FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
  Wszechbiblia - Wasze propozycje!

Czy ulepszona Wszechbiblia jest lepsza?
TAK!
100%
 100%  [ 37 ]
NIE...
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 4
Wszystkich Głosów: 37

Wersja do druku
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

Status: offline
PostWysłany: 19-04-2005, 14:46   

Kolega Redvampire swoim sposobem bycia dość znacznie odbiega od tego, do czego przywykliśmy przez długie miesiące izolacji forum. To jest fakt. Moim zdaniem mieści się w "zdrowej normie", ale fakt, że dawno tu kogoś innego nie było.

A co do tego, czy nas nie chcą... Nie każdy jest zapalonym dyskutantem od początku. Wiele osób jest naprawdę bardzo niepewnych i jeśli strzelą jakąś gafę na początku i zostaną wyśmiane, to pójdą i więcej nie wrócą, bo się będą bały ośmieszenia. Skąd mają wiedzieć, że np. RV albo Ysen albo Ataru mają taki sposób wyrażania myśli i nie należy tego bardzo brać do siebie? OK, to jest niby problem takiej osoby, ale mimo wszystko warto o tym myśleć.

I daję Ci słowo honoru, że Ty sobie nie wyobrażasz, jakiego rodzaju bezsensowne posty my tu przerabialiśmy... I przetrwaliśmy to bez rozlewu krwi.

Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 19-04-2005, 14:46   

Cytat:
Czepiacie się jedynie pana Redvampire'a w zasadzie za odmienne poglądy i chęć poznania poglądów innych, jeśli jest tu nieprzyjazna atmosfera to nie dzięki niemu.

Jasne. Poszukaj sobie innych jego postów to zobaczysz o co nam chodzi. Jego poglądy mnie g***o obchodzą, może sobie być nawet transeksualistą wierzącym-niepraktykującym. Ale jeśli będzie napadał na innych, zwłaszcza nowych, to tolerować tego nie zamierzam.

Ataru Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 19-04-2005, 14:50   

Po pierwsze panie Xeniph gdzie te trolle naskakują na innych użytkowników.
Cytat:
Abstrachując już od tego, że sporą część użytkowników krew zalewa na widok kolejnych postów wspomnianego pana. O tak, jego przybycie niesamowicie podniosło standard forum. Jak diabli.

Pfff, widzę, że koniecznie chcecie się go stąd pozbyć. Niedługo zaczną się tworzyc grupy, jedna przeciwko panu RV, druga składająca się z jego zwolenników. Gwarantuję, że naskakiwaniem na niego nic nie osiągniecie, a możecie jedynie na tym stracić.
Cytat:
Po drugie, to skierowane bardziej do Avellany: rozumiem i popieram tolerancję dla poglądów użytkowników i zachęcanie ich do wyrażania swojego zdania. ALE:
To forum ma jednak swój regulamin, w którym są jasno wyrażone zasady z niego korzystania. Parę osób wielokrotnie otwarcie łamało owe zasady i nie wyciągniąte wobec nich właściwe żadnych konsekwencji. Tak więc zadaję pytanie: PO CO właściwie istnieje Konstytucja, skoro nikt nie ma zamiaru pilnować, by była przestrzegana? Jeśli mamy mieć regulamin, którego nikt nie będzie szanować ani przestrzegać, to równie dobrze można go od razu wyrzucić do kosza.

Po raz kolejny apeluję o konkrety, bo przejrzałem wszystkie posty pana Redvampire'a i nie zauważyłem w nich nic, za co mógłby dostać nawet osta, już o banie nie wspomnę. Konsekwencje, pfff. Widzę, że koniecznie chcecie nakłonić szanowną adminkę, by jakieś kroki podjęła, by ten człowiek więcej tu nie zawitał. Nie tędy droga.

