FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 19, 20, 21  Następny
  Tanuki Anime - rezerwacje
Wersja do druku
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

Status: offline
PostWysłany: 14-09-2007, 14:13   

Bobby's In Deep i Saishuu Shiken Kujira zapisane - to "jednostrzałówki".

Nad School Days się zastanawiam. W chwili obecnej Enevi ma zarezerwowane cztery serie będące w trakcie emisji. Uczciwie mówiąc, nie jestem pewna, czy w takim przypadku nie należałoby jednak najpierw zredukować waszej aktualnej listy...

W ogóle przy obecnej dynamice debiutantów, recenzentów i tak dalej wydaje mi się, że słuszne będzie raczej trzymanie listy rezerwacji w granicach kilku "bieżących" pozycji, czyli rzeczy aktualnie oglądanych, "pewniaków" (czyli np. rezerwacji kontynuacji danego tytułu, który się recenzowało) i innych tego typu rzeczy. Natomiast serie bieżące... No właśnie nie wiem, jaką politykę tu zastosować, ale zauważyłam, że dosłownie 2-3 osoby zwykle je monopolizują, łapiąc w pierwszym możliwym momencie rezerwacje na atrakcyjne pozycje danego sezonu. Z jeszcze innej strony wolę mieć rezerwację od sprawdzonego recenzenta, niż jej nie mieć... Czy ktoś mógłby podać mniej więcej terminy "przybycia" recenzji tych otwartych serii? ^^'

Enevi Płeć:Kobieta
苹果

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 14-09-2007, 14:50   

Romeo x Juliet - ostatni odcinek 26 września, więc prawdopodobnie 2-3 dni potem byłaby gotowa recenzja.

Darker than Black - ostatni odcinek 3 października(ponoć) więc podobnie jak z RxJ

Kaze no Stigma - 20 września koniec emisji, recenzja: 23-24 września myślę :)

吾輩は王獣である。名前はまだ無い。

Szara Emonencja

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 14-09-2007, 15:00   

Nie jestem w stanie podać dokładnego terminu, ale najszybciej (o ile nie będzie żadnego poślizgu z pojawianiem się kolejnych odcinków - do końca zostały cztery) będzie gotowa recenzja D Gray-man. Shounen Onmyouji pojawia sie raz na ruski rok, o czym już pisałam, dlatego podanie terminu przypomina wróżenie z fusów i jestem z tego powodu nieco wkurzona. Z Shigurui jest podobnie jak z Shounen Onmyouji... chyba przerzucę się na alternatywne :(

Edit: Ostatni odcinek D Gray-man ma się pojawić 2 października, w ciągu tygodnia powinna być recenzja.

Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 16-09-2007, 10:08   

Chciałbym zarezerwować .hack://G.U. Trilogy. Jest to film, więc chyba nie ma sensu czekać do początku emisji (25.01.2008) ;)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 16-09-2007, 10:24   

Cytat:
Bobby's In Deep i Saishuu Shiken Kujira zapisane - to "jednostrzałówki".

Siashu Shinken to seria - http://www.dreamjap.com/anime-431.html
Powrót do góry
Lady of Autumn

PostWysłany: 16-09-2007, 10:30   

Grisznak - zmylił mnie opis na ANN - faktycznie seria, w dodatku na dość wczesnym etapie... OK, niech tak będzie.

Enevi - ze School Days może poczekajmy, aż oddasz coś z tego, co masz "bieżącego" (czyli którąś z serii, nie OAVki do Kaleido Star)...

Keii - nope, nie zapisujemy. Masz i tak "prawo pierwokupu" na wszystkie .hacki, a ta data jest odległa i (jak znam życie) niepewna. Poza tym w przypadku filmów diabli wiedzą, kiedy pojawią się wersje fansubowane - bywa, że i prawie rok po premierze kinowej.

Poza tym do swoich rezerwacji dodałam Good Morning Althea oraz Hitohira.

Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 16-09-2007, 12:55   

Ok, rozumiem. Przypuszczam, że po wydaniu DVD (to nie kinówka) będzie w miarę szybko oraz postaram się o zdobycie oryginalnej płyty w okolicach premiery, ale w sumie masz rację ;)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
苹果

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 16-09-2007, 14:21   

Avellana napisał/a:
Enevi - ze School Days może poczekajmy, aż oddasz coś z tego, co masz "bieżącego" (czyli którąś z serii, nie OAVki do Kaleido Star)...

Ok, czyli na pierwszy ogień pójdzie Kaze no Stigma :)

吾輩は王獣である。名前はまだ無い。

PostWysłany: 18-09-2007, 18:30   

Death Note (live-action movie)
Death Note: The Last Name (live-action movie)
Devilman (live-action movie)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2727785
苹果

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 21-09-2007, 21:37   

Enevi napisał/a:
Avellana napisał/a:

Ok, czyli na pierwszy ogień pójdzie Kaze no Stigma :)

w takim razie poproszę o School Days, co prawda recenzji nie napiszę dopóki nie wyjdzie ostatni odcinek, a kiedy to będzie to nie wiadomo, bo w związku z tym morderstwem oficera policji przez córkę, zrezygnowano z emisji i ukaże się on prawdopodobnie dopiero na DVD...

吾輩は王獣である。名前はまだ無い。

┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 22-09-2007, 10:04   

Enevi napisał/a:
bo w związku z tym morderstwem

LOL-nie LOL, prawda? Po odcinku Full Metal Panic! Fumoffu z porwaniem, to DRUGI taki przypadek gdzie RL wyprzedziło anime... o_O

Numer Gadu-Gadu
3869750
苹果

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 22-09-2007, 17:00   

Cytat:
co prawda recenzji nie napiszę dopóki nie wyjdzie ostatni odcinek

Poprawka, znając wszystkie z trzech możliwych zakończeń, można napisać recenzję, bo wiedza, które wybrano i tak nie zmieni mojego zdania o tej serii. Wszystkie trzy są bardzo do siebie podobne.

Spoiler: pokaż / ukryj
Makoto, Sekai albo Kotoha - któreś z nich na pewno zginie, nie ważne które - motyw ten sam.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 22-09-2007, 22:15   

Otaku no Video
Aquarian Age - Sign for Evolution
Aquarian Age Saga II ~ Don't forget me... ~
Sumomo mo Momo mo
Zone of the Enders 2167 Idolo
Steel Angel Kurumi
Steel Angel Kurumi Season 2
Steel Angel Kurumi Zero
Steel Angel Kurumi Encore

Jest tego tak naprawdę mniej, niż na to wygląda (kinówki/oav + steel angel łącznie mają długość 2 serii tv), ale prosiłbym o anulowanie rezerwacji na Tengen Toppa Gurren-Lagann.

mikolajp Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 23-09-2007, 11:31   

Biohunter

I jeżeli można, to Baccano!. Nie jestem pewien, czy to 2/3 (mam lekkie problemy ze zdobywaniem odcinków i byciem na bieżąco, jednak to da się naprawić :), ale seria naprawdę mi się podoba, i zależałoby mi, aby napisać jej recenzję.

I to (chyba) na tą chwilę tyle, bo lista lekko mi się wydłużyła.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2727785
Lady of Autumn

PostWysłany: 23-09-2007, 11:45   

School Days - zapisane dla Enevi

kinowki Death Note i Devilmana, Biohunter, Baccano - zapisane dla Mikołaja

rezerwacje Keiia - zapisane i faktycznie będę prosiła o jakieś obdziubywanie tej listy w miarę czasu

Strona 6 z 21 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 19, 20, 21  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi