Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bełkot zombiaka w regulaminie |
Wersja do druku |
BOReK
|
Wysłany: 09-06-2013, 15:34
|
|
|
nervyzombie napisał/a: | I nad tymi obiema stronami konfliktu jest regulamin, którego wymienione strony są zobowiązane przestrzegać. Pod tym względem jest równość. Ofc, to moderacja stoi na straży regulaminu i może to wykorzystać, ale dopóki obie strony dyskutują w sposób zgodny z nadrzędnym prawem to moderacja przynajmniej nie powinna wykorzystać tego w żaden sposób i występuje względna równość. Imo to wystarczające do nazwania takiej formy zderzenia interesów negocjacją. |
Nie jest wystarczające. Regulamin daje specjalne uprawnienia moderacji względem ciebie i nie jest istotne co tobie albo moderacji się wydaje, że ktoś powinien albo nie. Moderacja dysponuje środkiem i sam ten potencjał wystarcza, byś nie stał z nią na równej płaszczyźnie.
Powiem tak... gdybyś do wykładowcy od negocjacji poszedł wynegocjować wyższą ocenę, z miejsca dostałbyś 2 bez opcji poprawy w tym semestrze. Czemu? Bo udowodniłbyś tym samym, że kompletnie nie wiesz czym są negocjacje, na czym polegają i kiedy mogą być prowadzone. Twoja opinia w niczym by tu nie pomogła. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
nervyzombie
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 09-06-2013, 15:35
|
|
|
Slova napisał/a: | Ale nas tak. |
Odpowiem może jak ty. Twój problem. Ta, wiem że odpowiesz: Twój problem bo dostaniesz bana.
Slova napisał/a: | Nic, po prostu nie wybielaj swojego dawnego postępowania. |
Czy ja je wybielam? Napisałem że odszedłem jak człowiek, w sposób pokojowy i pogodzony z administracją? Nie zaznaczyłem że przed odejściem złamałem najważniejsze zasady regulaminu, że ewidentnie zapracowałem na perma bana, że nastręczyłem adminom problemów, ale nie wybielam niczego. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 09-06-2013, 16:15
|
|
|
nervyzombie napisał/a: |
Porównanie( :) ) - Jezus też miał z początku średnie poparcie szczerze powiedziawszy. |
Niniejszym uprzedzam, że porównywanie - żartobliwe czy nie - siebie w trywialnej sytuacji do Jezusa Chrystusa może stanowić obrazę uczuć religijnych zarejestrowanych na forum Katolików.
Totem, Malleus Maleficarum
✞ Inquisitio Haereticae Pravitatis ✞ |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 09-06-2013, 20:18
|
|
|
Zombie, jeżeli sądzisz, że moderacja zmieniła do ciebie nastawienie, to grubo się mylisz. Dla twojej informacji, cierpliwość moderacji jest na wyczerpaniu. Przyjmij wreszcie do wiadomości, że NIKT Cię nie popiera, NIKT nie ma zamiaru Ci pomóc w Twojej pożal się Boże rewolucji i nie ugrasz absolutnie NIC, forsując swoje stanowisko. Gdzie Ty tu widzisz negocjacje, jakiekolwiek? Nie mamy zamiaru brać pod uwagę twoich żądań, propozycji i próśb, koniec, kropka. Dlatego bądź tak łaskaw i zacznij stosować się do regulaminu albo opuść nasze progi. Poza awanturą nie wniosłeś na Kotatsu nic, a nam tak "cenni" użytkownicy nie są potrzebni, nie są mile widziani. Nie potrafisz napisać posta, który nie byłby agresywną polemiką, a Twoja definicja dyskusji jest koszmarnie wąska. Przyjmij do wiadomości, że ciągłe pretensje, wykłócanie się o najdrobniejsze szczegóły i odbijanie argumentów/krytyki dla samego odbijania nie przysporzy Ci fanów, a moderacji nie skłoni do wysłuchania Cię. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 09-06-2013, 21:19
|
|
|
Cytat: | Edit lolwut nie ma tutaj scalania postów? |
Automatyczne scalanie postów kiedyś funkcjonowało i było niesamowicie irytującą funkcjonalnością. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 09-06-2013, 21:20
|
|
|
Jest opcja "edytuj"... |
|
|
nervyzombie
|
Wysłany: 09-06-2013, 21:21
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | Zombie, jeżeli sądzisz, że moderacja zmieniła do ciebie nastawienie, to grubo się mylisz. |
Hmm żałuję że pod moim postem gdzie zauważam zmianę nastawienia administracji do mojej osoby nie spróbowałem znów przewidzieć przeszłości i nie omieszkać umieścić tutaj swoich prognoz. Taka reakcja była do przewidzenia. Ja wykazuję że w jakiejś części zmieniliście swój stosunek ogólnie do sprawy na co dowodem jest zupełnie inny ton, używanie racjonalnych i logicznych argumentów zamiast manifestu siły i pozory praworządności. To by pokazywało że jednak wywarłem jakiś wpływ i w dodatku pozytywny. Oczywiście propaganda moderacyjna uznaje mnie za publicznego wroga nr. 1, więc coś takiego nie mogło przejść, nie mogliście pokazać że ulegacie mi chociaż trochę - stąd takie oświadczenie z waszej strony. Szary lud może się na to złapię. Ja w żadnym wypadku, nie zniechęca mnie to ani trochę, co najwyżej zmienię nieco metody.
moshi_moshi napisał/a: | Przyjmij wreszcie do wiadomości, że NIKT Cię nie popiera, NIKT nie ma zamiaru Ci pomóc w Twojej pożal się Boże rewolucji i nie ugrasz absolutnie NIC, forsując swoje stanowisko. |
Tutaj widzimy celowe eksponowanie osamotnienia wroga publicznego nr. 1, w celu stłamszenia jego opozycji, osłabienia go wewnętrznie i pokazania własnej siły. Tak to my tutaj jesteśmy legionem a ty nie masz nic. Więc zamknij się i bądź cicho.
Słabo.
Btw. Moja prognoza waszej odpowiedzi(ogólna) - zaprzeczenie wszystkiemu. XD Albo może, skoro wasz soft power nie przynosi zadowalających skutków, wrócicie do jawnego pokazu siły lub nawet zostanę zbanowany za szkodliwą społecznie ideologię i wzywanie do buntu.
moshi_moshi napisał/a: | Nie mamy zamiaru brać pod uwagę twoich żądań, propozycji i próśb, koniec, kropka. Dlatego bądź tak łaskaw i zacznij stosować się do regulaminu albo opuść nasze progi. |
No a teraz bardzo ładnie moderacja ukazuje nam swoją determinację i niezmienność w poglądach. Ogólnie bardzo dobry krok - pokazujecie że nie macie wątpliwości. To jeszcze bardziej utrudnia zdobycie poparcia dla mnie. A "opuść nasze progi" to kolejna, już mniej oddziaływająca, delikatna ale ciągle wyraźna aluzja do tego że jestem tu nie lubiany, nie jestem tolerowany i ban wisi nade mną. Administracja szuka kolejnego pretekstu do zablokowania mi możliwości pisania? Postaram się takowego nie dostarczyć w najbliższym czasie. No chyba że załóżmy, zerwiecie z pozorami praworządności, czego jednak nie zalecam. Bo ja mogę powrócić incognito a wasze poparcie spaść.
moshi_moshi napisał/a: | Poza awanturą nie wniosłeś na Kotatsu nic, a nam tak "cenni" użytkownicy nie są potrzebni, nie są mile widziani. Nie potrafisz napisać posta, który nie byłby agresywną polemiką, a Twoja definicja dyskusji jest koszmarnie wąska. |
Ataku personalnego ciąg dalszy, tym razem mamy poddawanie w wątpliwość zdolność publicznego wroga nr.1 do w ogóle kulturalnej dyskusji - co jest jawnym, niepodważalnym stekiem bzdur bez żadnego pokrycia. To nie ja śmiałem się z innych w dyskusji o historii, mimo że pletli takie głupoty i oczywiste nieprawdy(jakby ktoś miał co do tego wątpliwości to ja zaraz podam cytaty tutejszych znawców historii i jak to się ma do rzeczywistości). To nie ja wyzywam innych, stosuję metody prowokacji i manipulacji, nie ja dążę do flame'u jak kolega Borek, który wprost nazywa mnie trollem - do czego bardzo mi daleko mimo wszystko. Agresywna polemika? Oh. Wiesz, człowiek to gatunek niestety niezwykle agresywny i prawie każdy jego przedstawiciel w dyskusji zawiera elementy agresji, nie widzę w tym nic złego oby tylko nie przesadzać i np. nie obrzucać mięsem dyskutanta(SIC!).
Prosiłbym też alosze o jakąś chociażby szczątkową ocenę tego wszystkiego - co wniosłem na forum i czy to jedynie chamska, agresywna polemika, którą należy bezwzględnie karać. I czy rzeczywiście jestem takim idiotą nawet biorąc pod uwagę dyskusję o historii. Chyba nikt nie ma wątpliwości co do neutralności aloszy?
moshi_moshi napisał/a: | Przyjmij do wiadomości, że ciągłe pretensje, wykłócanie się o najdrobniejsze szczegóły i odbijanie argumentów/krytyki dla samego odbijania nie przysporzy Ci fanów, a moderacji nie skłoni do wysłuchania Cię. |
A tutaj mamy coś bardzo ciekawego. Coś w czym moderacja, która chciała pokazać się jako potężną, nieugiętą fortecę, której byle trolle nie ruszą, się po prostu gubi i jednak ma pewne wątpliwości. "Wykłócanie się o najdrobniejsze szczegóły" - skoro zostało to wspomniane to moderacja ma problem z moim wykłócaniem się, nie może zaprzeczyć niektórym faktom, które przedstawiam, nie może przebić moich argumentów w pewnych sprawach, nawet jeśli to są szczegóły - tzn. że moderacja ma świadomość że w pewnych sprawach mam rację, pewnie dlatego zmiana stosunku co do mnie i podejście do mnie jak do cywilizowanego człowieka a nie zwykłego trolla, którego można zbyć banami i byle jakimi kłamstwami.
