Melancholy of Haruhi Suzumiya |
Wersja do druku |
SG
|
Wysłany: 12-08-2006, 16:50
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Czy mogę ostrożnie powitać w gronie wyznawców Haruhiismu? |
A ja też mogę się wepchnąć? Jestem na 7ep i mam do powiedzenia tylko jedno: To-Jest-Boskie... *_____* |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-08-2006, 18:15
|
|
|
Cytat: | Poczekaj aż w 14 zobaczysz, jakiej metody użyje Kyon do ratowania świata... |
No i doczekałem się.
Warto było.
Ratować świat to tak można nawet i kilka razy dziennie.. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 12-08-2006, 19:18
|
|
|
Gadzino: 'Ponytails turns you on?'
Dla mnie dobry był Koizumi i jego 'Adam and Eve' oraz 'reproduce' |
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-08-2006, 20:33
|
|
|
Oh yeah, they do ^^"
Cały epizod był boski. Freud...no i pieprzyk ^^ |
|
|
|
|
|
nev
|
Wysłany: 18-12-2007, 16:38
|
|
|
świat się skończy po nowym roku:D
!!! |
|
|
|
|
|
Pan B
hmm....
Dołączył: 16 Gru 2007 Skąd: ehhhh...szkoda gadać Status: offline
|
Wysłany: 18-12-2007, 20:22
|
|
|
Anime przednie,a w szczególności chwyt z niechronologicznym ustawieniem odcinków.
Musiałem to obejrzeć 2 razy(1 raz normalnie i 2 raz ustawione chronologicznie). |
_________________ Życie to takie czary-mary. Rzadziej czary częściej mary. |
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 03-03-2008, 09:06
|
|
|
Boskie, boskie, boskie! Ja również się wpycham i przyłaczam się do nowej religi. Anime naprawdę przednie. Tyle już się tych komedii szkolnych naoglądałam i naczytałam, że miałam dość. Haruhi i Kyon są po prostu obłędni. Jedne z lepszych tekstów:
1 odcinek
Mikuru: Rozumiem.
Kyon: Co ona rozumie?
Kyon:Każdy normalny człowiek zadzwoniłby po karetkę, albo wezwałby pomoc, ale nie on postanowił zabrać ją do domu. (ukłony w stronę Elfen Lied)
Albo akcja z robakiem jaskiniowym. "Skarabeusz(a może to był chrząszcz?) uleczył twoje rany! albo tekst Kyona: Jako, że Mikuru zmusiła mnie do ćwiczenia dolnej części ciała, nie mogłem uciec.;D
Kyon to po prostu jedna z lepszych postaci jakich znam. Ze świecą takich szukać. |
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-05-2008, 17:40
|
|
|
Obejrzałem właśnie serię. Początkowo nie wiedziałem, o co tyle hałasu, ale teraz już rozumiem. JA CHCĘ DRUGĄ SERIĘ! Moi ulubieni bohaterowie to Koizumi i Nagato. |
|
|
|
|
|
Ferret
Kawaii desu~
|
Wysłany: 14-05-2008, 20:13
|
|
|
Fakt, seria boska... miażdży synapsy ^^ - a teksty - nie zapomnianie... Chociaż świetne jest też Lucky Star, które naprawdę w wielu miejscach nawiązuje do Haruhi ^^.
A pierwszy odcinek - oglądając go przez chwilę myślałem, czy aby ktoś źle nie opisał serii (tj. plików)... bo wszyscy to zachwalali, a tu... takie... nie wiadomo do końca co xD.
P.S. Też chcę drugą serię xD! |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-05-2008, 07:25
|
|
|
Na co komu seria, nowelki czytać >D |
|
|
|
|
|
Ferret
Kawaii desu~
|
Wysłany: 15-05-2008, 09:01
|
|
|
Gdyby dało to się jakoś kupić...
bo czytanie z monitora wcale mnie nie pociąga, jest męczące, poza tym wolę czytać książki w łóżku... xD. |
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 25-05-2008, 13:11
|
|
|
Jedna z lepszych komedii jakie było mi dane obejrzeć. Szczególnie postać Kyona, gdyby jego myśli byłyby ukryte Anime straciłoby 50% wartości.
Tutaj ważna uwaga, niektore serwisy oferujące odcinki online czy paczki do sciągania ustawiły odcinki w kolejności chronologicznej co jest wielkim błędem!!! Tylko oglądanie w oryginalnym porządku dostarcza 100% satysfakcji.
Np. Chronologicznie ostatni odcinek jest raczej nudnawy, gdybym obejrzał go na końcu pozostałby niesmak, albo obejrzenie odcinka gdzie Haruhi i Kyon są razem w zamkniętej strefie gdzieś w środku serii nie ma poprostu sensu. |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-05-2008, 13:24
|
|
|
Nie tylko odcinki do ściągnięcia - kolejność chronologiczna jest też w oficjalnym wydaniu DVD - kolejność nadawania zostawiono bodaj tylko w limitowanej edycji.
Co do samej Haruhi, czekam z niecierpliwością na nowy tom powieści - jeśli dalej autor będzie zwlekał, to po premierze będę już potrafił go po japońsku przeczytać >_> |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 25-05-2008, 15:53
|
|
|
Keii napisał/a: | Nie tylko odcinki do ściągnięcia - kolejność chronologiczna jest też w oficjalnym wydaniu DVD - kolejność nadawania zostawiono bodaj tylko w limitowanej edycji. |
Szkoda, szkoda. Tym co badaje urok tej serii jest to, że prawie od początku serii mamy wrażenie, że była już jakiś "większy ambaras" ( jak trafnie wyraziła się Haruhi), a odkrywanie tej tajemnicy sprawia naprawdę dużą przyjemność. Oglądanie odcinków w kolejności chronologicznej sprawia, że geniusz twórców, którym udało się tak sprawnie pospawać odcinki, gdzieś zanika. Co więcej wydaje mi się, że ten charakterystyczny nieporządek jest też odzwierciedleniem bałaganu panującego w głowie Haruhi.
Keii napisał/a: | Co do samej Haruhi, czekam z niecierpliwością na nowy tom powieści |
A czy komuś się może, o uszy czy oczy, obiło coś o nowej serii? |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 09-06-2008, 17:33
|
|
|
Newtype ostatnio poświęcił artykuł kolejnej serii o Haruhi, która dostała roboczą nazwę Suzumiya Haruhi no Yuutsu new animation. Kwestia, czy KyoAni planuje odejść od materiału oryginalnego, czy to kolejny chwyt marketingowy pewnie jeszcze długo pozostanie otwarta (było juz tyle obsuw, że ucieszę się gdy anime ukaże się w 2010 roku). Na pociechę zdjęcia i projekty postaci z magazynu:
Poprawiony link
Haruhi z długimi wygląda całkiem nieźle i sprawia wrażenie bardziej dojrzałej. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
Ostatnio zmieniony przez fm dnia 10-06-2008, 12:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|