Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bełkot zombiaka w regulaminie |
Wersja do druku |
nervyzombie
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 08-06-2013, 22:49
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Ahahaha, dobre...
Nie.
Oczywiście że nie.
Co nie znaczy, że strony sporu nie zostaną wysłuchane. |
Udaje się że są wysłuchane - tak naprawdę ich zeznania są jawnie ignorowane a moderacja robi co chce w związku ze sprawą.
wa-totem napisał/a: | Aaaach, juz rozumiem.
Raul, po tej twojej wizji monastycznej demokracji, łatwo mi będzie wyjaśnić skąd nieporozumienie...
|
Lol.
wa-totem napisał/a: | Ale nasze forum NIE JEST DEMOKRATYCZNE, i nigdy takie nie było, ani nie będzie.
Jego ustrój najbliższy jest chyba rzymskiej oligarchii. |
TO MACIE PROBLEM BO UPADNIECIE. I już widać tego symptomy. Jak wasz ukochany Rzym. Jeszcze trochę traktowania użytkowników jak nic nieznaczących śmieci bez mózgu, jeszcze trochę izolowania forum i nawet żałosna moderacja nie będzie tutaj wchodzić.
To co wy tu robicie jest absolutnie karygodne. Podważacie słuszność najlepszego istniejącego systemu dla własnego interesu. Problem w tym że wasz prywatny interes nie równa się interesowi forum. I widać to bo upadacie.
wa-totem napisał/a: | Tren miała na myśli, że jeżeli jeden mod uważa że drugi nie ma racji, zbierze się senat (...posiedzenie komitetu centralnego?) i zadecyduje, jak działać - przy czym nie koniecznie oznacza to, że na stole będą jedynie stanowiska nie zgadzających się modów: eskalacja, w naszym wypadku oznacza że wypowiedzieć się będzie mogła cała oligarchia, a jej gremialna decyzja będzie ostateczna i obowiązująca wszystkich.
|
Bzdury żadne senaty się nie zbierają, może udajecie coś takiego tak samo jak wysłuchiwanie stron konfliktu. Zachowujecie się jak kierowani jakimś Overmindem, w dodatku dość słabym bo nie potraficie nawet do końca zachować pozorów a wasze idiotyczne przekręty wychodzą na każdym kroku.
Ten regulamin to jest jakaś parodia. Moderatorzy mogą wszystko? O.o
Raul napisał/a: | Może to dziwnie zabrzmi , ale dla mnie użytkownik forum jest zawsze na pierwszym miejscu. Moderatorzy to użytkownicy którym zaufano bardziej. A Admin to osoba która im wszystkim służy. |
To nie brzmi dziwnie. To jest normalna zasada obowiązująca na cywilizowanych forach. Ale nie w oligarchii zadufanego Overmindu. Jeszcze rozumiem bufonów na senpuu - z nich kipi profesjonalizm chociażby patrząc na te ściany tekstu. Ale tutaj co poniektórzy modzi jak już coś sklecą to jest to albo skopiowane z wzoru, który serwują każdemu albo jest to tak oczywiste kłamstwo że nie wiem czy śmiać się czy płakać.
Dostałem bana na ircu za to że napisałem że obecny banner jest słaby i sam zrobiłbym lepszy. I to jest prawda, bo pod względem technicznym ten banner, mm no nie jest to arcydzieło że tak to ujmę. Ale oczywiście dumna moderacja nie zezwoli na coś takiego, CENZURA MUSI BYĆ i natychmiastowo zostałem wywalony z kanału. To jest jawne nieprzestrzeganie jakichkolwiek zasad i reguł, brak praworządności, brak chociażby szacunku dla drugiej osoby.
Jestem moderatorem - jestem Bogiem. LOL.
Najlepsze jest to że main admin forum kompletnie to ignoruje, ma gdzieś nieudolność i nieprawidłowości w pracy moderacji, śmiem twierdzić ze ma gdzieś to że te forum upada.
Zakażcie mi znowu pisania na forum, za to że wyrażam swoje zdanie, wyrzućcie mnie na zawsze - w niczym to nie pomoże waszemu forum wręcz pogłębi jego kryzys. Miotacie się w agonii jak Rzym szturmowany przez Germanów. Nie, nie jesteście szturmowani przez nikogo, hmm no może przez pustki, nudę, brak inwencji i ciekawego contentu.
Dobry Boże, zobaczyłem wcześniejsze wypowiedzi i po prostu nie mogę. To co wy piszecie tutaj to są takie brednie że szkoda gadać. I to piszą moderatorzy którzy uważają się za zaufanych(sic!) użytkowników. Ciekawe kto im ufa. Oni sami?? Wy jesteście tak izolacjonistyczni że nie widzicie że wasz system jest do kitu, że nie działa, ze są lepsze i to nie tak powinno być.
@Tren wasz system "działa w praktyce" bo ignorujecie elementy niewygodne.
@Ysen, regulamin musi być rozpisany w jak najlepszy możliwy sposób. Musi być neutralny i gwarantować neutralność działalności administracji. Wasz wręcz narzuca waszą wszechwładzę. Takie to żałosne. Nie jesteście w żaden sposób obiektywni, potraficie jedynie odrzucać to co wam się nie podoba. Nie jesteście żadnymi moderatorami. A to nie jest regulamin. Wy się bawicie w forum jak dzieci w piaskownicy bawią się w kopalnię czy inny shit.