Btw. niby jak inaczej mam przekonać drugiego człowieka do moich racji niż za pomocą argumentów? |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 09-06-2013, 21:34
|
|
|
Zombie, Ty nie masz argumentów, masz swoje widzimisię i klapki na oczach. A poza tym czytasz w myślach, acz błędnie, bo nie zrozumiałeś ani słowa z mojego postu. Nie to, żebym spodziewała się czegoś innego. Proszę bardzo, baw się dalej w rewolucjonistę, zrażaj do siebie nie tylko moderację, ale i użytkowników, nie my na tym stracimy. |
|
|
nervyzombie
|
Wysłany: 09-06-2013, 21:57
|
|
|
Zamiast bawienia się w analizę, w delikatną i spokojną rozmowę tym razem przejdę do kontrataku. Bo widzę że druga strona inaczej nie potrafi.
moshi_moshi napisał/a: | Zombie, Ty nie masz argumentów |
Cofnij się o stronę i spójrz na mój post. Tam nie ma argumentów? Lawd. Nie odpowiedziałaś na żaden. Nie zanegowałaś niczego. Piszesz tylko bezpodstawnie że "nie mam argumentów". Administracja nie ma argumentów i powinna oddać mi wszechwładzę na forum - jaką wartość ma ta wypowiedź? Identyczną jak twoja. Bawisz się w takie puste stwierdzenia nie mające się w żaden sposób do rzeczywistości - nie potrafisz podać czegokolwiek na ich obronę.
moshi_moshi napisał/a: | masz swoje widzimisię i klapki na oczach. |
Dowód albo nie było.
moshi_moshi napisał/a: | A poza tym czytasz w myślach, acz błędnie, bo nie zrozumiałeś ani słowa z mojego postu. |
Dowód albo nie było.
Cytat: | Proszę bardzo, baw się dalej w rewolucjonistę, zrażaj do siebie nie tylko moderację, ale i użytkowników, nie my na tym stracimy.
|
Oh a jednak pobawię się w analizę. Straciłaś pewność siebie moshi. Ewidentnie. Pod ciężarem mojego postu po prostu nie wiesz co robić, więc piszesz co zawsze, w dodatku z delikatnych sugestii że nie jestem mile widziany na forum, że grozi mi wyrzucenie stąd przeszłaś na "baw się dalej ale zobaczysz że ci to zaszkodzi". Ojojoj. Gdzie ta nieugięta postawa? Napisz że nie mam racji i jeszcze jeden post z mojej strony w tej dyskusji i mam bana. Ale nie możesz prawda? Bo twój mózg, widząc że zaprzeczasz prawom, w które wierzysz, że zaprzeczasz zdrowemu rozsądkowi i próbujesz zwyczajnie uciec, zafunduje ci wyrzuty sumienia.
Wygrałem? Teraz pora na fanfary i banany. Bany. A może raczej jeden ban. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 09-06-2013, 22:02
|
|
|
Nervyzombie tutaj o 22:21 napisał/a: | Administracja szuka kolejnego pretekstu do zablokowania mi możliwości pisania? Postaram się takowego nie dostarczyć w najbliższym czasie. |
Nervyzombie w innym temacie do innego użytkownika o 22:52 napisał/a: | Mógłbym Cię wyśmiać. Ale moshi zagroziła mi banem. :/
[...]
Mam nadzieje że tą wypowiedzią wyczerpałem temat, jeśli pojawią się odpowiedzi to wątpię żeby miały jakieś merytoryczne podstawy tak na serio... |
Gratulacje, wytrzymałeś, z zegarkiem w ręku, 31 minut.
Widzę, że użytkownicy forum są już zmęczeni i wyrażają zniecierpliwienie, więc pora zwijać ten cyrk. Niniejszym chciałbym podziękować za całkowicie bezowocną współpracę i życzyć sukcesów w wywoływaniu rewolucji na innych forach.
Nervyzombie również napisał/a: | No chyba że załóżmy, zerwiecie z pozorami praworządności, czego jednak nie zalecam. Bo ja mogę powrócić incognito a wasze poparcie spaść. |
Dlaczego każdy kolejny cwaniak uważa, że nikt wcześniej na to nie wpadł i że Moderacja będzie wobec takiej amatorszczyzny bezradna? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 09-06-2013, 22:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|