Tanuki Anime - layout |
Wersja do druku |
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 11-07-2005, 17:27
|
|
|
Można by powiększyć odstęp pomiędzy kolumnami Rok i Oc. w liście recenzji z użyciem opcji lista pełna? Przy ustawieniu defaultowym jest ok, ale przy pełnej liście są zdecydowanie za blisko (a najgorzej jest przy pełnej liście i pokazanych alternatywnych). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 12-07-2005, 15:05
|
|
|
Jeśli anime nie zostało jeszcze ocenione przez czytelników powinien się pojawić taki sam komunikat jak w przypadku braku oceny redakcji: "brak". Teraz mamy średnia: 0, głosów: 0, odchylenie: 0.
Przy ocenie redakcji można by zmodyfikować link "Zobacz jak ocenili" tak żeby nie zajmował dwóch linijek, np. "Zobecz oceny", "Jak ocenili?". |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 13-07-2005, 20:28
|
|
|
Z mini-screenami strona główna wygląda rewelacyjnie! Z tym, że jedna kolumna (ostanio dodane) jest wyraźnie dłuższa od drugiej (komentarze, forum itp.). Moim zdaniem należałoby albo jedną wydłużyć, albo drugą skrócić (chyba lepiej - tak do, powiedzmy, 6-7 recenzji). |
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 13-07-2005, 20:58
|
|
|
Mini-screeny są nawet lepsze, niż przypuszczałam - myślałam, że nic nie będzie widać.
Natomiast nie zgadzam się ze skracaniem ostatnio dodanych. Bywa, że recenzje przychodzą pęczkami i przy skróconej liście niektóre nie powiszą na głównej nawet dwóch dni... A mimo wszystko jesteśmy stroną informacyjną i powinniśmy przedkładać funkcjonalność nad (drobną) asymetrię. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Serika
|
Wysłany: 13-07-2005, 21:01
|
|
|
No to można wydłużyć tę drugą kolumnę...
A poza tym byłoby fajnie, gdyby mini-screeny były linkami do recenzji, podobnie jak tytuł - ja w nie odruchowo klikam, są duże i aż się proszą... |
|
|
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
Wysłany: 14-07-2005, 14:19
|
|
|
Pierwszy projekt czytelni, mozecie sie pastwic :-)
http://mip.and.pl/czyt1.gif
Zauwazylem jeden blad, copycat po zaladowaniu strony przesuwa sie w prawo i wlazi na ramke (firefox windows). Zapomnialem jeszcze dodac ostatnio, ze poprawki obramowan zglaszane przez Cracka w plikach wyslanych Tilkowi byly uwzglednione, tylko zapomnialem zwrocic na to uwage. |
|
|
|
|
|
Serika
|
Wysłany: 14-07-2005, 14:25
|
|
|
PISK!
A teraz pastwienie sie mode on: zdecydowanie zbyt wściekłe kolorki... Nie mam nic przeciwko niebieskiemu/fioletowi, ale musiałby być znacznie bardziej stonowany... Obecnie jest moim zdaniem zbyt jaskrawy jako otoczka dla dłuższych tesktów, może męczyć oczy... Ja osobiście widziałabym to raczej w delikatnych beżach i brązach, chociaż fiolecik też mi sie podoba :)
Poza tym te obrazki z anime... Tam mają być nie tylko fiki, wiec byłoby fajnie, gdyby oprócz nich załapało się coś nieanimowego... Jakieś smoczysko na przykład? Tylko ja naprawdę nie mam pojęcia, skąd się bierze takie rzeczy - chyba, żeby ktoś narysował.. |
Ostatnio zmieniony przez Serika dnia 14-07-2005, 14:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 14-07-2005, 14:33
|
|
|
Serika - a pogrzebać po deviantach naszych i wybrać jakieś fajne arty? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
Wysłany: 14-07-2005, 15:01
|
|
|
Obrazki oczywiscie sa do wymiany, dawajcie co wam pasuje. Skad wziac smoka nie wiem, dajcie ogloszenie: kupie smoka tanio na chodzie, zabezpieczenie przed dragon slave, ubezbieczenie od giga slave... A moze cosplay?
Kolory, delikatne beze i braze, to chyba bedzie zbyt podobne do designu glownego. Ale zgadzam sie gryzc gryzie, co prawda nie zeby <pisk> ale zawsze. Balem sie zeby nie wyszlo za blado, bede dalej myslal. |
|
|
|
|
|
Serika
|
Wysłany: 14-07-2005, 15:11
|
|
|
"Pisk!" to w moim przypadku okrzyk entuzjazmu, nie przerażenia :D Fiolecik to jest zdecydowanie jeden z moich ulubionych kolorów, ja się tylko boję, że jeśli będzie stonowany, to zamiast fioletu wyjdzie różowy...
IKa kiedyś projektowała maskotkę sla WB-anime i tam było parę fajnych zwierzaków... Chyba nawet jakieś smoczysko - szkoda, ze nie widzę tego na devie. A poza tym jak sie pogrzebie po znajomych, to chyba faktycznie coś się może znaleźć :) |
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 14-07-2005, 19:36
|
|
|
troszkę stonować, ten kolor ciut za ostry jest - czuję po moich zmęczonych, zaokularzonych oczach ... :)
maskotkę? *zaćmienie umysłowe mode on* ja nic nie pamiętam Y___Y |
|
|
|
|
|
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
|
|
|
|
Razuri
Siostra Przyłożona ZH
|
Wysłany: 16-07-2005, 18:13
|
|
|
Smoczek na layouta skonczony, jest fioletowo-granatowy i ma ksiazke w pyszczku :3
Komu mam go przeslac? :3 |
_________________ Do it with Tanuki!
|
|
|
|
|
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
|
|
|
|
Razuri
Siostra Przyłożona ZH
|
Wysłany: 16-07-2005, 21:20
|
|
|
dobrze, juz przeslany :3
tak sie ciesze *_* to ogromny zaszczyt dekorowac layout czytelni *podlizuje sie* |
_________________ Do it with Tanuki!
|
|
|
|
|
|