostawi się stronę otwartą, i po jakimś czasie wróci, to znów jest przesunięty. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 19-07-2005, 21:26
|
|
|
Errora z kotkiem ciąg dalszy.
We wszystkich komentarzach wyskakuje mi taki gong jak na screenie:
http://www.deviantart.com/view/20750782/
Może i nic szczególnego, ale życie utrudnia. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 20-07-2005, 08:16
|
|
|
Może to przyzwyczajenie, ale nowy layout mi nie podchodzi. Jakiś taki niewygodny. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Tsuneki
dreamer
|
Wysłany: 25-07-2005, 03:03
|
|
|
Hey wszystkim.
Czytałem w dziale Współpraca o poszukiwanej osobie do zajmowania się stroną graficzną serwisu i tym podobnymi sprawami. Osobiście zajmuję się grafiką komputerową, a w 90% o tematyce anime, więc pomyślałem że może przydam się do czegoś, jeśli uznacie że nadaje się . Poniżej umieszcze kilka/naście z moich prac, ponieważ nie posiadam jeszcze swojej własnej stronki, chociaż pracowałem nad kilkoma layoutami. Przepraszam z góry za ilość, i za zajmowane miejsce.
Bakuretsu Tenshi
Full Metal Alchemist
Im back - tapetka zrobiona po moim powrocie na MT.
Faith - moje podejście do Katolicyzmu i całego tego biznesu zwanego religią.. : p
Dark Panther - grafika zrobiona dla znajomego z gry Lineage2, przedstawiająca jego Pet'a czarną panterę.
Prophet - grafika dla znajomej, także o tematyce Lineage2. Znaczek Prophet'a (coś w stylu Healer'a lub Priesta) stworzony przeze mnie w Adobe Illustrator.
Angelz
Superior Angel
Romance - przy tej tapetce spędziłem sporo czasu, tworząc od samego początku tło i efekty. Nie jestem pewien ale postacie pochodzą chyba z Full Metal Alchemist. Nigdy nie oglądałem tego anime, wiec pewności nie mam. Zmieniłem także kolor włosów chłopca, na bardziej pasujący do ogółu.
Create - prosta grafika, zrobiona dla tych wszystkich którzy uwielbiają tworzyć, i jest to ich pasja. Jakkolwiek by nie szło na samym początku, nie poddawajcie się.
Devil Inside - nie znam nazwy anime z którego pochodzą te postacie. : x
Chun Li - moja ulubiona postać ze świata Street Fighter. : x
DemonGirl - jedna ze starszych prac, wykonana ponad rok temu.
Cammy - kolejna postać ze świata Street Fighter i zarazem najprostsza z moich tapet. Specjalnie użyłem jedynie podstawowych Brush'ów, do wykonania jej, aby pokazać że nie zawsze "wysokolevelowe efekty" tworzą spójną całość.
Pinkish - kolejna bardzo stara praca. Uwielbiam różowy...jakkolwiek to nie brzmi : p
Woman - nic dodać nic ująć.
Sakura - moja próba sił z Grunge.. efekt nie podoba mi się w pełni, ale cóż.. : x
Yukata - wykonane od początku do końca w Adobe Illustrator za pomocą Vektorów.
SexyKarma - no i ostatnia z pracek, wykonana kilka dni temu dla EcchiClub na www.minitokyo.net
Ummm... to chyba wszystko. ^^"''''' Pozdrawiam redakcje. |
_________________ Run Rabbit Junk
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-07-2005, 07:40
|
|
|
Jedną czy dwie z tych prac chyba gdzieś już widziałem.
http://www.minitokyo.net ? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 25-07-2005, 08:17
|
|
|
Moim zdaniem bomba! :) |
|
|
Tsuneki
dreamer
|
Wysłany: 25-07-2005, 12:39
|
|
|
Zegarmistrz - mhm, mam konto na www.minitokyo.net pod tym adresem : www.foxy.minitokyo.net , ale jak dobrze pewnie wiesz, tam aby oglądać zawartość galerii trzeba mieć 10level na stronce. Dlatego też umieściłem prace tutaj, ponieważ nie każdy je posiada. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 25-07-2005, 14:34
|
|
|
Z mojego punktu widzenia bardzo mi sie podobają. Niestety, moje zdolności "buttoniarskie" przy uzyciu Photoszopa są jakie są ==' Szczerze mówiąc, przydałyby się nam ktoś, kto zrobiłby profesjonalne bannery i buttonki zwykłe i animowane, z hasłem i bez, w róznej kolorystyce, które sa nam potrzebne do promocji strony. :)
Co do layoutu, na razie pozostanie bez zmian, co jest zwiazane z z naszymi planami na przyszłośc i krystalizującym się projektem ujednolicenia.
