FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
  Wszechbiblia Anime - domena
Wersja do druku
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

Status: offline
PostWysłany: 14-03-2005, 14:28   

A mnie się od czasu do czasu przypomina, że coś miałam napisać i nie napisałam...

Otóż ja jednak jestem przeciwna skrótom w nazwie. Po prostu: wszystkim nam bardzo fajnie, bo Wszechbiblię znamy jak własną kieszeń i rozpoznamy ją w każdym skrócie. Ale wiem z własnego doświadczenia, że wolę wklepać w wyszukiwarkę nawet coś takiego jak www.animenewsnetwork.com, niż zastanawiać się, czy oni zdecydowali się na ann.com, anewsnet.com, czy może animenn.com. Jak strona mi się spodoba, to i tak ją dodam do ulubionych. Więc ja bym się upierała przy wszechbiblia.info

Lady of Autumn

PostWysłany: 11-04-2005, 13:39   

Uprzejmie zawiadamiam, że dysponujemy własną nową domeną:

www.wszechbiblia.info

Okrzyki zachwytu wskazane. Głosy krytyki zostaną stłumione.

Jednocześnie wszyscy forumowicze, którzą są tak mili i linkują nas na swoich stronach, blogach czy deviantach, proszeni są o poprawienie linków na nowy adres.

Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 11-04-2005, 13:41   

Hurra! ^^ <okrzyki zachwytu> Bardzo dobrze :) Już idę zmienić adres...

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Crack Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 11-04-2005, 14:36   

Zmieniłem ustawienia forum żeby działało z nową domeną. Jeśli ktoś miał ustawione autologowanie, musi je właczyć na nowo.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 11-04-2005, 16:19   

Hurra!!!!
<zmienia linki na stronach>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 11-04-2005, 16:39   

woo! gratulacje dla nas ;)
Powrót do góry
Szaman Fetyszy Płeć:Mężczyzna
Epic One

PostWysłany: 12-04-2005, 12:33   

Hurra :P <pisze wierszyk pochwalny> :P
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2277120
Lady of Autumn

PostWysłany: 16-04-2005, 21:41   

Informuję, że przestał działać jeden z naszych aliasów - anime.wszechbiblia.net

Osoby, które były tak miłe i zamieściły link do nas na swoich stronach lub w podpisach na innych forach proszę o zmianę go na http://www.wszechbiblia.info

Adres http://www.wanime.pro24.pl działa normalnie, ale mimo wszystko polecałabym użycie nowej nazwy domeny.

Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 17-04-2005, 08:44   

ok, to moze ktos podmieni linka na forum? ;)
Powrót do góry
tilk Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 17-04-2005, 09:02   

Zmienione.
Właściwie, to co się stało? Wiadomo, jakie były powody brutalnego usunięcia nas z wszechbiblia.net?

No i się namieszało, bo całkiem sporo linków prowadziło do nas przez anime.wszechbiblia.net, przez co przy wyszukiwaniu "Wszechbiblia" w Google właśnie ten adres jest na pierwszej pozycji. Grr.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 17-04-2005, 09:59   

Też byśmy chcieli wiedzieć, naprawdę... - -"

Numer Gadu-Gadu
1051667
Martin Płeć:Mężczyzna
Wszechbiblia.Net Admin

PostWysłany: 20-04-2005, 14:12   

Szanowna Redakcjo Wszechbibli(.INFO) Anime oraz Użytkownicy forum.

Z wielkim bólem na sercu jako administrator Wszechbibli.NET przez zaistniałą smutną dość dla mnie sytuację zmuszony zostałem do napisania tego oto oświadczenia.

Pragnę uprzejmie poinformować, że Wszechbiblia od dawna posiada własną domenę, którą jest "wszechbiblia.NET" i jest to jedyny oficjalny adres internetowy stron legitymujących się nazwą Wszechbiblia.

