Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Rewolucyjny pseudokatolicki heretycki NeoTalibanizm |
Wersja do druku |
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-12-2005, 23:53
|
|
|
wiesz besmirch szkoda na ciebie słów , jak kto jst śleby to nie znajdzie sposobu by cos zmienić tylko tchóżowsko ucieknie. A ty myslisz ża slow walczyć ma tylko jedno znaczenie ?? Naprade jestes w takim razie ograniczony . Nawet głosowanie na wyborach jest swego rodzaju walką ale wielu takich ludzi jak ty nie stać nawet na to. Dlatego tak jest takich kaczorów i rydzyków u władzy stawiaja nie mocherowa babcie tylko takie besmirche. |
|
|
|
|
|
Varda
ko-tek!
Grupy: WIP
|
Wysłany: 07-12-2005, 00:40
|
|
|
Ciiiii... <glask glask>
Obu Wam paszcze zaraz umyje mydlem, jak to Ysen madrze zaproponowal :)
Szczerze mowiac... dlaczego sie wszyscy tak bulwersujecie? :)
Przeciez Radio Maryja dziala od juz od 14 lat. Ojciec Rydzyk tez sie znikad nie wzial. Poparcie ma. Kieruje swoje programy do pewnej grupy sluchaczy i "urabia" ich na swoja modle - doslownie.
Babcie z braku lepszych rzeczy do roboty sluchaja sobie Radia Maryja - gdyz jaka inna stacja jest nastawiona tak bardzo na ludzi starszych? Nie przepadaja za homogenizowanym popem i glupawymi konkursami. A tak dostaja w ramach posilku troche porad, troche modlitw, troche dyskusji polityczno-gospodarczych, troche tego i owego i sa zadowolone.
Inna sprawa, ze wode im sie z mozgu robi. Takie pranie mozgu typu "Glosuj na Kaczynskiego" przed wyborami ;)
Takie ekstremum nasze, jak Giertych czy Lepper. I niestety zbyt wiele nie mozna przeciwko niemu zrobic. Pomijajac fakt spalenia siedziby/ zlikwidowania kogos ;p
Mnie to juz jedynie smieszy. Walki z babcia np. podejmowac nie mam zamiaru - to bezcelowe. Zawsze te same argumenty, zawsze te same komentarze. Bo jestem mloda, bo nie przezylam tyle, co ona, bo pyskuje, bo sie nie znam, blah blah blah.
Moze i sie nie znam. Ciekawe, jaka bede w jej wieku. Czy tez nie bede czasem nalezec do jakiejs organizacji typu moherowe berety ;) Chociazby dla zabawy, przesmiewczo. |
_________________ A good witch harms none, a better witch laughs at the good witch. |
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 07-12-2005, 09:24
|
|
|
Redvampire napisał/a: | wiesz besmirch szkoda na ciebie słów , jak kto jst śleby to nie znajdzie sposobu by cos zmienić tylko tchóżowsko ucieknie. A ty myslisz ża slow walczyć ma tylko jedno znaczenie ?? Naprade jestes w takim razie ograniczony . Nawet głosowanie na wyborach jest swego rodzaju walką ale wielu takich ludzi jak ty nie stać nawet na to. Dlatego tak jest takich kaczorów i rydzyków u władzy stawiaja nie mocherowa babcie tylko takie besmirche. |
hehe jak chcesz robic za wrozke czy glosowalem w wyborach czy nie, zajmij sie wrozeniem z fusow .. podobno skuteczniejsze od szklanej kuli, bo jak widac ta nie daje dobrych rezultatow :)
a cio do radja Rodzynka.. to jego glowne srodki pieniezne to emerytury i renty.. ale o zgrozo coraz wiecej "mlodych" staje sie ofiarami "propagandy" .. wiec nawet jesli z biegiem lat 1-wszy zasob pieniezne sie skonczy .. zawsze pozostanie ten 2-gi ktory z roku na rok sie powieksza a to jest juz zatrwazajace =/ |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-12-2005, 10:06
|
|
|
prawda jest taka, ze on robi cos czego nie robi nikt inny - zapewnia ludziom cos w co mozna wierzyc, i kogos komu mozna wierzyc. i to takiego cosia/ktosia ktory nie zniknie po 4 latach nie zostawiajac sladu. stad zbiera i bedzie zbieral rozczarowana mlodziez (i nie tylko), jak to zwykle robia sekty. z dokladnoscia do tego ze ma oficjalne przykrycie religii katolickiej, i bedzie je mial nadal.
tak jako ciekawostke, polecam opowiadanie ziemkiewicza o ojcu Muchomorku ze zbioru cala kupa wielkich braci. o ile nie za bardzo i nie do konca sie zgadzam z pogladami tego pana, o tyle political fiction mu wychodzi wspaniale |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 07-12-2005, 10:11
|
|
|
Bianca napisał/a: | tak jako ciekawostke, polecam opowiadanie ziemkiewicza o ojcu Muchomorku ze zbioru cala kupa wielkich braci. |
Znam opowiadanie, mogę przywieźć zbior na zjazd, jeśli ktoś będzie zainteresowany. Przypomnijcie tylko bezpośrednio przed imprezą. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Kielon
|
Wysłany: 07-12-2005, 13:14
|
|
|
Varda napisał/a: | Czy tez nie bede czasem nalezec do jakiejs organizacji typu moherowe berety ;) Chociazby dla zabawy, przesmiewczo. |
Taki mały offtop.
