Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Skip Beat! |
Wersja do druku |
Lain
|
Wysłany: 01-05-2010, 16:21
|
|
|
EwCzAkIs napisał/a: | Jak dla mnie SB jest jednym z ulubionych anime, mangi jeszcze nie czytalam poniewaz wciaz jest nie skonczona a ja jako czlowiek niecierpliwy zalamalabym sie po doczytaniu ostatniego chaptera kiedy musialabym czekac na kolejny niewiadomo ile - wiec czekam generalnie az skompletuja ;P |
Wow, powiedziałabym że jednak jesteś cierpliwa, ja bym tak nie mogła, biorąc pod uwagę że mangi wychodzą znacznie dłużej i na zakończenie trzeba czasami czekać nawet kilkanaście lat. Chęć poznania co jest dalej jest zbyt silna, nie dałabym rady czekać tak długo i poza tym nie wiem, czy po latach jeszcze by mnie to interesowało. |
|
|
|
|
|
EwCzAkIs
|
Wysłany: 01-05-2010, 17:26
|
|
|
Lain napisał/a: | EwCzAkIs napisał/a: | Jak dla mnie SB jest jednym z ulubionych anime, mangi jeszcze nie czytalam poniewaz wciaz jest nie skonczona a ja jako czlowiek niecierpliwy zalamalabym sie po doczytaniu ostatniego chaptera kiedy musialabym czekac na kolejny niewiadomo ile - wiec czekam generalnie az skompletuja ;P |
Wow, powiedziałabym że jednak jesteś cierpliwa, ja bym tak nie mogła, biorąc pod uwagę że mangi wychodzą znacznie dłużej i na zakończenie trzeba czasami czekać nawet kilkanaście lat. Chęć poznania co jest dalej jest zbyt silna, nie dałabym rady czekać tak długo i poza tym nie wiem, czy po latach jeszcze by mnie to interesowało. |
Hahah dlatego czytam cos innego zeby nie myslec o SB xD ale szczerze to nie wiem jak dlugo jeszcze wytrzymam, wiec kto wie? moze wkrotce sie jednak wezme i za ta serie :) |
|
|
|
|
|
Hinamori
|
Wysłany: 08-05-2010, 15:11
|
|
|
Skip beat to jedno z moich ulubionych anime. Nie wiem czemu ale bardzo mnie wciągnęło już od pierwszego obejrzanego epizodu. Połknęłam tę serię w ciągu dwóch dni i nie mogę się doczekać kontynuacji. Poczynając od bohaterów a na muzyce kończąc wszystko mi się podoba. Na początku troszkę przeszkadzała mi kreska. Jednak niezmierna ilość zalet szybko zakryła tę jedną i w dodatku niedużą wadę. Nie mogę się doczekać drugiej serii a mangą nie chcę wyprzedzać fabuły. Będę czekać do skutku :) |
|
|
|
|
|
Panny-chan.xD
Gość
|
Wysłany: 06-08-2010, 10:04
|
|
|
tak.. mi też się bardzo podobało to anime, ale jak zobaczyłam jak się kończy ta seria.. myślałam, że po prostu rzucę jakimś glanem czy głośnikiem w ekran! Anime świetne, max wciągające, ale w końcu nie wiem jak się zakończyło.. Podobnie jak z Dragon Ball'em.. ale przynajmniej w SB i DB jest nadzieja. W SB - To be continued , a w DB-Jeszcze się spotkamy.. jeszcze tu wrócę.. jakoś tak to było xD Chcę drugiego sezonu Skip Beat!!! |
|
|
|
|
|
Lolka xDD
Gość
|
Wysłany: 12-11-2010, 20:53
|
|
|
Ciekawe ile jeszcze będzie nam dane czekać na drugą serię skip beat ?? |
|
|
|
|
|
Nina-Lazur
|
Wysłany: 14-11-2010, 20:46
|
|
|
Słyszałam, że drugiej serii nie ma być, bo pierwsza wyszła za mało opłacalna... |
|
|
|
|
|
MioSenpai
|
Wysłany: 12-12-2010, 17:22
|
|
|
Jestem zwolenniczką komedii romatycznych i obejrzałam to, ponieważ wydawało sie, właśnie komedia romantyczną. Troszkę się pomyliłam, co jednak nie zmienia faktu, że anime bardzo miło się oglądąło. Oglądałam wiele tytułów w których pojedyncze odcinki po prostu omijałam, czy oglądałam na siłę jednak w tym anime nie czułam takiej potrzeby. Bardzo lubię główną bohaterkę, chociaż na początku miałam takie zdanie jak Ren, że z zemsty to jest bez sensu. Jakie są minusy, a jakie plusy? Plusów już kilka dodałam, powiem jeszcze tylko, ze podobała mi się grafika a co do minusów... po pierwsze i najważniejsze : zakończenie. Gdybym oglądała anime, nie wiedzac na którym odcinku sie kończy nie uznałabym tego za koniec. Zdecydowanie. Powiem tylko, że nei byłam pewna wogóle co myśli sho. cały czas miałam wrażenie, że mówi jedno, myśli drugie. A Ren zmulał xd
Ogólnie serię na 10 oceniłabym solidną ósemką :> |
|
|
|
|
|
Fanka
Gość
|
Wysłany: 06-09-2011, 19:32
|
|
|
Pozwólcie że odświeżę temat, bowiem czytając wszystkie wypowiedzi coś zwróciło moją uwagę. ^ _ ^
Cytat: | SB! nie dorasta NANIE do pięt, aczkolwiek cieszę się że oglądałam. |
Myślę że nie należy porównywać Nany i SB!, ponieważ są to dwie zupełnie inne produkcje i co prawda obydwie należą do gatunku romans, Nana to josei, a SB! shoujo. W Nanie urzekł mnie głównie realizm i klimat, a SB! jako shoujo nie może być realistyczne, ma przedstawiać wyidealizowaną miłość, z wyidealizowanym bishem. W SB! polubiłam bardzo humor i sympatyczne postaci, oryginalną (jak na shoujo) bohaterkę. Uważam że te serie są bardzo różne i poza etykietką "romans" nie mają nic wspólnego.
Co do mojej opinii na temat Skip Beata, cóż, uważam że anime bardzo... zepsuto (żeby uniknąć brzydszego określenia). O ile manga należy do moich ulubionych, o tyle ekranizację ciężko mi było oglądać. Już nie przeszkadzał mi tak bardzo brak zakończenia (bo i tak na bieżąco jestem z pierwowzorem), lecz bardzo rozwleczona fabuła. To co można było bez problemu upchnąć w jednym odcinku zostało zazwyczaj przedstawiane w trzech. Pomijam już grafikę do której da się przyzwyczaić gdy fabuła jest ciekawa. W sumie przebrnęłam przez anime tylko dlatego że zaczynałam od mangi (z którą też na początku miałam problem z powodu kreski). |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 07-09-2011, 11:33
|
|
|
Mnie się podobało zekranizowanie niektórych sytuacji. Jednak cieszę się, ze zekranizowali tylko tyle. Z czasem Kyouko niestety traci na wspaniałym charakterze, a oglądanie rozlazłej mazepy do przyjemności nie należy. Btw czy mogłabyś mi powiedzieć co aktualnie się dzieje w mandze, porzuciłam ją jakiś czas temu i mam poważne wątpliwości czy chce mi się do tego wracać. |
|
|
Lain
|
Wysłany: 07-09-2011, 20:04
|
|
|
Salva napisał/a: | Btw czy mogłabyś mi powiedzieć co aktualnie się dzieje w mandze, porzuciłam ją jakiś czas temu i mam poważne wątpliwości czy chce mi się do tego wracać. |
Salva, nie chcesz. Akcja dalej się wlecze. Kyoko się zorientowała, że czuje coś do Rena, ale, oczywiście, przekonała sama siebie, że on na nią patrzy jak na dziecko.
Ren uważa, że nie zasługuje na miłość.
