Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Rewolucyjny pseudokatolicki heretycki NeoTalibanizm |
Wersja do druku |
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 23-01-2006, 09:16
|
|
|
Mnie sie kojarzy jedna osoba... Może dwie. Obie bliźniaczo robią "kwa". Chyba nie o to chodziło :P
A poza tym przypominam, że miało nie być dyskusji o polityce, a w tę stronę to skręca :) |
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-01-2006, 18:39
|
|
|
IT. napisał/a: | Wiesz Red... A kogo na czoło jeśli powtażać 1926? Jest w polsce ktoś taki?
Mnie się nikt nie kojaży.
Każdemu się marzy poprawa ale może nie koniecznie z deszczu pod rynnę. A kto was będzie, kochani wojacy, kontrolowal? |
Wiesz w brew pozorom wojacy nie chca żadzic tylko zrobic rozpierdziel wycofac sie i ogłosic nowe wybory az do skutkó ale tak żeby ci nastepni wiedzieli ze jesli tez sie nie beda starac to po nich sie tez przetoczy pancerny walec :D |
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 24-01-2006, 05:10
|
|
|
Redvampaire a ja myslałam że ty nie jesteś idealistą... A tu proszę! I wyobrażasz sobie że w wojsku nie ma chciwych, charyzmatycznych sukinsynów którzy by wykożystali okazję? Może ty wiesz lepiej, ale ja e takie cuda nie wierzę.
Reakcja mojej siosty na Portret Rydza. "A wiesz że mama ma mocherowy beret?"
Żeby wszystko bylo jasne, kupiony zanim rozpoczeła się era "Bojowek o.Rydzyka" |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-01-2006, 14:17
|
|
|
IT. napisał/a: | Redvampaire a ja myslałam że ty nie jesteś idealistą... A tu proszę! I wyobrażasz sobie że w wojsku nie ma chciwych, charyzmatycznych sukinsynów którzy by wykożystali okazję? Może ty wiesz lepiej, ale ja e takie cuda nie wierzę.
| Kropa ja nie wierze ja to wiem bo ci co by chcieli to nie są w stanie. A to nie jest idealizm tylko niezadowolenie z pomysłow nowego rzadu na odebranie wojskowym zasiłków mieszkaniowych i ulg na PKP. |
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
|
Wysłany: 25-01-2006, 03:38
|
|
|
A mnie od lat rozwalają kolej w regionie. I w zamian dają jakieś idiotyczne, niewygodne autobusy. Może nie widać tragedii ale na kolej mam 80% zniżkę, a na autobusy nie.
Każdy ma jakąś wizję rozpierniczenia rzadu. Ja wyznaję anarchię ale wiem że jest nierealna z taką mentalnosci narodu, ty wyznajesz rozsadną, jak mi bardzo miło podpowiedział Tot, trepoktację, w czym jest mnustwo racji, ale co ma durze szanse się nie sprawdzić jesli nie ty się tym zajmiesz.
A ojciec Rydzyk prawdopodobnie jest niezainteresowany spawą skoro niezaleźnie od rządu do jego kieszeni płyną pieniadze... Chciałoby się podzielać jego nastawienie co? |
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 25-01-2006, 19:56
|
|
|
Cytat: | Ja wyznaję anarchię ale wiem że jest nierealna z taką mentalnosci narodu |
Anarchia idealna jest niemożliwa do osiągnięcia, bez względu na mentalność. Zresztą po diabła nam idealna anarchia, skoro już ta ograniczona przyniosłaby jakieś dwa miliony ofiar w samej Polsce? I tylko i wyłącznie dlatego, że jesteśmy etnicznym monolitem. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
|
Wysłany: 25-01-2006, 21:01
|
|
|
Ysen, czy ty myslisz że jesteś pierwszym który mi to mowi? Albo że nikt mi nigdy nie wylożyl dlaczego anarchia się nie sprawdzi?
Po prostu jestem swięcie przekonana ze na małej grupie która by została po totalnym kolapsie społeczeństwa anarchia sprawdzać się będzie. A że mnie w tej grupie nie bedzie, bo ja totalnego kolapsu nie przetrwam... Cóż. Warto umrzeć za ideały podobno.
Ty tez w coś wierzysz. Powiedz tylko w co. |
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 25-01-2006, 21:15
|
|
|
Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego. Na wszystko inne chcę mieć dowody, nim w to uwierzę. Bo DA się to sprawdzić empirycznie. Na małej grupie która by została po totalnym kolapsie społeczeństwa anarchia sprawdzać się NIE będzie. Choćby dlatego, że ktoś będzie musiał przewodzić jak przyjdzie polować czy budować chałupę. Albo po prostu powie "ja tu od dzisiaj rządzę" i da w mordę malkontentom. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 25-01-2006, 22:02
|
|
|
W XIX wieku grupa radykalnych anarchistów wyjechała do Brazyli zakładać idealne państwo w dżungli. Przetrwali tam jakieś pół roku, bowiem tyle zajęło im wzajemne wystrzelanie się przywiezionymi z Europy karabinami myśliwskimi.