Regulamin nie powinien dawać miejsca na interpretację. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 08-06-2013, 23:23
|
|
|
nervyzombie napisał/a: | nawet żałosna moderacja nie będzie tutaj wchodzić. |
O kurde, to jednak ktoś czyta moje posty nadal? Myślałem, że nawet modzi już dawno temu przestali.
TUTEM PLS
Wziąłbyś to rzucił wszystko. Koniec i tak jest jasny i pewny. Po co to wszystko?
nervyzombie napisał/a: | Podważacie słuszność najlepszego istniejącego systemu |
Nikt nie podważa słuszności komunizmu. Po prostu nie ma zastosowania w odniesieniu do rasy ludzkiej.
Cytat: | Moderatorzy mogą wszystko? O.o |
Pokaż mi forum gdzie nie mogą.
Cytat: | Jeszcze rozumiem bufonów na senpuu - z nich kipi profesjonalizm |
[*]Alosza
[*]Heros
[*]Swarga
[8]Mario
Płakłem.
Cytat: | Dostałem bana na ircu za to że napisałem że obecny banner jest słaby i sam zrobiłbym lepszy |
który, bo ja mam ByNight.
Być musi, być powinna i być będzie.
Cytat: | Jestem moderatorem - jestem Bogiem. LOL. |
No, totem to w sumie taka namiastka boskości, obiekt obrazujący bóstwo, więc masz rację.
Cytat: | ma gdzieś nieudolność i nieprawidłowości w pracy moderacji |
Admina sensu zwierzchnika moderatorów tutaj nigdy nie było. Admin to osoba pilnująca, by technicznie działało, sprawy moderatorskie go nie interesują.
Cytat: | śmiem twierdzić ze ma gdzieś to że te forum upada. |
vanitas vanitatum, et omnia vanitas
nervyzombie napisał/a: | Zakażcie mi znowu pisania na forum, za to że wyrażam swoje zdanie, wyrzućcie mnie na zawsze |
To nie jest głupi pomysł, jako wpływowy przedstawiciel jednej z najważniejszych grup forumowych jestem za.
Cytat: | Miotacie się w agonii jak Rzym szturmowany przez Germanów. |
A tyś germańskim oprawcą?
Cytat: | hmm no może przez pustki, nudę, brak inwencji i ciekawego contentu. |
Odsyłam na facebooka.
Cytat: | moderatorzy którzy uważają się za zaufanych(sic!) użytkowników |
Ja tam im nigdy nie ufałem, to knuje so. I knują i siedzą i knuć będą!
Cytat: | Wy jesteście tak izolacjonistyczni że nie widzicie że wasz system jest do kitu, że nie działa, ze są lepsze i to nie tak powinno być. |
Nie, inaczej - on DZIAŁAĆ NIE POWINIEN, ale działa. Zgodnie z prawami Murphy'ego - wszystko jest wobec tego ok.
I już wspomniałem, jedyny lepszy komunizm nie ma zastosowania : /.
Cytat: | @Tren wasz system "działa w praktyce" bo ignorujecie elementy niewygodne. |
No, trzeba uważać, by nie stać się elementem niewygodnym, ich nikt nie lubi.
Cytat: | Nie jesteście w żaden sposób obiektywni |
Od kiedy to jest standardem w Internecie?
Cytat: | A to nie jest regulamin |
ta kwestia rodzi pytanie - czymże jest ów quasi-regulamin?
Cytat: | Wy się bawicie w forum jak dzieci w piaskownicy bawią się w kopalni |
"Zawaliła się nasza kopalnia!"
Cytat: | Regulamin nie powinien dawać miejsca na interpretację. |
Powiedz to naszym urzędnikom, którzy wręcz muszą interpretować przepisy. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
nervyzombie
|
Wysłany: 08-06-2013, 23:56
|
|
|
Slova napisał/a: | Nikt nie podważa słuszności komunizmu. Po prostu nie ma zastosowania w odniesieniu do rasy ludzkiej. |
Wyjdź bo to nawet nieśmieszne. Chyba każdy zrozumiał że mówię o demokracji.
Slova napisał/a: | Pokaż mi forum gdzie nie mogą. |
Senpuu. I wszystkie inne fora gdzie regulamin jest napisany na poważnie i moderacja obowiązuje się go przestrzegać.
Slova napisał/a: | który, bo ja mam ByNight. |
Co do ma do tematu? Zostałem ukarany niesłusznie.
Slova napisał/a: | Być musi, być powinna i być będzie. |
Nie musi i nie będzie. To jest zaprzeczenie postępu jaki wypracowała ludzkość przez kilka ostatnich stuleci. Spłoń w piekle.