Jesli byłbyś zainteresowany taka formą wspólpracy, to zapraszam na GG w celu omówienia szczegółów. |
|
|
|
|
|
Tsuneki
dreamer
|
Wysłany: 12-08-2005, 17:26
|
|
|
Umm.. przepraszam za dłuższą nieobecność na forum i ogólnie na necie (sorry Ika), ale spędziłem trochę czasu z moją przyjaciółką na wakacjach...i czas szybko minął T_T'
Postaram się nadrobić to do czego się zobowiązałem. ^^ |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 14-08-2005, 15:00
|
|
|
Cytat: | Umm.. przepraszam za dłuższą nieobecność na forum i ogólnie na necie (sorry Ika), ale spędziłem trochę czasu z moją przyjaciółką na wakacjach...i czas szybko minął T_T' |
Uczciwie mówiąc przez ostatnie 2 tygodnie większość załogi była nieobecna (mieliśmy bardzo Mroczny i Gotycki zjazd), więc podejrzewam, że strat wielkich nie było. Mam nadzieje, że bawiłaś się równie mrocznie i gotycko, jak my. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 14-08-2005, 16:18
|
|
|
^^ witam z powrotem
Nie ma sprawy - wiekszość (w tym ja) i tak była na zjeździe Tanuki. Ja sama dopiero co wysiadłam z pociągu.
Jeśli masz jakieś buttonki, to możesz je umieścić w odpowiednim temacie na Technicznym i w miarę postępów dodawac nowe |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 19-08-2005, 11:32
|
|
|
Temat ten, jak jego nazwa wskazuje, poświęcony jest layoutowi Tanuki Anime. Proszę nie zaśmiecać go postami o layoucie forum, które należą do innego tematu. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 01-05-2009, 18:55
|
|
|
Odgrzebuje temat z sugestią odnośnie strony głównie zielonej :] anime ale możliwe że pomysł mógł by iść dalej. (nie znalazłem jakoś nowszego który pasowałby do natury mojego postu) Mianowicie chodzi o kratkę z losowym anime. Moim zdaniem przydał by się tam guziczek do odświeżenia/wylosowania kolejnego anime bez potrzeby odświeżania całej strony. Prawdopodobnie cała ta ramka i tak losuje tytuł i krótki opis poprzez skrypt php więc nie widzę większego problemu z powtórzeniem tej operacji "na żądanie". Wygląda to troszkę bardziej profesjonalnie i z całą pewnością przyjemniej jest kliknąć na mały guziczek podczas czytania strony niż oglądać jak cała strona przeładowuje się tylko w celu zmiany małego fragmentu tekstu.
Nie wiem czy uargumentowałem to wystarczająco aby taki guziczek powstał jednak z mojego punktu widzenia pole losowego anime czasem bardzo pomaga lub przykuwa uwagę do anime na które w innych okolicznościach nie zwrócili byśmy uwagi. Z punktu widzenia "wzrokowca" taki przycisk znacznie uprościł by mi i mi podobnym życie a niektórych zmobilozował by do przeczytania kilku mikro opisów zanim zada pytanie na forum. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-05-2009, 19:46
|
|
|
Można to było też wrzucić w temat "błędy i poprawki", bo to mogą być i propozycje poprawek.
W każdym razie trzeba by Tilka, żeby ocenił, czy warto to robić, ale mnie się ten pomysł wydaje bardzo dobry. Wydaje mi się, że najlepsza byłaby możliwość guziczków/linków umożliwiających odświeżanie losowej recenzji, losowego woluminu/tomiku oraz ostatnich komentarzy (bo ja często odświeżam stronę głównie po to, żeby zobaczyć, czy nie ma nowych komentarzy). Do ewentualnego zaimplementowania na Anime i Mangach. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|