Tyle mi wystraczy, jeśli chodzi o Anarchizm. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 26-01-2006, 11:23
|
|
|
IT. napisał/a: | A mnie od lat rozwalają kolej w regionie. I w zamian dają jakieś idiotyczne, niewygodne autobusy. Może nie widać tragedii ale na kolej mam 80% zniżkę, a na autobusy nie. | Dziecko, i ty twierdzisz że nie wiesz dlaczego tak się dzieje? Przecież sama sobie odpowiadasz!
Ten kraj ma właśnie ten problem - mentalności. Wszyscy pytają, jakie cukierki dostaną od: rządu, gminy, mamusi... nikt się nie interesuje, czy ten co ma dać, naprawdę na ten cukierek ma. I czy przypadkiem nie zamierza kupić cukierka i ci go "dać", zabierając ci jego cenę z kieszonkowego...
Anarchia nigdy się nie sprawdzi, bo wymaga by silni/sprzytni wyrzekli się korzyści ze sprawowania władzy (w jakiejkolwiek postaci) nad słabymi/głupimi/potulnymi. A takich aniołów, to szukaj w niebie. A i tam kiedyś trafili się upadli... Tyle...
Redvampire napisał/a: | A to nie jest idealizm tylko niezadowolenie z pomysłow nowego rzadu na odebranie wojskowym zasiłków mieszkaniowych i ulg na PKP. | Znów ten sam problem... Tak jak i kolejarze (którzy od zawsze torpedują zmiany na kolei), wojskowi nie chcą przyznać że Polsce potrzebna jest 80-90 tys. zawodowa armia wspierana przez gwardię narodową/OT. I podobna do wielu armii zawodowych druga ścieżka kariery - tzw. pozioma - któa sprawia że zawodowy kapral z długim stażem dostaje kilka razy tyle co początkujący oficer, i niewiele mniej niż oficer o podobnym stażu który awansował 'tradycyjnie' w pionie.
W takiej armii - i przy tej wielkości - płaca byłaby na tyle godziwa, że g.... by cię obchodziły ulgi i dodatki, bo byłoby cię stać na bilety w normalnej cenie i na mieszkanie. Ale to wymagałoby pogonienia z wojska tysięcy zbędnych pupilów tego czy tamtego prominenta... Myślisz że to przypadek że MON ma w Warszawie 22 biura i obiekty (to te jawne) rozsiane po całym mieście i od dekady torpeduje plany budowy "polskiego Pentagonu"? Nie! Bo tak długo jak jest, tak jak jest - pupile jeżdżą na narady po mieście służbowymi oplami z kierowcą ze służby zasadniczej, i nikt ich nie pyta czemu nie pracują - "właśnie jadę na naradę, stoję w korku!". |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
|
Wysłany: 26-01-2006, 12:16
|
|
|
Ysen, wiem że to się nie prawdzi. Ale pomazyć można chyba zawsze co? Zwłaszcza jeśli nie ma się żadnego wpływu na rzeczywistosć która nie do końca się podoba.
Tot chyba cię nie zrozumiałam. Czy chodzi ci o to ze kolej w moim regionie rozwalają dlatego że jest duzo istot pracujących na kolei i jej utrzymywanie jest nieoplacalne ze względu na zniżki jakie pracownikom przyslugują? Jeśli tak to stracilam wszelką nadzieję na poprawę...
Tu się powinien teraz wypowiedzieć Red ale ja mam pytanie.
Jesli zmniejszyć armie, zmodernizowac kolej i pewnie zrobić jeszcze mase innych rzeczy które "Polsce" się przysłużą to... co potem zrobić z całą rzeszą obywateli zwolnionych, bezrobotnych, bez kwalifikacji i ochoty na przekwalifikowanie? Ty to pewnie wiesz najlepiej że akurat w polsce model "połowa w usługi" może się tak doskonale nie sprawdzić jeszcze przez jakiś czas bo ludzie po prostu z usług aż tak chętnie nie kozystają, a i znowu "Polska" jak najszybciej chce mieć z tego jakiś zysk.
W "Polsce" jest okolo 38 mln mieszkańców, pewnie analizując rynki i całą masę innych czynników można powedzieć ilu mieć powinna żeby dobrze funkcjonować. Ale co zrobić z resztą ktora "Polsce" się nie przyda? |
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-01-2006, 14:42
|
|
|
Cytat: | Tot chyba cię nie zrozumiałam. Czy chodzi ci o to ze kolej w moim regionie rozwalają dlatego że jest duzo istot pracujących na kolei i jej utrzymywanie jest nieoplacalne ze względu na zniżki jakie pracownikom przyslugują? Jeśli tak to stracilam wszelką nadzieję na poprawę... |
ne, bo jesli cokolwiek zmieniac to trzeba na ten przyklad wywalic pana Gienka ktory nic nie robi ale jest w Solidarnosci - wiec sie nic zmienic nie da.