Slova napisał/a: | Admina sensu zwierzchnika moderatorów tutaj nigdy nie było. Admin to osoba pilnująca, by technicznie działało, sprawy moderatorskie go nie interesują.
|
To się w sumie zastanawiam kto dokładnie jest Overmindem w takim razie. Chyba oni wszyscy go tworzą. :/
Slova napisał/a: | To nie jest głupi pomysł, jako wpływowy przedstawiciel jednej z najważniejszych grup forumowych jestem za. |
Ja jestem najważniejszą grupą forumową i jak zdobędę władzę to spłoniecie w piekle. A pomysł irracjonalny, ja tu przynajmniej staram się wprowadzać innowacje i reformować. I wcale nie trolluję. No może poza ircem gdzie wchodzę przez multi no ale skoro bany tam się sypią za takie rzeczy... Ciężko mnie tutaj nazwać trollem, bo trzeba tak nazwać też modów.
Slova napisał/a: | A tyś germańskim oprawcą? |
W sumie... czemu nie. Germanie zburzyli to co faktycznie leżało już od dawna w gruzach i popchnęli świat ku rozwojowi. Szkoda że dzisiaj uważa się ich jakże wspaniałe osiągnięcia m.in. grabienie, łupienie, gwałcenie, mordowanie, niszczenie zabytków jako barbarzyństwo. Stworzyli podwaliny Europy i całej cywilizacji zachodniej.
Slova napisał/a: | Odsyłam na facebooka. |
Nie mam zamiaru dyskutować z gąbkami.
Slova napisał/a: | Nie, inaczej - on DZIAŁAĆ NIE POWINIEN, ale działa. Zgodnie z prawami Murphy'ego - wszystko jest wobec tego ok.
I już wspomniałem, jedyny lepszy komunizm nie ma zastosowania : /.
|
Tu nic nie działa. Tutaj moderatorzy współpracują tak żeby stłamsić użytkownika i nie dopuścić do tego żeby wyszło na to że on ma rację. Mimo iż ma. :/
Slova napisał/a: | No, trzeba uważać, by nie stać się elementem niewygodnym, ich nikt nie lubi. |
Ahaha, lawd, coś mi się nie podoba, wyraźnie zauważam nieprawidłowości i mam zamknąć ryj i siedzieć cicho. W jakim świecie ty żyjesz?
Slova napisał/a: | Od kiedy to jest standardem w Internecie? |
Żałosny argument + uznałeś tym że mam rację. Coś dobrego nie jest standardem i nie mamy tego wprowadzać tak? Bo jacyś idioci nie uznają tego za standard i nie stosują się do tego? Wspaniała logika. Wróć się do epoki sprzed wynalezienia ognia z takim mózgiem. Nikt nie pali ognia, po co. My też nie będziemy.
Slova napisał/a: | ta kwestia rodzi pytanie - czymże jest ów quasi-regulamin? |
Kolejny śmieszny żart aby tylko zachować pozory. Lawd, to już nawet komuniści na papierze wyglądali ok...
Slova napisał/a: | Powiedz to naszym urzędnikom, którzy wręcz muszą interpretować przepisy. |
A co to ma do tematu? |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 09-06-2013, 00:14
|
|
|
nervyzombie napisał/a: | Chyba każdy zrozumiał że mówię o demokracji. |
Że niby ktoś ma za mnie decydować, co jest dla mnie dobre, bo ktoś inny popiera jego zdanie? ja się demokratycznie na to nie zgadzam!
Cytat: | Senpuu. I wszystkie inne fora gdzie regulamin jest napisany na poważnie i moderacja obowiązuje się go przestrzegać. |
No widzisz, a tutaj to nie moderatorzy mają stosować się do regulaminu, ale użytkownicy.
Poza tym na sępu także obowiązuje zasada "nie podoba się, to sobie idź, albo cię wyprosimy". Właśnie dlatego, że wkraczając do społeczności forumowej zobowiązujesz się przestrzegać ustalonych standardów, a nie je narzucać.
I regulamin na sępu absolutnie nie jest demokratyczny.
nervyzombie napisał/a: | To jest zaprzeczenie postępu jaki wypracowała ludzkość przez kilka ostatnich stuleci. |
I przez cały ten czas działaniom ludzkim towarzyszyła cenzura.
nervyzombie napisał/a: | To się w sumie zastanawiam kto dokładnie jest Overmindem w takim razie. Chyba oni wszyscy go tworzą. :/ |
Przecież już Ci wyjaśniono, że moderatorzy działają indywidualnie i jako organy niezawisłe, co najwyżej się naradzają.
nervyzombie napisał/a: | i jak zdobędę władzę |
A, przepraszam, kto Ci ją przekaże?
nervyzombie napisał/a: | przynajmniej staram się wprowadzać innowacje i reformować. |
Zauważ, że do tej pory wszystko działa dobrze i to Ty masz problem. Może to nie forum wymaga reformacji i innowacji?
nervyzombie napisał/a: | No może poza ircem gdzie wchodzę przez multi no ale skoro bany tam się sypią za takie rzeczy... |
Regulamin forum = regulamin IRC, więc zszargałeś zasady, przyznałeś się do tego, szukasz usprawiedliwienia, a innych masz czelnośc pouczać, że nie przestrzegają reguł.
nervyzombie napisał/a: | Ciężko mnie tutaj nazwać trollem, bo trzeba tak nazwać też modów. |
Nie zaprzeczyłbym.
nervyzombie napisał/a: | Tu nic nie działa. Tutaj moderatorzy współpracują tak żeby stłamsić użytkownika i nie dopuścić do tego żeby wyszło na to że on ma rację. |
Totem, Moshi, Ysen, Mai, Tren (i kto tam jeszcze, bo pamięć zawodna) proszę przestać mię tłamsić!
Cytat: | W jakim świecie ty żyjesz? |
V ynternetach.
nervyzombie napisał/a: | Nikt nie pali ognia, po co. My też nie będziemy. |
Pewnie, że nie. Mam elektrykę, bez ognia sobie poradzę.
nervyzombie napisał/a: | A co to ma do tematu? |
Odwołuję się do standardów demokratycznego państwa i funkcjonowania przepisów w takowym na przykładzie. |
|
|
|
|
|
nervyzombie
|
Wysłany: 09-06-2013, 00:28
|
|
|
Slova napisał/a: | Że niby ktoś ma za mnie decydować, co jest dla mnie dobre, bo ktoś inny popiera jego zdanie? ja się demokratycznie na to nie zgadzam! |
Nie ma czegoś takiego jak pełne zadowolenie społeczne i system idealny. Demokracja to mniejsze zło, w oligarchii w ogóle nie możesz nawet zamarzyć że będziesz decydować o czymkolwiek. W ogóle o czym my rozmawiamy? O wyższości demokracji nad resztą? Przecież to oczywiste. Chiny są chyba jedynym niedemokratycznym mocarstwem liczącym się w rozgrywce światowej. Ale oprócz nich są demokratyczne USA, Indie, Francja, Niemcy, Japonia, Brazylia, ROSJA XD, Korea Płd, Wielka Brytania itp.
Slova napisał/a: | o widzisz, a tutaj to nie moderatorzy mają stosować się do regulaminu, ale użytkownicy.
Poza tym na sępu także obowiązuje zasada "nie podoba się, to sobie idź, albo cię wyprosimy". Właśnie dlatego, że wkraczając do społeczności forumowej zobowiązujesz się przestrzegać ustalonych standardów, a nie je narzucać. |
Nie, te zasady są bezsensu i zamierzam je zmienić wszystkie po kolei. I urządzić czystki w moderacji. XD
Slova napisał/a: | regulamin na sępu absolutnie nie jest demokratyczny. |
Jest sensowny i spójny w każdym razie. W ogóle, na forach nie robi się demokracji bo to dość skomplikowane.
Slova napisał/a: | I przez cały ten czas działaniom ludzkim towarzyszyła cenzura. |
I cenzura niby pozwalała się ludzkości rozwijać? W jaki sposób? Zamykając gęby innowatorom?
Slova napisał/a: | Przecież już Ci wyjaśniono, że moderatorzy działają indywidualnie i jako organy niezawisłe, co najwyżej się naradzają. |
Przecież już ci wyjaśniłem że tak nie jest. I moja niepoparta czymkolwiek opinia jest tyle samo warta co twoja.
Slova napisał/a: | A, przepraszam, kto Ci ją przekaże?
|
Jeszcze nie wiem, jakbym wiedział to bym już tu rządził, proste co nie?
Slova napisał/a: | Zauważ, że do tej pory wszystko działa dobrze i to Ty masz problem. Może to nie forum wymaga reformacji i innowacji? |
Nie, to forum wymaga zmian a nie ja. Tutaj trzeba zaprowadzić dyscyplinę i praworządność a jednocześnie liberalizm i demokrację. W skrócie: kulturę i cywilizację. Po germańsku.
Slova napisał/a: |
Regulamin forum = regulamin IRC, więc zszargałeś zasady, przyznałeś się do tego, szukasz usprawiedliwienia, a innych masz czelnośc pouczać, że nie przestrzegają reguł. |
Zostawmy sprawę IRC-a, tutaj wyszło nieporozumienie ze względu na cytuję wielebną GoNik "A chuj nie będziesz po Amie jeździć".
Slova napisał/a: | Pewnie, że nie. Mam elektrykę, bez ognia sobie poradzę. |
... Żart co nie? Bo nie chce mi się pisać że bez ognia nie byłoby prądu. :/
Slova napisał/a: | Odwołuję się do standardów demokratycznego państwa i funkcjonowania przepisów w takowym na przykładzie. |
Prawodawstwo w realu to jest kilkadziesiąt razy bardziej skomplikowany i zagmatwany problem. To się średnio ima do tego forum. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 09-06-2013, 00:36
|
|
|
Cytat: | Przecież już ci wyjaśniłem że tak nie jest. I moja niepoparta czymkolwiek opinia jest tyle samo warta co twoja. |
Oj, moja opinia jest poparta tym, że miałem bana i jestem na forum dłużej do Ciebie, znam moderatorów przeszłych i obecnych i ogólnie jestem fajny.
nervyzombie napisał/a: | Nie ma czegoś takiego jak pełne zadowolenie społeczne i system idealny. |
Więc po co chcesz psuć coś, co się sprawdza?
nervyzombie napisał/a: | Nie, te zasady są bezsensu i zamierzam je zmienić wszystkie po kolei. I urządzić czystki w moderacji. XD |
A kto Ci na to pozwoli?
nervyzombie napisał/a: | I cenzura niby pozwalała się ludzkości rozwijać? W jaki sposób? Zamykając gęby innowatorom? |
I ukrywała działania ludzkie przed osobami, którym nie były na rękę.
nervyzombie napisał/a: | Jeszcze nie wiem, jakbym wiedział to bym już tu rządził, proste co nie? |
Mam odpowiedź: nikt. Koniec imprezy, dobranoc.
nervyzombie napisał/a: | Tutaj trzeba zaprowadzić dyscyplinę |
Jest.
nervyzombie napisał/a: | praworządność |
Odezwał się ten z multikontem.