W liceum byłem kiedyś na imprezie gdzie było dużo "metali", Zacząłem gadac z jedną laską dlaczego ubierają się i zachowują jak sataniści (mówie tu tylko o obecnych tam osobach, nie ogólnie). Ona stwierdziła, że to tak żeby się pozbijac->prześmiewczo. Taaa jasne, patrząc na niektórych z tam obecnych, moge stwierdzic, że jak oni zbijali się z satanów to ja jestem święty mikołaj i mam adresy wszystkich niegrzecznych dziewczynek. Jak czegoś nie lubie, to sie trzymam z daleka. To jest chyba oczywiste. |
_________________ To co kochamy mówi nam jakimi jestesmy. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 07-12-2005, 14:14
|
|
|
Kielon napisał/a: | Taaa jasne, patrząc na niektórych z tam obecnych, moge stwierdzic, że jak oni zbijali się z satanów to ja jestem święty mikołaj i mam adresy wszystkich niegrzecznych dziewczynek. Jak czegoś nie lubie, to sie trzymam z daleka. To jest chyba oczywiste. |
Tylko, że czasem trudno wyczuć granicę między "trzymam się z daleka" a "stałem się fanatycznym wrogiem". To, że ktoś nie stanie się Mocherowym Beretem nie znaczy, że nie przyłączy się np. do Czerwonych Leninówek. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 08-12-2005, 18:56
|
|
|
Spodobało im się, psia mać:]. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 08-12-2005, 19:45
|
|
|
kumpel z roku ma mocherowa czapke ciekawe czy byl rotfl :P |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
|
ril
|
Wysłany: 08-12-2005, 20:42
|
|
|
Mai_chan napisał/a: |
Przeraża mnie, że ludzie podający się za katolików mogą mieć w sobie aż tyle skrajnej nienawiści... |
Mi oni wyglądają na Bractwo św. Piusa X chociażby biorąc pod uwagę wątek (albo raczej wąteczek ) o mszy katolickiej.. Czyli pewnie należy do tych schizmatyków, którzy odrzucili reformy Soboru Watykańskiego II. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
ril
|
Wysłany: 12-12-2005, 18:51 a właściwie co ma prawo gorszyć?
|
|
|
"Rozumiem, że szkoła ma jakieś pieniądze za reklamę tej firmy, ale przecież nie można tego przedkładać nad dobro małych dzieci. Czyżby w Polsce była totalna znieczulica moralna?"
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3060090.html |
|
|
|
|
|
Noire
Pomniejszy Inżynier
|
Wysłany: 12-12-2005, 19:38
|
|
|
Moja ciotki), które mieszkają na kompletnym wydupiu zwanym Santokiem(pod Gorzowem) i są wzglednie inteligentne (jedna pracuje jako nauczycielka, a druga w laboratorium biologicznym), a są fanatycznymi słuchaczkami Radia Maryja(jako ciekawostkę powiem, że jedna z nich ma dzieci, ale na szczescie nie dostały sie pod wplyw matki..chociaż ta rąbanka leci tam od rana do wieczora, a telewizji w ogole nie posiadają). Kiedy byłam tam na 2 tyg. na wakacjaże nie wyrobie O_____o. Pierwsze co, to przyczepiły się do moich mang..a kiedy wychodziłam z pokoju, to bezczelnie przeglądały co mam w torbie. Później jedna z nich przytuliła mnie i opłakiwała mój biedny los, co za matka mnie wychowuje w grzechu i w kłamstwie i że jestem na najlepszeh drodze do zostania Antychrystem ==. Przy kolacji prawadziły długie dysputy na temat szkodliwości liberalizmu oraz wycwalały pod niebiosa Rydzyka, który jest dobry, sprawiedliwy itp. (co miesiac wysyłały mu 200 zł...)...zostałabymtam dłużej niż i zrobiłyby mi pranie mózgu X________x |
|
|
|
|
|
ril
|
Wysłany: 12-12-2005, 22:06
|
|
|
Hi hi, a Big Cyc nawet napisał piosenkę na temat zbieżny z tematem tego wątku. "Moherowe berety" http://www.bigcyc.pl/ |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|