Cytat: | Jesli zmniejszyć armie, zmodernizowac kolej i pewnie zrobić jeszcze mase innych rzeczy które "Polsce" się przysłużą to... co potem zrobić z całą rzeszą obywateli zwolnionych, bezrobotnych, bez kwalifikacji i ochoty na przekwalifikowanie? |
coz....... jedna rzecz: i tak ich utrzymujemy, bo nic pozytecznego nie robia. tylko ze w tej chwili oni sobie ida na emeryture, a zamiast nich przychodza nowi. a tak oni by poszli na bezrobocie, natomiast na ich miejsce by nikt nie przyszedl - wiec bledne kolo by sie przerwalo. bo ci ludzie w zasadzie niczym nie roznia sie od bezrobotnych, tylko ze kosztuja panstwo (a w konsekwencji i nas) nawet wiecej niz tamci.
Cytat: | W "Polsce" jest okolo 38 mln mieszkańców, pewnie analizując rynki i całą masę innych czynników można powedzieć ilu mieć powinna żeby dobrze funkcjonować. Ale co zrobić z resztą ktora "Polsce" się nie przyda? |
wiesz, fajnie sie mowi o "Polsce" - tylko powiedz mi jeszcze dlaczego w obecnej "Polsce" te iles pracujacych ludzi (czasem takich pracujacych na kilka etatow) ma utrzymywac takich panow henkow za to ze w zasadzie nic nie robia? bo zostali pokrzywdzeni przez los bo im sie nie chcialo czegos pozytecznego uczyc? wiec moga sobie siedziec w domu z piwkiem i robic dzieci ktore potem tez kto inny bedzie utrzymywal? bo tu nie chodzi bynajmniej o ilosc, a o styl zycia. o chec zrobienia czegos.
bo jesli porownasz statystyki zaludnienia takiej polski i powiedzmy krajow troche zachod, to wyjdzie ci ze ona wcale przeludniona nie jest - po prostu ma powalony system spoleczny i system ksztalcenia, ktory powoduje ze srednio statystyczny obywatel wychodzac z uczelni do pracy sie NIE nadaje, bo nikt go ani pracy ani tego co w pracy jest potrzebne nie nauczyl. tylko ze niektorzy zaciskaja zeby i mimo to ida pracowac, a inni oglaszaja "a ja nie potrafie, to niech panstwo mnie utrzymuje bo ono ma kase" - i tak tez sie dzieje za pelnym spolecznym przyzwoleniem.
przy czym do tej drugiej grupy zaliczam nie tylko bezrobotnych, ale i administracje panstwowa, czyli zusy oraz inne stowarzyszenia tego typu. |
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
|
Wysłany: 26-01-2006, 16:57
|
|
|
Tak Bianuś, masz rację. Tylko ja pytałam co z owym "panem Heniem" zrobić? Takich "panów Heniów" okaże się po czystkach naprawdę dużo. A są jeszcze "Panie Helenki"... Co zrobić z tymi leniami i obibokami których wychodzi więcej niż żetelnie pracujących obywateli?
REcepta jest prosta, ale jaka? Jaka? |
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-01-2006, 17:25
|
|
|
Kulkę w łeb.
Z takimi Heniami i Helenkami najgorsze jest to, że kiedy ktoś [najczęściej w postaci Urzędu Miasta/Gminy] podtyka im pracę pod nos, oni jej zwyczajnie nie chcą. "Bo to trzeba rano wstawać..." O żesz wy... Ja jeszcze nie pracuję, ale to, że moja matka codziennie o 5:30 się zrywa żeby dojechać na 8 i męczyć się z kwiatem polskiej młodzieży za płacę poniżej średniej krajowej to jest w porządku?
Fakt faktem: nie dostaną za tą pracę średniej krajowej, nawet połowy średniej nie dostaną, ale kiedy kobieta ma 400zł zasiłku i unosi się dumą, bo nie chce za 600 pracować dosłownie parę kroków od domu to... "Bo to jest wstyd zamiatać ulice". A wszyscy i tak wiedzą jak i za co żyje! Ale żyje sobie spokojnie, bo "jej się należy" i tyle, nie ma bata, zasiłek musi dostać i żadnej własnej inicjatywy nie trzeba. Szlag człowieka trafić może.
A wiecie, mnie zawsze intrygował ten syndrom rodziny żyjącej z zasiłku: moze nie być na chleb, ale kawa i papierosy być muszą. I komórka. To dopiero zagwozdka. |
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-01-2006, 17:35
|
|
|
IT., nie recepta nie jest prosta - natomiast zauwaz ze nie robiac z nimi nic hodujemy sobie nastepne pokolenie takich samych panow i pan - i to ciagle wzrastajace. co powoduje ze cala ta zabawa jest czekaniem az pod ich ciezarem wszystko sie radosnie zawali
notabene - radosne jest to ze twoja matka dostaje ile dostaje, bo polowa kasy na ksztalcenie sobie radosnie osiada w kuratorium, "bo oni musza miec na wlasne potrzeby" |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|