Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wszechbiblia - Wasze propozycje! |
Czy ulepszona Wszechbiblia jest lepsza? |
TAK! |
|
100% |
[ 37 ] |
NIE... |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Głosowań: 4 |
Wszystkich Głosów: 37 |
|
|
|
Wersja do druku |
Aori Takera
Shonenai maniac^^
Dołączyła: 06 Paź 2004 Skąd: Z samego serca chaosu- czyli Warszawy.. Status: offline
|
Wysłany: 08-01-2005, 11:27
|
|
|
dobra^^ mi osobiście chodziło o coś, co kiedyś chyba było na WB.. Taki właśnie dział fanfikowy^^" TYLKO slayersowski :3
Poza tym.. trzymam kciuki za serwis fanfikowy^^ jeśli miałby powstac. O ile wiem, kiedyś był niejaki FANfik.pl, ale chyba zawiesiło działalność.. |
_________________ Nigdy nie poddawaj się przeznaczeniu,
nawet wśród płaczu i złości
jest cos tak potężnego, że nie zdołasz sie oprzeć.
Takie jest prawo miłości.
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 09-01-2005, 18:17
|
|
|
Martin ma zamiar uruchomić serwis fanfikowy gdzieś w lutym. Będą tam wszystkie fanfiki z Wszechbiblii Slayers. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 09-01-2005, 21:48
|
|
|
Mamy się z tego cieszyć czy płakać:]? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 10-01-2005, 15:12
|
|
|
Sam nie wiem, ale mam nadzieję że ten projekt mu wyjdzie :/ |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Razuri
Siostra Przyłożona ZH
|
Wysłany: 01-04-2005, 13:49
|
|
|
100% na tak! Widze, ze WB zmierza w dobrym kierunku!
I nikt sie nie przeciwstawia! ^^ |
_________________ Do it with Tanuki!
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 19-04-2005, 09:48
|
|
|
Tu chyba bardziej będzie pasować...
Pozwolę sobie zauważyć Ave, że zbyt pobłażasz pewnym osobom. Ja wiem, że chęć rozwiązania wszystkiego na drodze dialogu jest chwalebna, ale nie uważam za dialog sytuacji, w której jedna ze stron w kółko powtarza to samo, olewa sugestie moderacji i atakuje nowych na forum. Takie coś nazywa się trollowaniem, a Red zachowuje się jak skrzyżowanie Buntownika bez powodu i Zakutej czachy. Wszystko zostało już wytłumaczone poprzednim razem, więc dalsze ciągnięcie sprawy dowodzi bezsensu dyskusji na ten temat. Poza tym mały cytacik:
KONSTYTUCJA FORUM WSZECHBIBLII
10. Forum nie służy do prywatnych kłótni i dyskusji. Takowe będą kasowane w najkrótszym możliwym czasie.
11. W nawiązaniu do punktu 10 - powinniśmy szanować cudze poglądy i zainteresowania. Decyzje o kasowaniu tematów podejmują Administratorzy, względnie Moderatorzy. Nie wchodźmy w temat tylko po to, by pokłócić się z piszącymi w nim ludźmi.
14. Ostrzeżenia administratorów/moderatorów należy traktować poważnie. Nie zastosowanie się do nich może powodować kasowanie postów, a w skrajnych przypadkach - bana.
A tu mamy Avellanę...
Wszystko powyższe jest moją prywatną opinią. Nie ma celu obrażania kogokolwiek czy też wymuszania zmian, jest tylko konstruktywną krytyką ustroju. Aczkolwiek nie przeczę, że pewne zmiany by mnie ucieszyły. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 19-04-2005, 10:04
|
|
|
Violence is not the answer. (Chociaż, jak twierdzi Pratchett, może pomóc w zdobyciu odpowiedzi).
