Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Komp mi świruje... HELP!! O_o |
Wersja do druku |
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 12-03-2005, 10:19
|
|
|
Dobra, kto ma jakiś pomysł?... Komp mi się restartuje regularnie co 5-10 minut. Nawet antywirusem go nie mogę przeskanować, bo nie zdążę... Obstawiacie wirusa, czy coś mi się mogło przepalić? (grrrr...).
[ Dodano: Sob 12 Mar, 2005 10:33 ]
O, jeszcze lepiej... Teraz w ogóle zrobił się czarny ekran, komp przestal reagować na cokolwike (z powerem włacznie), popmogło odłaczenie od zasilania - kolejne, bo za kilkoma pierwszysmi razami nie zamierzał się włączyć - -" Zresztą w takim stanie znalazłam bestię wczoraj i od tego się zaczęło.
[ Dodano: Sob 12 Mar, 2005 10:35 ]
Poza tym wyskoczył mi ekran mówiący, ze jeśli kom sam się wyłacza itp., należy mu kliknąć "wróć do ostatnich działających ustawień". Miło z jego strony, ciekawe, czy mu pomoże --"
(Ja wiem, ze to "dodaj" wygląda dziwnie, ale paru postów z rzędu nie wysłałam dzięki restarcikom i teraz piszę na wszelki wypadek po kawałku :P) |
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-03-2005, 11:07
|
|
|
skanuj przy odlaczeniu od neta? |
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 12-03-2005, 20:04
|
|
|
Seri-jeżeli to sie dzieje jak masz włączony net to to wirus, jeżeli nie, no cóż pomysłu na to co to może być nie mam najmniejszego, format zapewne pomoże ale czy jest konieczny nie wiem... |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 12-03-2005, 20:07
|
|
|
Nawet jeśli nie ma neta to może być wirus... jednak podejrzewam ż to chyba cos sie przepaliło, skoro robi problemy juz z samym startem :-( Może zasilacz? |
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-03-2005, 20:55
|
|
|
byl zasilacz, wymieniony ;) teraz co prawda nie dziala w nim wiatrak.
i nie, nie jestem serika, ja tylko ten zasilacz u niej wymienialam ;) |
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 12-03-2005, 21:19
|
|
|
wiem że to głupie ale sprawdźcie czy kabelki podopinane, mi kiedyś raz sam z siebie wyskoczył kabel od CD-romu i sie dziwiłem że nie widze tego wogole w exprolatatorze:P
chociaz z drugiej strony pewnie tylko ja mieszkam w nawiedzonym domu...no coż:P |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-03-2005, 21:32
|
|
|
nie sa, poniewaz nie ma gniazdka ;) wiatrak ma inny wtyk, a nie bylo kabla |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 12-03-2005, 22:18
|
|
|
Jeśli mówiąc "restarty" macie na myśli nagłe resety (bez żadnego "zamykania Windows"), to najprawdopodobniej leży coś ze sprzętu. Chłodzenie, zasilanie, pamięć, procesor - to najczęstsi winowajcy. Nie ma na to lepszego sposobu, jak metoda prób i błędów.
[ Dodano: Sob 12 Mar, 2005 ]
Na wszelki wypadek dodam, że przegrzewanie się zasilacza również może być źródłem losowych resetów, zawieszeń i dziwnych awarii, więc lepiej, żeby ten wiatrak pracował. |
|
|
|
|
|
Serika
|
Wysłany: 12-03-2005, 22:27
|
|
|
Wiem, dlatego teraz siedzę na starym kompie, takna wszelki wypadek... A jutro przejadę się na giełdę, to powinno załatwić problem. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 12-03-2005, 22:50
|
|
|
Czy ktoś wie co się może dziać z moim Flashgetem==? Co bym nie ściągał, wyskakuje error i nie idzie. Już przeinstalowałem, ale nie pomogło. Help... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 13-03-2005, 08:52
|
|
|
Tilk-ramy to to raczej nie są, wtedy komp włączając sie poprostu zaczął by pikać i sie nei wączał, chłodzenie możliwe i zasilanie tysh...powodzenia Seri |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 13-03-2005, 10:47
|
|
|
Posprawdzaj może kondensatorki, czy nic się z żadnego nie wylewa, kiedyś coś podobnego miałam |
|
|
|
|
|
Serika
|
Wysłany: 13-03-2005, 11:45
|
|
|
Ja melduję, że kupiłam sobie taki śmieszny rozgałęziacz podpinany do płyty głównej (10 złotych za 10 cm kabelka, co za zdzierstwo!) i komputer jest w pełni sprawny ^.^v
Dzięki, Bianca! ^^ |
|
|
Sakura_chan
Gość
|
Wysłany: 02-02-2007, 14:19
|
|
|
Pole do popisu dla fachowców
Mam nowego kompa z zainstalowanym fabrycznie Windowsem XP Media Center Edition.
Średnio kilka razy dziennie wyskakuje mi ni stąd ni zowąd radosny komunikat na niebieskim tle i8nformujący iż pojawił się problem i system zostanie zamknęty by zapobiec uszkodzeniu.
Dalej jest komunikat:
KERNEL STUCK INPAGE ERROR
Dalej, że mam sprawdzić hardware i software.
Mam antywir, antyspy itp, wirusa żadnego nie mam. Nie jest to chyba też sprawka żadnego z programów, gdyż problem ten pojawiał się zanim cokolwiek zainstalowałam.
Poszłam do sklepu w którym kupowałam kompa, uprzednio spisawszy słowo w słowo pojawiający się komunikat. Koleś stwierdził że mam przywieźć kompa a on zrobi reinstalkę.
<idzie się pociąć nożyczkami do papieru>
Czy reinstalka jest naprawdę konieczna ? Help ! |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 02-02-2007, 19:59
|
|
|
Raczej tak. Jeśli się na tym skończy, to i tak dobrze - innymi "możliwościami" są tu:
a) uszkodzona kość pamięci
b) uszkodzony dysk (albo zawirusowany boot sector)
c) uszkodzona płyta
trochę więcej informacji:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q315266 |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|