Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Melancholy of Haruhi Suzumiya |
Wersja do druku |
akaryuu
|
Wysłany: 19-05-2006, 10:42
|
|
|
Cytat: | #SEKAIWOOOINIMORIAGERUTAMENOSUZUMIYAHARUHINODAN |
wtf ??? he he.. zaraz spraweze ten kanalik :]
---edit----
heh.. Jak sobie japonskie krzaki na kosoli sprawic?? Nigdy tego nie robilem .. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 19-05-2006, 16:08
|
|
|
w dosie? xD
mode con codepage prepare=((932) C:\WINDOWS\COMMAND\ega.cpi)
mode con codepage select=932
Ale o sterownik klawiatury nie pytaj xD
Co do mIRC, 4.17 obsługuje UTF-8, trzeba ustawić toto i używać odpowiednio 'wyposażonej' czcionki.
Co do windy 98, trzeba zassać i zainstalować Microsoft IME dla języków azjatyckich, a w innych windach wystarczy dodać stosowne opcje z instalatora.
O Fedorę zapytaj za jakiś czas... albo kogoś innego xD
akaryuu napisał/a: | wtf ??? he he.. zaraz spraweze ten kanalik :] |
A jak jesteś na Rizonie, jakiego nicka używasz, bo cię nie widzę? |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
akaryuu
|
Wysłany: 19-05-2006, 19:24
|
|
|
Raczej chodzi o debiana.. :] .. Teoretycznie juz wiem jak to zrobic..
Na rizonie jestem znany jako rounin i najczesniej mozna mnie spotkac na #wannabefansubs :D |
|
|
|
|
|
Dżelei
Bianco-neri
|
Wysłany: 19-05-2006, 20:45
|
|
|
Ufff... właśnie skończyłem oglądać 7 odcinek. Cała seria jest po prostu genialna :)
Z innej beczki: nigdy przy żadnym anime nie musiałem sprawdzać w słowniku nawet 1/10 tego, co musiałem sprawdzać przy Haruhi...
A swoją drogą: czy ktoś mi powie, co to, do diabła, jest esper? |
|
|
|
|
|
akaryuu
|
Wysłany: 19-05-2006, 20:59
|
|
|
Cytat: |
A swoją drogą: czy ktoś mi powie, co to, do diabła, jest esper? |
Esper
From Wikipedia, the free encyclopedia
The term and concept esper has existed in the field of parapsychology, and in the mainstream of science fiction, for some time, since at least 1950. Properly used, the term refers to an individual born capable of using telepathy and similar paranormal mental abilities; it apparently derives from extra-sensory perception ("ESP") via the English occupational suffix, thus being literally "ESP-er" with different capitalization. Because of this meaning, ESPER is used also as the name for an emerging group of parapsychologists and "ghost hunters," who take the name to mean "Extraordinary Supernatural Phenomena Explored and Revealed." |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-05-2006, 23:41
|
|
|
Extra Sensory Perception <Loki, manga>. Na ludzki, telepata, telekinetyk, telewidz i teleaudio. |
|
|
|
|
|
Dżelei
Bianco-neri
|
Wysłany: 20-05-2006, 08:13
|
|
|
Taaakie buty... dzięki chłopaki :) |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 21-05-2006, 10:27
|
|
|
<wskazuje na datę i godzinę posta>
na TV Chiba ep8 idzie dziś już o północy jak widać:
http://cal.syoboi.jp/tid/840#49147
千葉テレビ 2006-05-21(日) 24:00
a do Tokio jest 8 godzin różnicy, więc prosty skrypt !countdown łatwo policzy, że:
0 Days 4 Hours 33 Minutes and 21 Seconds until Suzumiya Haruhi no Yuutsu Episode 8
;> |
|
|
|
|
|
Master come
Gość
|
Wysłany: 21-05-2006, 17:00
|
|
|
Skad wy te epizody ściagacie? |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-05-2006, 17:16
|
|
|
Z nieba.
Regulamin nie pozwala podawać adresów. Niemniej, sztuka używania Googli, istotnie, zamiera... |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 21-05-2006, 17:36
|
|
|
Google nie pomoże.
W każdym razie, nie dość szybko, jak dla mnie, choć odkąd można podawać mu jak często strona się zmienia, to się poprawiło...
A myślałby kto, że jak w każdym odcinku jest podany kanał, to ssaki się domyślą... |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
|
|
|
|
Doreen
Little Lotte
|
Wysłany: 25-05-2006, 17:21
|
|
|
Odcinek ósmy nie jest może tak odjechany jak te dotychasz, ale ma dwie perełki: akcję "dostałam zakaz otwierania komukolwiek tych drzwi" by Yuki i akcję The Drak Side of Kyon :D
Za to zapowiedź kolejnego odcinka mnie trochę zbiła z tropu - jeśli przyjmujemy, że Kyon podaje kolejność emitowania epków, a Haruhi podaje "prawdziwy" numer odcinka, a odcinków według wa-totema ma być 13...
to coś tu nie gra ^^" |
_________________ "The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...
That all the songs you hear me sing,
Are echoes of your name."
Ikonka stąd
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 25-05-2006, 18:52
|
|
|
No, już się wyjaśniło - epków w Haruhi, Ouranie i AMG ma być więcej. Co najmniej 26 ^^ Wychodzi że ten japoński sajt którego używałem, zmienił system i w przypadku serii dłuższych niż 13 odcinków podaje tylko pierwsze 13, chyba że producenci od razu ogłoszą (jak np. Tsubasa Chronicle) że będzie ich konkretna ilość którą już zakontraktowano.
Ouran i Haruhi to serie, gdzie nie ma podobno tak sztywnej ilości - jeśli oglądalność będzie odpowiednia, będzie więcej epków ^_^v
Fakt, Yuki okazała ...humor ^_^v Yaaaay!
Dobre było też "w tym celu dziabniemy trupa jeszcze kilka razy nożem..." |
|
|
|
|
|
Mao
Your Kitty :*
|
Wysłany: 25-05-2006, 20:17
|
|
|
Łeee...ja jeszcze nie oglądałam ^^"
Wa-Totem, no wiesz co??!! Jak mogłeś mnie tak wystraszyć, że będzie tylko 13 epów, ja to już sobie planowałam żyły podcinać joke xD ^^
Tak na poważnie, to naprawdę byłoby szkoda gdyby miało być tak mało epów. Takie fajne anime nie może się kończyć tak szybko xD
EDIT: Obejrzałam! Odcinek po prostu super!! I chyba najlepszy jak do tej pory ^^ A widzieliście to spojrzenie Haruhi na Kyona kiedy upadli? *__* |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|