FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
  Fuzja?
Wersja do druku
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 16-05-2005, 17:18   Fuzja?

Proszę się nie przejmować, ja tylko przekazuję informacje...

Otóż administrator strony www.kasumi.pl (również admin forum Kawajca) zaproponował mi coś na kształt fuzji jego strony z WA. Otóż on ma newsy. My mamy recenzje...

Oczywiście to tylko propozycja, podaje to tylko do informacji...

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 16-05-2005, 17:35   

A na jakich warunkach? To jest bardzo duży serwis, z wielkim forum. Można rozważyć, ale nie jestem do końca przekonana, czy będzie się nam opłacało.

Numer Gadu-Gadu
1051667
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 16-05-2005, 17:54   

Ja sądzę, że nam to się nijak opłaca, ale odpowiedzieć jakoś musiałam... O warunki jeszcze się dopytam, póki co to tylko luźna propozycja.

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 16-05-2005, 19:05   

jak dla mnie to zalezy od warunkow........ o tym ze bedziemy sie rozrastac, mowa byla. wchloniecie przez nich nam sie nie oplaca kompletnie..... fuzja, wlasciwie why not. byla mowa o tym by sie rozrastac. to jest metoda dobra jak kazda inna. Notabene, w tym momencie moznaby bylo wyjsc z ta nowa nazwa.....
Powrót do góry
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 16-05-2005, 19:21   

Zgadzam się z Biancą - trzeba by na spokojnie porozmawiać o konkretach. Najlepiej napuścić tego jegomościa bezpośrednio na mnie...

Realnie mówiąc, dosyć wątpię, żeby to wypaliło. Kasumi to duża i bardzo dobra strona, więc prawie na pewno propozycja będzie oscylować wokół "Dajcie nam recenzje i zostańcie wartościowymi członkami naszej redakcji". Co w obecnej sytuacji może nie do końca mieć sens... Ale kto wie, może co innego im chodzi po głowie... A o nawiązaniu współpracy z jakąś stroną newsową od dawna myślałam, że by nam się opłacało.

Więc tylko proszę, żeby nikt nie zaczął krzyczeć, że zaraz stracimy stronę. Na pewno nie zamierzamy sprzedawać skóry. Na pewno nie tanio. Ale naprawdę jesteśmy na niezłej pozycji do negocjacji i możemy pogadać, zobaczymy.

Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 16-05-2005, 20:09   

Jak na mnie to absolutnie nie ma sensu. Jest sprzeczne z powodami, dla których przyłączyłem się do tego projektu (tzn. ściągnięcie świerzej krwii na forum).

Inna kwestia, że nie podoba mi się myśl, że musiałbym pracować z kimś obcym. Nie lubie tego... Wolę albo działać sam, albo z ludźmi których znam, albo takimi, nad którymi mam władzę. Wiem wtedy, żę jeśli coś nawali, to moja wina... Albo wina kogoś, kogo mogę za to zjeździć do suchej nitki. Nie chciałbym, by efekty mojej pracy były uzależnione od jakiegoś obcego lenia.

Z irracjonalnego, czysto estetycznego powodu jestem na nie... Gdybym chciał u nich publikować swoje recki, to sam bym je do nich wysłał.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Xeniph Płeć:Mężczyzna
Buruma

Grupy:
AntyWiP
WIP
PostWysłany: 16-05-2005, 20:18   

Zeg - ale może najpierw sprawdźmy, czego właściwie chcą?

Szaman Fetyszy Płeć:Mężczyzna
Epic One

PostWysłany: 16-05-2005, 23:34   

Poczekamy, zobaczymy, Ale jedno jest pewne - nie uśmiecha mi się mieć nieznanego szefa nad głową :P
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2277120
Raul Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 17-05-2005, 10:12   

Dzien dobry!

Raul, administrator strony www.kasumi.pl, tak milo juz tutaj przedstawiony przez Mai_chan.

Zegarmistrz napisał/a:
Inna kwestia, że nie podoba mi się myśl, że musiałbym pracować z kimś obcym. Nie lubie tego...

Wszyscy sa obcy zanim ich nie poznasz. :)

Nie przyszedlem tutaj Wam czegokolwiek odbierac - jesli uznacie ze wspolpraca nie bedzie korzystna dla Was to po prostu o tym zapomnimy.

Propozycje (rozne , dodam) omawialem juz z Avellana - dotycza one od najprostszej formy wspolpracy - moje newsy (RSSem) na nowej stronie "WA" , wasze recenzje (RSSem) na stronie Kasumi, przez (ewentualna) szersza wspolprace czy nawet stworzenie osobnej strony pod wspolnym patronatem Kasumi i nowej WA. Chcialbym zaznaczyc ze to tylko propozycje.