Cytat: | a jednocześnie liberalizm |
Borze uchowaj.
nervyzombie napisał/a: | W skrócie: kulturę i cywilizację. Po germańsku. |
Pójdźmy o krok dalej i zróbmy bo aryjsku.
nervyzombie napisał/a: | ... Żart co nie? Bo nie chce mi się pisać że bez ognia nie byłoby prądu. :/ |
Nie, to bez prądu nie byłoby ognia w pierwszej kolejności.
nervyzombie napisał/a: | Prawodawstwo w realu to jest kilkadziesiąt razy bardziej skomplikowany i zagmatwany problem. |
I to jest główny argument za tym, by go nie używać w stosunku do rzeczy prostych, takich jak forum. |
|
|
|
|
|
nervyzombie
|
Wysłany: 09-06-2013, 00:46
|
|
|
Slova napisał/a: | Oj, moja opinia jest poparta tym, że miałem bana i jestem na forum dłużej do Ciebie, znam moderatorów przeszłych i obecnych i ogólnie jestem fajny. |
Dalej wartość twojej opinii wynosi zero. Nie liczą się dla mnie znajomości z moderatorami tylko racjonalne argumenty. Zbanowanie mnie to słaby argument.
Slova napisał/a: | Więc po co chcesz psuć coś, co się sprawdza? |
Bo się nie sprawdza...?
Slova napisał/a: | A kto Ci na to pozwoli? |
Stalinowi ktoś pozwalał?
Slova napisał/a: | I ukrywała działania ludzkie przed osobami, którym nie były na rękę. |
I jak to ma się do rozwoju społecznego? Jak? Nie odpowiedziałeś.
Własnie widzę. Szczególnie szanowany i przestrzegany jest regulamin przyzwalający moderacji na wszystko.
Slova napisał/a: | Borze uchowaj. |
Chcesz czy nie - to jest postęp.
Slova napisał/a: | Pójdźmy o krok dalej i zróbmy bo aryjsku. |
Średni pomysł. Hitler był idiotą, charyzmatycznym idiotą.
Slova napisał/a: |
I to jest główny argument za tym, by go nie używać w stosunku do rzeczy prostych, takich jak forum.
|
Oh lawd Slova ale to ty go użyłaś w odniesieniu do forum... Ja tu nie chciałem wprowadzać prawodawstwa z reala tylko takie, które działałoby lepiej i nie pozostawiałoby miejsca na nieobiektywne decyzje i kretyńskie interpretacje.
W ogóle to zmieniłeś tą dyskusje w jakiś czat, odpowiadamy sobie po jednym zdaniu... |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 09-06-2013, 00:57
|
|
|
nervyzombie napisał/a: | Bo się nie sprawdza...? |
Przecież forum działa, dyskusje trwają, wyrzucenie kogoś to wielkie wydarzenie - więc chyba działa?
nervyzombie napisał/a: | Stalinowi ktoś pozwalał? |
Czy to niebezpośrednia groźba zabójstwa wobec moderacji?
nervyzombie napisał/a: | I jak to ma się do rozwoju społecznego? Jak? Nie odpowiedziałeś. |
Ukryte projekty ciężej sabotować, więc mają większe szanse powodzenia, więc bardziej przyczyniają sie do rozwoju społecznego.
Cytat: | Szczególnie szanowany i przestrzegany jest regulamin przyzwalający moderacji na wszystko. |
No jakieś instrumenty muszą mieć, by wykonywać swoje zadania skutecznie. A po co ich ograniczać, skoro mogą używać wszystkiego i być skuteczni?
nervyzombie napisał/a: | Chcesz czy nie - to jest postęp. |
Postępakizm bym rzekł.
nervyzombie napisał/a: | Średni pomysł. Hitler był idiotą, |
Polemizowałbym.
nervyzombie napisał/a: | tylko takie, które działałoby lepiej |
Sugerujesz, że jesteś w stanie ustanowić prawo lepsze i skuteczniejsze od osób, które się w tym specjalizują i mają w tej materii wykształcenie poparte wiedzą z różnych dziedzin?
Minąłeś się z powołaniem w takim razie.
nervyzombie napisał/a: | W ogóle to zmieniłeś tą dyskusje |
Co zmieniłem?
nervyzombie napisał/a: | odpowiadamy sobie po jednym zdaniu... |
Po prostu nie zmuszasz mnie do niczego więcej. |
|
|
|
|
|
nervyzombie
|
Wysłany: 09-06-2013, 01:09
|
|
|
Slova napisał/a: | Przecież forum działa, dyskusje trwają, wyrzucenie kogoś to wielkie wydarzenie - więc chyba działa? |
Przecież tu są pustki, wchodzi ledwo kto, jedynie stronnicza moderacja i parę innych osób. Co za dyskusje niby? Gdzie tu masz jakąś dłuższą i poważną dyskusję?
Slova napisał/a: | Czy to niebezpośrednia groźba zabójstwa wobec moderacji? |
Od razu morderca...
Slova napisał/a: | Ukryte projekty ciężej sabotować, więc mają większe szanse powodzenia, więc bardziej przyczyniają sie do rozwoju społecznego.
|
YY WTF? Może poprzesz to jakimś przykładem. Podaj historyczny przykład gdzie cenzura w ewidentny sposób pozwoliła się rozwinąć czemukolwiek.
Slova napisał/a: | No jakieś instrumenty muszą mieć, by wykonywać swoje zadania skutecznie. A po co ich ograniczać, skoro mogą używać wszystkiego i być skuteczni? |
Po co ich ograniczać? No tak po co się ograniczać. Dajmy każdemu po atomówce. I żeby mogli ich używać do woli, bez żadnych konsekwencji prawnych. W ogóle, znieśmy prawo. Władza lepiej wie co dla nas w danej chwili najlepsze. Bo są zaufani.
Slova napisał/a: | Postępakizm bym rzekł. |
Postępakizm to jest to co wy tutaj robicie czyli oligarchia, tłamszenie jednostki i liczne ataki na wolność słowa. To jest właśnie przeciwieństwo postępu.
Slova napisał/a: | Polemizowałbym.
|
W ogóle to było kretyńskie odniesienie z twojej strony bo starożytne plemiona germańskie a Hitlera dzieli ... zacznijmy od tego że nie można tego nawet utożsamiać w taki sposób że Germanie=Niemcy...
Slova napisał/a: | Sugerujesz, że jesteś w stanie ustanowić prawo lepsze i skuteczniejsze od osób, które się w tym specjalizują i mają w tej materii wykształcenie poparte wiedzą z różnych dziedzin?
Minąłeś się z powołaniem w takim razie. |
Sugerujesz że ten regulamin był napisany przez wykształconych specjalistów? Lol. Z różnych dziedzin?
Slova napisał/a: | Po prostu nie zmuszasz mnie do niczego więcej. |
Łał, nie wychodzi nam dyskusja to spróbujmy upokorzyć rozmówcę - pro taktyka. Nie zmuszam cię do niczego więcej? To czemu nie odpowiadasz na połowę moich wypowiedzi tylko bierzesz wyrywki? Mam dać cytaty wskazujące na to że po prostu nie wiesz co napisać i pomijasz niektóre fragmenty? |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 09-06-2013, 01:23
|
|
|
nervyzombie napisał/a: | Przecież tu są pustki, wchodzi ledwo kto, jedynie stronnicza moderacja i parę innych osób. |
Bo fora M&A to ogólnie przeżytek - teraz są czasy Facebooka i stronek z obrazkami. Fora to było rozwiązanie idealnie pięć lat temu, teraz używają ich tylko dinozaury i to bardziej z przyzwyczajenia. Młodzi nawet nie myślą o forumowaniu.
nervyzombie napisał/a: | Podaj historyczny przykład gdzie cenzura w ewidentny sposób pozwoliła się rozwinąć czemukolwiek. |
Badania medyczne prowadzone w konspiracji w średniowieczu. Gdyby ich nie ukrywano, to medycyna dostałaby niezłą kosę w plecy.
nervyzombie napisał/a: | Bo są zaufani. |
Ja moderatorom kotatsu ufam. Ty nie musisz, ale to nie mój problem.
nervyzombie napisał/a: | liczne ataki na wolność słowa |
Popełniasz podstawowy błąd - forum to własność prywatna. To, że Ty go używasz to wynik czyjejś życzliwości i to się może w każdej chwili zmienić.
nervyzombie napisał/a: | Sugerujesz że ten regulamin był napisany przez wykształconych specjalistów? |
Tak. Ale akurat nie do tego się odnosiłem.
nervyzombie napisał/a: | To czemu nie odpowiadasz na połowę moich wypowiedzi tylko bierzesz wyrywki? |
Bo mi tak wygodniej i na rękę.
nervyzombie napisał/a: | Mam dać cytaty wskazujące na to że po prostu nie wiesz co napisać i pomijasz niektóre fragmenty? |
Nie musisz, ja wiem, kiedy ganiam się w ślepym zaułku. |
|
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 09-06-2013, 02:22
|
|
|
Demokracja, komunizm, absolutyzm, dyktatura, czy Bóg wie co jeszcze, to są to ustroje państwowe i dotyczą prawa publicznego. Relacji "wertykalnej", "pionowej", między obywatelem a państwem. Słownictwo to jest groteskowo pretensjonalne w kontekście dyskusji o forum internetowym.
