Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wszechbiblia Anime - recenzje |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 13-04-2004, 08:42
|
|
|
No dobrze, po kolei - donoszę, że dotarły do mnie dwie recenzje Bakuretsu Hunters (ka_tka, jesteś szybsza od światła...), które po niewielkiej obróbce trafią na stronę... Jutro. Ale na pewno trafią. Czy to znaczy, że możemy też liczyć na Fushigi Yuugi?
Dostałam również Mermaid Forest od Xenipha i ostateczną wersję Uteny od Vanille - również powinny być najpóźniej jutro.
Crack - dobra, na razie zapisuję Crest..., a Gato - Digimona (jakkolwiek by się tam poszczególne serie nie oznaczały, zostawiam to Twojemu rozpoznaniu). Pliki ze schematami wyślę dzisiaj po południu, mam je w domu. I wiem, warto by je posadzić na serwer do samodzielnego ściągania... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 13-04-2004, 10:22
|
|
|
Szybka? Zasiadłam jednego wieczoru, napisałam, w dzień sprawdziłam, wszelkie błędy spowodowane pisaniem późną porą poprawiłam, no i jest ;P
No to w takim razie FY TV mogę napisać, ale z OAVkami potem na mnie nie liczcie - przeszło mi i raczej już nie obejrzę ^^'' |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 14-04-2004, 17:55
|
|
|
W takim razie oto schemat dla wszystkich zainteresowanych: schemat.txt.
Co do tego Cresta, to będzie najwcześniej za tydzień. Właśnie przed kilkoma godzinami się dowiedziałem że z czasem będę miał teraz dość kiepsko. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 14-04-2004, 18:54
|
|
|
Właściwie, to może warto by też umieścić listę, kto co pisze? Chyba, że nikt tego nie ma spisanego ;P
Obeszło by się bez "a co z tym i tym? pisze ktoś?" wtedy |
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 14-04-2004, 19:18
|
|
|
KA_tka ->pomysł wykorzystaliśmy...z tym że jakiś spory kawał czasu temu:P i jest rozpiska kto mniejwięcej co pisze...ale chyab nikt tego nie uaktualnia...choć nie wiem nei zaglądam na to^^" |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 14-04-2004, 20:34
|
|
|
Ja uaktualniam, ale trzymam na razie u siebie. Zgłosić się zawsze można, sprawdzenie to moment - a i tak to się do mnie przesyła.
Ka_tka - Twoje recenzje są, tylko na razie nie podpisane, bo Martin jeszcze nie wprowadził Twojego nicka do bazy. Ale to się niedługo poprawi. |
|
|
|
|
Martin
Wszechbiblia.Net Admin
|
Wysłany: 14-04-2004, 23:16
|
|
|
Martin wprowadzil dzis jak tylko z warszawy wrocil... po czym przewrocil sie i padl ze zmeczenia. =.-.= ZZzzz... a teraz spie dalej. |
_________________ http://www.wszechbiblia.net |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 16-04-2004, 10:39
|
|
|
ka_tka dodana już z nicka, natomiast Aria dała znać, że zabiera sobie do zrobienia Excel Sagę. Ciekawe, czy jej się uda - nad tym tytułem ciąży jakieś fatum: widzieli to prawie wszyscy i jakoś nikt nie jest w stanie nic na ten temat napisać. Trzymam kciuki. |
|
|
|
|
Aria
Matka Opiekunka
Dołączyła: 25 Paź 2003 Skąd: piąta cela po lewej ^^ Status: offline
|
Wysłany: 16-04-2004, 13:29
|
|
|
:DDDDD czemu Fatum? Czy ja o czymś nie wiem? ^^''''''''''
postaram sie to zrobić jak najlepiej. dzisiaj sciagam wzór i biore sie do roboty. Ręce załamywałam jak szukałam w necie o tym recenzji a znalazłam jedną do tego z tekstem że Menchiego Excel znalazła podczas powodzi ____^____. To nic że był wtedy pożar... |
_________________ http://niziolek.deviantart.com/
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 21-04-2004, 14:14
|
|
|
No więc dobrze. Wrzuciłam dzisiaj do bazy dwie nowe recenzje - mój Star Ocean EX i Arii Excel Sagę (chwilowo niepodpisaną).
Aria: część uwag już zgłosiłam, zobacz, co zrobiłam z tekstem... I jeszcze jedna sprawa, która umknęła: tam by się chyba przydały ze dwa zdania, że ES to nie tylko komedia, ale przede wszystkim parodia anime - poszczególne odcinki parodiują poszczególne gatunki anime. Ale nie chciałam tego dopisywać sama do cudzego tekstu... |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 29-04-2004, 17:20
|
|
|
Post pod postem... Ale nie zamierzam się poddawać.
Ponieważ Bambosh Rider jakoś o tym zmilczał, wspomnę, że na stronkę zostały wrzucone jego recenzje dwóch OAVek 3x3 Eyes, a także Final Fantasy: Legend of Crystals.
A ode mnie dochodzi Haibane Renmei. Śliczna rzecz. |
|
|
|
|
Ragnarok_666
|
Wysłany: 29-04-2004, 21:33
|
|
|
Dobra, nudziło mi się, przeczytałem parę recenzji w waszej strony gdzie mogę je skomentować (chodzi yu sprawdzenie zgodności z moim gustem)? niech będzie tu (przeczytałem recenzje tych animków które widziałem) najwyżej usuniecie mojego posta
Cowboy Bebop >>> dobra recenzja , Avellana masz dobry gust :]
Dragon Ball >> zła recenzja, od razu widać że pisał ją jakiś mangowiec który nie odróznia różnicy miedzy tym co dobre a co się podoba (no offence Yuby)
Cytat: | UWAGA: ze względu na raczej sporą dawkę brutalności, krwi, itp. młodszym widzom oglądanie DBZ odradzam. |
to mnie rozwaliło anime którego targetem są raczej dzieci w wieku od 11 do 14 lat,(widać to po fabule i postaciach) jest odradzane młodszym widzom. No chyba że coś innego rozumiemy pod pojęciem młodszy. no pomijam fakt że DB brutalne zbyt nie jest
nie jest to jedyne z czym się nie zgadzam, mógłbym się nawet trochę
pokłócić^^ , może to yuby ma rację
Vision of Escaflowne >> mniej więcej się zgadzam (oceniłbym to na 4-) ale mam pytanie o co chodzi stą naciąganą fabułą? już wiele rzeczy zapomniałem
Golden BOY>> Dobrze
Grobowiec świetlików >> bardzo dobrze
Gundam Wing >> żle (już prawie przekonałem się że to gniot)
GIts>> zanim obaczę recenzję wolałbym se przypomnieć film
Hellsing>> nie lubię tego ale recenzja jest nawet dobra (hell jest brutalny ale nie szokujący , jak "pasja") ale dawno nie widziałem, musiałbym se znów pamięć odświeżyć
Iria>> oj dawno to oglądałem, ale pamiętam że mi się podobało więc dobra recenzja
soul hunter >> nieżle
Saint seyia >> b. dobrze
receznje wszystkie co ma w tytule słowo slayers ominąłem szerokim łukiem
spiritek avay >> dobrze (ten film jest jedynym filmem miyazakiego jaki widziałem, ale w sumie nie zrozumiałem zachwytów nad nim, choć dla dzieci pewnie jest dobry)
Record off lodoss war >> no fakt że anime jest klasyczne , sztampowe i przewidywalne aż do bólu ale nie mogłem się oderwać ( w przeciwieństwie do kiepskich slayersów)
Tak se to napisałem z nudów , można to zignorować
________
a macie zamiar recenzować mangi
ech może se sam założe stronę z recenzjami nie ograniczającymi się tylko do anime (bedą tam ksiązki, filmy , mangi *___*, piękna idea ale pewnie szybko by mi się znudziła) :} zauważyłem że lubię pisać receznję (potym jak zaczełem pisać recenzje pasji na religię) |
_________________ przepraszam wszystkich |
|
|
|
|
Yuby
Kotosmok
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-04-2004, 22:41
|
|
|
No więc pokolei:
Cokolwiek by o DB nie mówić, to jest to anime wyjątkowe (wiele osób w Polsce, w tym ja, ma nawet do niego sentyment, bo od niego wielu zaczynało kontakty z anime). Niepozbawione wad, ale bądź co bądź to klasyka. I to jedyna, niepowtarzalna i po prostu dobra. Pod względem pomysłu, a przede wszystkim humoru. Powiem tak: DB można nie lubić, ale trzeba cenić i szanować. Jak kazdą wielką klasykę.
DBZ... Po pierwsze, nie jestem jedynym który zamieściłby taki komentarz.
Po drugie... Widz 14-letni to widz moim zdaniem już świadomy. Ale 7-11? Komentarz jest raczej skierowany do tych, którym może się na pierwszy rzut oka wydawać, że DBZ to zwykła bajka. Jeśli bajka, to w sam raz dla dzieci... A nie do końca tak jest. Wszyscy chyba znamy słynną aferę programu UWAGA. Moim zdaiem wynika ona po części wlaśnie z takiego standartowego toku myślenia. Już pomijam fakt, że ten komentarz można też odnieść do humoru, którego 11 letnie dziecko po prostu nie zrozumie. |
_________________ From the brightest start
Comes the blackest hole
You had so much to offer
Why did you offer your soul? |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 30-04-2004, 08:27
|
|
|
btw: ja te obiecane recenzje mam napisane, tylko że mój monitor poszedł do naprawy, a sama siedzę na drugim kompie ^^''
Tak, genialne dziecko nie pomyślało o nagraniu na dyskietkę ^^''
Tyle, jeśli chodzi o tłumaczenie się ^^''
Cytat: |
Gundam Wing >> żle (już prawie przekonałem się że to gniot)
|
To, że ty uważasz, że to gniot, nie znaczy, że recenzja jest napisana "żle"... chyba, że ja o czymś nie wiem?
Literkę "ź" masz pod alt+x. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-04-2004, 09:28
|
|
|
Ragnarok_666 napisał/a: |
Vision of Escaflowne >> mniej więcej się zgadzam (oceniłbym to na 4-) ale mam pytanie o co chodzi stą naciąganą fabułą? już wiele rzeczy zapomniałem (...)
________
a macie zamiar recenzować mangi
|
Escaflowne:
- co klika chwil z nieba zstępuje słup światła niewyjaśnionej genezy (interwencja bogów? błąd w matrixie? scenarzyści postanowili nie zabijać jeszcze bohaterów) i przenosi postacie gdzieś daleko.
- gdy druzyna popada w tarapaty przybywa Moleman i przypomina sobie, że on właściwie ma jakieś leczące listki / księżniczka kończyła akademie medyczną / coś w tym stylu.
- facet, który okazuje się porwaną dawno temu siostrą jednego z głównych bohaterów.
Mangi:
Był taki projekt, tyle, że wyszło na to, że:
a) Mang na naszym rynku wydawniczym jest niewiele.
b) Mało kto z nas je kupuje.
c) A jeśli już, to wszyscy te same.
d) A skanlacji nam się nie chce opisywać
e) Trzeba byłoby pisać do nich osobny kawałek bazy danych, a nawet to, co jest jeszcze nie jest gotowe.
Czyli prawdopodobnie mang recenzować nie będziemy. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|