A poważnie, to widzisz, Ysengrinn to jest tak. Siedzę sobie, aktualnie zakatarzona, na moim foteliku w mojej Wielkiej Bibliotece i tak myślę, że mogę zbanować:
- Redvampire'a, bo trolluje
- Ysengrinna, bo jest wysoki
- Ryuzoka, bo jest krótko ostrzyżony
- Biancę, bo wygląda dobrze w sukience, jakiej ja na siebie nie wepchnę
- Serikę, bo podarowała mi książkę, która mi się nie spodobała
- a w ogóle to wszystkich, bo mam katar i jestem zła. I może jestem bardzo przypadkowym adminem na tym forum, ale w tej chwili jestem adminem.
Po prostu banowanie to czynność łatwa, przyjemna i szybka. Jeden guziczek. A co potem? Nie podoba mi się idea forum na którym każdy przed wypowiedzią rozważa możliwość bana. Ja bym nie chciała się na takie forum zapisywać.
Nie podoba mi się też idea forum, gdzie użytkownik może zostać przez kogoś napadnięty i skrzyczany. Bo są tacy, którzy będą się bali po czymś takim odezwać, szczególnie, jeśli spotka ich to z "rąk" kogoś, kto jest na forum dłużej od nich. Redvampire - ani żaden inny użytkownik - nie ma prawa tak robić i ochrzanianie go, jeśli się zapomni, jest wskazane. Ale na razie naprawdę nie widzę podstaw do usuwania kogokolwiek z forum. Wiem, że można mi zarzucić, że czekam z tym na nieuchronną awanturę, ale jednak nie uważam banów prewencyjnych za dobry pomysł.
Ysengrinn - masz prawo stosować punkt 14, to znaczy - wywalić kilka postów, szczególnie jeśli RV po raz kolejny wygłosi mało konstruktywną krytykę i po raz n-ty wygłosi ten sam pogląd. Ale mogę być złośliwa i powiedzieć, że w pierwszym okresie swojej bytności na forum - przed tą dłuższą nieobecnością - miałeś bardzo podobną do niego opinię :) |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-04-2005, 10:23
|
|
|
Coz - najlepsi sa zreformowani grzesznicy, podobno najzajadlej tepia sobie podobnych.
Natomiast z punktu widzenia admina forum powiem, ze zgadzam sie z Ave - wywalanie ludzi do niczego nie prowadzi. W sytuacji gdy sa odpowiednio zajadli - ew. konczy sie podchodami/wojnami na sasiednich forach/pm-ami do znajomych itp. W sytuacji gdy nie sa - coz, moze jednak nie zaslugiwali na tego bana? Ciecie postow wymaga troche wiecej pracy admina, ale jest skuteczniejsze - jesli chodzi im o to by "prowokowac", to wczesniej czy pozniej im sie znudzi to klepanie, i albo znormalnieja albo sobie sami pojda... natomiast burzliwe reakcje ze strony ww. admina, to w zasadzie takie dream-come-true, "hej! zauwazyli mnie, znaczy jak bede jeszcze glosniejszy to bedzie mnie bardziej widac".
PS. Ave, z tymi sukienkami to dziala w 2 strony ;) |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 19-04-2005, 11:05
|
|
|
Cytat: | Ale na razie naprawdę nie widzę podstaw do usuwania kogokolwiek z forum. |
Primo kto mówi o usuwaniu? Na trwałego bana zdecydowanie nie zasłużył, ale jakieś konsekwencje ponieść powinien, bo ja sam twierdzi ochrzan na niego nie działa(i to jest duo).
Cytat: | Ale mogę być złośliwa i powiedzieć, że w pierwszym okresie swojej bytności na forum miałeś bardzo podobną do niego opinię |
Zachowywałem się jak gówniarz, wiem. Jak większość ludzi, którzy pierwszy raz się znaleźli na forum i muszą się dostosować. Jeśli to samo by było z Redem nie miałbym pretensji. On jest jednak forumowym weteranem więc brak doświadczenia go nie tłumaczy.