Problematyka forum internetowego w kontekście relacji pomiędzy użytkownikami, to jest to domena prawa prywatnego, są to relacje "horyzontalne", "poziome" ("pionowe" mogą być tylko w zakresie np. hipotetycznych podatków od tej usługi na rzecz państwa, otrzymania zezwolenia na prowadzenie takiej działalności itd.).
Zarejestrowanie się na forum jest przystąpieniem do umowy. Umowy pomiędzy "właścicielem forum" a userem. Regulamin forum jest wzorcem umownym w rozumieniu art. 384 k.c. Obowiązuje obie strony i mają się one tego trzymać. Zasadniczo - o ile treść nie jest sprzeczna z zasadami współżycia społecznego itd. itp. Nie jest tak, że jak sobie tam proponent cokolwiek wpisze, to to obowiązuje. W prawie może kiedyś tak było, ale kilkaset lat temu.
Kwestią otwartą jest, czy dla for stosujemy reżim z 385(1), gdzie są wymienione przykładowe niedozwolone postanowienia umowne. Artykuł ten dotyczy sytuacji, kiedy podpisującym wzorzec jest konsument; naprzeciwko konsumenta stać więc winien przedsiębiorca. A skoro tak, to przekładając to na grunt forum, powinna tu być jakakolwiek działalność gospodarcza, zarobkowa - np. reklamy. Wcale nie musi to być dochodowe.
Jeśli uzna się, że wchodzi tu wprost przepis o przykładowych niedozwolnych postanowieniahc umownych, to zabrania się m.in. arbitralności jednej ze stron w rozwiązaywaniu umowy, odstąpieniu od niej, interpretacji zapisów umowy itd.
Mówiąc prościej: użytkownika i "właściciela" forum wiąże umowa, którą jest regulamin. Obie strony winny dotrzymywać tę umowę; jeśli którejś coś nie pasuje, to może ją rozwiązać, ale trzeba sięzastaanowić w tej sytuacji nad terminem wypowiedzenia. "Ban" to natychmiastowe rozwiązanie/odstąpienie od umowy, które musi mieć podstawę w tejże umowie. Jeśli nie ma, no to jest to złamanie umowy, ale co w związku z tym? Jak ktoś komuś wypije puszkę coli teoretycznie też można iść do sądu, ale jakoś się nie zdarzyło, żeby ktoś poszedł.
W umowie-regulaminie może być zapisane, że jedna strona zrywa ją wedle kaprysu, olewając ustawowe terminy wypowiedzenia, ale pytanie, na ile coś takiego z teoretyczno-prawnego punktu widzenia byłoby skuteczne.
Oczywiście osoby takie jak moderatorzy, administratorzy na forum zz określonymi uprawnieniami, także z tego teoretycznego i abstrakcyjnie uczciwego punktu widzenia muszą być, tak jak są pracownicy w biurze obsługi klienta w sieciach telefonii komórkowej czy w banku.
Generalnie jednak nad powyższym mało kto się kiedykolwiek zastanawiał, bo życie tego nie wymaga.
Sprawcy obecnego zamieszania szczerze i bez zbędnej złośliwości polecałbym nabranie dystansu. Nawet jeśli ma w czymś rację, czego ja w swej obojętności emocjonalnej nie zamierzam weryfikować na swój własny użytek, to i tak jest to raczej bez wpływu na cokolwiek. Czasami pogorszenie opinii o drugim człowieku powinno wystarczyć za sankcję. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 09-06-2013, 07:39
|
|
|
alosza napisał/a: | "Ban" to natychmiastowe rozwiązanie/odstąpienie od umowy |
Zdaje się, że mylisz bana z usunięciem konta. Takie przypadki też się zdarzały, wyłącznie na wniosek użytkownika o ile mnie pamięć nie myli. Ban to tylko forma kary, a kara powinna być nieuchronna i w miarę technicznych możliwości natychmiastowa, by pełnić swoja funkcję wychowawczą.
nervyzombie napisał/a: | liczne ataki na wolność słowa |
Ty z kolei mylisz wolność słowa z brakiem konsekwencji za wypowiedź. Wojewódzki i Figurski polecieli za dowcip na antenie, więc pomyśl - może będziesz przez te bany sławny. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 09-06-2013, 12:31
|
|
|
Nervyzombie, uprzejmie proszę o zmianę tonu i zaprzestanie obrażania innych użytkowników. Jeżeli masz coś do powiedzenia, wyrażaj się kulturalnie, bo teksty w stylu: ...jak zdobędę władzę to spłoniecie w piekle, Wróć się do epoki sprzed wynalezienia ognia z takim mózgiem. trudno za kulturalne uznać. Nie tolerujemy chamstwa na forum, o czym już kiedyś chyba wspominałam.
PS Co do wątpliwości związanych z regulaminem - obecnie nie planujemy wprowadzenia żadnych zmian, czy to własnych czy sugerowanych. W opinii moderacji, jak i wielu użytkowników, regulamin jest jasny i przejrzysty, a przy odrobinie dobrej woli spokojnie można bawić się na forum, nie łamiąc go. Nic mi także nie wiadomo o zapowiadanej zmianie władzy, jako że Crack jest osobą odpowiedzialną i sensowną, sądzę, że uprzedziłby moderację o planowanych roszadach. Dziękujemy za troskę i zapewniamy, że Kotatsu ma się całkiem dobrze, a jeśli nawet umiera, to robi to z godnością, pełne pogody ducha. Jest nam tu ciepło, wesoło i przytulnie, jak to pod kocykiem. Dziękujemy za zmiany, nie potrzebujemy. :) |
|
|
nervyzombie
|
Wysłany: 09-06-2013, 13:03
|
|
|
@moshi_moshi @Crack Nie wiem czy tutaj moje działania się na coś zdały i administracja raczyła się ogarnąć w stosunku do mnie ale widzę zmianę podejścia. No i w sumie tak może być.
Slova napisał/a: | Bo fora M&A to ogólnie przeżytek - teraz są czasy Facebooka i stronek z obrazkami. Fora to było rozwiązanie idealnie pięć lat temu, teraz używają ich tylko dinozaury i to bardziej z przyzwyczajenia. Młodzi nawet nie myślą o forumowaniu.
|
Na FB, na 9gagu i kwejku mam poważnie dyskutować na jakiś temat? Z kim? Gdzie? W komentarzach do kolejnego obrazku hejtującego ateistów/katolików? Nie. Co prawda popularność for spadła, ale wciąż imo tworzą własną niszę w internecie. Co prawda większość ludzi one nie interesują, ale ta część która lubi dyskutować na serio, z inteligentnymi rozmówcami to niby gdzie ma pójść? Powiedz mi to skieruję się tam natychmiast, bo mnie też przeraża archaiczność forów. Albo forum jest intelektualne i upada - albo obowiązuje na nim zasada jednej linijki i jest całkiem popularne.
Slova napisał/a: | Badania medyczne prowadzone w konspiracji w średniowieczu. Gdyby ich nie ukrywano, to medycyna dostałaby niezłą kosę w plecy. |
Ciągle nie rozumiem związku. Obecnie wszelkie takie badania są jawne, już od jakiegoś czasu są jawne a jest to epoka triumfów medycyny... Naukowcy z różnych krajów mogą się bez problemu kontaktować współpracować, nie trzeba przeznaczać środków na ukrywanie badań,
Slova napisał/a: | Ja moderatorom kotatsu ufam. Ty nie musisz, ale to nie mój problem. |
Yy. Nie wiem co na to odpowiedzieć tak w sumie. Imo to nie powinna być kwestia zaufania do samych moderatorów a kwestia zaufania że będą przestrzegały sensownego regulaminu.
Slova napisał/a: | Popełniasz podstawowy błąd - forum to własność prywatna. To, że Ty go używasz to wynik czyjejś życzliwości i to się może w każdej chwili zmienić. |
Własność prywatna może łamać polskie prawo - ?
Slova napisał/a: | Bo mi tak wygodniej i na rękę. |
Aha. Na dobrą sprawę można uznać wszystko to co piszesz za żart i nie odpowiadać bo twoja jednolinijkowa argumentacja mnie do tego nie zachęca. Nie odpowiadasz na wszystko co piszę bo nie możesz. Ja nie odpowiadam na co poniektóre twoje wypowiedzi bo to albo żart albo jawna kpina ze mnie.
alosza napisał/a: | Demokracja, komunizm, absolutyzm, dyktatura, czy Bóg wie co jeszcze, to są to ustroje państwowe i dotyczą prawa publicznego. Relacji "wertykalnej", "pionowej", między obywatelem a państwem. Słownictwo to jest groteskowo pretensjonalne w kontekście dyskusji o forum internetowym. |
Tolerujesz jedynie używanie pojęć w sposób czysto podręcznikowy, bez miejsca na interpretację(sic!)? Język to nie prawo. Gdyby tak było to by w ogóle nie wyewoluował.
Może i jest pretensjonalne, ale wygodne i dość użyteczne. Czemu mamy go nie używać? To jasne że nie traktujemy forum jako formy państwowości i że używamy wymienionych pojęć w uproszczeniu i zmodyfikowanym kontekście.
Resztę twojej odpowiedzi skwituję tak - nie pasuje mi ta umowa i chcę wynegocjować lepsze dla mnie warunki.
BOReK napisał/a: | Ty z kolei mylisz wolność słowa z brakiem konsekwencji za wypowiedź. Wojewódzki i Figurski polecieli za dowcip na antenie, więc pomyśl - może będziesz przez te bany sławny. |
Wojewódzki i Figurski w sposób dobitny przekroczyli granicę dobrego smaku, chociaż ja osobiście bym ich za to nie sankcjonował w żaden sposób, jestem lewakiem i granica dobrego smaku kończy się u mnie gdzieś za nekrofilią i kanibalizmem. I w ich przypadku to rozumiem. Ale ja zostałem ukarany za to że nie gloryfikuję wartości życia ludzkiego ponad wszystko inne. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 09-06-2013, 13:09
|
|
|
nervyzombie napisał/a: | chcę wynegocjować lepsze dla mnie warunki. |
Podstawą negocjacji jest to, aby strony były względem siebie równe i od siebie niezależne, inaczej nie nazywa się takiej rozmowy w ten sposób. W tej sytuacji obawiam się, że warunki do podjęcia negocjacji nie występują... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|