Czekam na Wasze pytania :)

PS. A propo szefowania - macie swoja Redakcje, po co wam jeszcze ktos nad glowa. Ja mysle o uzupelnianiu sie wzajemnym stron a nie o byciu czyims szefem. :)
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 17-05-2005, 10:22   

Raul -> to nic osobistego, po prostu na tekst "oddaj nam swoje recenzje bo mamy malo" znajomy admin sie od jednej z polskich stron natknal...

mi sie wydaje, ze wspolpraca jest korzystna dla obu stron, bo jakbysmy nie chcieli, calego ciastka nie zjemy (za malo nas).

natomiast pytanie do ciebie, jaka forme wspolpracy bys osobiscie wolal? i tak, zdaje sobie sprawe ze zdecydowanie sie na robienie wspolnego serwisu z ludzmi ktorych sie nie zna latwe nie jest. I to dziala w obie strony. natomiast powinna pasc jakas chociazby lekko konkretna propozycja, albo ta rozmowa pojdzie w las - nieco nas za duzo.
Powrót do góry
Ryuzoku Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 17-05-2005, 10:34   

hmm, wg mnie najbardizej korzystne było by stworzenie nowej strony gdyż i tak mamy w końcu zmienić tę nazwę, wtedy można by newsy dorzucić i napewno by się to opłacało obydwu stronom, ale wg mnie jeżeli już taka współpraca to wypadało by szanownego dodac do listy redaktorów (no w końcu po coś to istnieje, naprzykład zeby wiedzieć kto się stronką zajmuje)...

proponował bym jutro albo wieczorem jak troche zostanie uzgodnione stworzenie ankiety zeby wszyscy od nas się wypowiedzieli (tak, żeby uniknąć potem problemów w stylu "a ja nic nie wiedziałem" albo "bo sie nikt nei pytał" poprostu czysta ankieta z wyborem tak/nie i dead linem 3 dni)
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 17-05-2005, 10:39   

Ryu -> ale moze najpierw okreslmy co ustalamy ;) bo jednak RSS to jest cos zupelnie innego niz nowa strona (bo nie powstaja pytania typu "jaki lay" "jaka nazwa" itp)
Powrót do góry
Raul Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 17-05-2005, 10:48   

Bianca napisał/a:
Raul -> to nic osobistego, po prostu na tekst "oddaj nam swoje recenzje bo mamy malo" znajomy admin sie od jednej z polskich stron natknal...

Dlatego jestem tu i chce wyjasnic wszelkie watpliwosci :)

Bianca napisał/a:
mi sie wydaje, ze wspolpraca jest korzystna dla obu stron, bo jakbysmy nie chcieli, calego ciastka nie zjemy (za malo nas).

I to nie ma byc dzielenie sie jednym tortem/ciastkiem. To raczej dwa cisteczka ktore inaczej smakuja.

Bianca napisał/a:
natomiast pytanie do ciebie, jaka forme wspolpracy bys osobiscie wolal?

Mysle ze dopoki nie zdobedziemy wzajemnego zaufania (a Wasze jak widze zostalo nadszarpniete) inna niz ta najprostsza forma nie wchodzi w gre.

Mi sie marzy strona z ktorej mozna by wchodzic bezposrednio do recenzji na nowej "WA", fanfikow i opowiadan na nowej WA , newsow z Kasumi, encyklopedii na Kasumi i obu forum.
Taka przezroczysta dla wchodzacego strona na ktorej jes wiecej niz na kazdej z tych stron z osobna.

Bianca napisał/a:
i tak, zdaje sobie sprawe ze zdecydowanie sie na robienie wspolnego serwisu z ludzmi ktorych sie nie zna latwe nie jest. I to dziala w obie strony.

Przyszedlem do Was. Wlasnie po to zeby Was poznac :)

Bianca napisał/a:
natomiast powinna pasc jakas chociazby lekko konkretna propozycja, albo ta rozmowa pojdzie w las - nieco nas za duzo.

Mysle ze ta powyzsza propozycja jest juz nieco bardziej niz lekko konkretna :)
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 17-05-2005, 10:54   

Ano zgadza sie, z dokladnoscia do ciasteczka. Tu mowie o calosci jako anime/mangach/newsach/encyklopedii/calej reszczie ktora mozna by zrobic. W tej chwili ane WA ani Kasumi tego nie ugryzie. Razem natomiast bedziemy troche blizej tego niz osobno........

i skoro juz wiemy, ze mowimy o RSS, to zeby nie mnozyc bytow, czy ktos z modow moglby tu podpiac glosowanie?

Raul -> i jeszcze jedno pytanie, jaka u Ciebie jest procedura z tymi newsami? bo sa zglaszane przez uzytkownikow i co dalej? (long live Q&A)

I pytanie 2: czy oprocz newsow wchodzilaby w gre rowniez encyklopedia? Bo jak pewnie zauwazyles, hasel troche mamy (chociazby w zbiorku na forum), natomiast Ty masz pieknie zrobiony modul techniczny. wiec na polaczeniu jednego i drugiego wszyscy by dobrze wyszli.
Powrót do góry
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 17-05-2005, 11:48   

Moglibyście szczegółowo opisać waszą propozycję, jak to sobie wyobrażacie?

Obecność dwuch forów strasznie by się ze sobą gryzła.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Strona 1 z 4 Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi