Ergo Proxy |
Wersja do druku |
..:::GHOST:::..
Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: Ciemna strona pomidora :P Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 12-04-2006, 16:18 Ergo Proxy
|
|
|
Na początek mam pytanie... kto słyszał o tym anime? Jest to bowiem tytuł nowy(ukazało się 5 odcinków) więc napewno nie każdy. Fabuła serialu utrzymana jest w cyberpunkowo-mrocznym stylu co lubię najbardziej. Jeśli chodzi o kreskę i cały związany z nią layout to uważam że nie ma lepszego(pod tym względem) anime w chwili obecnej. W samej Japonii EP wyświetlane jest w telewizji ze standardami HDTV oraz dźwiękiem 5.1(czasami im naprawde zazdroszcze!:P).
=====>TRAILER<===================== |
Ostatnio zmieniony przez ..:::GHOST:::.. dnia 13-04-2006, 21:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Abigail
Naleśnikara
|
Wysłany: 12-04-2006, 16:54
|
|
|
Ja widziałam na razie 2 odcinki i zapowiada się obiecująco. Od strony technicznej w każdym razie super. |
_________________ Here's the last toast of the evening, here's to those who still believe
All the losers will be winners, all the givers shall receive
Here's to trouble-free tomorrows, may your sorrows all be small
Here's to the losers, bless them all! |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 12-04-2006, 19:45
|
|
|
Cytat: | Ja widziałam na razie 2 odcinki i zapowiada się obiecująco. Od strony technicznej w każdym razie super. |
Słyszałem, że dobre, kolega mi to wciska... Jak mi się troche lista "Do Obejrzenia" przerzedzi to pewnie wezmę. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 12-04-2006, 19:57
|
|
|
Faktycznie, wygląda dość dobrze, aczkolwiek fabuła nie jest specjalnie oryginalna. Zobaczymy jak się rozwinie. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
|
Wysłany: 12-04-2006, 21:23
|
|
|
Ja zatrzymałem się teraz na czwartym odcinku i czekam na jakiś dobry fansub, który wypuści piątkę. Odnośnie fabuły nie można jeszcze nic konkretnego powiedzieć. Powiem że mnie jak narazie wciągnęło. :P
Zegarmistrz napisał/a: | Cytat: | Ja widziałam na razie 2 odcinki i zapowiada się obiecująco. Od strony technicznej w każdym razie super. |
Słyszałem, że dobre, kolega mi to wciska... Jak mi się troche lista "Do Obejrzenia" przerzedzi to pewnie wezmę. |
Jak wciska to nic tylko brać!
Posty scalono. Prosze używać opcji EDIT
Miłego dnia
IKa |
|
|
Abigail
Naleśnikara
|
Wysłany: 13-04-2006, 09:37
|
|
|
..:::GHOST:::.. napisał/a: | Ja zatrzymałem się teraz na czwartym odcinku i czekam na jakiś dobry fansub, który wypuści piątkę. |
A to któryś już wypuścił czwórkę? Jaki? |
_________________ Here's the last toast of the evening, here's to those who still believe
|
|
|
|
|
Wysłany: 13-04-2006, 09:50
|
|
|
Yoroshiku Anime, oraz pare innych grup. Jest już nawet szósty odcinek, tylko że w wykonaniu l33t-raws(XD). |
|
|
Kielon
|
Wysłany: 23-04-2006, 19:36
|
|
|
..:::GHOST:::.. napisał/a: | Na początek mam pytanie... kto słyszał o tym anime? Jest to bowiem tytuł nowy(ukazało się 5 odcinków) więc napewno nie każdy. Fabuła serialu utrzymana jest w cyberpunkowo-mrocznym stylu co lubię najbardziej. Jeśli chodzi o kreskę i cały związany z nią layout to uważam że nie ma lepszego(pod tym względem) anime w chwili obecnej. W samej Japonii EP wyświetlane jest w telewizji ze standardami HDTV oraz dźwiękiem 5.1(czasami im naprawde zazdroszcze!:P). |
Wielkie dzięki dla ciebie, za założenie tematu. Gdyby nie on, to pewnie bym sie tym anime wcale nie zainteresował. Ja jak na razie widziałem do 6 odcinka z subami i do 8 bez nich. Na prawde wciąga... |
_________________ To co kochamy mówi nam jakimi jestesmy. |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 23-04-2006, 21:49
|
|
|
>:O Wow, Kielon, hardcore ;>
Ja mam 5, widziałem 1... no, niezłe... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 24-04-2006, 08:38
|
|
|
7 i 8 już są zsubowane :) |
Ostatnio zmieniony przez ..:::GHOST:::.. dnia 24-04-2006, 09:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 24-04-2006, 08:53
|
|
|
..:::GHOST:::.. napisał/a: | 7 i 8 już w drodze na mój komputer :) |
Naturalnie legalnie, zamówione na Amazon.com? Ludzie! Pamiętajcie: antypiractwo! Antypiractwo! |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 24-04-2006, 09:00
|
|
|
Jeszcze się pytasz?! zamówienie super hiper ultra łaczem wprost do domu :P |
|
|
Kielon
|
Wysłany: 24-04-2006, 22:17
|
|
|
Cytat: | 7 i 8 już są zsubowane :) |
..:::GHOST:::.. przez jaką grupe??
Ludzie! Na priwach! edit = Zegarmistrz |
|
|
|
|
Kielon
|
Wysłany: 26-04-2006, 09:56
|
|
|
Dobra, abstrachujac od wszytkich przesyłek łączem na kompa i grup subujących, chciałem zadać pytanie:D To anime kojarzy mi się z dwoma produkcjami: Equilibrum (społeczeństwo bez uczuć, kontrolowane, zamknięte w jednym mieście, poza którym nic nie ma) i taka stara przygodówka Dark Earth (na świecie panuje całkowita ciemność i tylko w miejscu gdzie jest wzniesiona Sparta jest jasno, podział na warstwy społeczne czyli obywateli: strażników, kapłanów, budowniczych i pozostałych żyjących w "dolnym" mieście). Zwłaszcza tą drugą darze ogromnym sentymentem, co nie pozostaje bez wpływu na odbiór Ergo Proxy. Macie podobne skojażenia/odczucia? (pytanie do osób, które widziały anime i najlepiej jeśli znają pozostałe przytoczone przezemnie tytuły). |
|
|
|
|
Abigail
Naleśnikara
|
Wysłany: 26-04-2006, 12:06
|
|
|
Mnie bardziej skojarzyło się z Battle Angel Alita- to miasto unoszące się nad powierzchnią, gdzie żyją jedynie wyrzutki, korzystając z odpadów wyrzucanych przez mieszkańców miasta. Equilibrium w sumie też pasuje- propagandowe wezwania do obywateli. Mnie jeszcze skojarzyło się trochę z tym filmem z Tomem Cruisem, jak to się nazywało... Miasto przyszłości, troje ludzi przepowiadających przyszłe zbrodnie i policja zapobiegająca im zanim jeszcze się wydarzą. |
|
|
|
|
|