[ Dodano: Wto 19 Kwi, 05 12:12 pm ]
Cytat: | A poważnie, to widzisz, Ysengrinn to jest tak. Siedzę sobie, aktualnie zakatarzona, na moim foteliku w mojej Wielkiej Bibliotece i tak myślę, że mogę zbanować:
- Redvampire'a, bo trolluje |
Nie chcę nic mówić, ale poprzednio nie spotkały go sankcje bo byłaś w złym humorze:P. To trochę nieuczciwe, że on korzysta z twojego nieszczęścia;>. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 19-04-2005, 11:47
|
|
|
Czy byłoby lepiej, gdyby kogoś spotykały sankcje, bo jestem w dobrym humorze? ("Uwaga! Kryć się! Nie postować na forum! Ona się dzisiaj dwa razy uśmiechnęła!")
Ysengrinn - toteż ja mówię, że masz prawo wywalać posty, jeśli ktoś wyraźnie zaczyna bredzić i nie reaguje na przywołania do porządku. Niemniej trzymałabym się tego, że posty należy wyrzucać tylko w jednym wypadku - jeśli zaśmiecają topic. Dyskusja o yaoi robi się wyjątkowo ciekawa i sama ją właśnie z uwagą śledzę.
I nie zamierzałam Ci robić wyrzutów :) Po prostu stwierdziłam pewien fakt obiektywny. Poza tym forum składało się wówczas w dużej mierze z bardzo młodych i bardzo "hałaśliwych" dziewcząt, które wspomnianego wyżej Redvampira by w kupie zadziobały, a potem poleciały z płaczem na skargę, że on je krzywdzi. I chyba po tamtych czasach mi została duuuża tolerancja na każdego, kto przynajmniej umie coś z sensem napisać.
Poza tym ja jestem takim "podrzutkiem" adminem. Nie czuję się matką i stwórczynią tego forum i nie bardzo mam poczucie, że mogę coś na siłę narzucić. Więc też i staram się nie robić więcej krzywdy, niż i tak potrafię zrobić niechcący, jak mnie coś zirytuje. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Ataru
|
Wysłany: 19-04-2005, 12:14
|
|
|
Dyskusja jest co najmniej niezbyt na miejscu, pan Red Vampire zachowuje się nienagannie, widziałem gorszych i na niektórych forach naprawdę zachowują się w stosunku do nowych tak, że nawet nie ma co tego komentować, lecz paradoksalnie tacy "jeźdzcy" są potrzebni. Przykład? Proszę bardzo, mamy forum X, reklama tej stronki znalazła się w piśmie Y, które jest niezbyt lubiane przez fandom i panuje przekonanie, że jest to pisemko dla dzieci, z reszta sam nie przepadam za nim i na forum stronki X, gdyby nie pewna osoba, byłoby naprawdę nieciekawie... Szanujące się forum nie ma być zbiorowiskiem świeżaków...
Avellana napisał/a: | Nie podoba mi się też idea forum, gdzie użytkownik może zostać przez kogoś napadnięty i skrzyczany. Bo są tacy, którzy będą się bali po czymś takim odezwać, szczególnie, jeśli spotka ich to z "rąk" kogoś, kto jest na forum dłużej od nich. Redvampire - ani żaden inny użytkownik - nie ma prawa tak robić i ochrzanianie go, jeśli się zapomni, jest wskazane |
Tu właśnie następuje sprzeczność, mamy zupełnie inne poglądy na ten temat. Może i nowym nie będzie tak łatwo zaaklimatyzować się w danym miejscu, lecz podniesie to standard forum. Oczywiście nie mówię tu o czymś takim jak ubliżanie komuś, bo to nie tędy droga, lecz czasami należy dać komuś do zrozumienia, że coś robi nie tak, nie zawsze bycie miłym i dobrym wychodzi na plus. Czasami warto zastanowić się i spojrzeć na niektóre sprawy z innej strony.
A kłótnie, no cóż, zawsze się zdarzają, niektórzy mają już taki temperament... |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 19-04-2005, 14:16
|
|
|
Cytat: | Tu właśnie następuje sprzeczność, mamy zupełnie inne poglądy na ten temat. Może i nowym nie będzie tak łatwo zaaklimatyzować się w danym miejscu, lecz podniesie to standard forum. |
Sugerujesz, że należy nowym zrobić wstępny teścik, czy są wystarczająco cierpliwi, żeby zostać? Szczerze mówiąc gdybym trafiła na forum, na którym najechanoby na mnie na wstępie za byle co, żeby sprawdzić, czy przypadkiem nie jestem rozwrzeszczaną smarkulą, to nawet bym nie odpowiedziała - po prostu więcej by mnie tam nie zobaczyli. Bo po co mam się kręcić gdzieś, gdzie mnie nie chcą? Jeśli podnoszenie standardu forum ma polegać na nieprzyjaznej atmosferze, to ja dziękuję, postoję...
Cytat: | Szanujące się forum nie ma być zbiorowiskiem świeżaków... |
Bez nowych ludzi każde forum szybko upadkie. Już to przerabialiśmy, naprawdę - kiszenie sie we własnym sosie dość szybko robi się nudne, tym bardziej, ze sporo dyskusji i tak przenosi się na privy. I tak zwykle na stałe zostają tu osoby, które mają coś do powiedzenia, innym się znudzi (albo obrażą się śmiertelnie o zwrócenie uwagi za napisanie 50 jednozdaniowych postów jednego dnia - to też już przerabialiśmy). A jeśli chcemy mieć dużo nowych - dlaczego ich odstraszać?
A tak poza tym:
Cytat: | Primo kto mówi o usuwaniu? Na trwałego bana zdecydowanie nie zasłużył, ale jakieś konsekwencje ponieść powinien, bo ja sam twierdzi ochrzan na niego nie działa(i to jest duo). |
Następnym razem, Ysen, ty ochrzaniasz. Ja, jak powszechnie wiadomo, nie umiem. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 19-04-2005, 14:34
|
|
|
Cytat: | widziałem gorszych i na niektórych forach naprawdę zachowują się w stosunku do nowych tak, że nawet nie ma co tego komentować, lecz paradoksalnie tacy "jeźdzcy" są potrzebni. |
Primo - to nie jest "inne forum" i takie jazdy na nowych nie są tolerowane. Duo - nam tacy jeźdźcy nie są potrzebni, tak się składa, że do tej pory nieźle sobie radziliśmy z dużą ilością młodszych.
Cytat: | Oczywiście nie mówię tu o czymś takim jak ubliżanie komuś, bo to nie tędy droga, lecz czasami należy dać komuś do zrozumienia, że coś robi nie tak, nie zawsze bycie miłym i dobrym wychodzi na plus. Czasami warto zastanowić się i spojrzeć na niektóre sprawy z innej strony.
|
ZGADZAM SIĘ. Red jest tu w miarę nowy więc daję mu do zrozumienia, że coś robi nie tak. I zgadzam się, że bycie miłym i dobrym nie zawsze wychodzi na plus. Po nim to widać. |
|
|
|
|
|
Ataru
|
Wysłany: 19-04-2005, 14:39
|
|
|
Cytat: | Sugerujesz, że należy nowym zrobić wstępny teścik, czy są wystarczająco cierpliwi, żeby zostać? |
Nie mówię tu o tym, żeby każdemu nowoprzybyłemu dostawało się, chodzi bardziej, z resztą osoba, którą krytykują i nie chce odpierać zarzutów pod swoim adresem nie pobędzie dłużej na żadnym forum, bo nigdzie nie ma całkowitej sielanki, jeśli zostaje krytykowana, to napewno nie bez powodu. Jeśli takowy delikwent/delikwentka po kilku cierpkich słowach schowa się i już nigdy nie wróci na to forum to świadczy o nim/niej nienajlepiej...
Cytat: | Szczerze mówiąc gdybym trafiła na forum, na którym najechanoby na mnie na wstępie za byle co, żeby sprawdzić, czy przypadkiem nie jestem rozwrzeszczaną smarkulą, to nawet bym nie odpowiedziała - po prostu więcej by mnie tam nie zobaczyli. |
Czy ja mówiłem, że każdy nowoprzybyły od razu jest zły i należy mu ubliżać? Nie.