W tym tempie Ren i Kyoko będą parą z jakieś 10 lat -__-. |
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 11-09-2011, 15:03
|
|
|
W grudniu wyjdzie tajwańska wersja Live Action z koreańskimi gwiazdkami popu w rolach głównych (Ren, Shou). W sumie nie przepadam za tajwańskimi dramami, ale trailer nie wygląda źle. Ciekaw tylko jestem, jak się zakończy ta historia. |
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 11-09-2011, 18:42
|
|
|
O rany boskie, no to ja to będę musiała zobaczyć o__O |
|
|
Fanka
Gość
|
Wysłany: 18-09-2011, 18:53
|
|
|
Lain napisał/a: | Salva, nie chcesz. Akcja dalej się wlecze. Kyoko się zorientowała, że czuje coś do Rena, ale, oczywiście, przekonała sama siebie, że on na nią patrzy jak na dziecko. |
Jest to nieco irytujące, ale szczerze mówiąc zdziwiłabym się gdyby Kyoko zachowała się inaczej. Ciężko by było gdyby nagle zmieniła cały swój charakter i sposób odbierania świata.
- Spoiler: pokaż / ukryj
-
Teraz wyjaśnia się do końca wątek przeszłości Rena i mam nadzieję że w końcu zupełnie o tym zapomni/powie o wszystkim Kyoko/Kyoko sama się wszystkiego dowie i pomoże Renowi sobie wybaczyć... -,-'
Ta cała sprawa z Tsurugą już mi się przejadła (chociaż nie powiem, podobała mi się jego walki jako Cain i BJ), za to fajnie by było gdyby powiedzieli coś o rodzicach Kyoko (byleby tego nie rozwlekli). Na szybkie rozwinięcie wątku romantycznego bądź co bądź nie ma co liczyć. |
|
|
|
|
|
Aino
|
Wysłany: 18-03-2012, 21:25
|
|
|
Odgrzeję trochę temat, jeśli pozwolicie ;)
Wczoraj skończyłam oglądać anime i wprost nie mogłam uwierzyć, że tak się skończyło. Przez cały ostatni epizod czekałam na choćby rozmowę pomiędzy Kyoko a Renem o tym, co czują i nic. Byłam bardzo zawiedziona, że nie ma drugiej serii, ale... spytałam znajomą i powiedziała mi, że druga seria zaczęła się w lutym - wie ktoś może coś na ten temat czy to tylko plotki? Nigdzie nie mogę znaleźć rzetelnej informacji :(
Bardzo chcę wiedzieć, co dzieje się potem, a mangi nie chcę czytać bo po pierwsze - nie jest jeszcze skończona, a po drugie ktoś wyżej napisał, że fabuła się wlecze... |
|
|
|
|
|
anulka406
Unfabulos :)
|
Wysłany: 19-03-2012, 00:35
|
|
|
Aino napisał/a: | Odgrzeję trochę temat, jeśli pozwolicie ;)
Wczoraj skończyłam oglądać anime i wprost nie mogłam uwierzyć, że tak się skończyło. Przez cały ostatni epizod czekałam na choćby rozmowę pomiędzy Kyoko a Renem o tym, co czują i nic. Byłam bardzo zawiedziona, że nie ma drugiej serii, ale... spytałam znajomą i powiedziała mi, że druga seria zaczęła się w lutym - wie ktoś może coś na ten temat czy to tylko plotki? Nigdzie nie mogę znaleźć rzetelnej informacji :(
Bardzo chcę wiedzieć, co dzieje się potem, a mangi nie chcę czytać bo po pierwsze - nie jest jeszcze skończona, a po drugie ktoś wyżej napisał, że fabuła się wlecze... |
Skoro twoja znajoma powiedziała ci, że zaczął się drugi sezon, może zdradzi, gdzie go ogląda? :D Z tego co mi wiadomo, nie ma drugiego sezonu i nie spodziewałabym się go, bo anime nie jest dość popularne. Natomiast jakiś czas temu zaczęto emitować tajwańską dramę będącą adaptacją "Skip Beat". |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|