Adres anime.wszechbiblia.net był przekierowaniem na serwer obsługujący stronę „Wszechbiblia Anime” i nic nie stało na przeszkodzie by stał się realnym adresem. Na zapytanie wystosowane przez Tilka w tej kwestii została udzielona pozytywna odpowiedź, że czynność odpowiedniego ustawienia CNAME jak najbardziej może zostać przeprowadzona by adres „anime.wszechbiblia.net” przestał być przekierowaniem tylko realną domeną (czyli mówiąc prosto cały czas wyświetlał się na pasku adresu i byłby łatwy do zapamiętania, o co Wszystkich przecież chodziło). Od tamtego czasu nie otrzymałem żadnej informacji o tym by takowe zmiany wprowadzić i na tym dialog się urwał mimo naszej (redakcji Wszechbibli.Net) dobrej woli w tej materii.

Rejestracja domeny „wszechbiblia.INFO” nastąpiła bez poinformowania żadnego z administratorów Wszechbiblia.net o tym tak istotnym i ważnym fakcie. Pragnę też zaznaczyć, iż parę dni temu rozmawiałem z Szanowną Panią Redaktor „Avellaną” – Wszechbibli Anime i żadne słowo na ten temat nie padło… Jest to naprawdę bardzo przykre i niepoważne zagranie. Naprawdę trudno mi uwierzyć, że coś takiego stało się to bez naszej wiedzy. Rejestracja takiego adresu wprowadzi tylko zamieszanie, choćby w postaci wyników zwracanych przez Google i jeszcze paru innych niedogodności, o których osoba rejestrująca zapewne nie pomyślała…

Drugą bardzo istotną i ważną kwestią jest pozbawienie (bez poinformowania o tym fakcie, i bez podania żadnej przyczyny) uprawnień administracyjnych na forum, założycielce i twórczyni, Wszechbibli czyli Agit której choćby odrobina szacunku się należy bo gdyby nie Ona wszechbibli by nie było. Nawet jeśli jest to symboliczny admin to myślę, że nie było szczególnych przeszkód, by go zostawić, ale widać niektórym są chyba obce podstawowe zasady dobrego zachowania.

W związku z zaistniałymi okolicznościami i powstałą dość przykrą i niezręczną sytuacją adresy „anime.wszechbiblia.net” oraz „forum.wszechbiblia.net” w trybie natychmiastowym zostały wyłączone. Powyższe kroki dają tylko jedno do zrozumienia - że WB Anime bardzo chce się odłamać od głownego serwisu i zabrać nazwę. Szczerze mówiąc w takim układzie, jeśli nazwa „Wszechbiblia” należała by do mnie głęboko bym się zastanowił nad zabronieniem jej użytkowania.

Reasumując domena wszechbinlia.INFO dotyczy tylko serwisu „Wszechbiblia Anime” i żadne inne niedługo uruchamiane serwisy Wszechbibli nie będą znajdować się w tej domenie tylko pod oficjalnym adresem wszechbiblia.NET. Jest mi naprawdę niezmiernie bardzo przykro, że takie działania zostały podjęte za moimi plecami.

Z poważaniem
Martin – administrator Wszechbiblia.NET

Lady of Autumn

PostWysłany: 20-04-2005, 14:25   

Przepraszam, że odpowiadam pokrótce jako "wywołana do tablicy".

Z domeną chodziło nam głównie o to, żeby to był adres rzeczywisty, a nie przekierowanie. Nie będę wymądrzać w sprawach technicznych. Uznaliśmy, że także dla wyszukiwarek będzie lepiej, jeśli nazwa pojawi się bezpośrednio w adresie.

Przyznaję, że nie zawiadomiliśmy o tym Martina. Nie było to jakieś celowe działanie, po prostu kontakt z nim mocno się rozluźnił i nie przyszło mi to do głowy, że to jakiś poważny problem.

Co do uprawnień administracyjnych. Nie podważam, że Agit jest założycielką i twórczynią Wszechbiblii Slayers, a co za tym idzie - należącego do tej strony forum. Problem polega na tym, że od wielu miesięcy nie logowała się na forum. Ze względów choćby czystego bezpieczeństwa nie jest chyba rozsądne, by w ten sposób "zalegało" konto z uprawnieniami admina. Napisałam do niej w tej sprawie - przyznaję, nie dostałam odpowiedzi i nie mam pewności, czy moje maile dotarły (ale do mnie nie wróciły).

Poza tym właściwie nie mam co odpowiedzieć.

tilk Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 20-04-2005, 14:43   

Moje zdanie, jako autora oprogramowania Wszechbiblii Anime, jest następujące.

Nie popieram izolowania się od serwisu Wszechbiblia.NET. Działanie razem pod wspólną marką pozwoli zdobyć większą popularność oraz renomę.

Od początku proponowałem użycie anime.wszechbiblia.net jako adresu oficjalnego, gdyż wydawało mi się to najbardziej naturalne, biorąc pod uwagę, że Wszechbiblia Anime miała być częścią większego zbioru stron pod wspólną marką. Niestety, z jakiegoś nieznanego mi powodu dyskusja na ten temat została przerwana, a pewne osoby zainteresowały się zakupem własnej domeny. Głównym powodem była zapewne chęć zaprzestania użycia adresu wanime.pro24.pl, a o możliwości użycia anime.wszechbiblia.net albo zapomniano, albo zignorowano z powodu niewiedzy.

Fakt jest faktem - adres wszechbiblia.info jest już zarejestrowany i używany. Zawsze można jednak zacząć używać adresu anime.wszechbiblia.net jako głównego, o ile dojdzie do porozumienia. Zamieszanie będzie co najwyżej w linkach, zamieszania w Google nie będzie, gdyż silnik strony wykonuje przekierowanie HTTP 301 przy wejściu z innego adresu, niż główny.

W kwestii odebrania uprawnień Agit - stało się to zapewne podczas przeprowadzki forum i nie jest mi wiadome, kto podjął tę decyzję. Należałoby spytać o to administratora forum, Cracka. Nie wydaje mi się, żeby stało się to z czyjejś złej woli.

W kwestii działania za plecami - nie jest obecnie łatwo skontaktować się ani z Tobą, ani z Agit. Nie uczestniczycie w dyskusjach na temat rozwoju Wszechbiblii Anime, ani nawet ich nie śledzicie. Nie jest więc dziwne, że decyzje związane z Wszechbiblią Anime dokonywane są bez Waszego udziału.

Podsumowując, jestem nadal zainteresowany współpracą z redakcją Wszechbiblia.NET. Niestety, decyzje w tej sprawie nie należą wyłącznie do mnie, oczekuję więc na wypowiedź redaktora naczelnego Wszechbiblii Anime, Avellany.

Z wyrazami szacunku
Marek Materzok
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Xeniph Płeć:Mężczyzna
Buruma

Grupy:
AntyWiP
WIP
PostWysłany: 20-04-2005, 14:43   

Martin napisał/a:
Jest to naprawdę bardzo przykre i niepoważne zagranie.

Człowieku... I ty masz jeszcze czelność zarzucać komukolwiek bycie niepoważnym? Czy ty ani za grosz nie masz wstydu?

Martin napisał/a:
pozbawienie (...) uprawnień administracyjnych na forum (...) Agit

A niby czemu uprawnienia admina na jakimkolwiek forum miałaby mieć osoba, która na owym forum nie była aktywna właściwie nigdy, nie zagląda tam i ewidentnie ma owo forum gdzieś? Nie chce się zajmować forum to nie, bez łaski...

Martin napisał/a:
Rejestracja takiego adresu wprowadzi tylko zamieszanie, choćby w postaci wyników zwracanych przez Google i jeszcze paru innych niedogodności, o których osoba rejestrująca zapewne nie pomyślała…

A odłączenie drugiego adresu już nie? Oczywiście, typowa moralność Kalego...

Martin, zrozum wreszcie... To TY dałeś dupy i olałeś ciężką pracę reszty zespołu i to, że nikt nie chce już z tobą pracować to tylko i wyłącznie TWOJA wina. I nikt się nie będzie nad tobą litował, jaki to ty jesteś biedny i opuszczony, bo masz wyłącznie to, na co sobie zasłużyłeś.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Strona 2 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi