Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Futari Ecchi |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 26-06-2009, 15:06
|
|
|
Altruista: proszę to potraktować jak ostrzeżenie moderatorskie. Temat jest poświęcony dyskusji o konkretnym anime, względnie stanowiącej podstawę adaptacji mandze. Posty niedotyczące tematu są spamem. Pytania o politykę Tanuki w zakresie publikacji recenzji poszczególnych gatunków proszę zadawać w odpowiednim dziale. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
tattwa
|
Wysłany: 14-08-2009, 20:45
|
|
|
Moim zdaniem manga bije anime na głowę pod każdym względem...czytając mangę płakałam ze śmiechu, przy anime nie zdarzyło mi się to ani razu
Poradnik jak poradnik - ciężko mi wyobrazić sobie młodych Polaków po 18 roku życia którzy nie wiedzieliby tak elementarnych rzeczy, o jakich pisze "Miłość krok po kroku" - ale może się mylę? Statystyki pokazują jednak że 18 lat to już sporo jeśli chodzi o doświadczenie...
Manga jest lekka,zabawna i naprawdę sympatyczna - jeśli ktoś się spodziewa ostrych scen erotycznych i podniecających kadrów, to niech lepiej kupi coś innego :) Tutaj na pierwszy plan wybija się niezaradny Makoto, który za wszelką cenę chce być "prawdziwym mężczyzną" i zawstydzona Yura, która tak naprawdę to wstydzi się tego, że się wstydzi i wstydzi się sama przed sobą.
Jak dla mnie, to dominującym akcentem w mandze nie jest erotyka, tylko humor - i to właśnie odróżnia ją od anime, gdzie - mam wrażenie - autorzy starali się na siłę robić "klimacik".
Mangę oceniam naprawdę na plus, z niecierpliwością czekam na 3 tom. :)
Btw - moim zdaniem super są niektóre...hmm...dane teoretyczne zamieszczone w mandze (brak tego w anime...) - np o tym, jakie są jedyne istoty na Ziemi oprócz człowieka posiadające błonę dziewiczą :) (nie sprawdziłam jeszcze, czy to prawda, ciągle zapominam) - to mój absolutny faworyt :). |
Ostatnio zmieniony przez tattwa dnia 14-08-2009, 20:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 14-08-2009, 20:51
|
|
|
Bardzo proszę o stosowanie wielkich liter na początku zdania, oraz o staranniejsze pisanie postów. |
|
|
|
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
Dołączył: 16 Kwi 2009 Skąd: Piotrków Trybunalski Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-08-2009, 21:15
|
|
|
Azag napisał/a: | Nie wydaje ci się też, że to małżeństwo w FE jest takie słodkie - że nic sie nie dzieje i wszystko jest super - pomijając fakt (SPOILER), że Makoto zdradza żonę i też niby nic się nie dzieje - nie nie to jest dla mnie żałość. |
obejrzałeś tą serię dokładnie(mówię o anime, mangi nie czytałem)? w żadnym wypadku w anime nie mam mowy o zdradzie, a jeżeli chodzi o Kikuchi Miyuki, to wcale nie zdradził...
sama seria jest dobra, tylko dlaczego jest taka krótka... można byłoby też tą serię rozciągnąć... |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 25-08-2009, 21:22
|
|
|
Bardzo proszę o stosowanie wielkich liter na początku zdania, oraz o staranniejsze pisanie postów. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-08-2009, 22:07
|
|
|
Cytat: | sama seria jest dobra, tylko dlaczego jest taka krótka... można byłoby też tą serię rozciągnąć... |
Toć manga liczy już ponad 40 tomów. Z tego co mi wiadomo, tam też zdrady nie ma, Makoto uprawia seks z innymi kobietami wyłącznie w swojej wyobraźni. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|