EDIT//
Cytat:
asne. Poszukaj sobie innych jego postów to zobaczysz o co nam chodzi. Jego poglądy mnie g***o obchodzą, może sobie być nawet transeksualistą wierzącym-niepraktykującym. Ale jeśli będzie napadał na innych, zwłaszcza nowych, to tolerować tego nie zamierzam.

No powiedz mi gdzie on dokładnie naskoczył na kogokolwiek w sposób, za który mógłby dostać bana, o którego jak widzę walczycie usilnie. Czytałem wszystkie jego posty i naprawdę nie widziałem nic takiego strasznego. Nieco wyolbrzymiacie problem.

EDIT//
Cytat:
Kolega Redvampire swoim sposobem bycia dość znacznie odbiega od tego, do czego przywykliśmy przez długie miesiące izolacji forum. To jest fakt. Moim zdaniem mieści się w "zdrowej normie", ale fakt, że dawno tu kogoś innego nie było.

Dokładnie, nie jest to może aniołek, lecz to, co on sobą prezentuje jest w granicach zdrowego rozsądku. Nie jego wina, że nie ma tu nikogo nowego. Jak ktos chce, to się zarejestruje i zacznie udzielać.
Cytat:
A co do tego, czy nas nie chcą... Nie każdy jest zapalonym dyskutantem od początku. Wiele osób jest naprawdę bardzo niepewnych i jeśli strzelą jakąś gafę na początku i zostaną wyśmiane, to pójdą i więcej nie wrócą, bo się będą bały ośmieszenia. Skąd mają wiedzieć, że np. RV albo Ysen albo Ataru mają taki sposób wyrażania myśli i nie należy tego bardzo brać do siebie? OK, to jest niby problem takiej osoby, ale mimo wszystko warto o tym myśleć.

Warto, lecz nie zwracając uwagi na coś takiego nie jest dobrym pomysłem.
Cytat:
I daję Ci słowo honoru, że Ty sobie nie wyobrażasz, jakiego rodzaju bezsensowne posty my tu przerabialiśmy... I przetrwaliśmy to bez rozlewu krwi

A co to ma do rzeczy. Może i prztrwaliście to, lecz jesli inni tacy większą grupa dotrą...Nie wiem w jaki sposób to rozwiązaliście, lecz też napewno zwracaliście mu uwagę na to, że robi cos nie tak. Można przecież od początku dać komuś znać, że jeśli przyszedł się powygłupiać, to trafił w złe miejsce.

Ostatnio zmieniony przez Ataru dnia 19-04-2005, 15:01, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 19-04-2005, 14:55   

Cytat:
Pokaż mi, gdzie naruszył drastycznie regulamin.

Olał to co mówiłem ze sto razy. Na niektórych forach zostałby zbanowany. Oprócz tego rażąco naruszył punkty konstytucji które wymieniłem, wybacz ale nie chce mi sie cytowanki z całego forum robić.

Ataru Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 19-04-2005, 15:05   

Cytat:
Olał to co mówiłem ze sto razy. Na niektórych forach zostałby zbanowany. Oprócz tego rażąco naruszył punkty konstytucji które wymieniłem, wybacz ale nie chce mi sie cytowanki z całego forum robić.

Najwyraźniej wybrałeś nie takie sposoby jak należy, to raz, a dwa to, że olał cię osobiście nie oznacza, że skoro go nielubisz, masz od razu starać się o bana dla niego. Co do bana, to sam dostałem dwa bany i o niczym to nie świadczy. Jednego dostałem za odejście z redakcji lame stronki, a drugiego sam nie wiem za co, po prosu byłem kontrowersyjną osobą tam i krytyka, którą im przedstawiłem nie podobała im się. Pan RV z tego co czytałem na tym forum dostał bana jedynie na forum mangazynu, być może innymi sie nie chwalił po prostu, lecz i tego dostał bez konkretnego powodu.

Ostatnio zmieniony przez Ataru dnia 24-04-2005, 11:46, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Lady of Autumn

PostWysłany: 19-04-2005, 16:29   

Nie jestem pewna, dlaczego KAŻDA dyskusja o tolerancji musi się zakończyć awanturą, ale jest to fakt niewątpliwy. Bardzo proszę o skończenie tematu, względnie o powyrywanie sobie kłaków na privie.

1. Redvampire zostaje tu jako użytkownik i jako taki powinien się stosować do uwag moderatorów.

2. Ysengrinn zostaje tutaj jako moderator i jako taki powinien zwracać użytkownikom uwagę.

3. Ze względu na wzgląd ewentualne kasowanie postów Ysengrinn ze wskazaniem na to, które i dlaczego, powinien przekazać Serice.

4. Daję słowo honoru, że nie chcecie zobaczyć zirytowanej Avellany.

5. Do dyskusji można wrócić, jak emocje opadną.

Lady of Autumn

PostWysłany: 20-04-2005, 13:37   

No dobrze, ja już jestem spokojna jak chomik w styczniu, ale katar nie ustąpił. Możemy podjąć dyskusję, bo ciekawa, ale już bez odwoływania się do zachowania forumowiczów, ok?

W temacie banów, ostrzeżeń i tak dalej. Przytoczę przykład z odległej przeszłości. Zapisał się na forum użytkownik. Ustawił sobie natychmiast avatarek ze zdjęciem gołego damskiego biustu i napisem "zgwałć mnie!". Napisał kilka postów w różnych tematach "Slayersowych", głównie na zasadzie "A ja wolę DB". Kiedy - naprawdę grzecznie - poproszono go o zmianę avatara w trybie pilnym, zaczął bluzgać i wyzywać zwracające mu uwagę osoby od k... Został zbanowany. Koniec opowiastki.

Do tego, moim zdaniem, służą bany. Do szybkiego i skutecznego odsiania osobników, który w sposób oczywisty nie nadają się do koegzystencji z innymi. Natomiast - przepraszam - większość z nas to osoby dorosłe, a nawet jeśli nie, to liczące się do osobników myślących. Straszenie ostami, banami - to jakieś takie jak stawianie do kąta w przedszkolu. Trochę nie mieści się w moim pojmowaniu osobnik (osobniczka), który (która) dopóki nie dostanie bana, nie uważa, że należy się czymkolwiek przejąć. Uwaga: nie mówię tu o żadnych użytkownikach forum, słowo honoru. Tak po prostu rozważam problem.

Bany i osty mają sens moim zdaniem na bardzo wielkim forum, gdzie są tysiące użytkowników. Tam faktycznie może nie być subtelniejszych instrumentów... Ja w każdym razie wolałabym zachować to narzędzie na sytuacje opisane powyżej.

Crack Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 23-04-2005, 20:31   

Mimo wszystko, jeśli ktoś nagminnie ignoruje upomnienia i ewidentnie nadal łamie regulamin po uświadomieniu mu tego (nie wchodzę już w to jak jest w sytuacji Redvampire'a), to można zastosować ostrzeżenie. Czerwony znaczek pod avatarem może dać takiej osobie do myślenia, a po pewnym czasie zniknie.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Aliens Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 11-05-2005, 13:21   

A ja mam takie propozycje :) ( to co proponuję wam, ma każde forum)
1. Proponuję wstawienia emotów. :)
2. Proponuję wstawienia shoutboxa

Jeżeli otrzymam negatywne odpowiedzi, proszę o uzasadnienie.
Powrót do góry
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 11-05-2005, 13:36   

1. Nie
2. Nie

(Acz jest to wyłącznie moje zdanie)

Wprowadzenie emotikonek w błyskawicznym tempie doprowadzi do ich nadużywania - a przez to posty staną się nieczytelne. Jak dotąd nie było żadnych problemów z emotikonkami ze znaków przestankowych - :) :( :> >:> XD i tak dalej. Z jako takiego doświadczenia wiem, że im więcej emotikonek, tym więcej postów nimi przepełnionych.

Shoutbox. Na upartego... Ale generalnie zwykle jest to miejsce w którym trolle kwitną... Rolę SB równie dobrze spełni chatroom (a takowy istnieje).

I nie, NIE każde forum to ma. Zarejestrowana jestem na... (liczy) siedmiu forach z czego:

3 mają emotikonki
2 mają SB
So?

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Lady of Autumn

PostWysłany: 11-05-2005, 13:44   

Kronika Forum by Zeg napisał/a:
Forum mialo animowane emotiikony, ale za to nie bylo moderatorow. Dzis jest na odwrot.

Emotikonki przerabialiśmy. W ilościach hurtowych. Prawdę mówiąc, od czasów ich wyrzucenia jakieś dwa lata temu jesteś drugą osobą, która o nie pyta. Moim zdaniem w emotikonkach nie ma nic złego, jeśli są używane w rozsądnych ilościach. Z reguły jednak prędzej czy później pojawia się problem ilości nierozsądnych... Więc musielibyśmy mieć naprawdę dobry powód, żeby je przywracać.

Co do shoutboxa, to poza faktyczną możliwością trollowania nic strasznie zdrożnego w nim nie widzę - w odróżnieniu od emotikonek można go ignorować. Więc tu bym sprawę zostawiała otwartą.

Yuby Płeć:Mężczyzna
Kotosmok

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 11-05-2005, 14:15   

Shoutbox ma, z tego co słyszałem, jedną zasadniczą wadę: dosyć mocno spowalnia działanie całego forum, a to, jak wiemy, zawsze jest niekorzystne ;]

Co do emotikonek: a po co nam one, skoro świetnie nam się żyje bez nich? :P

Why did you offer your soul?
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
3010805
Aliens Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 11-05-2005, 14:17   

Ja umarłem :) Skoro żaden pomysł nie przejdzie, mogę sam umieszczać emotyn na forum :?:
Powrót do góry
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 11-05-2005, 16:08   

shoutbox jest imho wynalazkiem dosyć śmiesznym i ciut idiotycznym - kilkoro użytkowników pisze mini posty ... to kiego grzyba zapisywali sie na forum?

sprawa emotków...
1) od emotków powinno się zacząć już odzwyczajać, co, w wypracowaniach i na sprawdzianach tez będziesz je stawiał?
2) to są obrazki. małe co prawda, ale są. wystarczą mi juz numery, jakie są odstawiane na poważnych forach i stronach, gdzie niektóre posty sa pełnie uścisków, uśmieszków, i diabli czego jeszcze przy byle okazji (nie mówię o szczególnych, bo sama to stosuję na Devie XD). Ale post typu l33t z 5 linijkami uśmieszków jest kretyński imho. Wystarczą tradycyjne nieanimowane emotki typu :) :( XD :P ==' *_* T_T ...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 11-05-2005, 17:05   

Matties, a ja mam pytanie: po licha Ci one? Te ze znaków przestankowych nie wystarczają? Moim zdaniem emotikonki wyglądają nieestetycznie, po prostu. I zazwyczaj zawsze znajdą się osoby, które ich nadużywają. Pobędziesz tu chwilę, to się przyzwyczaisz do forum BEZ nich. A swoje już pewien osobnik usiłował wstawiać - obawiam się, że patrzono na niego nieco dziwnie...

Natomiast shoubox... Ja nie mam nic przeciwko, poza tym, że naprawdę nie rozumiem jego zastosowania. Od tego jest forum, żeby doskutować, po co marna namiastka czata?

Natomiast skoro już przy czatach jesteśmy: może jeszcze nie teraz, ale moim zdaniem można by się było zastanowić nad czatem strony? Strony, nie redakcji.

Numer Gadu-Gadu
1051667
Strona 8 z 9 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi