Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bełkot zombiaka w regulaminie |
Wersja do druku |
nervyzombie
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 09-06-2013, 13:26
|
|
|
BOReK napisał/a: | Podstawą negocjacji jest to, aby strony były względem siebie równe i od siebie niezależne |
Dlaczego? Pierwszy raz spotykam się z taką definicją negocjacji. Btw. gdzie tu widzisz zachwianie zasady niezależności?
No brawo Borek, bo nawet jeśli masz rację to wyciąłeś z mojego postu tylko 1 fragment i wyskakujesz z twoim komentarzem tutaj. Mogłeś już zachować to dla siebie tak serio. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 09-06-2013, 13:28
|
|
|
Cytat: | Ale ja zostałem ukarany za to że nie gloryfikuję wartości życia ludzkiego ponad wszystko inne. |
Wyjaśnijmy jedną rzecz - zostałeś ukarany więcej niż raz. Za pierwszym razem faktycznie, między innymi, za głoszenie karygodnej ideologii, za drugim jednak wlepiłem Ci ostrzeżenie za chamstwo i brak szacunku do rozmówcy. A trzecim razem dostałeś za uparte kwestionowanie decyzji Moderacji. Więc fakt, że ciągle odnosisz się wyłącznie do pierwszego przypadku świadczy tylko o tym, że zupełnie nie rozumiesz nie tylko zasad panujących na tym forum, ale w ogóle norm pożycia społecznego. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
nervyzombie
|
Wysłany: 09-06-2013, 13:50
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Wyjaśnijmy jedną rzecz - zostałeś ukarany więcej niż raz. Za pierwszym razem faktycznie, między innymi, za głoszenie karygodnej ideologii, za drugim jednak wlepiłem Ci ostrzeżenie za chamstwo i brak szacunku do rozmówcy. A trzecim razem dostałeś za uparte kwestionowanie decyzji Moderacji. Więc fakt, że ciągle odnosisz się wyłącznie do pierwszego przypadku świadczy tylko o tym, że zupełnie nie rozumiesz nie tylko zasad panujących na tym forum, ale w ogóle norm pożycia społecznego. |
Dalsze kary spowodowane były moimi upartymi odwołaniami się od pierwszej. Karygodna ideologia? Tobie to osądzać? Jest racjonalna a nie karygodna. Udowodnij mi że szkodzi w jakikolwiek sposób "pożyciu społecznemu". Bo ja stawiam że jest wzbogaca.
A ta kara za chamstwo i brak szacunku dla rozmówcy to czysta kpina i stek bzdur - niektórzy rozmówcy na IRC-u traktowali mnie tak że prosiłem o kicka dla nich(wyśmiewali mnie, wprost wyzywali), w odpowiedzi na to ja sam dostałem kicka. To znaczy że zasady prawne znajdują tutaj użyteczność jedynie w stosunku do tego słabszego który nie może wlepić nikomu warna ani wywalić z kanału. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 09-06-2013, 13:54
|
|
|
nervyzombie napisał/a: | Dlaczego? Pierwszy raz spotykam się z taką definicją negocjacji. Btw. gdzie tu widzisz zachwianie zasady niezależności? |
To nie jest definicja, tylko warunki. Zachwianie widzę w czerwonym pasku pod twoim nickiem - ty moderacji takiego czegoś nie dasz, nie możesz jej również zaoferować niczego, na czym by jej zależało, a czego bez ciebie nie może osiągnąć. W związku z tym negocjacje nie mają sensu. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
nervyzombie
|
Wysłany: 09-06-2013, 14:07
|
|
|
BOReK napisał/a: | To nie jest definicja, tylko warunki. Zachwianie widzę w czerwonym pasku pod twoim nickiem - ty moderacji takiego czegoś nie dasz, nie możesz jej również zaoferować niczego, na czym by jej zależało, a czego bez ciebie nie może osiągnąć. W związku z tym negocjacje nie mają sensu. |
Znowu - potrafisz jedynie atakować rozmówcę i ukazywać swoją subiektywną ocenę sytuacji nie popartą jakąkolwiek argumentacją. Po co w ogóle wspomniałeś o czerwonym pasku? Ewidentna prowokacja, kolejna z rzędu(odpowiesz w taki sposób że jestem paranoikiem i widzę wszędzie atakujących mnie wrogów). Warny nie są żadnym wyznacznikiem wartości szczególnie że mogą być podyktowane personalną niechęcią. Nic nie mogę zaoferować moderacji? Śmiem wątpić. Nawet lekkie ożywienie forum to bezcen a co niewątpliwie robię. |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 09-06-2013, 14:10
|
|
|
Jako moderator muszę cię chyba wyprowadzić z błędu. Borek ma rację, nie masz nam nic do zaoferowania, a sposób w jaki "ożywiasz" forum zdecydowanie nam nie odpowiada. Podobnie jak za zmiany w regulaminie, tak i za Twój sposób "ożywiania" forum, dziękujemy, nie jesteśmy zainteresowani. |
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 09-06-2013, 14:11
|
|
|
nervyzombie napisał/a: | Nawet lekkie ożywienie forum to bezcen a co niewątpliwie robię. |
Nie, dziękujemy, naprawdę nie musisz. Wręcz będziemy wdzięczni, jeśli przestaniesz. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 09-06-2013, 14:15
|
|
|
nervyzombie napisał/a: | Znowu - potrafisz jedynie atakować rozmówcę i ukazywać swoją subiektywną ocenę sytuacji nie popartą jakąkolwiek argumentacją. |
Sorry, ale to nie on każdą rzeczową krytykę traktuje jako atak na swoją osobę. Z resztą Ty sam o tym dobrze wiesz.
Ysengrinn napisał/a: | Więc fakt, że ciągle odnosisz się wyłącznie do pierwszego przypadku świadczy tylko o tym, że zupełnie nie rozumiesz nie tylko zasad panujących na tym forum |
Raczej on to doskonale rozumie, wałkuje to tylko cały czas złośliwie by ludzie dalej na niego zwracali uwagę. Zresztą od samego początku tak robi i w nieskończoność odbija piłeczkę poddając z reguły te same argumenty. Widocznie nie chce tu być i czeka tylko aż mu konto zablokujecie. |
|
|
BOReK
|
Wysłany: 09-06-2013, 14:17
|
|
|
nervyzombie napisał/a: | potrafisz jedynie atakować rozmówcę i ukazywać swoją subiektywną ocenę sytuacji |
To nie jest atak ani subiektywna opinia. Idź na porządne zajęcia z negocjacji to się przekonasz czym one są i może przestaniesz pisać bzdury. Nie ma tutaj po prostu pola na ten proces. Możesz porozmawiać, że i czemu ci się warunki nie podobają, poprosić o coś moderację, ale negocjacje z założenia nie mogą mieć tu miejsca.
Poza tym, jeśli już o subiektywnych opiniach... Moderacjo, ja ci nic nie wymawiam, ale certolisz się z trollem jak zwykle. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
nervyzombie
|
Wysłany: 09-06-2013, 14:20
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | Jako moderator muszę cię chyba wyprowadzić z błędu. Borek ma rację, nie masz nam nic do zaoferowania, a sposób w jaki "ożywiasz" forum zdecydowanie nam nie odpowiada. Podobnie jak za zmiany w regulaminie, tak i za Twój sposób "ożywiania" forum, dziękujemy, nie jesteśmy zainteresowani. |
Tren napisał/a: |
Nie, dziękujemy, naprawdę nie musisz. Wręcz będziemy wdzięczni, jeśli przestaniesz. |
Oooovermind!
Jakoś nie chcę mi się wierzyć że w moderacji nie ma nikogo postępowego, który nie wyrażałby buntu przeciwko wszechobecnej stagnacji tego forum. Btw. mój sposób ożywiania forum tzn. otworzenie równolegle kilku potyczek w offtopowych tematach forum a w centrum jednej większej to nie jest sposób wcale najgorszy. Ma swoje wady a mianowicie rozbicie forum na dwa obozy i pogorszenie relacji pomiędzy nimi(tak wiem - nazywanie samotnego mnie obozem jest dość hmm pretensjonalne? :D), ale mamy wysyp postów i zaangażowanie moderacji - coś bezcennego. A rosnąca nienawiść? Silniejsza konkurencja wymusza szybszy postęp. Prosta sprawa.
(Czemu Zachód stoi w stagnacji? :D BO NIE MA WOJEN.) |
|
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 09-06-2013, 14:21
|
|
|
BOReK napisał/a: | Podstawą negocjacji jest to, aby strony były względem siebie równe i od siebie niezależne, inaczej nie nazywa się takiej rozmowy w ten sposób. W tej sytuacji obawiam się, że warunki do podjęcia negocjacji nie występują... |
Ja uważam, że strony są sobie równe.
Niemniej:
nervyzombie napisał/a: | Resztę twojej odpowiedzi skwituję tak - nie pasuje mi ta umowa i chcę wynegocjować lepsze dla mnie warunki. |
Druga strona może nie chcieć zmienić umowy i dziękuję dobranoc. Poza tym zabrzmiałeś, jakbyś miał świadomość, że złamałeś umowę - regulamin.
Musiałbyś raczej argumentować w tę stronę, że niektóre zapisy regulaminu są tak krzywdzące, niesprawiedliwe, niesluszne, sprzeczne z zasadami współżycia społecznego, że od początku były nieskuteczne. Zasada swobody umów nie jest w polskim prawie nieograniczona.
Taka sytuacja miałaby moim zdaniem np. miejsce, gdyby w regulaminie hipotetycznie było: "moderator se robi co chce" i dał komuś bana, argumentując: "bo moje", "bo miałem taki kaprys", "bo jesteś frajerem", "bo jak ci się nie podoba to won". (Kwestia wypowiedzenia to co innego i pomijam, bo to cywilizowany sposób rozstania)
Ktoś na forum musi pilnować porządku dyskusji, tak jak ktoś musi pracować w biurze obsługi klienta w sieci tel. komórkowej. To nie są cyborgi, mają swoje gorsze i lepsze dni, ale jak zachowują się normalnie niezłośliwie, to tak być musi, ba, tak jest dobrze.
Istnieje ryzyko, że postąpi się wobec kogoś niesprawiedliwie, ale forum musi być funkcjonalne. Jadąc na autostradzie 110 km/h też możesz kogoś potrącić czy uderzyć, ale żeby coś sensownei funkcjonowało, to społeczność godzi się na takie ryzyko. Bo tak po rpostu być musi.
Po reakcjach na forum raczj można zauważyć, że pojawił się z Tobą problem nie dlatego, że ktoś miał taki kaprys, ale dlatego, że więcej niż jedna osoba uznała Twoje zachowanie za utrudniające funkcjonowanie ludziom w tym kawałku świata. I prawie wszyscy ludzie się z tego co widzę, się z tym zgadzają. Ja akurat nie zabieram zdania co do meritum.
Co do argumentu z własności prywatnej, to on akurat jest chybiony. Praktycznie każda umowa obligacyjna czy rzeczowa dotyczy jakiejś własności prywatnej i nikt się przy tym nie powołuje na argument: "mogłem bo moje" przy hipotetycznych zachowaniach od czapy. Kierowca nie wyrzuci przez okno autobusu pasażera, argumentując - "bo autobus mojego pracodawcy i on mi na to pozwolił". |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 09-06-2013, 14:23
|
|
|
nervyzombie napisał/a: | Własność prywatna może łamać polskie prawo - ? |
Analogia - mam prawo usunąć cię z mojego domu w każdej chwili, jeżeli będę miał taki kaprys. Jeżeli się nie dostosujesz, to już będzie interwencja policji. Na forum nie ma policji, są moderatorzy.
Cytat: | Ja nie odpowiadam na co poniektóre twoje wypowiedzi bo to albo żart albo jawna kpina ze mnie. |
Długo Ci zajęło dojście do tego.
nervyzombie napisał/a: | Tobie to osądzać? |
A komu innemu? Jesteś na prywatnym forum, musisz się dostosować. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 09-06-2013, 14:25
|
|
|
nervyzombie napisał/a: | Slova napisał/a: | Popełniasz podstawowy błąd - forum to własność prywatna. To, że Ty go używasz to wynik czyjejś życzliwości i to się może w każdej chwili zmienić. |
Własność prywatna może łamać polskie prawo - ? |
Wciąż nie rozumiesz.
Czy wolność słowa oznacza, że mam prawo wleźć twoim rodzicom do domu, rozbić namiot na środku salonu, i wygłaszać manifest narodowosocjalistyczny 24 godziny na dobę, a jak zadzwonią po policję, to twierdzić że łamane jest prawo do wolności wypowiedzi?
Forum stanowi własność prywatną chronioną przed dostępem stron trzecich tak samo jak dom.
Tak, prowadzimy "ekshibisjonistyczny" styl życia, nie zaciągamy firanek (forum można przeglądać bez logowania).
Tak, jesteśmy bardzo liberalni, i każdy kto chce może przyjść i dorobić sobie klucz do zamka na drzwiach wejściowych (można bez specjalnych kroków założyć konto chronione hasłem).
Co, podobnie jak w przypadku domu, w żadnym stopniu nie umniejsza ani nie osłabia naszego prawa do "wykopania za drzwi" kogo tylko chcemy, kiedy tylko chcemy. I tak jak w przypadku prywatnego domu, możemy do tego zastosować policję - ponieważ "ban evasion" stanowi w myśl obowiązującej doktryny prawa przestępstwo (nieuprawnione uzyskanie dostępu do systemu teleinformatycznego). |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
nervyzombie
|
Wysłany: 09-06-2013, 14:27
|
|
|
Lol to już nawet alosza, który jest imo największym autorytetem na tym forum(przede wszystkim argumentuje swoje wypowiedzi i pisze z dystansem) wyraźnie napisał że argument o własności prywatnej jest w tym przypadku chybiony - ale wy dalej uparcie trzymacie się tej głupoty. Nie mogę no. XD
EDIT: Następna wada mojego sposobu na ożywianie forum to taka że jak następuje wysyp postów to się ciężko dyskutuje. :/
@Tabris jak już poprzesz swoją wypowiedź czymkolwiek to pogadamy.
@Borek jak już pójdziesz na porządne - wtf? To jest bezpodstawne wytykanie rozmówcy niewiedzy. Kolejny głupi, ślepy atak. Jak już poprzesz swoją wypowiedź czymkolwiek to pogadamy. |
Ostatnio zmieniony przez nervyzombie dnia 09-06-2013, 14:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 09-06-2013, 14:29
|
|
|
Z tym domem to nie, bo umówiliście się z nim na początku, że może wejść do domu - przedstawienie regulaminu i przyklepnięcie go przez drugą stronę.
Jeśli zostanie ustalone, że ktoś w tym domu zachowywał się normalnie, a go wzięliście za frak i wywaliliście, "bo kaprys", to policja się raczej właścicielem domu zainteresuje za naruszenie nietykalności cielesnej itd. Jeśli wygłasza manifest narodowosocjalistyczny, zachowuje się w sposób sprzeczny względem tego, co było ustalone na początku, to można go wtedy wywalić, powołując się wtedy na warunki umowne. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|