FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Następny
  Wszechbiblia Anime - recenzje
Wersja do druku
Noire Płeć:Kobieta
Pomniejszy Inżynier

Status: offline
PostWysłany: 08-04-2004, 21:30   Wszechbiblia Anime - recenzje

Matkooo..jakie kompedium O___o..ileż do czytania ^^,dobra robota n_n

Nie ma tam Ruroni Kenshina..zbrodnia! XD Serię chętnie bym opisała..ale posiadam niepełna..dodajmy jeszcze że brakuje mi około 90%..ale za to mam pełna OAVkę ^^..moge conieco pisnac,jesli mozna..

Numer Gadu-Gadu
2120255
_Agit_Niezalogowany_
Gość
PostWysłany: 08-04-2004, 23:11   

Mam szkice obu obiecanych recenzji - tak, późno, ale mysle ze nienajgorsze będą (FMA i Kino no Tabi). A propos nazwy, to napisze to w newsie, ale tu może już wspomnę - w szóstym tomie Slayers pojawią się kilkukrotnie nazwa "Wszechbiblia", co może tylko cieszyć :> udało się to przeforsować! To już niemal tak, jakby zarejestrowano tą zupełnie zwariowaną nazwę...

<<chyba muszę co nieco zmienić w opisie FMA... po ostatnich odcinkach...>>
Powrót do góry
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 09-04-2004, 07:19   

Agit: wprowadzić nowe słowo do języka polskiego - to jest coś!

Małe pytanie techniczne: ponieważ co chwila pojawia się kwestia, że ktoś nie doczytał maili na grupie Yahoo, zastanawiam się, czy nie otworzyć na forum tematu "technicznego" - takiego, jak ma choćby Lost Universe - jako skrzynki kontaktowej.

Gość
PostWysłany: 10-04-2004, 12:15   

Nie jestem pewna, ale chyba się pisze "Ach my goddness!" a nie goddess...
A jeśli chodzi o recenzje... Kiedyś z mężoną planowałyśmy zrobić stronę o mandze, ale projekt upadł... Nie mam tych recenzji na kompie, bo kiedyś trzeba było formatować dysk i się wykasowało, ale mogę poprosić Eri żeby je wysłała. Chyba, że ktoś już pisze o "Puni Puni Poemi" i "Ranma 1/2" . Miałam gdzieś opisaną jeszcze "Melody Pichy Pich" czy jakoś tak. Najbardziej różowe, słodkie, bezsensowne anime jakie widziałam==. Może się przyśnić O_o. To akurat mam na kartce i nie pamiętam gdzie... W ostateczności mogę napisać od nowa.
Powrót do góry
Alira14 Płeć:Kobieta
Wielkie Prych

Grupy:
House of Joy
WIP
PostWysłany: 10-04-2004, 12:17   

No masz, zapomniałam się zalogować==. To na górze to moje.
A! Jako ciekawostkę można dodać do Arjuny, że jest wzrorowana na pewnej hinduskiej legendzie... Mogę pogrzebać i sprawdzić jakiej, bo już nie pamiętam (skleroza==)

Daria - Czy kiedykolwiek nasz wygląd nie wpływa na to jak nas oceniają?
Jane - Kiedy oddajesz organy do przeszczepu, no chyba, że to oczy

Daria, 2x06 -"Monster"

Ostatnio zmieniony przez Alira14 dnia 10-04-2004, 12:38, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3270122
Xeniph Płeć:Mężczyzna
Buruma

Grupy:
AntyWiP
WIP
PostWysłany: 10-04-2004, 12:29   

W angielskim rzeczywiście funkcjonuje coś takiego jak "oh, my goodness!", co można przetłumaczyć jako coś w rodzaju "ło Jezuniu!", jednak nie ma to nic wspólnego z tytułem mangi, który po angielsku brzmi "Oh, My Goddess!", ew. "Ah, My Goddess!", co znaczy ni mniej ni więcej tylko "O, Moja Bogini!". Koniec Off-topu

Lady of Autumn

PostWysłany: 10-04-2004, 12:58   

Faktycznie, japońska megami to bogini, czyli goddess. Więc akurat to tłumaczenie jest prawidłowe. Ale ja dopiero co złapałam literówkę w tytule alternatywnym, więc dobrze, że ktoś na to patrzy...

Alira - jesteś kopalnią wiadomości. Co do ciekawostek - oczywiście, właśnie po to chciałam mieć ten moduł. Tyle, że na razie jest nienapisany, ale będzie na pewno i wtedy będziemy go wypełniać.

Wszystkie trzy wymienione przez Ciebie rzeczy leżą odłogiem. Zamailuję ze szczegółami, a Ty daj mi znać, o który kawałek Ranmy 1/2 chodzi - bo to musi się odnosić do którejś serii/OAVki, nie może być zbiorcze.

P.S. Crack - no to wyszło moje dyletanctwo komputerowe, bo dla mnie alfa byłoby czymś doskonalszym od bety... Przepraszam i obiecuję, że postaram się więcej nie wygłupić. ;)

P.S. II - przejrzałam i trochę zmieniłam Tales of Eternia, ale problem polega na tym, że seria i gra, na której się seria opiera, noszą identyczny tytuł, więc gdybym go użyła, nie byłoby wiadomo, czy mowa o grze, czy o anime. W związku z tym trudno mi zamieniać na coś słowo "gra" - niestety nie daje się go unikać. Ale coś tam zdziałałam.

ka_tka Płeć:Kobieta

PostWysłany: 10-04-2004, 17:53   

Wszystko, co widziałam jest już opisane ^^''

Chociaż nie... pisze ktoś może o czymś takim, co się Bakuretsu (lub Sorcerer) Hunters zwie?

EDIT:

A i Fushigi Yuugi nigdzie nie widzę... ani Miyu, ani Noira. Kamikaze Kaitou Jeanne też nie ma... tyle, że tych dwóch ostatnich w całości jeszcze nie widziałam :P
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2203707
Lady of Autumn

PostWysłany: 10-04-2004, 18:15   

Po kolei: Bakuretsu Hunters nikt nie ruszał. Jeśli tylko chcesz, są Twoi. Tylko daj znać, czy masz na myśli serię TV, czy OAV.

Fushigi Yuugi nikt z dotychczasowej ekipy nie widział w całości - a na pewno warto by to mieć, dobrze, żeby ktoś się tym zajął.

Miyu - przymierza się do tego Yumegari (choć chyba do OAVki) - w każdym razie to do uzgodnienia.

Noir i Kamikaze Kaitou Jeanne - nie ruszone, nie rezerwowane.

Wkleję może to, co ostatnio wysmażyłam w temacie porad dla piszących...

PostWysłany: 10-04-2004, 18:20   

To ja sobie w takim razie zarezerwuję Bakuretsu. I TV, i OAV.

Co do Fushigi - widziałam całe, ale tylko TV, bez OAVek.

Miyu TV w razie czego też mogę się zająć...

EDIT:

Jeszcze mi się przypomniało (coś ja dziś z głową w chmurach ^^'') - I My Me - Strawberry Eggs. Zajęte?

Ostatnio zmieniony przez ka_tka dnia 10-04-2004, 18:25, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2203707
Lady of Autumn

PostWysłany: 10-04-2004, 18:24   

OK, to na razie napisz Bakuretsu - i zobaczymy, co dalej. Wyślę Ci schemat niebawem. Jakoś nie widzę, zeby na FY było stado chętnych, więc potem, jeśli będziesz chciała... A co do Miyu, to trzeba Yume przyhaczyć i dopytać, jak będę wiedziała, to dam znać.

Crack Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 12-04-2004, 11:12   

Mi też możesz wysłać schemat. Rezerwuję sobie Crest of the Stars.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora

PostWysłany: 12-04-2004, 11:13   

Nio, to BH, jak już pewenie zauważyłaś, wysłane. Jak będę jeszcze przydatna, dajcie znać ;P
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2203707
Martin Płeć:Mężczyzna
Wszechbiblia.Net Admin

PostWysłany: 12-04-2004, 16:21   

Crack napisał/a:
Mi też możesz wysłać schemat. Rezerwuję sobie Crest of the Stars.

A cześć dalsza Crest of the Stars czyli "Banner of the Stars" I i II też?

Gato Płeć:Kobieta
Skeletofiliac

PostWysłany: 12-04-2004, 17:51   

Hm... jeśli jesteście zainteresowani, to mogę opisać Digimona. Wszystkie 4 serie i część filmów. Zrobię to z przyjemnością.

Numer Gadu-Gadu
1764862
Strona 1 z 13 Idź do strony 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi