Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Anime - rezerwacje |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 06-03-2008, 17:35
|
|
|
Seval napisał/a: | Chętnie zajęłabym sie Dennou Coil, o ile wa-totem nie jest już zainteresowany :-) | Wa-totem jest zainteresowany, ale zajęty i i tak musi wcześniej lucky star dokończyć.
Twoje teksty mi się podobają, jeżeli masz wenę i czas to działaj ;>
PS.
A nie zapomnij pochwalić grafiki - to jedna z wbrew pozorom nielicznych serii, które od początku tworzono z myślą o prezentacji HDTV, czyli w rozdzielczości co najmniej 1280x720. I to widać w każdej klatce... mizerne 720x480 anamorfizowane do 848x480 na DVD to będzie POWAŻNY krok wstecz...
PS2.
Niedługo powinny pojawić się w sieci 2 najlepsze spośród 4 specjali. Pierwszy był wyemitowaniem pierwszych kilku odcinków w jednym bloku, potem, w trakcie były odcinki 13.5 oraz 22.5 będące w zasadzie skrótami serii uzupełnionymi o kilka oryginalnych ujęć. Na końcu był 90-minutowy special skomponowany tylko ze scen przedstawiających "związek" i stosunki między Isako i Yasako. Z tego co słyszałem, 22.5 powstał tylko i wyłącznie po to by dać producentom czas na dokończenie ostatnich odcinków bez upraszczania i psucia jakości... Ostatni za to wymyślono po fali listów od fanów domagających się "więcej". |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Seval
|
Wysłany: 06-03-2008, 23:38
|
|
|
Sempai, arigato! ;-)
Grafika rzeczywiście jest cudna i na pewno to uwzględnię w recenzji. |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 09-03-2008, 19:31
|
|
|
Chciałam prosić o dopisanie do mojej listy Saiunkoku Monogatari II, z góry uprzedzam, że na recenzję trzeba będzie poczekać, suby wychodzą w wyjątkowo żółwim tempie.
Pytanie: czy jest ktoś, kto oglądał Koutetsu Sangokushi i chciałby napisać recenzję? Bo szczerze powiedziawszy, już od dłuższego czasu męczę się żeby to skończyć, to anime to obraz nędzy i rozpaczy. Jeżeli znajdzie się ktoś chętny, to niech da szybko znać, rezerwację oddam z przyjemnością, jeżeli nie, to trudno, jakoś napiszę... |
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 10-03-2008, 19:35
|
|
|
moshi_moshi: Powiem szczerze, że zamierzałam się za to zabrać i chętnie przejmę rezerwację. Dawno się nie śmiałam, więc może to anime poprawi mi humor... Potem będę miała się nad czym pastwić, a ostatnio brakuje mi do tego okazji. ;) |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 10-03-2008, 19:53
|
|
|
Enevi, z nieba mi spadłaś, z przyjemnością oddaję rezerwację. To jest tak głupie, że aż śmieszne, ubaw po pachy gwarantowany, a i pastwić będziesz się miała nad czym. Będę mocno zdziwiona, jeżeli Koutetsu Ci się spodoba, bo jak dla mnie, na poważnie może wziąć tę serię jedynie mocno zdesperowana fanka shounen ai. W każdym razie życzę miłej zabawy i z niecierpliwością czekam na recenzję :)
Sama to na pewno skończę, chociażby po to, żeby móc napisać komentarz pod recenzją. |
|
|
Enevi
苹果
|
Wysłany: 10-03-2008, 20:10
|
|
|
Żeby nie było, ja też z niecierpliwością czekałam na Twoją recenzję, ale jak widać sama będę musiała się "wykazać" ;) . Fanką shounen ai jestem, ale nie aż tak, żeby każdy chłam pod niebiosa wielbić. A recenzję z przyjemnością napiszę ]:->. Ostatnio naprawdę niezły ubaw miałam przy Gin-iro no Olynssis, ale to było tak dawno temu... |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 10-03-2008, 20:38
|
|
|
Ja nie mam nic przeciwko shounen ai, też lubię obejrzeć. Problem polega na tym, że ostatnio trafiam właśnie na same bzdury do kwadratu, jak Koutetsu Sangokushi czy Angel's Feather (to ma jedną przewagę nad KS - bizony są zdecydowanie ładniejsze, a i ma tylko dwa odcinki). Może kiedyś będę miała okazję, żeby się odwdzięczyć. :) |
|
|
Enevi
苹果
|
Wysłany: 18-03-2008, 15:52
|
|
|
Wiem, że jeszcze miesiąc temu jak lwica broniłam rezerwacji na Spice and Wolf, ale biorąc pod uwagę to, że wszystko rozwinęło się w trochę innym kierunku niż miałam nadzieję i całość jakoś się tak rozlazła, oddaję Wilka i Przyprawy :) |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 18-03-2008, 16:16
|
|
|
W takim razie ponownie zgłaszam swoją rezerwację do Spice and Wolf :) |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 19-03-2008, 17:10
|
|
|
Poproszę o rezerwacje Gundam Seed Destiny Final Plus i Karakuri no Kimi - obie recenzje już "się piszą". |
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 19-03-2008, 17:30
|
|
|
Dennou Coil zapisane dla Seval
Saiunkoku Monogatari II zapisane dla moshi_moshi
Koutetsu Sangokushi przepisane na Enevi
Spice and Wolf przepisane na Teukrosa
Gundam Seed Destiny Final Plus i Karakuri no Kimi zapisane dla moshi_moshi
Sobie dopisałam Detective Academy Q i (dla porządku) Majin Tantei Nougami Neuro (tak, już widzę ten tłum, który chciałby mi to wyrywać).
Poza tym nie ukrywam, że chętnie zobaczyłabym jakieś recenzje w trybie pilnym. Grafik mi schudł! |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Enevi
苹果
|
Wysłany: 20-03-2008, 01:12
|
|
|
Jako że rozprawiłam się z recenzją mangi Kagen no Tsuki poprosiłabym ten sam tytuł tylko tym razem live-action :) |
|
|
|
|
mikolajp
|
Wysłany: 24-03-2008, 01:00
|
|
|
Poproszę:
H2O ~Footprints in the Sand~
Clannad (movie)
:)) |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 24-03-2008, 10:25
|
|
|
oops... a ja właśnie miałem zameldować, że napisałem (a raczej zjechałem okrutnie) H2O ~Trauma in the Countryland~ (errm... ~Footprints in the Sand~ xD) i muszę tylko zrzutki pozbierać... ^^;;
Btw, niech mi ktoś wymyśli więcej równoważników słówka "Trauma"? ^^; |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
Ostatnio zmieniony przez wa-totem dnia 24-03-2008, 10:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mikolajp
|
Wysłany: 24-03-2008, 10:29
|
|
|
Uch, w takim razie tylko ten Clannad. ;p |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|