Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Anime - rezerwacje |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 14-09-2007, 14:13
|
|
|
Bobby's In Deep i Saishuu Shiken Kujira zapisane - to "jednostrzałówki".
Nad School Days się zastanawiam. W chwili obecnej Enevi ma zarezerwowane cztery serie będące w trakcie emisji. Uczciwie mówiąc, nie jestem pewna, czy w takim przypadku nie należałoby jednak najpierw zredukować waszej aktualnej listy...
W ogóle przy obecnej dynamice debiutantów, recenzentów i tak dalej wydaje mi się, że słuszne będzie raczej trzymanie listy rezerwacji w granicach kilku "bieżących" pozycji, czyli rzeczy aktualnie oglądanych, "pewniaków" (czyli np. rezerwacji kontynuacji danego tytułu, który się recenzowało) i innych tego typu rzeczy. Natomiast serie bieżące... No właśnie nie wiem, jaką politykę tu zastosować, ale zauważyłam, że dosłownie 2-3 osoby zwykle je monopolizują, łapiąc w pierwszym możliwym momencie rezerwacje na atrakcyjne pozycje danego sezonu. Z jeszcze innej strony wolę mieć rezerwację od sprawdzonego recenzenta, niż jej nie mieć... Czy ktoś mógłby podać mniej więcej terminy "przybycia" recenzji tych otwartych serii? ^^' |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 14-09-2007, 14:50
|
|
|
Romeo x Juliet - ostatni odcinek 26 września, więc prawdopodobnie 2-3 dni potem byłaby gotowa recenzja.
Darker than Black - ostatni odcinek 3 października(ponoć) więc podobnie jak z RxJ
Kaze no Stigma - 20 września koniec emisji, recenzja: 23-24 września myślę :) |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 14-09-2007, 15:00
|
|
|
Nie jestem w stanie podać dokładnego terminu, ale najszybciej (o ile nie będzie żadnego poślizgu z pojawianiem się kolejnych odcinków - do końca zostały cztery) będzie gotowa recenzja D Gray-man. Shounen Onmyouji pojawia sie raz na ruski rok, o czym już pisałam, dlatego podanie terminu przypomina wróżenie z fusów i jestem z tego powodu nieco wkurzona. Z Shigurui jest podobnie jak z Shounen Onmyouji... chyba przerzucę się na alternatywne :(
Edit: Ostatni odcinek D Gray-man ma się pojawić 2 października, w ciągu tygodnia powinna być recenzja. |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-09-2007, 10:08
|
|
|
Chciałbym zarezerwować .hack://G.U. Trilogy. Jest to film, więc chyba nie ma sensu czekać do początku emisji (25.01.2008) ;) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 16-09-2007, 10:30
|
|
|
Grisznak - zmylił mnie opis na ANN - faktycznie seria, w dodatku na dość wczesnym etapie... OK, niech tak będzie.
Enevi - ze School Days może poczekajmy, aż oddasz coś z tego, co masz "bieżącego" (czyli którąś z serii, nie OAVki do Kaleido Star)...
Keii - nope, nie zapisujemy. Masz i tak "prawo pierwokupu" na wszystkie .hacki, a ta data jest odległa i (jak znam życie) niepewna. Poza tym w przypadku filmów diabli wiedzą, kiedy pojawią się wersje fansubowane - bywa, że i prawie rok po premierze kinowej.
Poza tym do swoich rezerwacji dodałam Good Morning Althea oraz Hitohira. |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 16-09-2007, 12:55
|
|
|
Ok, rozumiem. Przypuszczam, że po wydaniu DVD (to nie kinówka) będzie w miarę szybko oraz postaram się o zdobycie oryginalnej płyty w okolicach premiery, ale w sumie masz rację ;) |
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
|
Wysłany: 16-09-2007, 14:21
|
|
|
Avellana napisał/a: | Enevi - ze School Days może poczekajmy, aż oddasz coś z tego, co masz "bieżącego" (czyli którąś z serii, nie OAVki do Kaleido Star)... |
Ok, czyli na pierwszy ogień pójdzie Kaze no Stigma :) |
|
|
|
|
mikolajp
|
Wysłany: 18-09-2007, 18:30
|
|
|
Death Note (live-action movie)
Death Note: The Last Name (live-action movie)
Devilman (live-action movie) |
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
|
Wysłany: 21-09-2007, 21:37
|
|
|
Enevi napisał/a: | Avellana napisał/a: | Enevi - ze School Days może poczekajmy, aż oddasz coś z tego, co masz "bieżącego" (czyli którąś z serii, nie OAVki do Kaleido Star)...
|
Ok, czyli na pierwszy ogień pójdzie Kaze no Stigma :)
|
w takim razie poproszę o School Days, co prawda recenzji nie napiszę dopóki nie wyjdzie ostatni odcinek, a kiedy to będzie to nie wiadomo, bo w związku z tym morderstwem oficera policji przez córkę, zrezygnowano z emisji i ukaże się on prawdopodobnie dopiero na DVD... |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 22-09-2007, 10:04
|
|
|
Enevi napisał/a: | bo w związku z tym morderstwem |
LOL-nie LOL, prawda? Po odcinku Full Metal Panic! Fumoffu z porwaniem, to DRUGI taki przypadek gdzie RL wyprzedziło anime... o_O |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
|
Wysłany: 22-09-2007, 17:00
|
|
|
Cytat: | co prawda recenzji nie napiszę dopóki nie wyjdzie ostatni odcinek |
Poprawka, znając wszystkie z trzech możliwych zakończeń, można napisać recenzję, bo wiedza, które wybrano i tak nie zmieni mojego zdania o tej serii. Wszystkie trzy są bardzo do siebie podobne.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Makoto, Sekai albo Kotoha - któreś z nich na pewno zginie, nie ważne które - motyw ten sam.
|
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 22-09-2007, 22:15
|
|
|
Otaku no Video
Aquarian Age - Sign for Evolution
Aquarian Age Saga II ~ Don't forget me... ~
Sumomo mo Momo mo
Zone of the Enders 2167 Idolo
Steel Angel Kurumi
Steel Angel Kurumi Season 2
Steel Angel Kurumi Zero
Steel Angel Kurumi Encore
Jest tego tak naprawdę mniej, niż na to wygląda (kinówki/oav + steel angel łącznie mają długość 2 serii tv), ale prosiłbym o anulowanie rezerwacji na Tengen Toppa Gurren-Lagann. |
|
|
|
|
|
mikolajp
|
Wysłany: 23-09-2007, 11:31
|
|
|
Biohunter
I jeżeli można, to Baccano!. Nie jestem pewien, czy to 2/3 (mam lekkie problemy ze zdobywaniem odcinków i byciem na bieżąco, jednak to da się naprawić :), ale seria naprawdę mi się podoba, i zależałoby mi, aby napisać jej recenzję.
I to (chyba) na tą chwilę tyle, bo lista lekko mi się wydłużyła. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 23-09-2007, 11:45
|
|
|
School Days - zapisane dla Enevi
kinowki Death Note i Devilmana, Biohunter, Baccano - zapisane dla Mikołaja
rezerwacje Keiia - zapisane i faktycznie będę prosiła o jakieś obdziubywanie tej listy w miarę czasu |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|