Clannad (Film i seria) |
Wersja do druku |
DiziXagi
Zettai Ryouiki
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-03-2008, 18:28
|
|
|
Wydaje mi się, że wszystko okaże się po ostatnim odcinku. Pamiętajmy, że na końcu Kanona 2k6 mieliśmy zapowiedź Clannada. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
DiziXagi
Zettai Ryouiki
|
Wysłany: 27-03-2008, 19:04
|
|
|
Keii napisał/a: | Pamiętajmy, że na końcu Kanona 2k6 mieliśmy zapowiedź Clannada. |
No to albo Melancholy 2 albo kolejna novelka by Key (ale tak patrząc na to co im zostało to mało prawdopodobne). Ewentualnie ta domniemana druga seria Clannada (w co wciąż nie mogę uwierzyć). |
_________________ There is a god between the over knee socks and miniskirt. |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 28-03-2008, 09:55
|
|
|
Cóż, plotki chyba okazały się prawdziwe - pojawiło się promo nowej serii.
Po przeczytaniu tego, co wkleił fm_, mam BARDZO mieszane odczucia. Powiem więcej - nie jestem pewien, czy chce to w ogóle oglądać.
Edit:
No, już po odcinku specjalnym. Powiem krótko - to jest to. Clannad jakiego znam i lubię, zero angstu (nie ma już kto się emocić najwyraźniej, ale twórcy pewnie odbiją sobie to po stokroć w After Story) - sam humor. Przyznam, że przez większość czasu się śmiałem. Ogólnie dobrze, że odcinek ten powstał, bo seria pozostawia sobie lepsze wrażenie, niż gdyby skończyło się na 22. Po napisach widzimy zapowiedź drugiej serii, którą podlinkowałem wyżej. Cóż, pożyjemy, zobaczymy. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 28-03-2008, 10:43
|
|
|
Hmm...
No fakt, mamy reklamę - czyli to NIE koniec Clannada.
世界の終わりは、
悲しい色に
満ちていた。
Czyli
- Spoiler: pokaż / ukryj
- "Świat który się skończył, wypełniły smutne kolory."
i Ushio!
- Ushio (córka Nagisy i Okazakiego) wyglądająca zza rogu... i Okazaki z Ushio w objęciach. Yay... TEARJERKER!!! Czyli wygląda na to że zamierzają zrobić ten scenariusz w którym Nagisa zapada w śpiączkę w połogu, a Tomoya popada w głęboką depresję, do tego stopnia że to Sanae z Akio zajmują się Ushio... na szczęście ten scenariusz kończy się <koszmarny spoiler>happy endem, gdy Tomoya się otrząsa i zaczyna myśleć o córce, a Nagisa się budzi.</koszmarny spoiler> ..;_;.. *BAAAAW* factor OVER NINE THOUSAND!!!! Yaaay~
To będzie lekko przegięte, ale generalnie nowe - nie spotykane w normalnych seriach. Nie mogę się doczekać! |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 28-03-2008, 10:58
|
|
|
Totem, nie przypominaj mi nawet...
- Bo to wszystko jest tak naciągane, że hej >_>
Mówię, będzie emo większe od Kanona... Chociaż to trochę dziwne, że w promo praktycznie zaspoilerowali zakończenie, nie sądzisz?
Cóż, teraz nie pozostaje mi nic innego, jak tylko obejrzeć film. Bo gry jakoś nie uśmiecha mi się przechodzić. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 28-03-2008, 12:19
|
|
|
Film to historia alternatywna, nic ci nie da. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 28-03-2008, 12:21
|
|
|
Wiem, ale chce go obejrzeć jako, że lubię Clannada. Nie za bardzo wiem, co miałby mi "dać" ;) |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 03-04-2008, 11:42
|
|
|
Clannad - film kinowy - biedny Tomoya... W wersji Toei wyprano go zupełnie z poczucia humoru i został tylko angst i emo w czystej postaci. Nagisa też straciła dużo wdzięku. Grafika plasuje się na poziomie przeciętnej produkcji telewizyjnej, a w ścieżce dźwiękowej jest pełno niezbyt udanych remiksów (choć tu akurat mogą przemawiać moje upodobania do wersji Kyoto Animation). Jedynie samo zakończenie sprawia, że czas poświęcony na seans uważam za trochę stracony, a nie wyjątkowo i bezpowrotnie stracony. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Harriet
|
Wysłany: 13-04-2008, 22:19 Clannad
|
|
|
Dlaczego nie ma jeszcze recenzji tego anime? xD Jest dość popularne, moim zdaniem świetne i niedługie (23 odcinki). |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 13-04-2008, 22:38
|
|
|
Jeszcze nie ma, bo na potrzeby recenzji sprawdzam jak poszczególne historie zostały rozplanowane w materiale oryginalnym, czyli grze, a to niestety jest dosyć czasochłonne. Jeśli czas pozwoli, to seria będzie opisana w przeciągu najbliższego tygodnia. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
r4mios
Gość
|
Wysłany: 14-04-2008, 23:12
|
|
|
Również czekam z niecierpliwością na recenzję tego anime. Jestem ciekawy jak zostanie oceniony humor oraz postać Sunohary. Pozdrawiam!!! |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 15-04-2008, 17:12
|
|
|
Sunohara rządzi, najśmieszniejsza postać tego anime :) szkoda, że tak wszyscy nim pomiatają xD |
|
|
viesiu
Ten tam taki jeden.
|
Wysłany: 18-04-2008, 16:23
|
|
|
Seria bardzo przyjemna i ma naprawdę dobry humor (szczególnie na początku). Film natomiast to faktycznie nic wyjątkowego 2/3 to cholerna nuda, jedynie końcówka w miare niezła. Przyznam się, że nawet się trochę rozkleiłem :/ Mam tylko nadzieję, że seria (drugi sezon) nie będzie się kończyć w taki sposób :) No i praktycznie zero humoru :/ |
_________________ "Go beyond impossible and kick the reason to the curb! That's the way of Gurren-dan!"
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 18-04-2008, 17:04
|
|
|
akurat Film bardzo na mnie wpłynął bo mam bliską przyjaciółkę której zdrowie można porównać do Nagisy, oby to się tak nie skończyło bo się całkowicie rozkleiłem gdy porównałem właśnie ją do Nagisy :( |
|
|
|