Cytat: | Bo po co mam się kręcić gdzieś, gdzie mnie nie chcą? |
Jeśli Cię nie chcą to jakiś tego powód musi być. Warto by się zastanowić nad tym.
Cytat: | eśli podnoszenie standardu forum ma polegać na nieprzyjaznej atmosferze, to ja dziękuję, postoję... |
Kto mówi o nieprzyjaznej atmosferze? Czy jest tu takowa? Nie. Czepiacie się jedynie pana Redvampire'a w zasadzie za odmienne poglądy i chęć poznania poglądów innych, jeśli jest tu nieprzyjazna atmosfera to nie dzięki niemu. Jeśli pisze do jednej osoby, to dlaczego dostaje najazd od innej i to bez żadnego sensownego powodu. Nieprzyjaznej atmosfery tu nie ma, jesli będzie wtedy się zacznijcie tym martwić i dawać ostrzeżenia.
Cytat: | Bez nowych ludzi każde forum szybko upadkie. Już to przerabialiśmy, naprawdę - kiszenie sie we własnym sosie dość szybko robi się nudne, tym bardziej, ze sporo dyskusji i tak przenosi się na privy. I tak zwykle na stałe zostają tu osoby, które mają coś do powiedzenia, innym się znudzi (albo obrażą się śmiertelnie o zwrócenie uwagi za napisanie 50 jednozdaniowych postów jednego dnia - to też już przerabialiśmy). A jeśli chcemy mieć dużo nowych - dlaczego ich odstraszać? |
Jeśli chcecie na sił osoby, które piszą właśnie bezsensowne posty, to zaznaczam, że wielu z Was w końcu to znudzi i zaczniecie się czepiać ich sami. Jeśli przyjdzie nowa osoba, która ma coś do powiedzenia, nie powinniście jej nakłaniać do pozostania, nic na siłę...wiadomo, że wiele osób chce się gdzieś zaczepić i chce być traktowane miło, lecz w takim razie wprowadźcie w życie plan z wszechbiblią pokemon.
EDIT// Panie ysengrinn, czepiasz się go bez najmniejszego powodu. On po prostu prowadzi w ten sposób dialogi i to jest jego styl wypowiedzi. Sam za nim nie przepadam, co wcale nie oznacza, że trzeba go od razu eliminować i jak będzie trzeba to będę raczej z nim niż przeciwko niemu. Pokaż mi, gdzie naruszył drastycznie regulamin. |
Ostatnio zmieniony przez Ataru dnia 19-04-2005, 14:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 19-04-2005, 14:43
|
|
|
Po pierwsze: Ataru - wytłumacz mi proszę, w jaki sposób pozwalanie trollom na naskakiwanie na innych użytkowników ma "podnieść standard forum"? Ba w żaden sposób nie mogę tego pojąć, a to właśnie wynika z twoich słów.
Abstrachując już od tego, że sporą część użytkowników krew zalewa na widok kolejnych postów wspomnianego pana. O tak, jego przybycie niesamowicie podniosło standard forum. Jak diabli.
Po drugie, to skierowane bardziej do Avellany: rozumiem i popieram tolerancję dla poglądów użytkowników i zachęcanie ich do wyrażania swojego zdania. ALE:
To forum ma jednak swój regulamin, w którym są jasno wyrażone zasady z niego korzystania. Parę osób wielokrotnie otwarcie łamało owe zasady i nie wyciągniąte wobec nich właściwe żadnych konsekwencji. Tak więc zadaję pytanie: PO CO właściwie istnieje Konstytucja, skoro nikt nie ma zamiaru pilnować, by była przestrzegana? Jeśli mamy mieć regulamin, którego nikt nie będzie szanować ani przestrzegać, to równie dobrze można go od razu wyrzucić do kosza.
Dziękuję za uwagę i proszę o przemyślenie mojej, a także własnych wypowiedzi. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|