Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wszechbiblia Anime - recenzje |
Wersja do druku |
Noire
Pomniejszy Inżynier
|
Wysłany: 08-04-2004, 21:30 Wszechbiblia Anime - recenzje
|
|
|
Matkooo..jakie kompedium O___o..ileż do czytania ^^,dobra robota n_n
Nie ma tam Ruroni Kenshina..zbrodnia! XD Serię chętnie bym opisała..ale posiadam niepełna..dodajmy jeszcze że brakuje mi około 90%..ale za to mam pełna OAVkę ^^..moge conieco pisnac,jesli mozna.. |
|
|
_Agit_Niezalogowany_
Gość
|
Wysłany: 08-04-2004, 23:11
|
|
|
Mam szkice obu obiecanych recenzji - tak, późno, ale mysle ze nienajgorsze będą (FMA i Kino no Tabi). A propos nazwy, to napisze to w newsie, ale tu może już wspomnę - w szóstym tomie Slayers pojawią się kilkukrotnie nazwa "Wszechbiblia", co może tylko cieszyć :> udało się to przeforsować! To już niemal tak, jakby zarejestrowano tą zupełnie zwariowaną nazwę...
<<chyba muszę co nieco zmienić w opisie FMA... po ostatnich odcinkach...>> |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 09-04-2004, 07:19
|
|
|
Agit: wprowadzić nowe słowo do języka polskiego - to jest coś!
Małe pytanie techniczne: ponieważ co chwila pojawia się kwestia, że ktoś nie doczytał maili na grupie Yahoo, zastanawiam się, czy nie otworzyć na forum tematu "technicznego" - takiego, jak ma choćby Lost Universe - jako skrzynki kontaktowej. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 10-04-2004, 12:15
|
|
|
Nie jestem pewna, ale chyba się pisze "Ach my goddness!" a nie goddess...
A jeśli chodzi o recenzje... Kiedyś z mężoną planowałyśmy zrobić stronę o mandze, ale projekt upadł... Nie mam tych recenzji na kompie, bo kiedyś trzeba było formatować dysk i się wykasowało, ale mogę poprosić Eri żeby je wysłała. Chyba, że ktoś już pisze o "Puni Puni Poemi" i "Ranma 1/2" . Miałam gdzieś opisaną jeszcze "Melody Pichy Pich" czy jakoś tak. Najbardziej różowe, słodkie, bezsensowne anime jakie widziałam==. Może się przyśnić O_o. To akurat mam na kartce i nie pamiętam gdzie... W ostateczności mogę napisać od nowa. |
|
|
|
|
|
Alira14
Wielkie Prych
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Draminion gdzie normalnym wstęp wzbroniony!;) Status: offline
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 10-04-2004, 12:17
|
|
|
No masz, zapomniałam się zalogować==. To na górze to moje.
A! Jako ciekawostkę można dodać do Arjuny, że jest wzrorowana na pewnej hinduskiej legendzie... Mogę pogrzebać i sprawdzić jakiej, bo już nie pamiętam (skleroza==) |
_________________ "Lepszy jest brak weny niż bycie Chuckiem Austenem"
Daria - Czy kiedykolwiek nasz wygląd nie wpływa na to jak nas oceniają?
Jane - Kiedy oddajesz organy do przeszczepu, no chyba, że to oczy
Daria, 2x06 -"Monster"
Ostatnio zmieniony przez Alira14 dnia 10-04-2004, 12:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 10-04-2004, 12:29
|
|
|
W angielskim rzeczywiście funkcjonuje coś takiego jak "oh, my goodness!", co można przetłumaczyć jako coś w rodzaju "ło Jezuniu!", jednak nie ma to nic wspólnego z tytułem mangi, który po angielsku brzmi "Oh, My Goddess!", ew. "Ah, My Goddess!", co znaczy ni mniej ni więcej tylko "O, Moja Bogini!". Koniec Off-topu |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 10-04-2004, 12:58
|
|
|
Faktycznie, japońska megami to bogini, czyli goddess. Więc akurat to tłumaczenie jest prawidłowe. Ale ja dopiero co złapałam literówkę w tytule alternatywnym, więc dobrze, że ktoś na to patrzy...
Alira - jesteś kopalnią wiadomości. Co do ciekawostek - oczywiście, właśnie po to chciałam mieć ten moduł. Tyle, że na razie jest nienapisany, ale będzie na pewno i wtedy będziemy go wypełniać.
Wszystkie trzy wymienione przez Ciebie rzeczy leżą odłogiem. Zamailuję ze szczegółami, a Ty daj mi znać, o który kawałek Ranmy 1/2 chodzi - bo to musi się odnosić do którejś serii/OAVki, nie może być zbiorcze.
P.S. Crack - no to wyszło moje dyletanctwo komputerowe, bo dla mnie alfa byłoby czymś doskonalszym od bety... Przepraszam i obiecuję, że postaram się więcej nie wygłupić. ;)
P.S. II - przejrzałam i trochę zmieniłam Tales of Eternia, ale problem polega na tym, że seria i gra, na której się seria opiera, noszą identyczny tytuł, więc gdybym go użyła, nie byłoby wiadomo, czy mowa o grze, czy o anime. W związku z tym trudno mi zamieniać na coś słowo "gra" - niestety nie daje się go unikać. Ale coś tam zdziałałam. |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 10-04-2004, 17:53
|
|
|
Wszystko, co widziałam jest już opisane ^^''
Chociaż nie... pisze ktoś może o czymś takim, co się Bakuretsu (lub Sorcerer) Hunters zwie?
EDIT:
A i Fushigi Yuugi nigdzie nie widzę... ani Miyu, ani Noira. Kamikaze Kaitou Jeanne też nie ma... tyle, że tych dwóch ostatnich w całości jeszcze nie widziałam :P |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 10-04-2004, 18:15
|
|
|
Po kolei: Bakuretsu Hunters nikt nie ruszał. Jeśli tylko chcesz, są Twoi. Tylko daj znać, czy masz na myśli serię TV, czy OAV.
Fushigi Yuugi nikt z dotychczasowej ekipy nie widział w całości - a na pewno warto by to mieć, dobrze, żeby ktoś się tym zajął.
Miyu - przymierza się do tego Yumegari (choć chyba do OAVki) - w każdym razie to do uzgodnienia.
Noir i Kamikaze Kaitou Jeanne - nie ruszone, nie rezerwowane.
Wkleję może to, co ostatnio wysmażyłam w temacie porad dla piszących... |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 10-04-2004, 18:20
|
|
|
To ja sobie w takim razie zarezerwuję Bakuretsu. I TV, i OAV.
Co do Fushigi - widziałam całe, ale tylko TV, bez OAVek.
Miyu TV w razie czego też mogę się zająć...
EDIT:
Jeszcze mi się przypomniało (coś ja dziś z głową w chmurach ^^'') - I My Me - Strawberry Eggs. Zajęte? |
Ostatnio zmieniony przez ka_tka dnia 10-04-2004, 18:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 10-04-2004, 18:24
|
|
|
OK, to na razie napisz Bakuretsu - i zobaczymy, co dalej. Wyślę Ci schemat niebawem. Jakoś nie widzę, zeby na FY było stado chętnych, więc potem, jeśli będziesz chciała... A co do Miyu, to trzeba Yume przyhaczyć i dopytać, jak będę wiedziała, to dam znać. |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 12-04-2004, 11:12
|
|
|
Mi też możesz wysłać schemat. Rezerwuję sobie Crest of the Stars. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 12-04-2004, 11:13
|
|
|
Nio, to BH, jak już pewenie zauważyłaś, wysłane. Jak będę jeszcze przydatna, dajcie znać ;P |
|
|
|
|
|
Martin
Wszechbiblia.Net Admin
|
Wysłany: 12-04-2004, 16:21
|
|
|
Crack napisał/a: | Mi też możesz wysłać schemat. Rezerwuję sobie Crest of the Stars. |
A cześć dalsza Crest of the Stars czyli "Banner of the Stars" I i II też? |
_________________ http://www.wszechbiblia.net |
|
|
|
|
Gato
Skeletofiliac
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|